Политика конфиденциальности

ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

1. Загальні положення

1.1. Ця Політика конфіденційності (надалі – «Політика») використовується ТОВ «Є КОМЕРЦІЯ» ЄДРПОУ 42924601, надалі – ««Адміністрація») у відповідності до діючого законодавства України, в тому числі, але не виключно, Закону України «Про захист персональних даних» від 01 червня 2010 року № 2297-VI щодо Користувачів Сайту Кашалот (https://kashalot.com/) і встановлює порядок отримання, збору, накопичення, зберігання, обробки, використання, забезпечення захисту і розкриття персональних даних (надалі – «Дані») Користувачів Сайту.

Під Даними розуміється будь-яка інформація, що прямо чи опосередковано відноситься до конкретного Користувача. Це може бути: ім’я, прізвище, адреса електронної пошти, номер телефону, регіон проживання, ір-адреса, дані про пристрої, що використовуються Користувачем, повідомлення (інформація, яка міститься в переписці між Користувачами, а також в переписці з Адміністратором Сайту), інша інформація, за допомогою якої здійснюється комунікація, яка по бажанню Користувача надається ним за допомогою реєстраційної форми та/або при заповненні власного Профілю на Порталі, при написанні повідомлення чи відгуку, або інформація отримана при усній комунікації Користувача і Адміністрації Порталу.

Під обробкою Даних розуміється будь-які дії з Даними в тому числі, але не виключно: доступ, надання, розповсюдження, збір, систематизація, зберігання, накопичення, запис, передача, блокування, видалення, уточнення, оновлення та/або зміна, знеособлення та інші способи використання Даних Товариством.

Розпорядником Даних є Товариство з обмеженою відповідальність «Є комерція».

1.2. Користувач, здійснивши реєстрацію на Порталі, вносячи при цьому свої персональні Дані та/або надаючи ці Дані іншим шляхом, та/або здійснюючи будь-які дії в рамках сайту Кашалот та/або використовуючи будь-яку частину сайту та/або, шляхом надання згоди – активував кнопку «зареєструватися» через форму сайту (галочка) та/або здійснив комунікацію в рамках сайту Кашалот залишивши при цьому адресу електронної пошти на сайті Кашалот, висловлює свою згоду з положенням даної Політики та надає ТОВ «Є комерція» а також третім особам, які надають послуги ТОВ «Є комерція», зокрема, але не виключно, здійснюючи обробку платежів, доставку, дозвіл на обробку власних персональних даних.

Користувачі можуть надавати Дані самостійно шляхом розміщення таких даних на Порталі, та/або використовуючи свій аккаунт у Facebook, обліковий запис Google, додаток Кашалот у мобільному телефоні надаючи таким чином доступ до своїх Даних або повідомляючи через канали телефонного зв’язку та/або на електронну та/або поштову адресу Товариства, або Дані можуть надаватися із інших джерел (у відповідності з п. 3 даної Політики) наприклад, з відгуків Користувачів (оцінка, коментарі, підтвердження інформації) або інша інформація від третіх осіб надана в ході направлення претензій, скарг та/або при розгляді спорів, та/або інформація із загальновідомих джерел в мережі Інтернет.

1.3. Користувач не має право використовувати сайт Кашалот, якщо він не погоджується з умовами даної Політики.

1.4. Користувач визнає, що у випадку його недбалого ставлення до безпеки і захисту своїх Даних і даних по авторизації (пароль, логін) треті особи можуть отримати несанкціонований доступ до облікового запису і Даних Користувача. Товариство не несе відповідальності за збитки, завдані таким Доступом.

2. Які Дані можуть збиратися

Товариство може збирати наступні Дані:

- ім’я, прізвище, по батькові, дата народження, стать, сімейний стан, місце фактичного проживання, зображення, контактні телефони, адреса електронної пошти, інші контакті дані за бажанням Користувача;

- інформація про обліковий запис Користувача в тому числі номер телефону, адреса електронної пошти, логін та пароль, інші Дані, необхідні для здійснення обслуговування Користувачів Сайту, комунікації з Користувачами в тому числі, коли Користувач звертається у відділ допомоги Користувачам;

- інформація, яка необхідна для здійснення комунікації між Користувачами Сайту в тому числі для здійснення і підтвердження угод між продавцями та покупцями, отримання і відправки повідомлень, розміщення відгуків, коментарів, здійснення платежів; 

- дані про пристрої, що використовуються Користувачами, такі як: ір-адреса; дата та час коли Користувач користується Сайтом, інформація про програмне забезпечення, а також інтернет-браузер, що використовувався Користувачем, інформація про операційну систему мобільного пристрою, інформація про роботу пристроїв Користувача, індивідуальні ідентифікатори пристроїв, які використовують Користувачі;

- дані, отримані в результаті проведення Товариством та/або третіми уповноваженими  Товариством особи різних опитувань, пов’язаних із покращенням надання сервісу Користувачам; інформація, отримана Товариством в результаті проведення маркетингової діяльності;

- інформація, розміщена Користувачами по результатам їх обслуговування, відгуки, коментарі, звернення у відділ турботи про Користувачів, скарги, претензії, інші звернення.

Товариство також може обробляти Дані за допомогою наступних технологій:

1) файли Cookies (кукі- невеликий фрагмент даних, які пересилаються на комп’ютер Користувача при переході на веб-сторінку та/або при перегляді рекламного модуля на веб-сторінці і зберігаються на комп’ютері Користувача та/або в його мобільному пристрої);

2) пікселі (pixels – цифрові зображення, елемент матриці дисплеїв, що формують зображення), які дозволяють відслідкувати частоту використання Користувачем веб-сторінки з метою визначення браузера Користувача і надання сервісу, наприклад зберігання Даних  в корзині між відвідуваннями; а також з метою усунення помилок роботи Сайту, ініційованих Користувачем при цьому вся інформація обробляється «як є» і не змінюється в процесі збору Даних.

3. Використання і цілі обробки Даних

Товариство використовує та здійснює обробку Даних, в наступних цілях:

- здійснення покладених на Товариство функцій, повноважень та обов’язків у відповідності до діючого законодавства України, також забезпечення реалізації цивільно-правових, господарських та податкових відносин;

- для ідентифікації клієнта як Користувача Сайту, та для зв’язку з Користувачем в тому числі для надання послуг, обробки платежів, відправки, проведення розрахункових операцій, надання звітності, ведення бухгалтерського та  управлінського обліку, створення і реалізації бонусних програм, програм лояльності, відправки розсилок поштою, електронною поштою, в тому числі з метою відправки комерційних пропозицій, повідомлень про акції та інших новин Кашалот, та для покращення якості надання послуг, формування рейтингів, аналізу активності Користувачів, здійснення пошуку по ключовим словам, управління трафіком на Порталі, аналізу і прогнозування уподобань, інтересів Користувачів; проведення науково-дослідної та аналітичної активності, а також забезпечення дотримання умов Користувачами даної Політики, Публічного договору (оферти) про надання послуг.

Товариство не здійснює обробку даних, які стосуються расової, національної приналежності, політичних поглядів, релігійних та інших переконань, членства в громадських організаціях. Інформація, яка характеризує фізіологічні особливості Користувачів, на основі яких можна встановити їх особистість не обробляються також.

Строки обробки та зберігання Даних визначаються виходячи із цілей обробки Даних, а також виходячи із умов, вказаних в договорах, укладених з Користувачами у відповідності до вимог діючого законодавства України.

4. Умови надання доступу до Даних

Розкриття Даних відбувається при замовленні Користувачами товарів на Кашалот, але тільки в об’ємі необхідному для ідентифікації Користувача та його замовлення.

Сайт Кашалот, окрім того, надає можливості використовувати АРІ послуги Youtube. Персональні дані Користувачів, що використовують АРІ послуги Youtube, обробляються, зберігаються та передаються у відповідності до Умов користування АРІ послуги Youtube, що доступні за посилання: https://www.youtube.com/t/terms , а також у відповідності до Політики конфіденційності Google, яка доступна за посиланням: https://policies.google.com/privacy.

На Порталі містяться посилання на інші веб-ресурси, на які дія даної Політики не розповсюджується.

Товариство здійснює обробку Даних на законній та справедливій основі: Дані не розкриваються третім особам і не розповсюджуються без згоди Користувача, за виключенням випадків передбачених діючим законодавством України і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і прав людини, зокрема, але не виключно:

- за обґрунтованими запитами органів державної влади, які володіють правом витребувати та отримувати такі Дані;

- в тому випадку, якщо на думку ТОВ «Є комерція», Користувач порушує умови даної Політики та/або інших договорів та угод укладених між ТОВ «Є комерція» та Користувачем.

Товариство залишає за собою право у відповідності із вимогами діючого законодавства України здійснювати обмін Даними з органами державної влади з метою: попередження шахрайства на Сайті; врегулювання спірних ситуацій та з’ясування обставин, які є/можуть стати причиною порушення діючого законодавства, а також у випадку виявлення Товариством неправомірних дій Користувачів Сайту та/або отримання претензій, скарг, звернень третіх осіб.

5. Як змінити/видалити Дані або відкликати згоду

Користувачі в будь-який момент можуть змінити/видалити особисту інформацію (ПІБ, місце фактичного проживання, стать тощо) або відмовитися від розсилки, або відкликати згоду на обробку Даних через свій Особистий кабінет або, у разі необхідності видалити/змінити адресу електронної пошти відправити повідомлення на електронну адресу: [email protected] 

Після отримання такого повідомлення та після припинення використання сайту kashalot.com обробка Даних Користувача буде припинена, а його Дані будуть видалені, окрім випадків, якщо така обробка може бути необхідна у відповідності із діючим законодавством України.

Товариство здійснює обробку та зберігання Даних для реалізації цілей, вказаних в цій Політиці на протязі всього необхідного періоду для цього, але не більше 20 (двадцяти) років з дати останньої взаємодії Користувача з сайтом.

6. Захист Даних

Товариство, при обробці Даних застосовує всі необхідні технічні, організаційні, правові заходи для захисту Даних від неправомірного та/або несанкціонованого доступу до таких Даних, в тому числі від змін, видалення, надання, розповсюдження, а також інших неправомірних дій.

Товариство на постійній основі здійснює контроль за прийнятими заходами щодо забезпечення безпеки.

7. Додаткові умови

Товариство залишає за собою право змінити умови даної Політики в будь-який момент. В такому випадку, оновлена редакція буде розміщена на сторінці за цією ж адресою. У випадку, якщо Користувач не погоджується із змінами, він зобов’язується негайно припинитибудь-яку взаємодію з Порталом.

ТОВ «Є комерція» не несе відповідальності за шкоду або збитки, яких зазнав Користувач або треті особи в результаті помилкового розуміння або нерозуміння умов цієї Політики.

У випадку, якщо будь-які положення цієї Політики, включаючи будь-які пропозиції, пункт або їх частини, визнаються такими, що суперечать діючому законодавству України, або такими, що є недійсними, це не впиває на інші положення даної Політки, вони залишаються повністю чинні і продовжують діяти в повній мірі і являються дійсними, а будь-яке інше недійсне положення або положення, яке не може бути виконаним, без подальших дії Сторін, вважається зміненим, виправленим в тій мірі, в якій це необхідно для забезпечення його дійсності і можливості виконання.

Термінологія, яка використана в цій Політиці, має таке ж значення, як і в Угоді Користувача, якщо не зазначено інше.

Помощь на Кашалоте