На останок Орегон. Погода.

В Орегоні я недавно. Тому моя розповідь буде "короткою". Також мій перший рік в Орегоні ознаменувався депресією, я лише зараз починаю відчувати барви життя. Минулий рік - начебто у тумані. Тому більшість фото з інтернету.

Орегон, як і Іллінойс, різний. Дуже велика частина Орегону, південний схід, трохи центру - це т.з. High Desert.  Я не знаю який там клімат :) Але там гарно. Незвично.

На фото центральний Орегон. Пустеля. Кратер вулкану. Просто вид з вікна на гори.

_____

Потім гори, вздовж усього штату. Між ними долина, де і живе більшість населення Орегону, у тому числі і я :)

Клімат долини дуже м'який, напевно. Без спекотного літа і холодної зими. 27 літом - це максимум, абсолютний. В середньому 20-22, десь так. Потім осінь приблизно 15, зима 5-10 і знову весна в межах 15. Цього року вперше у мене не визріли перці) А ще, я ні разу не одягла т.з. tank top, переважно довгий рукав протягом усього року. Так на клімат впливає близькість океану. Він робить зиму теплішою, а літо холоднішим.

Дощів багато. Хмарності ще більше. Цілими днями хмари і дощ, хмари і дощ. Може під вечір і вигляне сонечко. Мені не звично. Літом дощів мало, хмар багато. Зимою і того, й іншого вистачає.

Фото з інтернету. На фото Forest park, хатинка відьми яку гордо називають "замком". Дуже багато моху, лишайників. Дійсно багато. Фото трохи занадто видовищні, але я на власні очі бачила зарослі папоротті на деревах. Це фото дає уявлення про погоду і про температури) Спекотно і холодно тут не буває)

Тут нема вітру! Я спочатку, як лиш переїхала, жила у місті, і думала, що вітру тут взагалі немає! Зараз ми на околиці, вітер є, але як вітер. Вітерець, зрідка. Осінню, коли змінюються вітри, буває дуже сильний.  Я це запримітила і чекала на зміну вітру цього року, щоб листя мені поздував.

А ще тут бувають безвітряні дні. Коли сила вітру 0. Кажуть, що це шкідливо для людей з хворобами легень, серця. Тому про такі дні завжди попереджають. Перший рік, як ми приїхали, були ще пожежі. Горіли ліси, тому було дуже багато повідомлень про якість повітря. Навіть школу раз відміняли. Цього року такого не було.

Тут багато квітів. Троянд, азалій, камелій, дуже все добре росте і квітне протягом цілого року! Навіть взимку щось та й квітне!

Фото з інтернету. Троянди і Mt. Hood

Дуже гарна осінь. Осінні кольори тримаються 2 місяці! Це справжня краса! Весною теж багато квітів та іншої зелені.

Фото з інтернету. Дуже хочу на цей водоспад. Він дуже близько, але має обмежену кількість місць для паркування. Ми, трохи сплюхи, раніше 9-10 ранку нікуди вибратися не можемо, а там навіть на такий ранній час - усе заповнено.

___

За долиною знову гори аж до самого океану і навіть у ньому. На океані холодно. Цілий рік в межах 10-16 градусів. Вода теж холодна. Хоча діти купаються. Деколи.

Я робила трохи фото з океану тут.   Вибачте, я видалила цей запис, разом з кількома іншими. Буде привід з'їздити на океан!

От і все. Поки більше нічого за клімат Орегону не знаю. Я тут лиш рік. Це перші враження.

Змії є.  Але усі, які тут є - неотруйні. Я бачила маленьку один раз. То вам не гримуча з колотушкою на хвості з південного Іллінойсу, маленька, худенька і витончена. Зовсім не страшна.

Кажуть, гриби є в лісах. А ще, кажуть, тут багато лосося і ікри. Всі, хто живе в Орегоні тільки те й роблять, що перебиваються з лосося на його ж ікру. Шукаю. Лососячі ферми бачила, була, ікра та зацікавить лиш рибаків, а точніше їх здобич. Якщо вдасться купити просто заморожену відразу поділюся цим успіхом. Адже, як я уже бідкалася в одній з тем, вірний магазинчик з Аляски закрився і цього року, у цьому Орегоні, де лиш сама ікра, я буду без ікри. Плак-плак :) Ще ми тут ловимо крабів в океані і їмо їх серця, щоб бути сильними і дужими. Оце правда. Ловимо і їмо. Постараюся зробити фото наступного року. Дуже смачні тутешні краби.

____

А ось таким Орегон бачу я. Це моє фото і у ньому вся суть. Хмари. Життєдайна сила води, велич гір і лісів. А ще це в межах годинної подорожі. Справжня краса!

Темы: Погода

13 коментарів

  • alina28 18 грудня 2019, 08:19

    Дякуємо, дуже цікаво )

  • Zzrzz 18 грудня 2019, 17:27

    І вам дякую, що заходите і коментуєте. Мені приємно.

  • Malynka 18 грудня 2019, 09:28

    Класно! А чому ви часто переїжджаєте?

  • 3 коментаря
  • lyalya 19 грудня 2019, 23:51

    @Zzrzz ООО воно як)) дякую за роз'яснення

  • Zzrzz 19 грудня 2019, 23:55

    @lyalya Так тут не є "зрадаю" шукати нову роботу. Навпаки підтримують, з радістю пишуть рекомендації, дають відпустку, щоб поїхати на співбесіду, вітають. Не ставлять палки у колеса, типу ах який ти, шукаєш кращого місця! Гордяться, що людина, яка працювала у них знайшла кращу роботу. Гордяться, що вони підготували гарного спеціаліста.

  • lyalya 20 грудня 2019, 10:37

    @Zzrzz А у нас, позвонять директору нової роботи ( якщо цей директор знає іншого) і ще й домалює, тіпа не бери його , сам тільки здихався, геть поганий сотруднік

  • natysya77 18 грудня 2019, 10:01

    яка краса)

  • Zzrzz 18 грудня 2019, 17:35

    Дякую
    Дійсно красиво. Море і гори водночас. Заворожує.

  • batyur 18 грудня 2019, 12:23

    Гарно, дуже гарно. Але мені клімат Вірджинії більше до вподоби)))

  • Zzrzz 18 грудня 2019, 17:36

    Мені теж :)
    Я теплолюбива істота.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу