Побурчу про коронавірус

Точніше про те, що я дізналася під час коронавірусу

Побурчу, бо погода. Якщо ви метеозалежні - Портланд не для вас!

Побурчу, бо хотіла написати допис після карантину, але краю тому карантину не видно. Хник-хник. Усе вже забувається, стирається і не так дзвінко відзеркалює у душі. Дні стають сірішими, довшими і сумними.

Буркотіння №1. Законність

Ходили тут у нас чутки ( я їх не перевіряла, але інфо видалася цікавою), що маски носити було і є протизаконно. Знаєте, ці старі закони, які так ніхто і не повідміняв...

Кажуть, що починаючи з 1951 року, прикривати обличчя у громадських місцях - не законно. Закон розроблявся у рамках боротьби з ку-клус-кланівцями і є діючим.

Коронавірус змусив переглянути закони, деякі штати тимчасово призупинили дію цього закону. А деякі - ні, відповідно доводиться обирати між "коронавірусом" і законом 51 року.

Буркотіння №2. Хитрість

Усі знають, що Америка фінансово дуже підтримує своїх громадян в цей складний період. А дехто навіть думає, що аж занадто підтримує.

Я не буду цю тему розвивати, скажу лиш, що усі вчителі Портланду погодилися на furlough (це щось типу тимчасового звільнення), оскільки виплати які вони отримають по " коронавірусному безробіттю" будуть вищими ніж їх теперішня зарплата (у середньому на 12%). І штат погодив цей план.

Буркотіння №3. Культурні відмінності. Або як хитрість із законністю воювали.

Оце те, чого я не знала. Тобто я знала, що пропуск школи може викликати деякі проблеми, але не думала, що такі. Виявляється у нашому штаті за пропуск 10 днів школи підряд, незалежно від причини пропуску, окрім всіх інших наслідків, слідує відрахування зі школи. Автоматично і без попереджень. Через страх коронавірусу деякі батьки не пускали своїх дітей до школи (ще у час, коли школи працювали), а потім їм довелося зіштовхнутися із наслідками.

Також виявляється, що у нашому штаті є онлайн школи, які можна вибрати як альтернативу звичайним школам. Багато батьків на початку коронавірусу переоформили своїх дітей у онлайн школи. Це набуло таких обертів, що губернатор штату на рівні розпорядження, яке вступає у силу негайно, заборонила онлайн школам приймати нових учнів і проводити навчання. І можливо навіть (я не пригадую точно) зобов'язала скасувати недавні записи до таких шкіл.

Дуже багато дітей у цей період опинилися поза школою  і їх єдиною опцією, щоб залишитися у правовому полі, виявилася домашня освіта. Якщо вам цікаво, батьки дітей з першого абзацу мали переважно слов'янські прізвища, а батьки дітей з другого - азіатський розріз очей. Як вони обривали сторінки ФБ і мас медіа із вимогою зарахувати дітей назад у школу! Зарахували таки назад. Через місяць.

Ось такі у нас коронавірусні будні. Десь цікаво, десь сумно, а у чомусь є й користь, дізнаюся нове. Чекаю, дуже чекаю, на послаблення коронавірусних обмежень і хочу, щоб більше подібне не повторювалося!

Темы: Життя в Америці

4 коментаря

  • Polina_Andreeva 5 травня 2020, 07:06 1

    Мне кажется, что атб и эпицентр очень круто поднялись на коронавирусе. Цены взвинтили с самого начала и только сейчас слегка попустили. Женщина, у которой покупаем молоко, сказала, что пришлось молоком свиней поить, когда она не могла добираться до города. Про хозяйства с ранними овощами вообще молчу.

  • JuliaSha 5 травня 2020, 12:42 1

    Даже цiкаво

  • JuliaSha 5 травня 2020, 12:42

    Дякую

  • Коментар видалено

  • Zzrzz 12 травня 2020, 03:36

    Ну ось, хитрість запроваджена й у наших школах
    The furlough days will be once a week between May 15 - July 24. Each furlough day could save the District an estimated $1 million - $1.3 million.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу