Бюрократія у медицині

Розповім історію про ту грань тутешньої медицини, яка мене дивує. Ви, можливо, уже помітили, що я не бачу тотального зла у тутешній медичній системі. Мені поки все подобається)

Проте є моменти, які мене дуже дратують; є моменти, які мені неприйнятні; а є, ось такі, які приводять до відвертого здивування.

Жили ми колись у Іллінойсі. Два роки як уже не там) В Іллінойсі у нас, як годиться, була страховка. Користувалися дуже активно. Мій син ходив до логопеда кілька років, у мене і у сина була фізіотерапія, у чоловіка кілька дрібних процедур. Гадаю, що подальша ситуація має якийсь стосунок до котрись з прелічених відвідин, але точно не знаю (це той момент, що мені неприйнятний. незнання і невідомість у фінансовому плані).

Була у них якась замутка з  оплатами. Надсилали рахунки, потім перераховували, потім відраховували назад і так по колу. Я взлилася і наполягла оплачувати відразу, а не постфактум. Це теж не спрацювало, бо вони не можуть все оформити і потім все рівно приходили рахунки на 2-3-5 доларів. Висіти на лінії і з'ясовувати за кожні 5 доларів, зрозуміло, ніхто не буде. Зібрали ми тих чеків доларів на 60-80 і оплатили все разом. Потім прийшли ще якісь рахунки, чоловік затягував з оплатою, бо вважав, що ми уже все сплатили. Ще пригадую, що він раз чи два дзвонив у відділ платежів, вони там щось обіцяли розібратися, але й далі висилали все ті ж рахунки, щоразу з більшою кількістю червоного тексту.

Зрештою - трам-пам-пам, прийшов лист від колекторів. Хочуть 50 чи 60 доларів (теж не пригадую, пам'ятаю лиш що смішна сума і практично відповідала тій, з приводу якої виникли непорозуміння), інакше нас настигне прокляття у вигляді зіпсованої кредитної історії і ще там якісь погрози. Швидко оплатили і забули. Тобто, клініка так нічого і не з'ясовувала, а просто передала борг колекторам. При чому чоловік тоді подзвонив і спитав, що таке, ви ж обіцяли розібратися. Йому відповіли, це не ми, це якийсь там інший департмент вчудив, бо кінець року, а у них полісі (правило), а ми й далі розбираємося...

Забули. Минув рік. Потім минуло ще два роки. І ось днями - нам приходить лист від Carle. Я ще так пострибала з цим листом, о Кайзер нам щось прислав. Тобто, навіть не помітила спершу, що назва провайдера інша. Потім додивилася. Відкриваємо, а там 2 чеки по 30 доларів. Ми вам завинили, прийміть і простіть.

Три роки минуло! Проданий борг колекторам! Нарешті розібралися, знайшли, що таки винні нам і повернули. Бюрократія швидкою не буває.

Темы: Медицина

3 коментаря

  • Ksanna 16 квітня 2020, 23:35

    Чудеса))

  • Zzrzz 16 квітня 2020, 23:44

    Ага, ми були дуже здивовані!

  • Коментар видалено

  • Zzrzz 17 квітня 2020, 00:12

    Уже на щастя, в більшості штатів прийняли закони проти "сурпрайз медікал біл". Це сталося буквально останнім часом! У деяких штатах ще року не минуло від прийняття. Можливо якраз такий спрацював і тому зателефонували.
    Колись, коли я народжувала, нас так підставили з анастезіологом. Призначили анастезіолога за день, а ми не знали, що потрібно за кожного спеціаліста уточнювати. Просто перепитали чи всі у нашій мережі. Нам сказали так. А потім рахунок - на додаткову тисячу.

  • Коментар видалено

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу