Як у кіно. Міф-факт.

Дуже часто уявлення про американську медицину складаються на основі фільмів.

Дуже поширена замальовка "пацієнта після одужання везуть у візку". Відповідно міф - в Америці у клініках всіх возять у візках.

Факт прозаїчніший. Возять, та не усіх.

Возять тих, хто після процедур, які проводилися під седацією, або іншими препаратами, які можуть вплинути на прийняття рішень, координцію і т.д. Мені робили МРТ, давали якесь заспокійливе, оскільки після цього я трохи втратила зв'язок з реальністю самостійно пересуватися не дозволили. Дрібні операції та серйозні обстеження зазвичай не передбачають "госпіталізації", але оскільки людина під дією препаратів, самій іти не дозволяють. Також, у таких випадках - обов'язкова умова, щоб хтось людину забрав. Родичі чи знайомі. До виходу з госпіталя "підвезуть", далі передають під відповідальність іншого дорослого. Зазвичай, вказують час, протягом якого не можна керувати машиною, робити складні обчислення, займатися багатозадачністю - тобто період, коли хтось має бути поруч.

Возять тих, кому складно пересуватися самостійно. Старші люди, люди з хворобами опорно-рухового апарату, ті у кого були/є запаморечення, судоми, тощо. Ще таким видають спеціальні шкарпеточки, вони не лише іншого кольору, але і спеціалізовані за складом; вішають знаки оповіщення на дверях палати. Але це ми вже у палаті, я допис не про те. Не відволікаємося :) Тобто, тих у кого є потреба тимчасова, або постійна пересуватися на візку, тих везуть.

А як ж породілля? У всіх фільмах показують! Див. вище. Потрібно буде - посадять у візок. Можуть й перестраховуватися, інколи навіть запропонувати, щоб "як у фільмах". Але ніхто не заборонить породіллі пересуватися самостійно, якщо для цього немає показів. Жінки після пологів можуть йти самі, багато хто так і робить. Мене виписали на третій день після кесаревого, я йшла сама.

Хто ще у візку? Гаразд, але не знаю точно. Лише спостереження і можливо це  "просто так співпало". Усіх, кого я бачила у супроводі поліцейських та у однотипному одягу - були приковані до візка або до ліжка у палаті. Знову зайшли у палату, розвертаємося :) Отут все як у фільмах. Як показують так і є. Обслуговують таких пацієнтів на рівні з усіма, але їх обов'язково супроводжують поліцейські, інколи кілька. Якщо мені доводилося бачити ув'язнених у холі, які лиш прибули на госпіталізацію чи процедури, от вони завжди були у візках.

Тобто візок - справа добровільна, а якщо не добровільна - то лише за показами. Усіх у візок не саджають.

Темы: Медицина

7 коментарів

  • Ksanna 4 вересня 2019, 23:04

    А мне интересно, что в фильмах показывают, что вокруг домов нет заборов, и очевидцы говорят, что нет. Но я не понимаю, что реально там ничего не воруют?

  • innusya20 4 вересня 2019, 23:32

    Как понимаю, воровать нечего, никакого хозинвентаря или металла. Только лужайка. Это я по тем же фильмам сужу.

  • Zzrzz 4 вересня 2019, 23:39

    Це залежить від місця проживання.
    Я 6 років жила у містечку на мідвесті, така собі "окультурена глибинка". Я не знала, що таке закривати двері. Навіть ключів від дому не мала. Річ де залишив у дворі зі сторони вулиці, там вона і лежатиме. Забор був ззаді будинку. З однієї сторони сітка, з двох інших - дерев'яний. Це був старий будинок, а нові забудови у тому ж місці немали ніяких огорож.
    Це зіграло з нами злий жарт, коли ми переїхали на західне узбережжя. На другий тиждень з під дверей (апартменти) викрали дитячий самокат.
    Паркани з фасаду є у поганих районах (якщо бачите огорожу перед будинком, огорожений в'їзд, потрібно насторожитися, так само як і решітки на вікнах) і у дуже дорогих будинках.
    Середній клас у хороших районах живе без огорож із головного входу, невисокий паркан часто є зі сторони заднього двору, відділяє один двір від іншого. Це щоб сусідська собака не забігла, або олень не зайшов.

  • Ksanna 5 вересня 2019, 20:28

    Интересно, но мне наверное, даже если бы знала, что никто ничего не уворует, все равно было бы не уютно без забора, хочется что бы никто не заглядывал))))

  • JuliaSha 5 вересня 2019, 12:24

    Даже пізнавально, дякую!

  • Zzrzz 5 вересня 2019, 19:08

    Рада, що заходите!

  • JuliaSha 5 вересня 2019, 22:39

    :blush:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу