Лікування по телефону

Можливо цей допис буде дещо дивним чи важким для сприйняття, оскільки ця явище для мене нове та викликає неоднозначні емоції.

За всі 10 років мого життя у США з лікуванням по телефону я зіштовхнулася лише цієї осені.

Ми переїхали, відповідно змінили страхову і вирішили розібратися з усіма медичними питаннями перед тим як перейти на хай дедактібл план (я писала раніше, що ми випробовуємо новий план, за яким страхова почне виплати лиш після того, як ми опатимо зі своєї кишені немаленьку суму. Поки ця сума не виплачена - лікуємося повністю "за свої").Тому протягом осені ми назначали багато візитів (у порівнянні зі звичними потребами) у різних лікарів.

Коли нам вперше запропонували "відео-візит" ми подумали, що це якесь непорозуміння. Згодом непорозуміння пропонували так часто, що довелося змиритися та скористатися благами цивілізації.

Переваги з мого невеликого досвіду та заангажованого погляду: доступність, швидкість, відносна ефективність.Лікар доступний практично відразу, прийме буквально за годину, максимум наступного дня. Візит відбувається швидко, нікуди не потрібно йти, економить час. Якщо знаєш, що хочеш від лікаря, яке лікування отримати - отримуєш бажане не витрачаючи час на походеньки до офісу (особлво цінне для тих, хто працює). За хвилин 15 приємної бесіди лікар робить оцінку випадку, призначає лікування, або корегує його. Скажу навіть більше - чоловіку на такому візиті призначили невелике діагностичне обстеження, яке проводить хірург. Інколи пропонують очний візит, але нам поки "вдавалося" все вирішити телефоном. Наступні і контролюючі візити (щоб прослідкувати хід лікування і т.д.) теж можуть бути телефонними. Інколи можна обійтися навіть фотками, не потрібно телефонувати.  Сфоткав - вислав - отримав призначення. Медицина по сучасному!

Недоліки з мого невеликого досвіду та заангажованого погляду: швидкість та відносна ефективність. Як мене навчили ще у школі - "Спешка хороша при ловле блох". З цим же пов'язана відносна ефективність. Одна справа, коли ти знаєш, що хочеш, інша справа, коли ситуація нетипова, зіштовхуєшся з чимось уперше, а тобі пропонують лиш телефонну консультацію, за результатами якої назначають сильнющий преперат. Якось стає не по собі. Візит телефонний, лікар перестраховується і робить призначення, як мені видалося, виходячи лише з того як відчуває і сприймає пацієнт.

По ціні. Такий візит був повністю безкоштовним. Навіть мінімальної плати не брали.

Детальніше як виглядав телефонний візит при зверненні в Urgent care. Ургентна (я незнаю як правильно, можливо невідкладна?) клініка це опція отримати консультацію або лікарську допомогу "вже і зараз", не чекаючи кілька днів на візит до свого лікаря. Найближчий відповідник, мабуть, черговий лікар у поліклініці. Це не швидка і не приймальне при лікарні.

Субота. Найкращий час захворіти... Температура під 40, нетиповий кашель із задишкою. Дитина вперше жаліється, що не може дихати. Їдемо в ургентну. Тутешні ургентні не мають онлайн табло, на якому відображався б час очікування, тому їдемо просто у найближчу. Приїхали, а нам кажуть, час очікування мінімум 4 години, або вас проконсультує лікар по телефону протягом 20 хв., якщо буде потрібно прийме практично відразу (це вже відповідаючи на наше запитання, який наступний крок, якщо телефонної консультації буде не достатньо). Дитина важко дихає, температура знову починає рости, ми приймаємо рішення про консультацію телефоном. Минуло менше 10 хв, як зателефонував лікар. Перелічуємо симптоми, дитина хрипить-розповідає лікарю, потім лікар просто слухає хрипіння-сипіння, задає спершу дитині потім батькам уточнюючі, призначає якусь штуку, що полегшує дихання. Схоже на такий балончик, треба наскати кнопочку і вдихати. Фармацевт відразу на місці розповідає як користуватися. У понеділок практично здорова дитина уже була в школі.

Неоднозначно, правда? От не можу позбутися цього відчуття. Я безумовно рада, що все обійшлося.

Виявляється, телефоном приймають навіть в ургентній. Будемо знати на майбутнє, щоб не витрачати час на поїздку.

Темы: Медицина

6 коментарів

  • Malynka 25 лютого 2019, 21:58 1

    Цікаво!!! Ви гарно пишете і так приємно читати)))

  • Zzrzz 25 лютого 2019, 21:59

    Дякую вам! Дуже приємно!

  • Mises 1 березня 2019, 16:39 1

    Дякую, дуже цікаво) і по телефону прийом ефективніше, ніж в Україні в живу

  • Zzrzz 2 березня 2019, 19:17

    І вам дякую, що завітали! Чесно вам скажу лікарі всюди є різні. На мій опгляд основна відмінність, що тут все таки зайвого не випишуть і не випишуть чогось "аби було".

  • megera 5 березня 2019, 23:26 1

    Ви дуже легко і цікаво пишете.)

  • Zzrzz 12 березня 2019, 19:34

    Дякую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу