Рівність. Доступність. Дистанційне навчання.

Важкий допис, давно вже хочу написати. Нарешті зважилися. Довга історія диванного філософа) Без картинок.

У зв'язку з пандемією, наші школярі теж не вчаться. Здається, 16 березня школи закрилися, пообіцявши відкритися на початку квітня. Згодом цю дату перенесли на 28 квітня... а тепер мова йде про те, що школи відкриються аж у новому навчальному році. Зараз усі мають більше запитань ніж відповідей. Нічого не зрозуміло. Нічого не відомо. Зате з 6 числа відкривають дистанційне навчання. Яким воно буде, що дасть, мабуть про це можна буде написати влітку. А сьогодні, я хочу написати про тутешні цінності та постулати, такі як рівність і доступність державних шкіл. Писатиму про те, чого не знаю, чого на собі не відчула. Зазвичай я такого не люблю, але вся ця ситуація мене настільки вразила, що я змушена поступитися своїми переконаннями.

Рівність і доступність навчання для усіх. Здавалося б нічого особливого. Ми всі до цього звикли, це означає, що всі дітки повинні мати змогу отримати освіту. Що цікавого тут може бути? Виявляється може, якщо говорити про справжнє виконання цих принципів.

Спершу я, як і багато батьків, обурювалася, чому школа не розробляє планів дистанційного навчання. Всі навколо говорять, що у тому штаті уже вчать по інтернету. У сьому штаті вже мало не відеоконференції проводять з учнями. В Україні читають уроки з телевізора і фотографують виконання вправ. А наш дістрікт? А наш сидить і нічого не робить.

Лиш вчитель з математики підпільно вислав підписку на сайт із завданнями, щодня назначає нові завдання, й ті з області повтори старе, а не вивчи нове. ПІДПІЛЬНО і після узгодження з усіма батьками школи (у нас магнет школа)!

Згодом вчителька з ELA натяками, з вибачте-перевибачте і запевненнями, що це лиш пропозиція, зовсім не обов'язкоо, оцюнюватися не буде, але як ви захочете, то вишліть, я подивлюся і дам відгук - запропонувала завершити книжковий проект - написати звіт по прочитаній книзі.

А що у цей час робить дістрікт? - розробляє плани доставки безкоштовного харчування. Бо, виявляється, для багатьох дітей - це єдина можливість поїсти. Вчитися? - ні не чули!

Я була вражена.

Потім по крупинках почала з'являтися інформація у соцмережах, ЗМІ, вдалося окреслити спільну картину.

Насправді, все так і є. Дійсно багато дітей в дістрікті їдять лише у школі. Якщо школа перестане забезпечувати харчування, діти можуть залишитися голодними. Тому першочергове завдання школи прохарчувати дітей, і лише потім вимагати від них зацікавленості у навчанні.

Також це єдина можливість переконатися, що ці діти себе добре почувають, звісно, якщо вони прийдуть за їжею. Як писали у ЗМІ, зараз дуже сильно зменшилася кількість повідомлень про насилля, образи дітей. Виявляється карантин, соціальні обмеження привели до того, що таких дітей менше бачать, вони менше трапляються на очі і тому повідомлень менше. Зовсім не тому, що образи дітей припинилися.

Поміж тим, у коментарях до звітів шкільного округу про налаштовування Grab and Go Meals для усіх дітей незалежно від їх соціального статусу, все більше батьків починають тиснути про дистанційне навчання. Поодинокі жаліються, що не мають комп'ютерів для цього. Школа розробляє план забезпечення усіх комп'ютерами. Збирають інформацію кому треба, доносять інформацію, до тих кому треба. Зрештою виділяють комп'ютери для 35(!) початкових шкіл, також забезпечуючи ними усіх, хто потребує у середній чи старшій школі (у кого поламався компютер, наприклад, бо комп'ютер й так всім учням у цих школах видають для домашнього користування).

Одночасно проскакують повідомлення про налаштування hot spot. Я не знаю, що це таке, це щось, пов'язане з роздачею безкоштовного інтернету. Обурені батьки знову надсилають раціоналізаторські пропозиції, що один з інтернет провайдерів зараз всіх забезпечує безкоштовним інтернетом. Але для цього, виявляється, потрібне бажання і готовність батьків. А не всі батьки таким переймаються. Тому школа займається налаштуванням і розробкою можливостей для отримання інтернету дітьми, батьків яких наявність цього інтернету не цікавить.

Нарешті, коли кількість цих хот спотів, їх підтримка і налаштування стала прийнятною, коли завершили роздачу комп'ютерів, коли забезпечили автобусну доставку їжі (так не лише у школі, але й з підвозом до найбільш "гарячих" місць) усім оголосили, що розпочнуть дистанційне навчання.

У вас вималювалася така ж картинка як і у мене? Подивіться, наскільке інше поняття рівності і доступності навчання! Як вибудована піраміда потреб, від базових до вищих! Я вражена. Хоч я і була не те, щоб обурена, я більше була розгублена і нерозуміла, чому, чому моя дитина, маючи можливості, не може вчитися. Невже так важко дати завдання, хоча б одненьке. А виявляється це одненьке завдання повинні мати змогу отримати всі діти. Тому що всі повинні бути у рівних умовах і освіта повинна бути доступна для всіх одинаково. Мені здається це справделиво у глобальному плані.

Здоров'я вам!

Дописую. Це не всюди так. Як ви знаєте є штати червоні, є сині. Є ліберали при владі і ще багато чого є. Все це впливає на владні рішення. Цілком можливо, що у якихось штатах розпочали дистанційне навчання, не думаючи про його доступність. Інші діти вчаться у приватних школах і у них уже налаштовано дистанційне навчання. Я описала ситуацію окремого штату в окремій галузі - державного навчання. І, навіть, якщо батьки обурювалися, що інші дістрикти штату розпочали онлайн навчання - це все виявлося неправдою, не більшим ніж видаванням бажаного за дійсне. Лінк на хан акедемі - це ще не навчання. Начання як такого не було. Просто інформація подавалася під потрібним кутом.

Темы: школа

22 коментаря

  • leto_ 2 квітня 2020, 02:13 1

    Завжди Вас читаю! Дуже цікаво і багато нового для себе дізналась. Дякую, що ділитесь поглядом зсередини)

  • Zzrzz 2 квітня 2020, 03:19

    Дякую, що заходите!

  • Alenka_mama 2 квітня 2020, 06:52 1

    Вес очень интересно читать!

  • Zzrzz 2 квітня 2020, 19:55

    Дякую!

  • Polina_Andreeva 2 квітня 2020, 07:15 1

    У нас сейчас все будет свалено на плечи родителей. Ну посмотрят дети по телевизору уроки, а дальше? Говорю мужу, что надо дочке на ДР не велик покупать, а планшет, чтоб она могла доучиться ( 1 класс). Она , в принципе, знает программу 1 класса, так как шла очень хорошо подготовленная репетитором. Но ведь надо ещё , чтоб и у учителя была возможность её оценить.
    Мальчики учатся при помощи компа и планшета.
    Кума хотела свою малую к репетитору,так все расписано, так как идёт подготовка 11 классов к зно

  • Zzrzz 2 квітня 2020, 20:16

    Так, це все дійсно важко. І нам випробування, і дітям.
    У нас, наразі оголосили, що оцінювати не будуть, але я все рівно переживаю. Матматику я поки можу пояснити, а мови, соціальні предмети -будуть страждати.
    Та і взагалі, у групі інколи легше навчання дається ніж наодинці.

  • oollggaa 2 квітня 2020, 09:22 1

    Неожиданно...никогда не связывала школу и питание. Наверно молодцы? Конечно у нас никто и не спрашивал какие гаджеты есть дома...У дочки (3 класс) пока учитель дала задания на неделю по 4-м предметам по пройденному материалу (в том числе сбросить видео выученного стиха), а новый обещают давать с понедельника. Английский задают 3 раза в неделю. Ребенок очень скучает за друзьями и движухой.

  • Zzrzz 2 квітня 2020, 20:14

    Мені здається таки молодці. Як я і казала, це не те, що я знаю з власного досвіду, але з прочитаного і пояснень у мене вимальовувалася така картинка.
    Також я розумію й інші "підкилимні" мотиви це все забезпечувати, але про це мені не хочеться писати. Оскільки, на мій погляд, хороший вплив від цих ініціатив таки переважує.

  • Ksanna 2 квітня 2020, 09:47 1

    Не знаю как по мне вы сейчас не о том думаете. Мне вот сейчас реально все равно на учёбу. Главное здоровье. У нас тоже только пишут задания на сайте школы, в других школах проходят уроки онлайн. Вот моя знакомая из- за этих уроков не увозит ребёнка из Киева в село. Было бы мне куда уехать, я бы уехала, и все равно на эти уроки,главное увезти ребёнка с эпицентра вируса и с квартиры-коробки.

  • 5 коментарів
  • Ksanna 3 квітня 2020, 00:38

    @Zzrzz Да я поняла, что в вашей школе все очень хорошо, с нашими не сравнить конечно. Но не стала бы использовать такие выражения как страждання и важкий рик. Всё будет хорошо!

  • Zzrzz 3 квітня 2020, 00:39

    @Zzrzz Ось такого плану завдання давала школа на перший тиждень карантину. Я не знаю чи нормально відкриє фото, у мене постійно проблема з цим. Якщо нечитабельне і вас цікавить, дайте знати, потім перепишу. Зараз ідемо виконувати прогулянку

    Зображення
  • Ksanna 3 квітня 2020, 00:44

    @Zzrzz Спасибо, завтра попрактикуем с дочкой английский язык)))

  • Svetlana_Poland 2 квітня 2020, 11:29 1

    Что такое дистрикт?
    Сравним: у меня куча уроков, у детей тоже. Техники не хватает. Особенно мне как учителю. У нас всем начхать. Только куча планов учителю.
    По поводу питания. Это печаль печальная у вас. Получается, родители не кормят собственных детей?

  • 1 коментар
  • Zzrzz 2 квітня 2020, 20:06

    @Zzrzz *Щось схоже

  • Svetlana_Poland 3 квітня 2020, 07:34 1

    @Zzrzz А насчет еды?

  • Zzrzz 4 квітня 2020, 00:44

    @Svetlana_Poland Я вже писала і витирала. Дуже довго виходить.
    Коротко, я не знаю. З власного досвіду - не знаю. Як і писала у дописі, я не маю релевантного досвіду.
    Я задавалася аналогічним запитанням, невже батьки не годують дітей? Наважилася задати це запитання двічі. Перший раз мені відповіли, що я життя не знаю. Другий раз понурено замовчали.
    Проте відомо, що в дістрікті є діти, які проживають в шелтерах (їх батьки не мають власного житла, або діти покинули батьківську домівку), то ймовірно, що ці діти залежать від програми харчування. Це лише одна ситуація, схожих ситуацій наскільки я зрозуміла є багато. Загалом, у % таких дітей напевно не багато, але вони є.
    У нас ж теж є. Я часто бачу на форумах, що збирають одяг і їжу знайомій сім'ї. Напевно тут така ж ситуація.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу