Допоможіть вирішити математику)

Не пам,ятаю чи я щось подібне вчила, тому не можу нагуглити.

А з мого нічого не витягнеш. Я просто хочу розібратися у тому, що потрібно завчити, що потрібно розуміти, і взагалі, як там і що у нас. Чи немає якогось легшого (читай нашого) шляху вирішення, якого я просто не пригадую (наприклад, як з діленням чи рівняннями, які тут роблять трохи інакше). Вчителю він просить не писати листа і обіцяє запитати, але знаючи його, не спитає.

Постараюся описати проблему, так як я розумію. Мова йде про поворот точки або фігури навколо визначеної точки у системі кординат ху. Наприклад повернути точку А на 90 градусів навколо оріджин (0;0). Повернути фігуру на мінус 270 градусів навокло точки (2;3).

Мої запитання

Як це називається українською, що мені погуглити?

Як повертають ваші школярі: завчають правило чи малюють? Чи є якийсь секрет у завчанні правила чи лише два варіанти 1) уявляти; 2) зазубрити?

Як повертають з транспортиром і циркулем; транспортиром і лінійкою; транспортиром і тим, що у нас називається slopе (українською здається: кутовий коефіцієнт). Мій взагалі сказав, що вони навіть без транспортира справлялися, але у нього були помилки, ясно як справлялися). На мій погляд найкраще з циркулем, але як правильно?

Я поки іду від варіанта уявити, але можливо зазубрити буде дійсно легше.

Буду вдячна за будь-які поради і методи вирішення подібних задач.

___

Чому запитую, бо у нас до геометрії попердні роки справа не доходила. Вони просто не встигали її вивчити і ми вчили по хан академі. Цього виявлялося більш ніж достатньо. А зараз хан акедемі і те, що вони вчать у школі пішло у різнобій. Підручників тут, у нашому розумінні, із задачами і поясненням матеріалу немає. Тому хан академі моє єдине джерело по методиці. І воно дало збій. Гуглила відео, всюди завчити правило. Але просто зубрити якось мені не дуже.

2 коментарі

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу