Страйк

Завтра страйкуватимуть вчителі.

Це фото з попереднього страйку, наші вчителі у ньому не брали участі, завтра ж буде значно більше дійство, можливо навіть хода, у якому беруть участь дуже багато шкільних округів, багато шкіл та вчителів.

Як завжди гроші, політика, популізм, невдале керівництво, усе переплелося і чесно кажучи розбиратися у цьому всьому немає ні сил, ні наснаги.

Нас, батьків, повідомили про скорочення бюджету, що веде до закриття існуючих програм (наприклад вивчення іноземної), скорочення вчителів, збільшення учнів у класах, зменшення кількості шкільних днів, відміни батьківських зборів. Попросили писати листи на підтримку певних програм, ми плануємо це зробити, хоча сумніваюся в успіху. Кілька тижнів тому ми з чоловіком відвідали один захід, який проводився у нашій школі, ми були єдиними, хто на нього прийшов. Але нам дали можливість поставити запитання. Одне з них стосувалося якраз скорочення дуже хороших і важливих програм (International Baccalaureate). З відповіді стало зрозуміло, що питання уже вирішене, директори шкіл позітхали і розвели руками, сказали, що це лиш лейба, знак. Хоч статус у школи заберуть, вчителі, які пройшли тренінги залишаться й будуть далі вчити дітей. Це був відступ про наболіле.

Набагато цікавіше, як школи вирішили питання із тим, що вчителі не вийдуть на роботу.

Перше, що мене здивувало, багато батьків обурилися тим, що вчителі "прогуляють" роботу, ще й отримають за це платню, а дітям доведеться вчитися один зайвий день в кінці року.

У результаті вчителі вирішили зменшити свою заробітну плату на один день, таким чином шкільний рік зменшився на 1 день ( ще поповнився шкільний бюджет). Вчителі не отримають зарплати, діти не будуть відпрацьовувати.

Друге. Діти, які отримують у школі безкоштовне харчування мають можливість прийти щоб повноцінно поснідати та пообідати. Частина шкіл (не усі) будуть відкриті, щоб діти могли поїсти. Розробили графік і запевнили, що можна прийти у будь-яку з відкритих "для їжі" шкіл.

Третє. Всі тести, які назначені на цей день теж відбудуться за графіком. Для учнів середньої та старшої школи відділом транспортування розроблено спеціальний розклад шкільних автобусів, які привезуть учнів для здачі тесту і відвезуть назад.

Позашкільні заняття, спорт і т.п залишається без змін за звичайним графіком.

Такий переполох чекатиме наші школи завтра.

Мені цікаво що з цього всього вийде і якщо, все таки, занурюватися у політику, я б хотіла, щоб покарані були не вчителі та діти, а ті, чиї дії привели до такої ситуації. Ті, хто перебрав бюджет, нераціонально планував витрати, ті, хто приймав популістські закони. Але все як завжди. Верхи гуляють, низи страждають.

Чекаю сьогоднішніх новин і беруся за лист підтримки програми бакалаврату. Правильні слова, зважаючи на ситуацію, підібрати важко.

46 коментарів

  • Svetlana_Poland 7 травня 2019, 21:47 1

    Це капець. Всюди вчителі страждають?

  • Zzrzz 7 травня 2019, 21:59

    Виходить, що так

  • Irina2811980 8 травня 2019, 21:22

    А почему страдают? Не замечала вроде...

  • Viika 7 травня 2019, 21:54

    Про питание конечно удивило. Пойти в школу покушать?

  • 4 коментаря
  • Irinka_kartinka 8 травня 2019, 08:16

    А , так это автор про Америку пишет, я думала про Польшу

  • Puppy_in_the_bush 8 травня 2019, 17:57

    У нас батьки так само реагують

  • Zzrzz 8 травня 2019, 18:21

    Viika, я не знаю чи відправлятимуть дітей поїсти.
    Суть була у тому, що незважаючи на протести (невихід працівників), школи виконують деякі першочергові обов'язки, наприклад забезпечують харчування. Я думала закрита, значить закрита, але виявилося інакше.
    В Америці теж є малозабезпечені сім'ї, судячи з ситуації, про їх права дбають чи не у першу чергу. А чи прийдуть вони поїсти чи ні, то уже їх справа.

  • lentochka78 7 травня 2019, 22:00

    В Польше вот только с понедельника дети пошли в школу ,до этого дня месяц дома ,учителя страйковали ,но это еще не все ... сказали пока приостоновили с сентября возобновят

  • 1 коментар
  • lentochka78 7 травня 2019, 22:19

    маленькая зарплата ,родители уже с ума сходили дома с детьми ,это ж некоторым пришлось отпуска брать незаплонированые

  • Zzrzz 7 травня 2019, 22:26

    Вдалося хоча б зрушити ситуацію у потрібному напрямку чи марне страйкували?
    Нас вже обрадували, що всі ці новоприйняті закони, які так сильно вплинули на бюджет, будуть в силі щонайменше 6 років!

  • lentochka78 7 травня 2019, 22:28

    я честно говоря не сильно интересовалась ,но по ходу если они возобновят страйк в сентябре ,значит не добились думаю

  • Irinka_kartinka 7 травня 2019, 22:15

    Как-та фигня, жалко учителей и детей

  • 12 коментарів
  • Krissi 8 травня 2019, 21:39 1

    Вы считаете, что государство будет легализировать наркотики в угоду наркобизнесу и потом писать фейковые статистики? Во- первых марихуана не считается настоящим наркотиком и в первую очередь её легализируют в медицинских целях, эта мера очень оправдана, на эту тему написано множество медицинских статей. Я писала научную работу по легализации каннабиса для одной из американских высших школ, но если вам не интересны цифры, да и США довольно далеки от нас ментально и территориально, могу привести пример европейской легализации даже не каннабиса, а героина.
    В Швейцарии в 90-х шприцы валялись на земле как у нас окурки, количество наркоманов было просто немыслимым, полиции их разгоняла, арестовывала, они лежали просто в парках, умирали десятками, наркомания распространялась с огромной скоростью, увеличивалось количество ВИЧ инфицированых. Властями было принято решение о легализация наркотиков. В первую очередь это навредило дилерам, им просто не было смысла толкать за деньги то, что можно взять бесплатно. Организованы были пункты выдачи наркотиков наркозависимым, их всех поставили на учёт, они получили чистые шприцы и свою дозу, при этом не имея интереса распространять наркоту дальше, покупать её подпольно. Так удалось остановить возрастающую заболеваемость ВИЧ и гепатита,взять их под контроль. Ещё один момент, психологический, возраст первого знакомства с наркотиками-15-16 лет, тут срабатывает эффект запретного плода, подростки бунтуют и пробуют втихаря то, что нельзя. Легальный наркотик уже не такой интересный. Много есть цифр, подтверждающих мои слова, поверьте,цивилизованному государству не выгоден рост наркомании ни с какой стороны,легализация это очень умная, продуманная мера.

  • Zzrzz 8 травня 2019, 21:49

    Дякую, Krissi, за цікаву інформацію.
    Незважаючи на те, що я проти легалізації, мушу визнати, що ваші слова дуже перконливі. Навіть більше, вважаю, що правдиві.
    Але я все таки маю й інші переконання, наприклад, що часто шкода від приймання марихуани применшується. Мене дивує широковідомий факт, що марихуана не викликає звикання і не є "першим кроком" у світ наркотиків. Вважаю, що саме такі дослідження, де бажане видають за дійсне (приховуючи частину інформації, оприлюднють лиш потрібне) й викликає спротив.
    Особисто для мене питання доцільності легалізації наркотиків досить спірне та неоднозначне( Навіть легких, таких як канабіс.

  • Krissi 8 травня 2019, 22:19 2

    Ви праві, все неоднозначно,особливо в питанні легкості чи важкості. Я думаю, хто хоче спробувати, спробує. Хоча я однозначно за легальність по медичним показникам, скільки важких онкохворих могли б полегшити собі життя..

  • seveneleven 7 травня 2019, 22:29 1

    Пусть бы в Германии забастовали... :joy::joy::joy: а то летние каникулы в 6 недель меня убивают((((

  • Zzrzz 7 травня 2019, 22:47

    )))) У нас 9 тижнів, якось навіть і не розкачаєшся)

  • Leila 8 травня 2019, 17:40

    Да, 6 недель та ещё в разных регионах в разное время.
    Я помню у меня каникул,приезжаем к дяде на неделю и я пол дня дома сама так как брать и сестра двоюродный в школе, ну и наоборот.

  • Olyunja 8 травня 2019, 17:49

    Ви що хай Бог милує. Куди цих дітей потім діти?
    В Німеччині зарплата учителв дуже хороша.
    А от у вихователів можна було б підняти

  • laura 8 травня 2019, 12:18 1

    В Польщі теж бастували місяць. Не знаю як в Америці, але поки що безрезультатно. Причина - маленькі зарплати. Середня зарплата 1700зл(11-13тис.грн), в садочках від 1300зл.( 10 тис.грн). В Польщі є така популістська політична партія ПІС, Право і Справєдлівость. Вони проводять націоналістичну політику, їхній прем'єр, їхня більшість але вони не відреагували на вчительський страйк бо рахують що вчителі не є такою масовою організацією і на вибори це не вплине. Зате песіонерам добавили в кінці року ще 1 пенсію, вони є ініціаторами 500+( це виплата 500зл( 3800грн) щомісяця на 2 і слідуючу дитину, а з літа і на першу. Хто народив 4 дітей і більше- не потрібно працювати, отримує виплати і буде отримувати пенсію( хоча раніше такого не було). Деякі вчителі кажуть що піти і народити 3 дітей і краще сидіти дома- гроші ті самі. Навчання ніяке, вчителі не як в Україні, не кричать але й не напрягають і не вимагають.. Абсолютно байдуже. Більшість ходить до репетиторів. ( від 50зл/ урок( 350грн))., щоб хоч щось знати. В вересні знов планують страйкувати, отримали виплати всі в повному обсязі, хоча страйкували. Харчування в школі платне, потрібно щодня до 8 замовити, або раз в тиждень, місяць. Вибрати стіл: вегетаріанський, безглютеновий...Під час страйку- діти вдома були, поляків виручали бабусі, дідусі. Наші справлялися самі. Канікули по розкладу.

  • Zzrzz 8 травня 2019, 18:11

    У нас вчора мали приймати закон для вирішення ситуації, то республіканці аби не голосувати повтікали за межі штату. Голосування зірвалося.
    Дякую за ваш допис. Цікаво почитати, водночас прикро, що у таких ситуаціях страждають насамперед діти :(

  • laura 8 травня 2019, 20:57 1

    Так, страждають діти. Страйк якраз припав на матуру( типу випускні тести), то в деяких школах не могли набрати вчителів...чуть не зірвалося. Це було цьогоріч а як буде наступного року, що ті діти мають написати як стільки пробайдикували. У вчителів дійсно малий заробіток і треба щоб підняли, але ж правляча партія ПІС ніяк не погоджується. Зате в Польщі зараз по народжуванню бум, і народжують як у нас при Янику, любітєлі папірос і алкоголю...то до добра не доведе.

  • Maryhanchik 8 травня 2019, 15:24

    Наши не будут бастовать.но могли б.

  • 3 коментаря
  • Puppy_in_the_bush 8 травня 2019, 20:09 1

    Проти зарплати менше мінімальної. Проти недостатнього фінансування.

  • Zzrzz 8 травня 2019, 20:14

    Як у Польщі і у нашому штаті, лиш одночасно(

  • Puppy_in_the_bush 8 травня 2019, 20:31 1

    У нас можуть лише зібратися типу на захист побитого батьком вчителя, який вчинив насильство щодо його дитини

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу