Батьківські збори

Учора відбулися батьківські збори.

Збори у нас проводять дещо інакше. Намагатимуся коротко. Також буду вдячна якщо розповісте про збори у вашій школі, чи щось змінилося, чи все як у дитинстві?

У нас спільні збори є лише раз на рік. Ці збори проводить дирекція. Збирають усіх батьків у залі та щось там розповідають, бла-бла-бла в основному. У нашій новій школі навіть бла-бла-бла не було, запросили прийти поїсти морозива, принести куплене за списком, познайомитися з вчителькою, вибрати собі стіл. На все про все 30 хв. Також такі збори хороший час записатися на гуртки, які не пов'язані зі школою.

Такі загальні збори проводяться перед початком навчального року. Вчитель майже не спілкується з батьками. Представилися, познайомилися, на цьому усе.

Перші справжні батьківські збори проводяться у жовтні-листопаді. Другі - у березні-квітні. Це розмова один на один з вчителем. Кожна розмова індивідуальна, триває 20-30 хв. Обговорюється прогрес у навчанні, поведінкові особливості, можливі проблеми і шляхи їх вирішення. Інколи вчитель запрошує додаткових спеціалістів (соціальний педагог, психолог, логопед, спеціаліст з поведінкових розладів...), тоді час конференції подовжується. Вся конференція концентрується навколо успіхів дитини. А як ж знати як твоя дитина у порівнінні з іншими? Пасе задніх чи розумненька? Ніяк. Обговорюється лише індивідуальний прогрес.

Дитина може брати участь у конференції.

Вчителі стараються не затягувати, слідкують за часом.

Минулого року вчителька нам сказала, що потреби у конференції не бачить, так теж буває.

Витягнути щось з вчителя дуже важко, особливо якщо дитина в принципі безпроблемна і неконфліктна. Вся конференція буде крутитися навколо "все ок - радий побачитися" :)

50 коментарів

  • seveneleven 19 квітня 2019, 22:59 1

    В Германии так же :)

  • 33 коментаря
  • seveneleven 22 квітня 2019, 21:12

    Оля большое спасибо!!

  • Olyunja 22 квітня 2019, 21:14

    Мы 81 € платим.

  • Zzrzz 22 квітня 2019, 21:17

    Дякую, Олюня і Севенілевен! Було дуже цікаво!

  • TanyaMamaMatheus 19 квітня 2019, 23:10

    есть ли в классе дети с особыми потребностями?
    аутизм, дцп и Ко?

  • Zzrzz 19 квітня 2019, 23:24

    Я не знаю, батькам про таке не говорять, діти в колективі всі рівні, дітей не виділяють і на їх особливостях не концентруються. Я можу дізнатися про те, що можливо(!) така дитина є тільки якщо син щось мимохідь скаже, а я додумаю. Наприклад, коли дитину забирають на інші класи посеред дня. Син каже, що сидить коло дівчинки, але не цілий день, а тільки пів, оскільки іншу половину дня дівчинка займається у іншому класі. Це максимум про який я можу знати і на основі цього робити висновки, якщо спроможуся ще щось випитати. На який саме клас ходить дитина не розголошують, діти цього не знають. Це може бути як робота із поведінковим спеціалістом, додатковий клас для дітей з особливостями, так і клас для обдарованих дітей.
    Дітей на візках у нашому класі немає, у школі є. Такі діти мають помічника з персоналу школи.

  • TanyaMamaMatheus 19 квітня 2019, 23:26

    интересно)
    а сколько детей в классе?

  • Zzrzz 19 квітня 2019, 23:45

    у нашому класі - 28

  • ElenkaV 20 квітня 2019, 11:42 1

    Мне кажется, такой подход очень правильный. Жаль, что у нас к этому ещё не всё пришли.

  • Zzrzz 22 квітня 2019, 18:46

    Теж вважаю такий підхід більш правильним. Хоча інколи бракує пояснень щодо особливостей організації тутешнього шкільного життя.
    Наприклад чи задаватиме вчителька домашні завдання, як визначає рівень дитини у письмі і т.п.

  • Liliya35 20 квітня 2019, 12:02 1

    Эх, я только мечтаю о сборах 2 раза в год.... Собирают каждую четверть, в классе. Обсуждение : в общем по успеваемости, по поведению, по предстоящим экскурсиям и мероприятиям. Личные достижения ребенка только в личном общении классным руководителем и психологом. Дублируются все в чат в вайбере.
    Основное время "бушует" родительский комитет. И это жесть : нам всё надо и срочно. Голос разума слышат редко. (((
    Директора видела только на работе у себя и на первом звонке.

  • Zzrzz 22 квітня 2019, 18:50

    У нас директор щодня зустрічає дітей при вході до школи :)
    Про екскурсії та заходи вчитель пише листи, тобто ставить перед фактом. В принципі мене влаштовує. Графік екскурсії, що вдягнути, чого очікувати, я навіть не уявляю, що тут обгооврювати :)

  • Irina2811980 20 квітня 2019, 18:04

    Какое там у дитинстві! В нашем детстве на собрании об учебе говорили. А я недавно была, только о деньгах разговор. Промелькнуло "не знають таблиці" (ну ты ж с ними не занимаешься, педагог).

  • 1 коментар
  • Sanduk 8 травня 2019, 11:24

    Zzrzz, как я мечтаю о такой организации учебного процесса, как Вы описываете , но в наших школах!

  • Zzrzz 8 травня 2019, 20:23 1

    У "наших" завжди біда, наприклад, з артиклями. А він поняття не має, що таке артикль, але якщо речення без нього, він каже, що речення не має сенсу. Це лиш один приклад, це багато де прослідковується. Він не знає правил, але знає, що при такому то використанні "втрачається сенс".
    Я дуже переживала протягом початкової школи, що все не так, що вчать інакше, але результат є і він позитивний. Стресу однозначно менше.
    З іншого боку, все таки вважаю, що тренування пам'яті (та сама табличка чи правила) теж іде на користь розвитку. Як на мене добре було б мати якийсь симбіоз, з кожної системи брати краще.

  • Sanduk 8 травня 2019, 20:36

    100% згодна з Вами :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу