Без темы

Навіяно темою нижче у стрічці.

В окремих американських школах теж є "побори".  Але сьогодні про сумне не будемо, тим більше не всім подобається читати ниття.

Тому про позитив.

Мені дуже подобається як тут у школах, у спортивних секціях проводяться всілякі збіговиська. Вчителька або батьки-волонтери (Team Mom) за допомогою спеціального сайту (зазвичай це signupgenius.com) створюють перелік всього необхідного для проведення святкування.

Наприклад:

Сік апельсиновий (бренд ХХХ) - 3 галони

Капкейки (розмір УУУ) - 48 штук

або

Щось солодке (перелічують можливі варіанти)

Щось м'ясне

Фрукти

або

Пластикові тарілки

Прибирання піся свята

Списки створюються залежно від формату і потреб свята. Лінк на список розсилається усім батькам. Хто на що хоче на те і підписується. Можна ні на що не підписуватися. Зазвичай ж ситуація дещо інша - слоти "запекують" так швидко, що уже за кілька годин нічого вільного не буде, доведеться йти з пустими руками :(

Найцікавішим і найнезвичнішим для мене було те, що всі залишки віддають тому, хто їх приніс. Наприклад на день Валентина ми записалися на полуницю і принесли 2 упаковки. Дитина повертається додому з половиною упаковки полуниці. На день народження ми приносили капкейки, дитина повертається додому з трьома-чотирьма капкейками.

Мені дуже подобається такий формат. Ніхто не свариться, всі при ділі, від свята лише приємні спогади. Звісно, особливо активні мамусі дуже швидко підписуються на самі цікаві пропозиції. Доводиться обирати між серветками чи платиковою скатертиною, тоді як дитині хочеться нести капкейки. Зате наступного разу ми стаємо прудкішими :)

Буває що слот залишається незайнятим, але це не проблема. Слоти часто перекриваються і плануються із запасом. На моїй пам'яті не заповнювалися лише слоти "прибирання" у незручний час.

Це дуже зручна та ефективна система, коли не потрібно ні під кого підлаштовуватися і можна зробити "по своєму" у межах заданого формату. З ситуації витрат - теж дуже прийнятно, абсолютно не затратно. А головне, ніхто не веде список взяв ти участь чи ні. Навпаки ця система стимулює брати участь і навіть боротися за неї :)

48 коментарів

  • Lapshakova 5 березня 2019, 22:41 12

    И шо, нихто не орет «не ешь, это я купил?»
    Тю, так ни интересна

  • 2 коментаря
  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:13

    :)))

  • natali111 6 березня 2019, 20:51

    И даже не выгоняют ребенка как у нас что б не ел, а то мама не успела подписаться и не потратилась )))?

  • alina28 8 квітня 2019, 20:39

    На ті зарплати, ті капкейки рахуйте ”задаренмо”.

  • Коментар видалено

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:13

    Дякую!
    Це дуже класно, коли не заставляють!

  • Polina_Andreeva 5 березня 2019, 22:42 1

    Вы шо, там в теме почти все доказывают, что это все фигня и никому не надо, или вернее это проводится от отсутствия мозгов у родителей

  • Zzrzz 5 березня 2019, 23:15 4

    Думаю треба інколи й святкувати. Але не варто перетворювати свято на якісь з'ясовування стосунків і ображати дітей через позицію батьків.

  • Lorelea 6 березня 2019, 16:24 1

    Полина +++ Там родители активные, а у нас в большинстве "моя хата с краю". У нас бы эти слоты заполняли долго и нудно и ещё б учитель потом искал, кем забить дыру :) У нас так всегда, что касается каких-то орг-моментов (поделок, участия в соревнованиях и т.п.). Или одни и те же или никто, когда одним и тем же надоедает :)

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:11

    У нас ставляться простіше до таких моментів. Саме головне діти роблять все самі і у школі, як зробили - те і показують. Вірші пишуть свої, дитячі. Малюнки теж такі як намалюють. Не хочете брати участі в змаганнях - не берете, ніхто нікого не заставляє і оцінки через це не змінює.
    Так і з їжею на свято. Чи канцтоварами в клас. Не принесуть батьки чогось, то обійдуться без цього, або у крайньому випадку візьмуть з фонду школи.

  • Hungary2705 5 березня 2019, 22:46 7

    Просто у них нет Кашалота, где после все можно обсудить, кто что принёс, сколько съел т.д., а потом удалить тему

  • 4 коментаря
  • ckovckov 6 березня 2019, 03:47

    Золотой.

  • ckovckov 6 березня 2019, 03:48

    Zzrzz, а у вас прикольно

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:14

    Так, цей момент мені дуже подобається:)

  • Ksena 5 березня 2019, 23:00 4

    Просто это там, а у нас по другому. У нас это обязаловка заложенная глубоко в мозгу. А там добровольная помощь. Я думаю у вас и поборов нет на нужды. Или есть?)

  • 1 коментар
  • Mrinskaya_Mariia 6 березня 2019, 09:16 1

    А на что ? Например ? Вряд ли на мочалки в столовую ;)

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:20

    На різне. Вчителям на заохочення у тому числі. Звісно це не будуть золоті ланцюжки. Обходяться гіфткарткою.
    Попередня школа взагалі щорічний реєстраційний внесок у школу піднесла у пів-два рази, оскільки не вистачало грошей на закупку айпадів.
    Ганчірки теж купуємо. Список видають перед школою. Ну там не так щоб аж ганчірки-ганчірки, всього лиш серветки хлорокс дві-три упаковки з кожного.

  • Mrinskaya_Mariia 6 березня 2019, 18:59 2

    Спасибо за ответ ;)

  • Zzrzz 5 березня 2019, 23:12

    Ось так виглядає підтвердження реєстрації. Я погано орієнтуюся з гмейлом, тому не можу знайти заархівованих підтверджень. А останні наші підписки були лиш на волонтерські позиції. Аналогічно виглядають підписки на свята, де потрібно приносити їжу. Детальний опис, дата, час. Приходять нагадування. Зручно.

    Зображення
  • My_land 6 березня 2019, 08:11 1

    У вас интересные посты. Мне очень хотелось бы почитать про адаптацию вашего ребенка к школе (а может он в США давно и адаптации и не было?) Про детские отношения, про тот же булинг, есть ли там неуправляемые дети, хулиганы, детская дружба.

  • TanyaMamaMatheus 6 березня 2019, 10:29

    как я поняла из предыдущих тем- родился там.

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:28

    Дякую.
    Син народився в Америці.
    Навряд чи я зможу написати про булінг, ми хоч і зіштовхувалися з чимось схожим, але давно. А так непорозуміння бували, син не любив розказувати. У новій школі такого нема, швидш за все тому, що склад учнів більш-менш однорідний. Думаю наступного року у середній буде, мені страшно уже зараз(

  • My_land 6 березня 2019, 19:28

    Спасибо) все как везде, значит.

  • nastka2006 6 березня 2019, 11:21

    Нормальна організація свят. Хочеш/можеш береш участь, а ні - то ні. А то на днях почалось: «батьки де вага активність?!? Відповідайте всі, чого ви мовчите? Всім байдуже» і т.д. ... образи, словесні шпильки. Кому воно треба.
    Якщо мене влаштовує варіант запропонований вже кимось, що ще від мене вимагають, якоїсь незрозумілої мега активност від інших вимагають.
    У мене питання: чи є такі собі компанії шалено активних мамусь, які скрізь і у всьому приймають участь? (іноді такий актив у фільмах показують, чи це лише фільм :slight_smile:)

  • 2 коментаря
  • Elena1988 6 березня 2019, 15:38

    Я участвую в обсуждении ровно до тех пор пока не начинается базар, потом ухожу - это бессмысленно никто никого не слышит, грубят, хамят. Из недавнего: на любые предложения по поводу подарка, одна мама пишет - это бред, предложите свой вариант - а я шо в родкомитете. Ну, и безграмотность некоторых поражает... Мне кажется наши мамы и из американской системы сделали бы базар.

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:40

    nastka2006 , Тім мам дуже активні. Їх дуже багато. Але я вдячна їм за активність, без них було б набагато важе. Великою мірою завдяки їх ініціативам підтримується любов до спорту у дітей)
    "Батьки - де ваша активність?" у нас теж буває. Це коли залишаються лиш дивні слоти "ні в тин, ні в ворота". Зазвичай наступного разу міняють опис слоту так, щоб люди більш прихильно ставилися і записувалися.
    Лідери скаутських груп дуже активні, але теж лиш у позитивному значенні.
    Таких "активних мам" у школі як показували у Домогосподарках, я ще не зустрічала. Думаю десь є)

  • nastka2006 6 березня 2019, 23:42 1

    Елена, у нас приблизно так само (( хамства багато, на компроміси не йдуть... що ми потім чекаємо від дітей((
    Zzrzz, це дійсно чудово )) система гнучка і лояльна до всіх її учасників, а головне, діти зацікавлені))

  • Nataly_lev 6 березня 2019, 14:30 1

    Спасибо. Интересно. Просто возникает вопрос о санитарно-гигиенических нормах. У нас люди, имеющие непосредственно отношение к продуктам, имеют санитарную книжку. Я не могу быть уверенным в здоровье всех родителей класса и точно ли они моют руки перед приготовлением капкейков и т.д. Не было ли случаев отравления? И как решается вопрос с гигиеной родителей при приготовлении блюд? Я, например, зная чистоплотность некоторых хозяек, не во всякие гости пойду.

  • 3 коментаря
  • Olyunja 6 березня 2019, 15:49

    Справа в тому, що наприклад в Німеччині роздають списки,и вам нічого не потрібно пекти. Моя донька приносила цього понеділка масло( в школі свято було), інші приносять: огірки,папріку, яблука, банани,мандарини, помідори, булочки, кекси(купляні), пироги(купляні).. цукерок та соки з колою заборонені.

  • Zzrzz 6 березня 2019, 17:52

    У школу замовляємо панкейки в офіційних пекарнях, там завжди свіжі, фрукти-овочі теж свіжі з магазину. Отруєнь не було. Чеки зберігаємо про всяк випадок.
    У школі мені взгалі домашня їжа не траплялася.
    На святах спорт команди є багато домашньої їжі. Але це взагалі свято, де багато їжі, замовляють шелтери в парках і на цілий день. Я такої їжі не їм.
    Саме тому мені здається, що ця система хороша. Прихильники домашньої їжі приносять з дому і їдять її, здорової - здорову, брезгливі - їдять своє.

  • Nataly_lev 6 березня 2019, 19:15

    Отлично! Как всегда толерантность во всем и ко всем.

  • Olyunja 6 березня 2019, 15:44 1

    В Німців так. І повертають все також.
    Мені ще подобається коли до мене гості проходять зі своєю їжею. А я готую тільки гаряче. Так моя бабуся квзвлв що я ледача і соромилася мене. В нас мементалітет: сутки на кухні тре постояти і світа божого не бачити!

  • Zzrzz 6 березня 2019, 17:53

    :) Ви добре організували своїх гостей :)

  • Ksena 6 березня 2019, 18:28 1

    Так, треба і собі так організувати))) Моя хата, а їжу хай гості приносять))

  • Desain 6 березня 2019, 15:58 1

    В Польше у нас так было в саду, на Рождество. Делали сладкий стол детям и родителям. Каждому расписали кто что несет. Кто соки, кто фрукты, кто выпечку.

  • Zzrzz 6 березня 2019, 18:30

    У якісь моменти я уже жалкую за тим, коли ВСІМ розписують :) У нас хто не встиг - пиняє на себе. Деякі умудряються зайняти кілька слотів підряд).

  • Desain 6 березня 2019, 21:29 1

    Я с этим столкнулась первый раз. Даже не поняла сразу что от меня хотят))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу