Піца по-домашньому

У нас подвійне день народження, тому поділюся з вами нашою піцею. Кожен її або робить або купує. У кожного є свої уподобання. Можливо наш варіант також вам зайде. 

Особливість цієї піци 2 в 1 є те, що вона робиться для тих, хто їсть м'ясо і тих, хто на посту або просто не їсть м'ясо. У нас і ті і ті, тому потрібно, щоб було смачно всім і за один раз. У цієї піци пісне тісто. З цього тіста можна робити пампушки пісні до пісного борщу, наприклад. У мене дві піци: з ковбасою і з грибами.  І ще, основне, там є морква. Так, саме вона дає живильного для всіх інгредієнтів, піца не суха на виході.

Гриби, моркву і цибулю окремо всі від всіх треба потомити на пательні у невеликій кількості олії, на маленькому вогні.  Вони не жирні і трохи притомлені повинні бути. Отака основа для двох піц (кетчуп, морковка, лук):

Далі м'ясна (ковбаса ваша смашненька, помідор,  кукурудза, сир)

Для пісної піци (гриби, помідори, кукурудза,   можна ананас, але для нас він дуже має смак, перебиває занадто):

Випікати хвилин 15. І готово:

Кількості тіста багато, на два таких дека і ще трохи я роблю просто пампушки, або якісь пиріжки, 2-3 штуки для дітей на зараз: Можна пампушки з часником, ням:

Тут треба сказати, що тісто потрібно розкачувати більш-менш тонким, бо піца може бути зовсім по жирно-домашньому товста, в 1 см тільки основа))). Тому скалочкою працюйте.

Ну і як тісто місити:

600 мл  трохи теплої води

Сухі дріжджі - пакетик, або 3 чайні ложки

9 чай.лож.  цукру

3 чай.лож. солі (без горки)

10  ст.лож. муки

Все це перемішати, накрити плівкою і дати забулькати протягом 20 хв. На сонці все це буде робитися скоріше, тому влітку можна ставити на сонце, взимку я нагріваю ТРОХИ духовку і ставлю туди, в тепло. А можно не морочитися і поставити на стіл просто. 

Як запузирилося, через хвилин 20, додаємо ще:

1 чай. ложку солі

6 ст. лож. олії.

Перемішуємо і додаємо муки стільки, щоб було нормальне тісто, що не пристає до рук. Зробили тісто, накрили плівкою і поставили куди хочете ( на сонце, в духовку, на стіл). Чекаєте, коли тісто почне товстішати і звеличуватися. Я йду відпочивати зазвичай, бо поки замісиш тісто, руки як у органгутанга по відчуттю. 

Через 30 хв - 1 годину можна розкачувати тонкий пласт для піц. 

Іще додам, нам подобається з рибою. Риба може підходити і тим, хто на посту.  В маркетах продаються запечені хребти красної риби, там м'яса достатньо на одно деко, дуже смашна і запашна виходить піца з такою рибкою. 

Смашного! 

:strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry::strawberry:

Ще я з цього тіста роблю пісний пиріг з капустою, зверху просто олія, вона пом'якшує верх:

 


Теги: домашня пiца, пiца

19 коментарів

  • samsanty 20 серпня 2023, 18:02 1

    Я дуже люблю піцу і домашню, і з сільпо, і в піцеріях. Собі купила форму для випікання, дуже нею задоволена.
    Ось на днях пекла.

    Зображення
  • Barbus_ 20 серпня 2023, 22:14

    :thumbsup::100:

  • IvanNa1977 20 серпня 2023, 18:10

    Ого, перший раз чую про моркву в піцу )
    Але вірю, що смачно :thumbsup:
    Колись мене пригостили м'ясом а-ля " по-французськи", в складі "шубки" була морква. Це було дуууже смачно!

  • samsanty 20 серпня 2023, 18:13 1

    Я колись додавала моркву, але по-корейськи, то було смачненько

  • IvanNa1977 20 серпня 2023, 18:14

    @samsanty "вік учись і дураком помреш" ) іноді зовсім несподівані поєднання дають крутий результат :thumbsup:

  • Barbus_ 20 серпня 2023, 18:20

    @IvanNa1977 Саме тому і пишу пост, із - за моркви. Бо піца вона така, дуже універсальне блюдо, нічого особливого у приготуванні нема. Але і ще для тих, кто не ість того- сього...

  • Evgeniya_14 20 серпня 2023, 19:52 1

    Ням

  • Barbus_ 20 серпня 2023, 22:13 1

    Згодна)

  • Xxaaa 20 серпня 2023, 22:13 1

    Я приблизно так же готую піццу(правда без моркви), але ще заливаю зверху розколоченими як на омлет яйцями, потім сир. Мені так ситніше виходить.
    https://kashalot.com/club/post-29067985/ ось якось фото показувала)

  • 4 коментарі
  • Xxaaa 20 серпня 2023, 22:52 1

    @Barbus_ Можна яйця з молоком, можна з водою і трішки майонезу додати, або ложку сметани, можна просто яйця розбовтати- по всякому- все одно смачно буде, і розплавлений сир поверх цієї запеченої яєчної маси не виглядатиме як суха скоринка коли піцца буде вже холодна.

  • samsanty 20 серпня 2023, 23:26 2

    @Xxaaa Якщо брати моцареллу і посипати вже в самому кінці приготування, то сир буде тянутись і не буде сухою корочкою. А щоб піца не була суха я додаю помідори кільцями, вони дають соковитість. Багато хто майонез не любить, але я іноді теж додаю тоненьку сіточку, якщо начінка сухувата, майонезна сіточка теж зробить її м'якшою.
    Можна ще пекти за прискореним методом, це коли дуууууже тонко тісто, сир кладеться на самий низ, відразу на кетчуп чи соус, а зверху на сир начинка. І випікати на високій температурі 7-10хв, але це має бути духовка хороша. Тоді теж сир тянеться, не засихає.

  • Barbus_ 21 серпня 2023, 00:18

    @samsanty Треба майонез тако ж спробувати.
    Він дуже рідко в нас буває, не тому, що погано ставимося до нього, просто не їмо, то взагалі про нього забула. Коли олів'є прийшов час - то і маянез з'являється. А так взагалі про нього забуваю.

  • Missis 21 серпня 2023, 02:13 1

    Дякую за рецепт.

  • Kris140 21 серпня 2023, 07:04 3

    Я у пісну піцу додаю ще квашений огірок кубиками. Якщо вдома є лечо, то взагалі супер: томат на основу, перець в начинку. І зверху тоненьку сіточку пісного майонезу

  • Коментар видалено

  • Barbus_ 3 вересня 2023, 16:05

    Пиріжок ще з цього тіста.

    Зображення
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу