Чорна п'ятниця у Волмарті

Я таки ходила на ЧП. Казала, що не буду та довелося. Бо пропустила новорічних оленів онлайн.

Чорна п'ятниця - уже всі знають що це таке. Це наступний день після Дня подяки, який завжди проводиться в останній четвер листопада. Чорна тому, що (а) в цей день починалися різдвяні розпродажі і виручка ретейлерів стрімко йшла в гору; мовою фіннсів ставала "чорною" (б) наступного дня після Дня подяки багато людей вирушали у магазини, що купити рідним різдвяні подарунки, це створювало затори на вулицях, було важко кудись добратися - день був важким, чорним. Але ж розпродажі стартують у четвер? Це нове віяння, у погоні за клієнтом, десь на межі 2012 року магазини почали відкриватися у четвер вечером. А тепер, ви знаєте, розпродажі стартують навіть завдовго до цих особливих четверга чи п'ятниці.

Отже, я свою розпродажу, яка стартувала онлайн (і на яку я покладала великі надії) у середу - прошляпила, я переплутала дні і сиділа у четвер оновлювала сторінку онлайн рівно з початком розпродажі, а вона все недоступна та недоступна... Зрештою розібралися, що чатувати треба було днем раніше. Розчарувалася.

Я не так щоб хотіла їхати за тими оленями, а от оленів хотіла. Переглянула всі інші відомі мені магазини, де могли бути олені - немає нічого цікавого за ціну, яку я готова заплатити. Чоловік каже "давай поїдемо?" Поставили індичку в духовку і поїхали.

Далі планувала, що зроблю "фоторепортаж", але я явно забула, що таке класика ЧП. Парковка великого магазину була забита повністю, а машин кружляло стільки, що тільки і встигай увертатися. Довелося нам розділитися. Чоловік пішов за оленями з проханням фоткати, а я поїхала паркуватися.

Прийшла у магазин, а там все розділено: потоки людей спрямовувалися за допомогою жовтих стрічок, яким були перетягнуті усі мало-мальські "зрізи" і працівників, які пильно слідкували за усіма. Я почала пробиратися у Різдвяну секцію. Зрозуміла, що не дійду, розізлися і пішла під жовті стрічки. Просто піднімала їх і йшла, адже різдвяна секція у самому кінці магазину. Забрали ми наших оленів. Знайшли їх не у різдвяній, а у спортивній секції, навіть самі працівники не знали, де цих оленів шукати.

Пішли в електроніку. Там взагалі не протиснутися. Протиснулися, взяли зарядне.

Тут мало бути фото як я понурено стою в обіймах з оленем і чекаю чоловіка, поки він шукає зарядне. Може потім додам.

Все, встаємо у чергу. Черга змійкою через весь магазин. Поки стояли в черзі, пішла ще знайшла рушнички і коврик для ванної. Про коврик спитали у жіночки перед мною у черзі, вона порадила, де взяти. Бо хто ж міг подумати (сарказм), на правильному місці цих ковриків не було.

Поки я бігала за ковриками чоловіка перемістили в іншу чергу і я його загубила. Стою з тими ковриками, навколо натовп, я не бачу ні чоловіка, ні ту жіночку, що ми її запитували, ні тих, хто стояли за нами. Побігла в напрямку черги, працівники як накинулися на мене - іди в кінець черги! Я знову розізлилися і пішла до кас, пролізла під жовту стрічку, там простір без черг і працівники, які вже регулюють кому на яку касу іти, я просто пройшлася перед всіма чергами і таки знайшла чоловіка у зовсім іншій стороні. Далі я уже не відходила нікуди, навіть "подивитися".

Сподіваюся тепер ви розумієте, чому на ЧП ми стараємося нікуди не йти :) Чоловік каже люди в черзі ще планували іти в інші магазини :) Ну а ми відразу поїхали додому.

Ще розповім момент. Техніку і габарит купують інакше. Люди приходять у тех відділ, кажуть, що хочуть. Їм дають аркушик паперу з назвою. З цим вони ідуть на касу (теж вистоюють всю цю чергу), оплачують, а потім з цим листочком треба іти в укромне місце, зазвичай позаду магазину і забирати свій товар відстоюючи ще одну чергу, але уже на холоді. Щось вони злі були у тій черзі, сварилися. Я запаркувалася якраз біля віконечка видачі габариту - бачила.

Ми поїхали додому. Дорогою я відійшла і була дуже рада оленям і коврикам. Коврики прилаштувала у ванну, полотенця поки на поличку. Зарядним хай чоловік з сином опікуються. Оленів сьогодні уже поставимо коло ялинки на дворі :) Ура! Я маю оленів!

Запитували про ціни.

Олені ЧП ціна 49 - звичайна ціна 69.

Коврик для ванної ціна 5 - звичайної ціни не знаю. У Мейсіс давали безкоштовно один в руки.

Bath towel (полотенця трохи більшого розміру) ціна 1.60 - звичайної ціни теж не знаю. Підозрюю в межах 4-5 доларів, а може і менше. Можливо 3 долари (?)

Особливість ЧП останніх років у тому, що магазини товари для ЧП завозять окремо. Особливо оці всі полотенечка, шкарпетки, постіль. Вони ідуть з іншими артикулами. Щоб знати на них ціну до ЧП, потрібно добре знати асортимент магазину і співвіднести звичайну назву речі з її назвою під час ЧП. Я не дуже тямлю в асортименті Волмарта, тому не знаю цін на дрібні речі. А олень... оленем я тішуся :)

Уже дома розкоркували мій перший саморобний вишняк. Ми його заслужили!

Темы: Життя в Америці

12 коментарів

  • lolatiny 29 листопада 2019, 20:00

    З прийдешніми святамт та вдалими покупками, най служать і тішать серце!

  • Zzrzz 29 листопада 2019, 20:18 1

    Дякую! Вітаю навзаєм, хай усе задумане збудеться!

  • natysya77 29 листопада 2019, 20:34 1

    гарні олені)

  • Zzrzz 29 листопада 2019, 23:11

    дякую, чекаю-недочекаюся іти прикрашати двір :)

  • oollggaa 29 листопада 2019, 20:50

    Шикарные олени, поздравляю с покупкой! И с наступающими!!!

  • Zzrzz 29 листопада 2019, 23:11

    Дякую! Вітаю вас теж з прийдешніми святами! Хай кожен новий рік буде кращим за попередній!

  • batyur 29 листопада 2019, 21:39

    Олені бомба))) вітаю з покупками))

  • Zzrzz 29 листопада 2019, 23:13

    Дякую, мені теж дуже подобаються! Мій попередній олень, я його дуже любила, був білим. А ці золоті! Сил нема)
    Попереднього ми залишили на старому місці, не брали у переїзд, минулого року я трохи депресувала, а цього року відійшла і купила трьох!

  • Svetlaja 29 листопада 2019, 22:46 1

    Як же Ви гарно пишете !!!!

  • Zzrzz 29 листопада 2019, 23:14

    Дякую, мені дуже приємно.

  • Svetlana_Poland 30 листопада 2019, 07:43

    Цікава розповідь

  • Zzrzz 17 грудня 2019, 21:14

    Дякую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу