Трохи про клімат Вірджинії

Привіт!

Мене попросили написати про місця, де я жила. Власне про клімат. Постараюся. Всі фото з нету.

Моя американська історія розпочалася у маленькому, але надзвичайному містечку, розташованому майже на атлантичному узбережжі, штат Вірджинія.

На мій погляд, це одне з найпрекрасніших місць Америки, а на погляд американців - це те місце, яке повинен відвідати кожен, хто зветься американцем. Адже, тут розпочалася не лише моя американська історія, у цьому місці розпочалася історія сучасної Америки. Це настільки цікаве та унікальне місце, що затьмарює усі інші мої спогади про Вірджинію. Але я триматиму себе у руках. Лише кілька слів і відразу - клімат. Життя тут начебто завмерло у 18 сторіччі. Вулицями міста прогулюються причепурені панянки, їх проводжають поглядом військові у припудрених перуках, бруківкою торохтять карети, які везуть конячки із вплетеними у гриву стрічками. На ганку про щось теревенять місцеві, хтось попиває пиво, хтось порається на городі. І так щодня, з дня у день, місто застигло у 1770-х.

Прекрасне місце, колиска американської історії. Рекомендую усім, кого цікавить історія колоніальної Америки. Це місце відоме під назвою America's Historic Triangle: Jamestown, Williamsburg, and Yorktown. Я описала лише одне місто цієї трійці, інші два не менш, навіть більш захоплюючі! Там можна знайти точну копію корабля Колумба і справжні (не копії) інших кораблів з перших експедицій, там є місце, яке повністю відтворює історію перших поселенців, їх побут, життя, клопоти... Всі ці міста діють протягом цілого року, незважаючи на погоду, все, що на фото ви зустрінете щодня, незалежно від часу, незалежно від того день чи ніч. Так живе ця місцевість.Там можна відчути дух волелюбної Америки.

Погода і клімат там теж прекрасні! На мій теплолюбний погляд :) Отакий сніг як на останньому фото буває може раз на рік, а то й на кілька років. Перший лід моя дитина побачила у три роки :) Зима тепла. Весна та осінь дуже приємні. Літо спекотне. На узбережжі вогко. Дещо вітряно. Бувають рясні дощі літом. Але дуже короткотривалі. Затяжних дощів практично немає. Улітку дощ хвилин 10-15. Дощ починається зненанацька, відразу дуже сильний, зненацька і закінчується. Хмарно буває рідко, небо часто прозоре і пронизливо синє, всіяне поодинокими хмаринками. Осінню зимою дощ може затягнутися на день-другий, але буде уже дрібною мрячкою.

Пір року теж немає. Зима - це начебто затягнулася тепла осінь, проте вловити осінні кольори дуже важко. А потім ця осінь плавно переходить у весну, десь так у лютому. У квітні розпочинається чудове українське літо. А потім літо стає тутешнім - розквітають великі-великі надзвичайно духм'яні білосніжно-воскові магнолії, різні інші тропічні квіточки, я навіть назв не знаю. І все це поміж величі соснових лісів. На озерах квітне біло-рожеве латаття. У річки можуть наплинути медузи, а от океан завжди залишається вітряно-теплим! Потім знову настає тепла осінь.

У цій місцевості багато лісів із сторічними деревами. Дуже багато дерев обгорнуто плющем. Ліси не розчищають. Якщо залишається неосвоєний кусень землі (читай лісу), то уже за два кроки будуть хащі. Лісів, зелені і дерев тут дуже багато! Ближче до океану можна побачити болота із голими деревами.

Що ж, більше зображень не дає додавати, значить час завершувати.

Підсумовуючи, клімат у цій частині Вірджинії дуже приємний, без різких перепадів температур протягом дня, пори роки згладжені, зими немає. З можливих мінусів - досить волого, також спекотно літом (хоча я таке люблю), бувають урагани (я відбула один; рідко, але буває доходять у статусі урагану). Повітря коло океану солене, подалі від океану повітря чисте з легким сосновим і квітковим ароматом.

Хороше, тепле, приємне місце із великою кількстю зелені. Люблю Вірджинію!

 

Темы: Життя в Америці

17 коментарів

  • Zzrzz 22 листопада 2019, 03:31 5

    Така весна. Рясно цвітуть азалії, недовго, але дійсно рясно. Це моє фото з 12 року

    Зображення
  • Zzrzz 22 листопада 2019, 03:34

    А це захід сонця перед ураганом 11 року. Наступного дня розпочнеться армагедон. Я вперше на власні очі бачила що таке циклон і як він крутить змінюючи дощ, який збиваж з ніг на вітер, який легко підносить в гору все, що легше за пару цеглин. З одного боку будинку періщив дощ, а з другого не капало ні краплинки, зате все носило вітром, а потім все змінювалося місцями.

    Зображення
  • Zzrzz 22 листопада 2019, 03:40

    Це кораблі, про які я писала. Знаю, що серед них є ті перші, але де вони саме не пригадую. Це фото не з історичноготрикутника, на цьому диску нічого не знайшлося з того часу, це фото з параду у Вірджинії біч. На цей парад щороку припливають по Джеймс рівер оті перші історичні парусники.

    Зображення
  • Zzrzz 22 листопада 2019, 03:41

    Зображення
  • Zzrzz 22 листопада 2019, 03:42

    @Zzrzz

    Зображення
  • batyur 22 листопада 2019, 07:01

    Як мені підходить клімат Вірджинії))))

  • il_sole 22 листопада 2019, 07:33 1

    Ой и не говорите!))) мне тоже он оооочень подходит :smile:

  • Zzrzz 22 листопада 2019, 16:59

    А мені як підходить! Дуже люблю туди повертатися, правда уже туристом.
    Для мене важливо, що при цих всіх плюсах з теплом ненависної мені фауни дуже мало. Сороконіжки бувають. Акули плавають. Але це не страшно. На них можна з берегу дивитися (я не бачила, бачила лише дельфінів, ці часто бувають) А павуків чи скорпіонів - нема. Крокодилів теж нема. Хоча трохи південніше їх уже можна зустріти. але саме у Вірджинії - нема.

  • seveneleven 22 листопада 2019, 08:16

    А как вы туда попали? Как давно?

  • Zzrzz 22 листопада 2019, 17:00

    Я приїхала до чоловіка по супроводжуючій візі.
    Більше 10 років тому.

  • seveneleven 22 листопада 2019, 18:31

    @Zzrzz Дети уже там родились?

  • Zzrzz 22 листопада 2019, 20:09

    @seveneleven Так

  • alina_samoylova 22 листопада 2019, 22:35 2

    Яка краса))) якби жила в Америці, то точно десь у цих краях))) і в будиночку в колоніальному стилі із довгою під‘їздною алеєю :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

    Зображення
  • Zzrzz 23 листопада 2019, 18:44

    Правда, правда! Мені теж дуже до вподоби ці будиночки, можна уявити себе у Віднесених вітром))) тільки я б алею магнолій зробила - вселенне щастя)))

  • alina28 23 листопада 2019, 10:18

    Дякуємо за розповідь )) А підкажіть, будь-ласка, влітку яка максимальна температура повітря ? І скільки місяців продовжується спека ?

  • Zzrzz 23 листопада 2019, 18:41

    Липень і серпень - найспекотніші. Протягом дня буває 40 в тіні + вологість. Вночі може бути 30. Цілий вересень можна ще спокійно їздити на океан купатися і засмагати.

  • lyalya 13 грудня 2019, 00:29

    Як же цікаво і колоритно ви пишите, мені дуже подобається вас читати) пишіть ще... Вам можна цим спробувати заробляти гроші)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу