Моє буденне. Урожай

Ні про що сьогодні не розповідаю, просто пишу про своє. Як щоденник :)

Урожай.

Урожай у мене цього року посередній. Ніби і є, а ніби і нема. Огірки, помідорки - це все, що я зазвичай вирощую, вродили, але не вау.

На roma tomatoes є вершинна гниль :( Я їх перший раз садила і така невдача. Звісно відразу лаймом підсипала, підсипаю й далі, але десь половина китиць уражені. Частково я винна, забула підсипати при посадці, хоча знала, що треба. Адже тут грунт ще гірший ніж я мала раніше. А потім я взагалі за них забула і не поливала( Як тільки пішли поливи - пішла вершинна гниль. Наст року не садитиму швидш за все, не через гниль (я її вже від А до Я вивчила ще на попередньому місці), просто нам не сподобалися.

Early girl - писало самий кращий сорт для тутешніх умов. Теж має ознаки гнилі. Але майже не помітні. Бачу лиш на деяких перестиглих плодах поодинокі цятки, які лиш ледь-ледь світлішого кольору. Здивована. Писали стійкий сорт і до умов , і до хвороб. На смак ніякий. Лучче б вже ті арктичні садила, не знайшла їх тут. На смак теж ніякі, знову ж, арктичні кращі.

Чорний принц і шоколадні чері -  мої улюбленці. Смачні та плодовиті. Лиш одна проблема, я ніяк не можу зрозуміти коли їх знімати. Забираю з куща вже достиглими або навіть добре перезрілими. Ніяк не розберуся з кольором. Дуже смачні обидва сорти! Нічим не уражені, все з ними добре.

Суперсвіт 100 - це червоні чері. Смачні, занадто соковиті, за милу душу тріскають як лиш торкнутися. Приблизно 20% тріскають при зніманні з куща. Не хворіють.

Оранжеві чері - страшне плодовиті і саме швидше дозріли. Менш соковиті ніж червоні чері. Смачні. Хворіють несильно якоюсь заразою, не можу зрозуміти що це. Листочки жовтіють крапочками і потім всихаються, таке враження, що посипляться як торкнешся. Як обгорілий папір. Не знаю що це і не дуже мене турбує, хоча останній тиждень бачу на чорні чері перекинулося. На плоди не впливає. Я обрізаю все рівно листя регулярно, то хоч не думаю, що обрізати, що лишити. Може їсть щось?

Жовті грушечки - саме довше дозрівали з усіх чері. М'ясисті. Мені не смачні, напевно тому, що менш солодкі і менш соковиті. Я їх мала і раніше, просто для кольору і форми вирощувала. Не хворіють.

Ще маю якийсь дивний оранжевий сорт, писало новинка і ще якийсь червоний, забула назву. Оранжевий дуже соковитий, красивий і невибагливий. А червоні я в тінь посадила) Поки все ще зелені. Обидва сорти - великі помідори, не чері. Не знаю, що з ними робити. Їмо, але чері смачнішi.

На фото: оранжеві_великі, червоні Early girl, Чорнй принц і на китиці Шоколадні чері (великі для чері, правда?)

Всіх сортів у мене по 1 штучці :) Рада, що майже не хворіють. Вершинна гниль - я очікувала її, грунти, поливи, все робить свою справу. Дуже рада що її так мало! Наступний рік пошукаю нові сорта невеличких помідор і може надумаю теплицю. Бо все таки ночі холодні. Якщо раніше я помідори висаджувала в грунт у травні, то тут не могла цього зробити аж, майже, до середини червня. Нічна температура впевнено трималася нижче 10. І от зараз, за тижні два знову опуститься до 10 - настане хана моїм помідоркам. Не буде у мене листоподавого урожаю.

Не кропила цього року помідори взагалі! Перший рік, що не треба було.

Багато вийшло писанини, постараюся потім додати фото :)

З огірками були сильні негаразди. Вони не зійшли. Не знаю чому, я докуповувала розсаду. Начебто ростуть. Закрутила вже 5 баночок. Спробувала два нових рецепта.

На фото Bread and Butter pickles, тутешній рецепт, сподобається лише тим хто любить дійсно солодкі маринади. Це як солений огірок в цукровому сиропі :)

Огірків може кущиків 7 маю, менше 10 точно. Я не встигла їм опору побудувати і сорт забула, так що))) Маша-растєряша я. Також маю новий сорт, називають тут Лимонний огірок, а на просторах рунету Хрустальное яблоко. Рунет толк у назвах має більше тутешніх, бо лимонним цей огірок стає лиш як перезріє) Смачний цей огірок. Солодкий і хрумкий. Справжій кришталь! Білого кольору, форма кругла. Якби не знала, що яблуко, подумала б на полив і обмеження по грунту.

На фото посередині Лимонний огірок.

Перці не вродили. Мабуть їм захолодно і затемно. Більше не садитиму. Постараюся вечером додати фото. Додала ті фото, що знайшла.

 

 

Темы: Побут

14 коментарів

  • Nata_sunrise 21 серпня 2019, 23:57 1

    Не встачае фтозвіту:relaxed: Дякую за інформацію.

  • Zzrzz 22 серпня 2019, 06:20

    Рада, що заходите! Додала кілька фото :)

  • Коментар видалено

  • Nata_sunrise 22 серпня 2019, 06:48

    Дякую)

  • murmusja 22 серпня 2019, 10:00

    Спасибо интересно. Заинтересовало , что местные рецепты консервации есть. Думала , что только в странах бывшего СССР консервируют в домашних условиях.

  • Zzrzz 22 серпня 2019, 20:33

    Тут багато специфічних рецептів є для консервації. Користуюся тутешніми, вони краще працюють для місцевих продуктів. У рецептах завжди багато цукру.

  • Zzrzz 22 серпня 2019, 20:34

    І турмерік (куркума), у всіх рецептах огірків без виключення :)

  • seveneleven 22 серпня 2019, 10:30

    Класс! Наши в Германит тоже выраливают помидоры, огурцы, а иногда и кур)))
    Я, не фанат садоводства-огородства...
    У меня то и вазонов дома нету...
    Но вы конечно молрдцы! Свое домашнее - самое вкусное)

  • Zzrzz 22 серпня 2019, 20:29

    Перше запитання від моїх нових сусідів було чи ми не плануємо тримати кур :)
    Дякую!

  • Коментар видалено

  • Zzrzz 4 вересня 2019, 22:05 1

    Дякую дуже. Орегон.

  • JuliaSha 5 вересня 2019, 12:32 1

    Напишіть, будь ласка, рецепт огірків американських. І помідорів, якщо є :blush:

  • Zzrzz 5 вересня 2019, 19:08

    Є і помідори і огірки. Але я не маю виписаних рецептів, я в цьому плані малоорганізована. Відкриваю нет і роблю, те що підходить.
    Я можу переписати вам рецепт тих огірків що на фото, але я не догледіла що вони солодкі, не знаю чи кому таке підійде і ще треба буде оцет перераховувати з американського 5% в український 9% або більше (?), я завжди помиляюся на цьому етапі.

  • Zzrzz 5 вересня 2019, 21:26

    Додала рецепт https://kashalot.com/club/post-24280327/

  • JuliaSha 6 вересня 2019, 19:42

    Дякую

  • innusya20 18 листопада 2019, 19:02

    Ах, какие аппетитные помидорки.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу