Воспитание в здоровой атмосфере!!!

Всем доброго времени суток. Так уж сложилась моя жизнь что с детсва моя мама пьет. Мама запойный алкоголик, как мне было 10 уже. Конечно конда у меня появился сын я кардинально сделала все возможное от меня и была мамой. Мне это приятно.  За базу было это время провождение без алкоголя ... это важно . Я сама не пью , и хочу что б это не было примером для него расслабления.  Наше общество, веселья и праздники сразу ассоциируются с алкоголем. Больше всего дико раздражает когда дети вокруг. К сожалению у меня мало друзей что меня поддерживают. И любая тусовка нескольких семей это пьяные взрослые и дети с гаджетами. Пишу что б понять что я не одна такая. Считаю что можно весело проводить семьями время, совместно играя в активные и настольные игры, кататься на великах, ходить в походы. В очередной раз поехали с коллегами мужа и их семьями за город... а там ровно все что противоречит здоровому воспитанию. (((

Темы: Виховання і психологія

81 коментар

  • Solod_ka 19 серпня 2023, 22:30 12

    У мене алкоголь не осоціюється з відпочинком, веселощами і розслабленням. Раніше я пила алкоголь дуже мало і дуже рідко. Останні років 8 не вживала навіть трошки.
    На багатьох класних, веселих "гуляннях" де я була, алкоголю не було.
    І я так само, як і Ви, не люблю п'яних компаній, п' яних людей. Я не почуваюся поруч з ними у безпеці. І не розумію людей, які без алкоголю не можуть розважатися.

  • Solod_ka 19 серпня 2023, 22:34 7

    В моєму дитинстві я завжди була з мамою на всіх їх зустрічах з друзями - великі компанії. А це дуже багато друзів, часто і великі компанії. Не пили там ніколи. Вони взагалі не п'ють. Але при дітях тим паче. Для мене це норма.

  • Solod_ka 19 серпня 2023, 22:37 11

    @Solod_ka І якщо це дитяче свято - то вся увага має бути дітям.
    Не розумію, і сумую разом з дитиною, коли на дитячому святі дорослі випивають "за здоров'я дитини", а вона там десь забута сидить.

  • samsanty 19 серпня 2023, 22:41 3

    Багато років тому мій чоловік перестав вживати алкоголь, йому стало не цікаво в компаніях і застіллях, а тому ми все рідше кудись виходили чи до нас приходили гості. Хоча до того я була тією людиною, яка постійно збирала навколо себе друзів і організовувала активності: ми ходили в кіно, на боулінг, в більярд, на природу, їздили по екскурсіям, святкували всі свята.
    Так поступово, коли ти сам нічого не організовуєш і все частіше відмовляєшся від запрошень на посиденьки, згодом тебе перестають запрошувати взагалі. Кислі міни непитущих людей за столом - їм не цікаво і вони псують атмосферу.
    Тому якщо хочете компанію без алкоголя - організовуйте самі розваги і запрошуйте тих, хто не п'є.
    Я не п'ю нічого з початку війни, бо хочу мати тверезі мізки в будь-який момент. На загальних якихось зустрічах приношу з собою безалкогольне пиво або б/а шампанське, або сік, і йду раніше, поки ще всі не дійшли до кондиції ))) хоча таких зустрічей дуже мало, бо війна - не до того, майже всі мої подруги за кордоном, а нових я не заводжу.

  • Kotya_3 19 серпня 2023, 22:44 6

    Ви не одна! Наша родина навіть на Новий рік не вживає шампанського. Чоловіка нудить від запаху горілки і вина. А я просто не розумію сенса алкоголя. Скільки не куштувала різного вина - ну гидота, пиво - теж. В Німеччині, в Чехії пробувала - ковток і хотілось виплюнути. В Італії, Франції, Іспанії пробувала вино - не розумію, як можна пити скисший виноград. Краще сок!! А ще краще - фреш! Ну не розумію я, навіщо той алкоголь вживати? Воно ж несмачне. Стаєш дурним, потім ще голова може боліти, сушняк…А настрій в мене і так гарний(наскільки це можливо зараз), я спокійно розслабляюсь, відпочиваю без алкоголю.

  • samsanty 19 серпня 2023, 23:01 7

    Ой, а я люблю смак і пива, і вина білого напівсолодкого (Алазанська долина :yum:), шампанське для мене це взагалі як для собаки Павлова - сигнал свята і асоціація з Новим роком (Артемівське зе бест). А які смачні сорти пива в пивоварні Правда у Львові, мммм :upside_down:

  • Riina 19 серпня 2023, 22:52 30

    Якось ви занадто гостро сприймаєте такі ситуації :woman_shrugging: Я не п'ю, чоловік не п'є, найближчі друзі теж. Але коли попадаємо в компанію з алкоголем, то нас це не нервує. Тому що кожний має право жити так, як хоче, що б я про це не думала.

  • Solod_ka 19 серпня 2023, 23:21 13

    Мама запійний алкоголік, з дитинства автора. Тут зрозуміло, що буде "занадто гостро" сприймати...

  • Riina 19 серпня 2023, 23:23

    @Solod_ka Не хотіла це писати...

  • JuliaLesnaya 19 серпня 2023, 23:28 30

    @Solod_ka Бажано було б, щоб автор пропрацювала свою травму дитинства зі спеціалістами і не вважала всіх, хто абсолютно адекватно і культурно вживає алкоголь практично алкоголіками, які не здатні грати в настільні ігри та кататися на веліку, є поганими батьками і виховують дітей за замовчуванням нездорово. Якщо людина гостро і гнетюче сприймає будь кого з келихом в руці, то проблема саме у неї.

  • irenika 19 серпня 2023, 22:59 13

    І мені здається, що занадто гостро... Я можу випити вина чи пива, але ж не обов'язково напиватися до свинства і часто) П'яних, які хоч трохи втрачають контроль над собою, не люблю і уникаю.
    В дитинстві часто сиділа на застіллях з дорослими, бо не було мені компанії, алкоголіком не стала і п'яні гулянки не люблю. Але бувають ситуації, коли краще пригубити, ніж щось комусь доводити чи пояснювати

  • 8 коментарів
  • JuliaLesnaya 20 серпня 2023, 14:18 6

    @irenika "Ой, ну почему Вы думаете, будто его кто-то облапошивает, а не он?..." (с) :joy::joy::joy:
    Не сперечайтеся з Еленою St, через пару годин Ваші коменти будуть виглядати як неадекватний монолог :wink::grin:

  • irenika 20 серпня 2023, 14:19

    @JuliaLesnaya Та я знаю :smile: Я думала, що сьогодні вже будуть видалені, але щось пішло не за планом

  • Коментар видалено

  • Justyna 19 серпня 2023, 23:08 31

    Якесь чорно-біле сприйняття ) І гаджети дітям інколи не завадять, і келих шампанського мамі буває на користь )

  • klausS 19 серпня 2023, 23:46 5

    Мама моя не п'є, відчим також - років20, але це ніколи не заважало нам тусувати разом. І повірте ніхто не нажирається до валяння без свідомості, це просто як атрибут.
    Я наприклад не палю, а моя мама,відчим, чоловік, свекруха - палять. Так шо мені з ними не тусити бо то мене бісить і воняє?))))
    Ще й діти Вас бісять
    Ну це вже знаєте все занадто. І так не то і так не так. Всі мають підстроїтись під Вас? Та брєд.

  • klausS 19 серпня 2023, 23:51 10

    Тому у Вас і друзів мало, бо вічно недовольний вираз обличчя і осудження читаються з Вашої сторони.
    Будьте простіше
    В нас є 3 пари батьків з дітьми - і повірте ми граємо в Монополію та інші ігри. І хто за рулем не п'є , а спокійно з нами регочуть і грають. Може у Вас компанія де всі аж до відключки тусять? Тоді це дивно - бо там де діти,яких Ви не долюблюєте)))

  • Rossa 19 серпня 2023, 23:59 6

    А я компанії не люблю) мені набридає слухати якісь розмови по щось там, навіть якщо всі і пьють і не пьють. Що я роблю? Не ходжу на посидюлькі в компанії. Випиваю трохи вдома по настрою, і пиво і вино і шампанське. То якщо вам не подобаються пиячі - шукайте компанію по своїм уподобанням. Бо дорослі люди вам нічого не повинні.

  • Oceanlover 20 серпня 2023, 01:56 3

    Можливо, ви боїтеся, що маєте спадковість і думаєте, якщо вип'єте, то почнете потім вживати постійно? Або ж вам настільки огидний алкоголь, бо пам'ятаєте п'яну матір. В будь-якому випадку це ваше особисте ставлення і ваша особиста травма, яку слід пропрацювати з психологом. Або у вас компанії такі, що зустрічаються щоб напитись, п'ють щоб напитись, а тоді напиваються і ригають, тоді краще змінити оточення.

  • Evgeniya_14 20 серпня 2023, 07:16 3

    Я теж вважаю, що у Вас просто трігер на алкоголь.
    У Вас , на жаль,погані асоціації з людиною, яка не знала міри.
    Я люблю заходи активні, з іграми , з походами і т.д. Також подобаються застілля з алкоголем. Але з людьми , які знають міру і на вайбі.
    Терпіти не можу людей, які не знають міри і в них кришу зриває від випитого. Таких однозначно запрошувати на заходи не варто.
    Алкоголь при дітях?
    Знову ж в міру, норм. Таким чином вони дивлячись на батьків і не вважають його якоюсь забороненою спокусою.
    Ви ж не будете їх тримати вічно в 4х стінах?
    З таким сприйняттям, що й нюхати не дай боже не можна, то вони його спробують десь на вулиці, ще й більш того якийсь дешевий , не якісний.
    "Святих", які фу-фу і на пиво, і на будь-що не розумію))
    Люди які інколи випивають гарне пиво ,вино і т.д явно не алкаші.

  • AnnaMihaylova 20 серпня 2023, 07:36 5

    Я вас полностью поддержу.У меня тоже родители этим очень сильно увлеклись,когда я перешла в 3й класс и это продолжалось вечно.Я алкоголь на дух не переношу,вообще не в каком варианте,я уж лучше проведу время сама,нежели в компании со спиртным.

  • Ksenya 20 серпня 2023, 07:52 6

    Вам би до психолога звернутися. Ваш вибір без алкоголю це результат психологічної травми. Ви засуджуєте людей які вживають алкоголь. В мене є тренерка, яка пише пости в соц сітях які погані ті що випивають навіть ковток шампанського.
    В принципі своє оточення ми обираємо за своїми вподобаннями. Знайдіть однодумців. Але потрібно поважати будь яких людей. Тих що не вживають алкоголь і тих що можуть трохи випити.

  • Ksenya 20 серпня 2023, 07:55

    Мої куми не п'ють взагалі. Мамин чоловік не вживає алкоголь багато років. Їм на свято колу і сік купуємо. І вони всіх розвозять. Кума ще й не їсть м'ясо. Рибу. Треба продумати для неї меню. Це нормально. Але за столом виникають до неї питання чому не їсть м'ясо. Не їсть і все. То її вибір.

  • Xxaaa 20 серпня 2023, 08:18 15

    Якщо в вас таке категоричне ставлення до алкоголю- заводьте знайомих серед віруючих- баптисти, свідки ієгови - буде і вам і дітям непитуща доброзичлива компанія.

  • Antonina777 20 серпня 2023, 09:58 5

    о, эти ещё «приятнее»

  • Antonina777 20 серпня 2023, 09:57 9

    не «наше», а «ваше» общество)
    вы сами выбираете себе окружение.
    на мой взгляд, вы всё правильно делаете, у вас генетическая предрасположенность, сильная, инстинкт материнский вас спасает и ограждает. вам категорически нельзя употреблять спиртное.
    поэтому ваш мозг и «ой... они все ...»
    отлично. только, не обязательно всем об этом говорить :wink:
    не нравятся люди - не общайтесь с ними..
    всё ж просто)

  • 17 коментарів
  • Antonina777 21 серпня 2023, 12:22

    @Nata_allisa у вас же три волосина на голове по этой же причине, глупенькая...
    а не бухали бы, возомнив себя француженкой, не проявляли мужскую агрессию / типичное поведение женщины с мужским гормональным фоном.. /, были бы - женственный... мягче... красИвее по-женски)
    и муж бы не бегал от вас ... к другим..
    вы поэтому ненавидите всех красивых женщин, завидуете им :wink: проецируете эту злость и зависть на совсем неизвестных персонажей в сети / задумайтесь... вы же не первый год вот так цепляетесь ко мне в комментах, изливая агрессию просто так.. у вас явная проблема. мне пофиг, что пишут обо мне персонажи в сети, вы меня совсем не задеваете, как ни стараетесь) а своим поведением очень многое «говорите» о себе..
    и три волосины на аве на фото тому подтверждение, а ваши комменты в соседней теме - этому объяснение / тяжело больной человек, сами пишете.. всё то, о чем и я сейчас :wink:
    соболезную .

  • Alinkamalinka 21 серпня 2023, 12:56 16

    @Antonina777 Вот это вас прёт:)))

  • Nata_allisa 21 серпня 2023, 13:35 12

    @Antonina777 Навіть відповідати не хочу ! Гнила людина !
    А фантазія ого ! От все що написали ,явно ж про себе! Я себе не соромлюся виставити ,я така як є ! А ви явно , бабуся з комплексами ,і мені вже написали про вас ,що ви тяжко працюєте закордоном,доглядаючи старих людей ,тому раді тут писати і розповідати про те як би ви хотіли жити і ким бути

  • Rita_Rita 20 серпня 2023, 10:26

    У мене серед знайомих багато хто вживає алкоголь, але я не пов'язую алкоголь з п'яними людьми навколо
    Я сама мало вживаю, та коли мені хочеться, я це роблю
    Я не зустрічаюсь з чоловіковими друзями які реально люблять бухнути, мені з ними не цікаво
    У моїх дітей навіть прабабуся вживає алкоголь, завжди за столом продегустує ложку якогось нового напою, ми до неї на свята часто йдемо з великою пачкою кави та коньяком

  • Rita_Rita 20 серпня 2023, 10:31 9

    Проблема не у компаніях, а у вашій реакції, ви ж самі розумієте
    Плюс потрібно по іншому обирати коло інтересів
    Зберіться тусовкою в зоопарк з дітьми, зберіться тусовкою в кіно з дітьми, зберіться на озеро, як правило чоловіки тоді за кермом, зберіться в одноденну екскурсію,
    Як ви збираєтесь на застілля, то застілля відповідно і проходить за столом

  • Chuchasonya 21 серпня 2023, 16:48

    Оце праббабуся! Огонь!

  • Rita_Rita 21 серпня 2023, 20:53

    @Chuchasonya Так, дуже інтелігентна, набожна, ми її всі слухаємо
    Вона від ложки коньяку до кави не відмовляється, каву полюбляє
    Це мого чоловіка бабуся, моїх уже на жаль нема

  • SVET333 20 серпня 2023, 12:35 5

    Всі нормальні люди іноді, по святам вживають. І я вважаю це нормальним, не нормально коли не вживають, у них точно шось не так..

  • 10 коментарів
  • Zhadana 21 серпня 2023, 15:13

    А що у них може бути щось не так, на вашу думку?

  • SVET333 21 серпня 2023, 15:21

    @Karina0611 Ні, в мене все гаразд, дякую:joy::joy::joy:

  • Karina0611 21 серпня 2023, 16:42 1

    @SVET333 Так звідки таке мислення тоді?Де написано чи сказано що пити це норма чи всім потрібно?

  • Ameli 20 серпня 2023, 12:49 4

    Погоджусь з думками вище, у вас поділ на чорне/біле. Але світ не такий.
    Тому тут питання до вашого сприйняття.
    Є такий вислів, все є отрута і все є ліки. Та ж маріхуана є ліками і наркотиком.
    Питання в підході.

  • Olya_la 20 серпня 2023, 14:29 10

    Автор, якщо вам не подобається проводити час за столом та напоями, беріть із собою мʼяч, бадмінтон, настільні ігри якісь, навіть уно, чи крокодил. Після півгодини за столом з усім беріть дітей і йдіть грати, хтось із гостей обовʼязково до вас приєднається. Ніхто не має розважати вас, розважайте себе самі. Або не ходіть туди, де вас бісить те, як люди проводять свій час.

  • Chuchasonya 21 серпня 2023, 16:38

    Та ще й величезну подяку висловлять!

  • Julia704 20 серпня 2023, 17:45 2

    Дуже знайомо, тому що батько часто вживав алкоголь, через це було багато травм у нього та лежав у лікарнях, проблеми з серцем, а вигрібали і носились ми (діти), сиділи в реанімації, нервували, ночували у лікарнях. Мене прям воротить від алкоголю і коли чоловік навіть випивав з друзями, мене починає трусити та з'являється внутрішня відраза. Якщо хтось п'є інший - відношусь нейтрально, це їх вибір. Ходила до психолога, вона сказала не переносити образи стосовно батька на чоловіка, але так собі порада - не допомагає. Алкоголь робить людину дурнуватою, а не веселою, і від нього більше потім проблем

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу