Горішки)

Рецепт дуже простий, а горішки дуже смачні!         Горішки зі згущеним молоком:

Борошно – 3 ст. з гіркою

Яйця курячі – 2 штуки

Маргарин – 200 г

Цукор – 0,5 ст.

Сода – 1/4 ч.л.

Сіль – 1/3 ч.л.

Оцет – 1 ч.л.

Ванільний цукор – за смаком

Варене згущене молоко – 1-1,5 банки  (можна будь-який інший крем, нутелла)

Яйця розтерти з цукром. Яєчно-цукрова маса повинна побіліти й збільшитися в обсязі приблизно у два рази.

Розтопимо пачку маргарину (замість маргарину можна використовувати вершкове масло). Розтоплений маргарин злегка остудити і додати в яєчну масу.

Відміряємо соду й акуратно крапнемо на неї оцет (можна замінити лимонним соком). Додаємо сіль на кінчику ножа.

Просіваємо борошно й додамо його до маси. Замішуємо гладке тісто. Вимішувати треба доти, поки тісто не перестане липнути до рук. Якщо борошна буде недостатньо, можна підсипати ще трохи, але так, щоб тісто не було занадто крутим. Готовому тісту треба обов’язково дати відпочити 30 хвилин при кімнатній температурі, залишивши в мисці й закривши харчовою плівкою, щоб не підсихало.                                                                                                                                                       Нагріваємо форму для горішків. У кожну половинку накладаємо тісто, заповнюючи поглиблення на дві третини обсягу. Після наповнення форму треба щільно притиснути, щоб тісто рівномірно розподілилося. Те, що виступило за краї, краще відразу видалити за допомогою ножа.

Печемо з кожного боку по 4-5 хвилин. Перевертаємо на інший бік. Під час випікання треба розкривати форму, перевіряючи, щоб горішки не підгоріли. Половинки повинні вийти золотистими, не блідими й не пересмаженими.                                                                                       Готову випічку треба викласти з форми на дерев’яну дошку й дати охолонути. Перемазуємо і смакуємо!)))))


Теги: печенье, сладкая выпечка, орешки

7 коментарів

  • Natalija_o 24 січня 2021, 10:38

    Вкусно:hugging:

  • maksim 24 січня 2021, 10:55

    Какой класс!!

  • Marianna_ 24 січня 2021, 11:14 1

    Як я їх люблю))))

  • Vista 24 січня 2021, 11:31

    В мене мама такі робить онукам на всі свята. У неї класична у вигляді горішків, рецепту вже 100 років,а смак як у дитинстві :drooling_face: А всередині варене згущене молоко, збите з м'яким маслом, і трішки обсмажених грецьких горіхів для хрумкості:drooling_face: дякую за Ваш пост, треба попросити маму ще зробити :relaxed:

  • Nika98 24 січня 2021, 12:00

    Теж завжди в дитинстві їх допомагала мамі робили, а тут так схотілося, "горішки з дитинства":slight_smile:

  • Irishka13 24 січня 2021, 11:33

    В мене також така форма. Найважче це вгадати з кількістю тіста, в мене менше звичайно виходить, кривенькі такі. В тісто ще +3ст.л сметани, тоді більш м’які виходять.

  • tanyavanya37 25 січня 2021, 18:46

    І в мене теж така форма,але давно не пекла, треба якось зробити.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу