Пиріг з шпинатом.

Дуже давно хотіла приготовити пиріг з шпинату, ось  сьогодні настав цей день. В інтернеті знайшла дуже простий рецепт. Дівчатка він просто супер, РЕКОМЕНДУЮ.

Етап №1

Приготування пирога зі шпинатом починаємо із замішування тіста. Вміст пакетика з дріжджами висипати у посудину, додати півсклянки теплої води та 1 чайну ложку цукру. Ретельно перемішуємо та залишаємо на деякий час. Потім виливаємо у суміш воду, що залишилася, олію, висипаємо цукор та додаємо дрібку солі. Знову ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Залишилося лише додати борошно. Тісто для пирога зі шпинатом потрібно добре вимісити, після чого поставити у тепле місце не менше ніж на годину.

Етап №2

Тепер саме час взятися за приготування начинки для пирога. Очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо її під проточною водою. Подрібнюємо на маленькі кубики. На сковорідку виливаємо невелику кількість рослинної олії (близько 70 мл), викладаємо цибулю і пасеруємо. Далі додаємо шпинат і готуємо начинку до тих пір, поки рідина повністю не випарується, а шпинат не зменшиться в об'ємі. Не забуваємо час від часу помішувати. Наприкінці приготування солимо і перчимо начинку для пирога за смаком. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Етап №3

Тісто розділяємо на дві рівні частини та розкачуємо. Перед випіканням форму потрібно вистелити папером. Тепер викладаємо на неї частину тіста. Додаємо начинку. Накриваємо пиріг другим розкачаним колом тіста та з'єднуємо краї пальцями.

Етап №4

Випікаємо у попередньо розігрітій до 180 °C духовій шафі. Через 40 хвилин дістаємо духмяний пиріг та смакуємо разом із родиною корисною і смачною стравою!

ІНГРЕДІЄНТИ

Вода2 склянки

Сухі дріжджі1 пакетик

Борошно700 г

Цукор1 ст. ложка

Олія1/3 склянки

Сіль½ ч. ложки

Цибуля1 шт.

Шпинат 400 грам.

Темы: Десерты и выпечка

4 коментаря

  • innaant 13 червня 2020, 22:38

    Класс! Спасибо за рецепт! Наверное, очень вкусный. Может можна и творога чуть добавить)

  • aliona21 14 червня 2020, 01:32

    Ви знаєте дуже смачний, мої одразу з'їли більше половини, я ще до шпинату додала часник, смачно.

  • KseniyaNI 30 червня 2020, 22:15

    Спасибо огромное за рецепт. Пирог супер, тесто получается идеальное. Пекла один со шпинатом, а второй с капустой

  • aliona21 30 червня 2020, 22:25

    Будь ласка, смачного :kissing_heart:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу