Співзалежність у стосунках

Самооцінка та впевненість в собі » Низька самооцінка. Співзалежність. Тривога. Доброго дня. Постійно живу в тривозі.

Про мене: дуже низька самооцінка, невпевненість у собі.Суть проблеми: ненавиджу чоловікового друга. Він його обожнює. Хоче постійно бачитись. Він знає, що я його на дух не переношу. Але повідомив, що йому з ним комфортно спілкуватись і дуже цікавий вінспіврозмовник. Чому я друга зненавиділа? 2 роки тому літом я була з дітьми в батьків. А він дозволяв собі до 2-3 ранку походеньки з другом. Тобто, коли мене немає поряд чоловік з ним втрачає береги. Про якісь зради не можу говорити. Доказів немає. Але самі розумієте, що все могло бути. В мене сформувався такий страх і ненависть до цього, що я тепер боюсь, щоб вони разом кудись виходили. В принципі чоловік про це знає, тому не зловживає. Вночі не ходять. Останній раз були на пів ночі в генделику двоє на його день народження(друга). Мене друг не кликав. Друг не женатий, має багато подруг. Я все розумом розумію: чоловік має право на власні кордони, обирати друга і т.д. , але самотужки не можу справитись із своєю емоцією. Внаслідок цього тривога, страх. Боюсь, що в цього друга в травні день народження і вони знову підуть десь на пів ночі. А підуть, чоловік мене не послухає. І піде. Бо він мені не забороняє виходити і проводити час із подругами. Чоловік взагалі мене не розуміє. Моментами мені здається, що зі мною дійсно щось не так. А, перевіряю чоловіка телефон. Дивлюсь, чи вони зізвонювались. Вчора, до речі, чоловік подзвонив йому і вони зустрічались і він це приховав від мене. Також мушу зауважити, що мій чоловук дуже трудолюбивий. Гроші заробляє. Алкоголь вживає тільки, коли є повод і в міру.  Допоможіть мені, їде криша. Дякую.

Темы: Стосунки дорослих

125 комментариев

  • amantis 11 апреля 2023, 14:12 6

    это и ревность и обида, при это не без оснований. Но вы же понимаете, что ограничив его личную свободу, не решите проблему. Ваш муж принял решение общаться с ним, ему там классно. Он знает, что вы страдаете, но ему плевать (извините, это грубо, но правда).
    Вы же тоже можете так себя вести. И, поверьте, проблема не в этом его друге, не будет его будет еще что то. Проблема в муже и то, что в ваших отношениях не получилось еще той связи когда «мне больно потому что больно тебе».
    Может быть ваш семейный стаж еще маленький, а может быть вы выходили замуж и понимали за кого выходите и муж это знает, что вы согласились с его такими нюансами.
    Да, это ненормально, когда друг приглашает одного на д.р., зная что он семейный, а ваш туда идет. Ну а что тогда дальше..Нервничать и грызть себя нет смысла. Разговаривайте и попытайтесь прийти к компромиссу, мне кажется, что вы и муж по разному представляет себе семейную жизнь.

  • Brend 11 апреля 2023, 21:53 1

    Плюсуюсь мысли такие же. И сама я в подобной ситуации, но у нас братишка и он женат но там ни любви ни уважения к жене и я вижу что это транслируется им на мужа...но я знаю что муж меня любит и если что то стоп будет, но я не хочу "выкручивать руки" хочется чтобы сам понимал какие-то вещи

  • amantis 11 апреля 2023, 23:34 3

    @Brend да, так и есть. пока сам не поймёт, насильно ничего не сделаешь.
    а я вот читаю клиенты других девочек, удивляюсь, как они обесценивают чувства автора. ей больно, ей пишут, все норм это свобода это надо принимать легко. какие мы все таки разные..
    но, я думаю, в семье как раз многое должно объединять, взаимопонимание и взаимоуважение, как без этого.

  • Gayka_ 11 апреля 2023, 23:52 2

    @amantis Дивіться, тут явно не іде мова про знецінення почуттів автора. Багато хто її просто не розуміє от і все. Всі ми різні. Комусь норм, комусь ні. От і все.

  • Kowwka 11 апреля 2023, 14:25 2

    Хотіла б я подивитися, як вони удвох відмічають др друга....маючи дівчат подружок
    Подумайте, може прослідкувати якось

  • Galyna1985 13 апреля 2023, 22:45 1

    О, боже, уявляю цю місіс Марпл

  • Nataly 11 апреля 2023, 14:26 17

    Категорически не согласна, что ходить к не семейным друзьям не нормально. Этот вывод следует из того, что мужчина спит и видит, как бы изменить, но вот жена бдит, а только появится шанс - он не упустит. Это болезненное мировозрение. И таки с вами что-то не так, если вы так считаете

  • Brend 11 апреля 2023, 21:59 5

    Во всем цивильном мире на любую вечеринку плюс 1 автоматом когда человек в паре. А пригласить только одного это уже нот гуд. Да и проблемы в реальности нет если ничего такого не задумывается, жена, женщина не помешает никогда если нет именно вопросов к личности, т.е. в компании всегда весело, просто девичники могут быть немного скучными мужчинам например, но опять же не моему, да и мне в мужской чисто компашке скучно и неуместно никогда не было)

  • mADAM_Elvira 12 апреля 2023, 09:56

    И я не вижу ничего ненормального. Мой тоже часто до утра ходил, у меня ревность ни разу не появлялась. Но были другие чувства. Потому что если тусят до утра, то следующий выходной день полностью выпадает и я сама должна была развлекаться с ребенком

  • mADAM_Elvira 12 апреля 2023, 09:59

    @mADAM_Elvira Хотя, с тем, что меня год дома нет, уже были инциденты. То сидели с этим другом и его знакомой и мой ней цветы купил, потому что было жалко бабушку, их продававшую, то барышни просятся покатать на моте и он соглашается, то просто со знакомой вдвоем в бар. И я знаю, что он мне не изменяет и не планирует, но чувство обиды есть. Поэтому, проводить все время без жены тоже может приводить к некоторым моментам

  • Julia_2014 11 апреля 2023, 14:27 8

    Проблема не в другу чоловіка, а в тому, що немає довіри до чоловіка. Розберіться з цим питанням і не треба буде телефон чоловіка перевіряти.

  • Maksi 11 апреля 2023, 21:25 1

    З однієї сторони - так. А з іншої я дуже розумію автора. Бо в мого чоловіка також є такий друг, що коли вони разом то мій чоловік також не бачить берегів. От я "посидить" з тим другом так кожного разу напивається вдризг і кудись встряє (при тому, що він не агресивний коли вип'є і в принципі не багато п'є та друг не розуміє слів "я більше не буду пити", просто наливає ще і бере на понт, що мовляв кишка тонка, не вип'єш?) От я того друга також ненавиджу. Хвала небесам, вони стали менше спілкуватися

  • Nadija87R 11 апреля 2023, 23:01 1

    @Maksi І я молю Бога, щоб розвів їх дружбу

  • maksim 11 апреля 2023, 14:32 1

    Ну і за що ви переживаєте? Вашого чоловіка друг не оженить на собі? Так? Ви зради боїтесь? Це дурня.Хай ходить куди хоче . Лише пиячите не варто постійно .

  • maksim 11 апреля 2023, 14:42 1

    На рахунок Вас особисто . З вами все нормально . Просто Ви переживаєте за сімʼю за дітей , за те, хто буде забезпечувати Вас , якщо не дай Бог що . От починаючи з цього треба в розплутувати . Тобто . Ненавидіти друга чоловіка не варто . Просто відпустіть ситуацію. Щось сплануйте разом для відпочинку . Якщо весь час свій вільний ваш чоловік проводить д другом, то так треба бити набати, якщо ні , киньте звичку читати телефон чоловіка . Щоб вас «вилікувати «раджу один дієвий засіб: розказати чоловіку про все. Так от чисто , що ти мене своєю дружбою довід до ручки , я Маруся, твоя жінка, лажу в тебе по телефону , шукаю смс для чого це робити ? Для того , що у Вас , завдяки Вам зникає довіра в відношеннях . Ви собі робите проблему своїми же руками ..

  • maksim 11 апреля 2023, 14:52 2

    @maksim Поки це не зробите, страх та недовіра будуть рости в геометричній прогресії і вилізе Вам боком . Навіщо воно Вам ? Нормальна сімʼя , повноцінна . Не руйнуйте самі себе . Я наприклад ставлюсь спокійно якщо в чоловіка чи в жінки є друзі протилежного полу. Зрозумійте , це життя. Є колеги , є просто друзі по життю і наші чоловіки тай ми не в рабстві один в одного так не може бути , щоб коло спілкування свузилось до сімʼї тільки . Це ненормально . От тут ви повинні з собою це пропрацювати , бо це егоізм, невпевненість в собі в першу чергу , потім вже в чоловікові . Дорослі люди не тримають один одного на ланцюгу .

  • maksim 11 апреля 2023, 14:57

    @maksim Ще напишу , діти копіюють вашу поведінку. Навіть краєм ока вони все бачать і розуміють . Про це також не забувайте!! Бо рано чи пізно і з ними будуть проблеми . Навчиться довіряти близьким людям , бо інакше це не самостійні люди в подальшому . Відбивається це потім так, що чоловіки підкаблучники невдалі виростають , бо був тотальний контроль мами над дітьми та чоловіком, а в дівчат повна залежність від чоловіка і нульова реалізація як особистості .

  • irina1969 11 апреля 2023, 14:33 2

    в КАЖДОЙ СЕМЬЕ ЕСТЬ ТАКОЙ ЛЮБИМЫЙ ДРУГ! ВАШ ХОТЬ КОНТРОЛИРУЕТ СЕБЯ.ДУМАЮ НИЧЕГО СТРАШНОГО в этом нет,что они дружат.

  • Galyna1985 13 апреля 2023, 22:47 2

    В нас немає таких друзів, не треба узагальнювати

  • Nadija87R 11 апреля 2023, 14:34

    Так, згідна з усіма вами. Я знаю, що проблема в мені. Може хтось порекомендує психолога?

  • Solod_ka 11 апреля 2023, 20:07 8

    Господи, немає в Вас проблеми. Хрінові партнери якраз і перекручують все так, щоб інша людина почувала себе "якоюсь не такою", "винною". А інший хороший, непричетний.
    Це Вам зараз лише пропрацьовувати треба-розуміти, що Ваші реакції і емоції адекватні.
    В проблемі, що Ви описали, не над собою Вам треба працювати в першу чергу, а саме над вашими відносинами, і урихкою довірою по якійсь з причин, причому разом з чоловіком працювати, бажано у психолога.
    А на відносини інших не опирайтеся в визначенні своєї адекватності- при однаковій ситуації можуть бути абсолютно різні умови - зовсім різне ставлення чоловіка до жінки і різні стосунки у сім'ї.
    Навіть я, при одній і тій самій ситуації, з однією людиною буду по одному себе вести, а з іншою можу по іншому. Тому що нас двоє. Все не від мене однієї залежить, ми взаємодіємо.

  • Maksi 11 апреля 2023, 21:28 3

    Немає у Вас проблем! Так, можна змінити своє ставлення до ситуації і до друзів чоловіка. Але скажу так: вважаю ненормальним пияцтво та гульки до 2-ї ночі, коли ти маєш сім'ю

  • Nadija87R 11 апреля 2023, 14:46

    Дівчатка, що б я без вас робила. Ми й не знаємо одна одну, але підтримка людей, які мене не знчють особисто і не нав'язують думку є дуже важлива

  • Rita_Rita 11 апреля 2023, 15:00 8

    Автор
    У вас була вже така тема..
    А дітки ваші зараз де?

  • 5 комментариев
  • Torri 11 апреля 2023, 16:50 2

    @maksim Тут справа не в другу, тут справа в чоловіку. Відать такий "хороший"

  • Nadija87R 11 апреля 2023, 17:08

    @maksim Так, третій

  • Melok 11 апреля 2023, 17:11

    Так, якесь відчуття дежав'ю. Читаюі розумію, що вже таке було.

  • Malinka_orijinal 11 апреля 2023, 15:01 5

    В мого теж є подібний холостий друг. Тільки з самооцінкою все добре, то я не страждаю. Під'йобую свого, називаючи друга "второй женой". Свободу не обмежую, нехай спілкуються. Але як треба обирати, він мене вибере на вечір :grinning:

  • 7 комментариев
  • Marina_Gifts 11 апреля 2023, 16:23 3

    @Nika_147 Не, я должна это спросить ))) а истории не умалчивает, кто из них оказался мальчиком ,а кто девочкой? Или там обоюдно поочеререди?

  • Nika_147 11 апреля 2023, 17:59

    @Marina_Gifts Я, если честно, не интересовалась.
    для меня сам факт был достаточно шокирующий. Там же не нежные вьюноши, мужики 40 лет, оба в районе 190 см, если не выше. Если знаете, есть такой актер Данила Дунаев, вот примерно такой типаж у мужа, а его друга я не помню по институту, если честно. Ну и потом уже не видела, приятельница говорит, он мачо-красавчик, прямо хоть в рекламу бонжура. Ее муж на его фоне прямо терялся. Хотя, должна сказать, на фоне ее мужа 30 лет назад терялись все остальные.

  • Marina_Gifts 11 апреля 2023, 18:26 3

    @Nika_147 О Хоспидя....вот это Санта Барбара....

  • Nadija87R 11 апреля 2023, 15:13

    Ви ж усі адекватно сприймаєте. А я хочу адекватнш сприймати, а не виходить. Тому за себе страшно.

  • 4 комментария
  • Sadulya 11 апреля 2023, 15:38 1

    @Nadija87R Не подобається друг, то не спілкуйтеся. А чоловік не повинен обирати друзів за вашими вподобайками. Він правий, що не йде на маніпуляції. Досить слідкувати, контролювати, злитись. Перенаправьте на себе, проводіть час із собою, із подружками.

  • Brend 11 апреля 2023, 22:07 2

    @Sadulya А що ще не повинен чоловік?) Ну от не повинен берегти почуття половинки, зважати на шлюб можна навіть сказати. Може ви той друг?)

  • Sadulya 12 апреля 2023, 06:59

    @Brend Нє, в мене, наприклад, є подруги, які не подобаються чоловіку і що? Домовились, що вони не перетинаються. Я примвряла на себе якби чоловік мені щось забороняв чи ще телефон мій дивився! Це неприпустимо в мойому сприйнятті життя. Я б влатшувала скандал, це точно, а чоловік автора роками це терпить, ще й повз уха попускає. Погано, коли в парі у кожного з родини немає особистого простору.

  • Rita_Rita 11 апреля 2023, 15:14 1

    Такі друзі є у всіх чоловіків
    Мизанурюємось в дітей і в нас такі подруги просто можуть розгубитись,ми їх сунемо на якийсь там задній план
    В чоловіків так не виходить
    Але залежить все від того, як сприймає це жінка
    .
    А судячи з вашого посту, складається враження наче в чоловіка не друг а бляха якийсь коханець

  • 1 комментарий
  • Nadija87R 11 апреля 2023, 15:26

    @Nika_147 В мене видно з головою все-таки не ок. Я ревную і до друга і до превентивної ситуації, що подруги чужі до їх посідєлок приєднаються і т.д.

  • maksim 11 апреля 2023, 16:39

    Нічого подібного )) в мене як що в подруги стається, то летять на допомогу і я і друзі чоловіка , і чоловік )) для мене це важливо .

  • Rita_Rita 11 апреля 2023, 17:37

    @maksim У вас видно з чоловіком все гаразд, а тут просто ситуація якась незрозуміла і не розумію з якої сторони підвох, чи то друг справді дивний, чи то чоловік чи в автора геть сприйняття не те

  • SvetlanaDitya 11 апреля 2023, 15:31 1

    наодинці, представте цього друга, проговоріть 5-10 пунктів що в ньому вас не влаштовує, бісить, і попробуйте відсунути цей образ і побачити хто за ним стоїть?

  • JuliaSha 11 апреля 2023, 16:07 4

    Я теж вважаю, що те, що може собі дозволити неодружений чоловік, не може собі дозволити одружений. Нічні походеньки мого чоловіка мене також би бентежили. Автор, я з вами погоджуюсь. Що робити - не знаю, лише одруження того друга)

  • SVET333 11 апреля 2023, 18:24 9

    Ні, це не нормально шо ваш чоловік по пів ночі гуляє без вас.
    В нашій сімї так не принято, це табу.
    І хай собі заведе нового друга, не одруженого. У вашого є багаж, не може він гуляти так як раніше, не може!!!!

  • 1 комментарий
  • SVET333 11 апреля 2023, 19:58 3

    @IRINA_F Моя знайома теж відпускала чоловіка на гульки по роботі, всим колективом, ну він ходив, ходив поки не знайшов собі нову. Кинув її з маленькою дитиною

  • Rita_Rita 11 апреля 2023, 21:39

    @SVET333 Ну дивіться, в мене серед знайомих, багато тих хто типу всі такі ідеальні були, заскочили в гречку
    Ну реально
    В мене родич є, близький, якого я буквально застукала з коханкою серед білого дня, в мого тата будівництво велось і ключі мали всі підряд, бо там город 15 соток, їздили по черзі обробляти, хто що садив, той те брав
    Так от, та мадам ще й грядки нам пополола
    А в сім'ї у них з жінкою стосунки " котику/зайчику" і чоловік по вечорам вдома був

  • Oksana___oo 11 апреля 2023, 22:04 1

    @IRINA_F Якщо друг бере з собою подруг, то чому не йдете ви з ними?

  • Wild_fairy 11 апреля 2023, 19:09 5

    ви як квочка-матуся: "моя дитинка хороша, то компанія погана". Якщо та людина подобається вашому чоловіку навіть ціною сварок в родині, то... Мені теж не подобається дехто з друзів чоловіка і я ніколи туди не їжджу (вони в іншому місті), бачила їх двічі у житті, більше не хочу. Але чоловік їздить, іноді з банькою, з ночівлею. Ось якось я сплю спокійно і не думаю про інших жінок, чому ви думаєте? У вас або тривожний розлад і треба щось попити, призначене лікарем. Або ж у вас "специфічні" сімейні стостунки і чоловіка самого геть лишити не можна, бо ой біда, біда, біда.

  • Valia 11 апреля 2023, 19:19 5

    " свиня завжди болото знайде", проблема не у другові, ваш чоловік хоче того життя, яким живе, хоче те робити, що робить. Як не цей друг, то інший знайдеться.

  • Solod_ka 11 апреля 2023, 19:21 3

    Ви не друга ненавидите. А сторону свого чоловіка, яка проявляється поруч з цим другом.
    У відносинах є проблеми з довірою. Можливо чоловік давав привід, можливо не давав, але і не дає чіткого розуміння, чи відчуття, що не ходить на ліво, що поважає і зважає на Вас, що в пріорвиетах по цінностях Ви і сім'я для нього на першому місці. Треба це обов'язково пропрацювати.
    Причина не в другові зовсім. Якби Ви могли спокійно довіряти чоловікові - якщо б відчували, що в нього є стержень, що він знає, що йому цінно, що він не піддається впливу, що не зрадить, то і тревоги би перед зустріччю з другом не було.

  • 1 комментарий
  • Nadija87R 11 апреля 2023, 23:04

    @Rita_Rita Я визнаю це. І тепер ще більше з'явилось впевненості сказаии або разом ідемо або зовсім не йдеш. Хоча, мене від трго дркга витошнює:nauseated_face:

  • Solod_ka 12 апреля 2023, 00:50

    @Nadija87R Ставити ультиматуми - це не найкращий варіант для стосунків..
    І справжньої проблеми - коли Ви не можете довіряти чоловікові - не вирішить.

  • Sadulya 12 апреля 2023, 08:54 2

    @Nadija87R А нащо вам йти туди, де вам не сподобається?

  • Комментарий удалён

  • Комментарий удалён

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Клуб