в пошуках марафона для схуднення

Привіт всім. Просто поговорити) і просто не хочеться працювати) роздуми на тему….Можливо буде багато слів)  Про зайву вагу, про сприйняття себе і жагу до змін. Якщо вони є…. Так от. Мене звати Таня. Мені 39. Все своє свідоме доросле життя я перманентно перебуваю в 2 станах: я кидаю палити і худну.  Ці 2 стани не заважають мені виходити заміж, народжувати дітей, розлучатися і загалом бути в певній стадії гармонії з собою, де я розумію, що варто б схуднути, але вважаю себе привабливою і що напевно і не дозволяє схуднути. Зазвичай моя вага перебувала в діапазоні 75-78 кг при зрості 174 см. Іноді я роз’ідалася до 90, проте швидко худла до  своєї звичної ваги а то і до 70, відчуваючи себе у цій вазі просто стройняшкою). За періоди своєї боротьби за стрункість я легко експерементувала як з харчуванням так і з фізичними навантаженнями і це давалося мені досить легко. В арсеналі мого схуднення   було все: від чаю "летящая ласточка", таблеток "ЛІДА" (саме тих з сібутраміном в складі) до 7 денного голодування. Проте, варто зауважити, що як легко я худла так і швидко знову набирала вагу. Найбільші набори ваги були в період вагітності і першого разу за 2 місяці я схудла зі 108 до 78 а другий зі 100 до 90 і далі ніяк.

Наразі я важу 90 кг.  І в цій вазі вже не відчуваю себе привабливою. Навпаки, відчуваю себе, м’яко кажучи не дуже. Проте з вказаними зайвими кг до мене прийшов, а точніше посилився нездоровий потяг до їжі. Почала за собою відмічати компульсивне переїдання. Немов не я. Це важко пояснити, проте тримаю себе, домовляюсь з собою, а потім «бац» і приходжу до тями, коли вже доїдаю «тазік» якогось ну зовсім не здорового ідзеня. При цьому їсти не хочу зовсім. Їм до болі в шлунку….

В переліку моїх експериментів є перебування на КЕТО дієті. І це було чудово. Це єдина дієта, де нема апетиту. Де реально нема постійного бажання щось куснути-гризнути і де просто забуваєш поїсти. Важко перші пару днів-тиждень, але потім крутяк. При цьому це смачно, ситно і худнеш.  Але…. Дивилася, і зараз дивлюсь  одну блогера, яка худла  на кето, і коли до своєї мети – 60 кг, їй не вистачало 600 грам, дізналася про онко в 4 стадії. При цьому, перебуваючи вже в палеативі, нещодавно опублікувала результати своїх пошуків інформації з приводу можливого впливу кето на розвиток онко і свої роздуми цю тему. Довго розповідати, але там багато наукових даних, і дійшла до висновку, що це досить шкідливо і пояснює чому. Таким чином не зовсім можу розібратися в собі чи хочу я знову експетиментувати над собою. Я взяти себе  в руки накшталт ПП  не можу. Не виходить і все. Кожного дня я на дієті) до обіду) а після обіду у мене посилене харчування), що звісно не дозволяє схуднути).

Окрім цього, нещодавно, у зв’язку з проблемами з хребтом, зверталася до крутого лікаря-остеопата, і під час розмови з ним, сказала, що планую худнути, на що у відповідь почула «що якщо я готова розлучатися зі своїми зайвими кг, то вони підуть». Ці слова мене зачепили і наштовхнули на «ковиряння» в собі. Я не геть вірю в психосоматику, але як сказав той же лікар «їй все одно, віриш ти в неї чи ні». Тож може і не готова. Але точної відповіді не знаю. Знаю лише одне, що сьогодні, понеділок, 1 число місяця, а це дні (включаючи будь які визначні дати, свята і т.п.) коли я знову до обіду на дієті) щоб увірватися у світ стрункості та краси))

 


Теги: схуднення

57 коментарів

  • Chuchasonya 1 липня, 12:41 3

    Дуже сподобалося читати ваш текст. Я десь така сама) і відсьогодні розпочала інтервальне харчування) що з того вийде- поки що не можу знати, але дуже хочеться скинути зайве, а його у мене аж 25 кг!

  • 2 коментаря
  • Takida2 1 липня, 12:50

    @Chuchasonya а скільки Вам років?

  • Chuchasonya 1 липня, 13:05

    @Takida2 47

  • Kris140 вчора о 11:08 1

    Інтервальне голодування ще й корисне для здоровʼя, я теж хочу його спробувати

  • natajnna 1 липня, 13:20

    Мені теж сподобалася ваша манера написання тексту.:thumbsup:
    У мене теж є зайві кілограми, але... Якби його схуднути, щоб ноги, попа, груди залишилися(бо коли вище перераховане худає, мені теж не гарно), а зник тільки живіт :thinking: вичитала , що це може бути від стресу, а його хватає. Не можу якось зібратися і почати займатися собою. Не хватає часу, немає достатньо місця для фізичних вправ, зато накупила кучу всього для спорту. А саме головне, не можу відмовитися від круасанів, бо я реально насолоджуюся ранковою кавою і хрустким круасаном. П.с. це буває раз 7-10 в місяць, а іноді і менше , але всерівно талія передає привіт :smile:

  • 4 коментаря
  • Takida2 1 липня, 16:20 1

    @Overreacting Дякую, мені дуже приємно_)))

  • Valia 1 липня, 18:42

    Я звернула увагу, що коли людина худа, то й майже і не видно, якого типу в неї фігура. Видно там, де є лишнє, яке відкладається здебільшого в "проблемних" місцях.
    Я ніби більш-менш пропорційна, але вчора дитина запитала, хто в мене в животику живе, бо він якийсь великий. Я сказала "сало"(((

  • natajnna 1 липня, 19:37

    @Valia :smile:

  • Коментар видалено

  • Zhmenka 1 липня, 13:33

    ця тема, прям зріз мого життя, все життя веду боротьбу, все життя зайва вага перемагає

  • Takida2 1 липня, 14:13

    і в мене так. І вже розумію, що часу, привести себе в "форму", саме таку, коли ти ще молодий і привабливий, а не просто привабливий))) все менше і менше)

  • Takida2 1 липня, 14:15

    Я коли худла перший раз на 30 кг за 2 місяці інтуітивно притримувалась щось накшталт КЕТО. Повністю виключила гарніри/цукор/борошно. + підключила біг.

  • Chuchasonya 1 липня, 14:31

    @Takida2 мені 47 і я все ще вірюмолодий і привабливий)))) вам лише 39! Ви ще геть дівчинка!

  • Overreacting 1 липня, 14:48

    Мені допомагає обмеження по солодощам. Каву п'ю без цукру, от мені має вона бути міцна ти гірка. Звісно, що повністю не відмовляюся від солодкого ( бо так швидше зірвешся), але набагато менше його вживаю.

  • Valia 1 липня, 18:25

    А я через кілька хвилин після кави, особливо гіркої і не солодкої, хочу їсти.

  • tanaka вчора о 08:49

    @Valia Добавьте в кажу корицю і їсти не хочеться

  • Valia вчора о 10:39

    @tanaka Треба спробувати

  • Takida2 1 липня, 16:45 1

    В продовження теми, а ще можливо за для того, що ще мене похвалять за літературний талант (жартую, але мені дійсно приємно, дякую дівчатка) розкажу про способи схуднення, що запам’ятались мені найбільше).
    Чай «летящая ласточка». Худла на ньому я на зорі своєї кар’єри в цій галузі, і наразі розумію, що тоді худнути мені і не потрібно було. Але там напевно були ще залишки юнацького максималізму і бажання подобатися хлопцям) ще не знаючи, що головне у цій справі тонка душевна організація і багатий внутрішній світ) Це мені було років 20. До речі, я досить кремезної статури, і маю не дуже жіночий тип фігури. У мене як то кажуть широка кістка, я маю широкі плечі і вузький таз і тоді мені здавалось що ці характеристики на пряму залежать від моєї ваги. Тож це і послужило тому, що худнути я почала з ранньої молодості.
    Так от. Купила я той шалений чай і вирішила, як то кажуть «на всі гроші». Гидота я вам скажу – рідкісна, але чого не зробиш, в прагненні до такої бажаної стрункої краси. Як наслідок я почала вживати, до речі, відповідно до рекомендацій, але в верхній границі норми. Пробачте за ці шалені подробиці, але ефект від чаю досягається виключно за рахунок проносного ефекту, проте такого «яскравого», що на назву цього дивовижного чаю дивишся по іншому, і розумієш, що він на стовідсодків відповідає дійсності, коли тримаєшся за обідок керамічного друга, щоб не взлетіти, як та ластівка. Пройшло більше 20 років а ті спогади ще живі) це було епічно.

  • natajnna 1 липня, 17:53

    Є теж історія про "Ластівку" :smile: теж 20річної давності. Подруга теж купила такий чай додому. Її чоловік вранці прийшов додому після нічної зміни і з напів закритими очима заварив собі зразу 2 пакетика, бо не подивився на пачку. Його фраза в кінці дня " тепер я розумію, коли кажуть, що людина -говно. Я не знав, що я така людина, аж на 5 кг :smile:," ніякого денного сну, звичайно, не було.

  • Valia 1 липня, 18:37

    А в мене трішки інша історія, приблизно з тієї ж опери, але не про "ластівку". Колись в студентські роки подруга порадила зробити один засіб для схуднення. Основними діючими речовинами були чорнослив і сєна. Потрібно було з'їсти ложку в 18.00 і більше нічого не їсти до ранку. За її досвідом в першу ніч було кілька походів до туалету, а далі організм звикав і скидав баланс один раз зранку. Але ми не врахували, що організми у нас різні, її схильний до закрепів, мій ні. Я прокидалась кілька разів за ніч, потім кілька разів зранку. Добратись до універу в інший кінець міста було каторгою, бо на дорогу я витрачала близько години. Живіт починало крутити в маршрутці, а від маршрутки ще 10 хв пішки, я летіла. І так місяць. Я стійко витримала. Але чи схудла не знаю, в мене тоді вагів не було)))

  • Ludmila36 1 липня, 16:56 2

    Послухаю, дуже актуально( Не можу себе змусити худнути, не бачу сенсу, немає стимулу. На початку повномасштабного вторгнення на нервах схудла, а тепер лише набираю вагу. Ловлю себе на тому, що дуже переїдаю, не можу зупинитися, постійно в стресі. З задоволенням послухаю поради.

  • Chuchasonya 1 липня, 21:51

    А я тоді не їла і не спала, як і всі- теж на нервах. Та хоч би 100 г скинула…. Куди там!

  • Kris140 вчора о 11:16

    Єдине, що в житті мені допомагало схуднути- це дикий стрес. І на початку війни я скинула 10 кг, які потім повільно повернулись…

  • Takida2 1 липня, 17:13 1

    2. Окрім цього я перебувала на такій шаленій дієті, де дуже схудла. Ну дуже дуже) але вона закінчилась тим, що я на роботі втратила свідомість, а як наслідок втратила і бажання продовжувати цю методику шалену. Там вся суть була в тому, що дієта починається в понеділок) і ти цього дня не їси. От взагалі нічого. Такий собі розвантажувальний день. А потім, до наступного понеділка, все що завгодно. Що хочеш. І кожного нового тижня + 1 день. Понеділок і вівторок, потім понеділок, вівторок, середа. І т.д. В неділю ввечері, а відтак через 7 днів голоду 7 тижня) я втратила свідомість. Хоча, варто зауважити, що перенесла я ці тижні досить легко. Не було такого, що хотілось з’їсти слона.

  • serbova сьогодні о 09:51

    А на скільки схудли,перший раз за таку дієту чую.
    Мені здається,якщо хоча б один день в тиждень не їсти,то вже схуднеш нормально

  • Takida2 сьогодні о 10:23

    @serbova не знаю. це було дуже давно. або тоді не важилась, або не пам'ятаю. Але на кг 10 точно. При тому що зайвої ваги було не багато в той час

  • Takida2 1 липня, 17:20

    І третім моїм фаворитом була КЄТО дієта. Думаю всі в курсі, що це таке і з чим його їдять. При цьому я підішла до цього процесу досить серйозно, купила кетонові смужки, хоча коли ти в кетозі, то це чітко усвідомлюєш і перевіряти це нема ніякої необхідності. Принаймі у мене. Це кльовий стан. Де ти прокидаєшся о 4 ранку – виспавшись. Будучи повним енергії і сили. Чомусь волосся, яке ти мив до цього кожного дня – стаєш мити раз в 3 дні. Де перестають мучати мігрень і постійні рецидиви герпесу. При цьому можна істи сало, але не можна хліба. Виявляється сало смачне і без хліба) При цьому я гарненько закупилась усілякими кето-ніштячками і постійно себе балувала всякими вкусняшками. Випала з кето я в сезон ягід і якось туди більш не повернулася. Спроби були часто, але допоки не увійдеш в кетоз дуже важко. І я ніяк не могла пережити цю межу. Вага звісно повернулася, хоча поверталася довгувато,, вірніше повільніше, ніж зазвичай

  • TanyaNactya 1 липня, 17:31

    Я була на марафоні з харчуванням Lchf, воно не таке жорстке в обмеженнях як кето. результат мені дуже сподобався. За 3 неділі схудла на 6кг, і в об'ємах пішло 5-6 см. З фізичної активності тільки обов'язкові кроки -- 13000 - 15000.
    Але зараз таке різноманіття фруктів і ягід, що відкладу марафон на глибоку осінь :grin:

  • OlyaMakarevich 1 липня, 19:12 2

    Збалансоване харчування пожиттєво) Дієти - це стрес для організму.

  • OlyaMakarevich 1 липня, 19:19 1

    Хоча складно обрати свій об'єм порції і напевно складно боротись з переїданням.
    Марафон схуднення є від Доказових лікарів із супроводженням жіночого лікаря. Там розказують принцип формування тарілки, комбінування білків, жирів, вуглеводів. Але я не брала участь, тільки читаю відгуки, то всі кажуть, що дієво.

  • lidkamoczkodan 1 липня, 22:34 1

    @OlyaMakarevich Була я на цьому марафоні,цікавий.Але дійсно треба змінити свої шкідливі харчові звички,бо після марафону через зиму мої кілограми повернулись.

  • OlyaMakarevich 1 липня, 23:20 2

    @lidkamoczkodan Ну я ж так розумію, що здорового збалансованого харчування треба притримуватись завжди, бо це не дієта. Лікарі і дієтологи розповідають принципи харчування і формування ТЗХ, тобто навчають правильно їсти)

  • Modnica1 вчора о 00:51

    Дюкан всем в помощь.
    Реально сытно и худею
    Работает здорово

  • klausS вчора о 10:09

    я також на ньому схудла за 9 місяців на 25кг
    вага трималась пару років
    а потім поверталась не просто по грамах, а по декілька кг за раз.
    вже вдруге не можу себе заставити, книгу перечитала вдруге - нє і всьо.... не можу)))) пару днів і зрив якийсь
    і кажуть що вдруге, втретє на ній тяжко скинути

  • Zhmenka вчора о 10:50 1

    Аналогично, я первый раз без единого срыва год так питалась и мне казалось что готова питаться вечно так, казалось что поменяла все свои привычки и вообще. Но нет, потом конфетка, туман, +++++++ кг., после вторых родов я пыталась повторить свой успех, и не смогла. Я придерживалась Дюкана, но это не была именно диета Дюкана, а было что то среднее, между Дюканом и ПП, то есть это были в основном мясо и овощи, но не в основном было все что на Дюкане запрещено)) Худела все равно, но намного медленнее, меня это в принципе и не парило. Так продолжалось до самой войны. А потом, не могу, стресс не дает мне отказаться от сладкого полностью, хотя я могу неделями не ест сладкое, чай и кофе давно без сахара, не ем булки и выпечку любую, не ем хлеб, но похудеть сейчас все равно не могу. Короче, я за Дюкана всеми руками и ногами, но самой повторить ее не получается. Я тогда постоянно готовила, то котлеты с капустой, то кабачки запекала, то еще много чего, даже пирожки пекла из отрубного теста с грибами. И все это действительно вкусно и сытно и ты забываешь что ты на диете. Но вот я уже два года живу без мужа, и разучилась стоять у плиты, поэтому и Дюкана не могу осилить. Да и в Австрии выбор обезжиренных продуктов, особенно мясных, сводится просто к нулю, хз почему. Когда там уже на рынок Австрии войдет АТБ?

  • natalo4ka91 вчора о 07:11

    Дієта не принесе успіху, повернетеся до звичного харчуванння і повернеться вага... у Мандзяка Віктора зарпз знижка на його програму*до 10.07 здається. Можете спробувати!

  • Lanali вчора о 09:07

    Дуже раджу марафон Марини Боржемської, мені сподобалось, вже рік займаюсь, є гарний результат, без спорту вже не уявляю своє життя. Спочатку довго звикала, викидала з голови :croissant:/снеки/смаколики. Перші два тижні було дуже важко, готувати все за рецептами, годину займатись/не забувати багато пити/і головне без перекусів. Зараз інша справа - організм вже звик. Бажаю Вам бути здоровою в першу чергу і жити в гармонії з собою тілом та думками.

  • Takida2 вчора о 09:45

    Дякую дуже) і Вам всього найкращого

  • R9bina вчора о 09:41

    В цілому вас розумію, бо це схуднення це таке хоббі в багатьох жінок .Я теж раніше полюбляла худнути, але в мене люфт був не великий, зазвичай за зиму набирала до +5 кг, а влітку їх скидала. Але без специфічних дієт, спорт, або менше їсти, або і так просто активності більше влітку, ось вага і йшла. Ваша історія з чаєм це шось. Я уявляю, що зі мною було б, бо мене навіть від гібіскуса слабить. За останній рік набрала замість 5 аж 7 кг і воно вже так просто не йде, як раніше, списую на вік і емоційний стан, але якщо чесно, то хоч мені і не дуже подобається, але в певних місцях ця зайва вага дуже навіть личить мені)) , в цілому картина не жахлива, тому мотивації худнути не дуже багато і плюс я з початком війни почала солодке їсти у великих кількостях, звичайно це заважає, але знову ж таки, питання в мотивації тут, бо без солодкого я не я, вірніше я не така як завжди.

  • R9bina вчора о 09:44

    О, до речі, згадала, більш за все я схудла один раз за життя, коли мені видалили мигдалики, процес заживлення в мене йшов важкувато і я 2 тижні їла одні лише йогурти і досить мало за об'ємом, бо дуже вже боліло. Ну ви розумієте, що мигдалики видаляти я звичайно не раджу)))

  • natalo4ka91 вчора о 11:03 1

    До речі треба бажати не схуднути, а мати гарне здорове тіло. Бо так як не конкретизовані бажання робляться через ср*ку, вибачте, схуднути можна з різних причин....

  • 2 коментаря
  • klausS вчора о 11:35 1

    @Takida2 +++ без мотивації ніяк
    я завжди була десь 65кг, після родів 70, почала кормити і завешила з вагою 85)))) це жах. І була в мене подружка 90+. Ніяка дієта їй не допомагала. Ну 5кг кинути був її максимум. і тут вона приходить - 70кг! Я була приголомшена і шокована Скинула на Дюкані.
    І все. Я на наступний день почала читати книгу, і вже за тиждень почала дієту. Так і скинула 25кг

  • Takida2 вчора о 11:46 1

    @natalo4ka91 я питиму) я обожнюю всякі бади/вітамінки) у мене капець арсенгал) але такого ще немає) але чи толк з цього буде) не відомо

  • OlyaMakarevich вчора о 11:53 2

    @klausS Суперництво - найкраща мотивація). То вашим мотиватором стала ваша подруга.

  • Barbus_ вчора о 14:56

    Ніколи не сиділа ні на яких дієтах. Але в мене так вага не піднімалася, як у вас. Після родів змінилася вага на 5-6кг, тобто я намагалася бути 62 як до родів, але природа мені вперто казала 68 кг нідам нічого. Ніби не багато, але я змирилася і мій підхід: їм що хочу (але я не їдок великий) і спорт (плавання і багато ходити). Тому моя вага стоїть на місці. Ну може мінус кг скинеться, але я не борюся за них. Їм і займаюся фіз навантаженням.

  • mamalapochki вчора о 21:55 1

    Ці гойдалки, чим більше обмеження, тим більше потім шансів компульсивного переїдання. Я за собою таке помічаю. Треба дозволяти собі все!! Але!!! Харчування три рази на день. Спочатку основа, потім можна заїсти вкусняхою.
    Взагалі, це треба силу волі і аби вага скинута трималась три роки. Якщо дійсно готові, є прекрасна ваубаді слім. В мене знайомі всі схудли/привели себе до бажаного результату.
    Але я двічі не доходила(

  • Overreacting сьогодні о 10:37

    О, а чого не доходили? Бо мені ця реклама постійно вискакує, думаю, чи потрібно воно. Вже ж і так наче все відомо - тренуйся, не переїдай, овочі, білок, питний режим, сон... А от мотивації все одно не вистачає

  • Tattiana сьогодні о 10:42 1

    рекомендую марафони Наталії Мічковської - ніяких дієт, тільки вміння складати свою тарілку по БЖВ і розуміти цінність того, що ти споживаєш. Була в неї два рази на марафонах, обидва результативні. Хоча в мене зайвої ваги було не дуже багато, але моїм першочерговим бажанням було навчитися не їсти "пищевой мусор" і змінити ставлення до їжі в цілому.
    Також підписана на дієтологів Олесю Добрянську та Оксану Скиталінську.
    Ось ці три блоги мотивують і вчать їсти смачно і корисно.

  • Tattiana сьогодні о 10:47 2

    ось приклад сніданку із марафону.
    Люблю таке кольорове наповнення тарілки)))
    І ще також рекомендую блог Олександра Коляди

    Зображення
  • Alina_255 сьогодні о 11:10

    про кето дієту бачила багато позитивних відгуків від деяких лікарів. але там так багато обмежень, боюсь що не витримаю

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу