makeup та протерміновані товари

Додаю цей пост в розділ "Краса мами" щоб ніхто свою красу не зіпсував протермінованою косметикою.

Замовила я собі на мейкапі 30.12.2023 з доставкою з ЄС помаду Maybelline New York Color Sensational, а коли отримала її 12.01.2024 від кур'єра, виявилося, що згідно батч-коду 16P701 дата її виготовлення 07.2017, а строк придатності до 07.2020. Тобто, ця помада є простроченою вже 42 місяця.

І ще:

 

20.01.2023 я знову замовила помаду BeYu Cashmere Lip Color Matt вже зі складу в Україні але коли отримала її сьогодні від кур'єра, знову виявилася, що і вона протермінована: згідно батч коду 44F її дата виготовлення 28.10.2019, тобто цій помаді вже більше 4 років.

А до цього було протерміноване молочко для тіла.

Тому, враховуючи три замовлення підряд з протермінованими товарами, дуже рекомендую  обов'язково перевіряти товари з цього сайту по батч-коду через косметичний калькулятор.

Важливий момент, дат виготовлення на товарах зазначено не було, лише батч-коди та штрих-коди.

 

P. S. Додам, ще інформацію.

На всіх трьох товарах був лише батч-код та штрих-код, дати виготовлення були відсутні. 

Я зверталася до мейкапу на їх електронну пошту з листами про те, що товар протермінований і на підтвердження додавала фото. Після чого мені телефонувли менеджери і казали, що інформацію вони перевірили і товари дійсно протерміновані, вибачались і робили повернення товарів саме у зв‘язку з тим, що товари протерміновані.

Це мої листи:

 

Додаю фото помад, щоб було видно, що на них відсутні дати виготовлення.

Перша помада:

Друга помада:

 

Темы: Краса мами


Теги: косметика, мейкап, makeup

47 коментарів

  • samsanty 23 січня, 21:47

    А батчі точно правильно б'ються? В помад зазвичай після закінчення терміну зберігання запах противний стає, старий

  • 2 коментаря
  • Yul73 24 січня, 01:01

    @Inspiration А хіба ці коди не повторюються? Може товар випустили з таким же кодом вже новий? З 17 і 19 року упаковка навіть змінитися могла, тай склад засобу теж

  • Inspiration 24 січня, 03:27

    @Yul73 Батч-коди оновлюються кожні 10 років. Згідно косметичних калькуляторів 10 років з дат виготовлення ще не пройшло. Тобто, це не повтор, а дійсно протерміновані товари. До того ж, менеджери мейкапу особисто перевіряли і підтвердили протермінування.

    Зображення
  • Missis 24 січня, 14:08 3

    @Iolanta Тому, що купляють сток задарма. А продають за реальнi кошти.

  • Malinka_orijinal 24 січня, 02:22

    Скоріше за все просто повтор батч кодів.

  • Inspiration 24 січня, 03:24

    Батч-коди оновлюються кожні 10 років. Згідно косметичних калькуляторів 10 років з дат виготовлення ще не пройшло. Тобто, це не повтор, а дійсно протерміновані товари. До того ж, менеджери мейкапу особисто перевіряли і підтвердили протермінування.

    Зображення
  • Elena20071980 24 січня, 08:22 1

    Капец((( я цього не знала. Донька після нового року заказала помаду. Я її спробувала, але мені не сподобалась, бо якось неприємні відчуття на губах. Зараз перевірила по коду, а вона 2016 року((( тобто вже чотири роки як термін придатності вийшов.... Я в шоці

  • Rossa 24 січня, 10:11 1

    Якось дивно. Таке відчуття, що лохів шукають. Начебто мейкап не паганий, навіщо до себе довіру псувати таким товаром....:thinking:

  • Antonina777 24 січня, 11:09

    @Rossa Да, мусор там на 90%... мыло хозяйственное разве что там покупать/ привезли, не тратить время) остальное просрочка, если нет, испорченное/ они ж не соблюдают условия хранения ... мне привозили ампулы для волос упаковка не дешёвая, открываю, а в них вместо жидкости полностью лёд.

  • MorskayaJa 26 січня, 10:23

    @Antonina777 Мне так крем привезли с витамином С, а он зернистый

  • Коментар видалено

  • Mamamija 24 січня, 10:18 1

    Це не тільки на Мейкапі таке. Я замовила собі парфуми із закордонного сайту, отримала і була задоволена, поки не перевірила батч-код, по якому вони протерміновані 7 років!!! Я просто забула/забИла на цю інформацію і користуюсь ними далі)))

  • Katusha 24 січня, 10:35 3

    парфуми теж маю протерміновані, нічого з ними не трапилося, але якщо це доглядова косметика або помада, то не тільки неприємно, а ще й небезпечно

  • Elena20071980 24 січня, 11:07

    @Katusha Парфуми якісні теж є. А ось помада...я відразу щось запідозрила у помаді, бо відчуття дуже неприємні((( тепер знаю відповідь чому не сподобалась...прикро, бо мейкапу довіряла...

  • Antonina777 24 січня, 11:25 3

    это с какого сайта , интересно?)

  • Antonina777 24 січня, 11:06 1

    давно это известно, тысячи отзывов реальных покупателей, просроченный товар продают и подделки, поэтому цены ниже рыночных, теперь и вам известно. Выбросить и забыть, купить себе в магазине нормальном хорошую, и радоваться жизни)
    Я тоже всегда пробиваю по батч кодам всю продукцию, покупая в Украине , на кремы по 200 евро, на уходовый урьяж и то просрочка полгода или вчера бывала оч часто у меня лично в аптеках сетевых крупных ...

  • 13 коментарів
  • Antonina777 24 січня, 19:21 2

    @Wild_fairy мировые бренды создают сертифицированную продукцию, указывая коды, проходят все соответствующие проверки, стандартизация и сертификация, а тётка с кашалота им отвечает "ну, ЧТО такое коды? нет их". Нет их для вас, использующей косметику по 30 грн, сами об этом регулярно здесь заявляете, конечно, такие производители не кодируют продукцию, в те 30 грн не заложена стоимость на это) "новинка" с просрочкой в 5 лет это вообще анекдот))) кто ж вам такое сумел впарить?) Он - продавец от Бога ?)

  • Wild_fairy 24 січня, 19:34 6

    @Antonina777 вам треба себе чимось зайняти, бо деградуєте. Ще раз: виробник створює номер партії для контролю, відстежування, запобігання підробки і т.д. і т.п. для власного користування. Не для того, щоб надати цю інформацію вам, чи мені, чи сторонньому сайту. Виробники навіть на своїх офіційних сторінках не надають вам такої опції, як відстежування номеру партії продукції, ви можете це дізнатися лише через особисте звернення, наприклад, на гарячу лінію. Ваш калькулятор - це не якийсь офіційний представник чи сайт, якому на якохось підставах надається виробнича інформація, ні, це безліч створених програм на різних сайтах з різною базою даних невідомо звідки узятих. Якщо ви зайдете в декілька калькуляторів то ваш товар з простроченого може стати новим і навпаки.

  • Wild_fairy 24 січня, 19:36 16

    @Antonina777 ваші істерики стають традиційними, щоразу як ви щось "високорозумно" з поважним виглядом скажете, то потім як курка з яйцем квокчете над тим. На щастя, мені не треба переживати ніяких ваших "чеснот", бо ... ви для мене прозорий персонаж :)

  • Marina_Gifts 24 січня, 13:01 1

    Мейкап очень испортился. Я заказала так ребенку электрощетку орал би с Европы. Так они мне привозят не аккумуляторную с постаментом, как я заказала, а треш на батарейках ...Хорошо что я открыла при курьере...Вот интуиция подсказала, раньше никогда не открывала. Очень обломали. Главное мой гневный отзыв понятное дело никто не опубликовал на сайте, и сам листинг-страницу товара быстренько заменили.
    С того момента более там ничего не заказываю. И вижу по отзывам других (не на сайте- на сайте они негатив не публикуют), качество обслуживания стало сильно хромать.

  • Wild_fairy 24 січня, 14:32 9

    в мене взагалі новинка, яка раніше не вироблялася, в тому році лише перший випуск, а батч код показує, що прострочено на 124 місяці. Ви берете інформацію з інтернету і читаєте такі роз'яснення. Але ж є й інші роз'яснення. Як от: Список помилок про косметичну продукцію очолюють батч-коди. Це коди з цифр і / або букв, нанесені на флакон і упаковку продукту. В інтернеті існують так звані косметичні калькулятори – дешифратори коду виробника. Багато хто впевнений, що ці сервіси є достовірним методом перевірки терміну придатності товару. Насправді – не завжди. По-перше, походження цих розшифрувань невідомо – ці дані виробники й постачальники товару не підтверджують, це їх внутрішня інформація. Вони ніколи не надають її у відкриті джерела. По-друге, актуальність баз теж під питанням – коди змінюються, а на сайтах найчастіше застарілі відомості. Виробники оновлюють шифрування кодів і через кілька років часто перезапускають вже використані у вжитку коди. Відповідно, навіть якщо колись «злили» достовірну інформацію за кодами, такою вона була на момент зливу. Скільки років її потім поширюють різні ресурси – невідомо. Це означає, що ви проб’єте код на калькуляторі, вам покаже, що товар п’ять років як прострочений. А він взагалі новинка. Метод із батч-кодами – завжди лотерея: результат може бути коректним, а може й не бути. Спосіб у цілому дуже ненадійний. Ви можете всі свої нові та якісні продукти занести в категорію прострочення й підробки. А це не так.

  • 11 коментарів
  • Wild_fairy 25 січня, 09:04 1

    @Inspiration Я ж вам не кажу, що мейкап чисті як скло, я кажу, що батч код не є достовірною інформацією. Дивно, що не було терміну, зазвичай він пробитий на денці, де номер помади, або під слюдою . Якщо не забуду, то зайду і сфоткаю і в магазині дорогою додому

  • Inspiration 25 січня, 09:57 4

    @Wild_fairy Ви мабуть працюєте чи працювали вчителькою? Дуже кидаються в очі ознаки профдеформації: в нав‘язливій формі намагаєтесь навчати. Навіщо фото? Ви вважаєте, що я не знаю як виглядає термін виробництва та придатності на косметиці?
    За законодавством ЄС та США виробники не зобов’язані вказувати термін придатності косметичних продуктів якщо він перевищує 30 місяців. У цьому випадку дату виробництва та дату закінчення терміну придатності можна дізнатися через батч-код.

  • Wild_fairy 25 січня, 10:00 1

    @Inspiration :joy: ну це тоді не найгірша в світі профдеформація. Буду над собою працювати.

  • Коментар видалено

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу