Прочитане_травень - червень 2023

Спроба номер 2, бо перша провалилася - допис чомусь не додався на сайт. Щось не було ані часу, ані бажання робити огляд на прочитане раніше. А тут з'явилося бажання, то виділила трохи часу на це діло.

1.)

Книга, яка була надрукована ще 2016 року, але в поле зору потрапила тільки зараз. Дуже сподобалася, а отже щиро рекомендую кожному. Хоча головна героїня і може бісити періодично)

Історія  життя Берил Маркгем. Жінки, яка перша отримала ліцензію на право бути тренером коней та першої жінки-льотчиці на Африканському континенті. Вона першою здійснила безпосадковий переліт через Атлантику зі сходу на захід. У ранньому віці Берил з батьками переїхала з Британії у Кенію. Разом з африканськими дітьми з тубільних племен змалечку відкривала світ дикої природи. Дорослою дівчиною розпізнала свого внутрішнього хижака, прийняла свою самодостатню і непокірливу вдачу. Ці риси характеру штовхали її у вир складних стосунків, надихали на боротьбу з традиційною мораллю і схиляли до “чоловічих” професій.

2.) 

А ось це моє найбільше розчарування місяця. Прочитавши анотацію до книги, була впевнена, що мені має сподобатися. Та й був кредит довіри до автора після його "10 хвилин та 38 секунд в цьому дивному світі" . Але сталося не так як гадалося. Книга абсолютно не сподобалася. Декілька разів навіть поривалася кинути не дочитуючи.

Наче непоганий задум, але дуже нудні описи та надлишок філософії й релігійності.

Сорокарічна Елла Рубінштейн так і не спізнала щастя у своєму на позір цілком респектабельному шлюбі. Та одного разу домашній господині й матері трьох дітей випадає майже містична нагода змінити життя. Елла влаштовується на роботу у видавництво. Її перше завдання — ознайомитися з твором невідомого автора, який писав про життя на Близькому Сході в ХІІІ столітті. Мудрість ученого Румі та його друга, дервіша Шамса, описана в романі, перевертає уявлення Елли про саму суть життя та любові, якої вона ніколи не знала. І тоді Елла наважується: вона знаходить адресу автора і пише йому листа. Уже від початку це листування приречене стати чимось більшим. Та рамки умовностей і буденщини занадто міцні, щоб відпустити Еллу зі своїх тенет. Хіба що ці тенета розірве кохання, що має аж 40 правил — і всі їх порушує...

3.) 

А тут я повелася на обкладинку) У Вас такого не буває? От у мене ще й як буває. Хоча звичайно анотація до книги також інтригувала. 

Це триллер, а отже історія виправдала себе на всі 100% : динамічна, цікава, неочікуваний кінець. До речі, наче цого ніде не написано та я б рекомендувала читати "Зберігачі" саме після "The One. Єдиний", бо тут є відсилки до попередньої книги.

У нашу цифрову епоху інформація є найдорожчою і надпотужною зброєю. Та чи існує надійне і захищене місце для зберігання такої зброї? Банківський сейф можна пограбувати, файл — вкрасти, сервер із надскладним кодом доступу — зламати. Саме тому науковці втілюють унікальну ідею. Відібрано п’ятеро звичайних людей, аби перетворити їх на Зберігачів інформації — єдиний ефективний спосіб протидії кібертероризму. Завдяки революційній медичній процедурі, всю надтаємну інформацію країни вбудовують у генетичний код Зберігачів. Відтепер ці п’ятеро знають усі державні таємниці: урядові брехні, правдивість теорій змов та імена всіх агентів під прикриттям. Натомість Зберігачам надається шанс залишити свої проблеми в минулому і почати життя з чистого аркуша. Але не всі обрані заслуговують на довіру, особливо коли кожен із них має власні секрети, які захищатиме до останнього...

4.) 

Тут книга із серії: навіщо я це прочитала!? Було передчуття, що автор не мій. Та книгу виграла в одному з розіграшів в Інстаграм, тому звісно й прочитала. Прочитала і не зрозуміла феномену Коллін Гувер. Чому у неї стільки фанатів та як можна захоплюватися її книгами!? Звісно ми маємо різні смаки та побачивши відгуки на інші її книги, зрозуміла що давати другий шанс письменниці не варто. Не моє.

Зустрівши Лейлу, Лідс одразу розуміє, що хоче бути з нею до кінця своїх днів — аж доки Лейла не опиняється на межі життя і смерті через раптовий замах на неї. Після довгих тижнів лікування Лейла відновлюється фізично, однак її ментальні шрами не гояться. Тепер це не та дівчина, в яку закохався Лідс. Щоб відновити колишні почуття, Лідс привозить Лейлу в мініготель, у якому вони познайомилися. Та не встигають вони переступити поріг, як Лейла починає витворяти щось геть дивне. І це тільки перша несподіванка…Лідс віддаляється від Лейли, але знаходить розраду у Віллов — ще одній гості мініготелю, з якою він має багато спільного. Вони швидко зближуються, Віллов зацікавлює Лідса все більше, і він вирішує допомогти дівчині знайти відповіді на її питання. Проте ці стосунки шкодять Лейлі… Незабаром Лідс усвідомлює: допомогти обом неможливо, тож йому доведеться обирати. Та якщо вибір виявиться хибним — це погубить їх усіх…

5.)

Цікава анотація, схожість з "Історія пана Зомера" від Патріка Зюскінда, незвичний сюжет... І на тому все. Це ж треба було таку нетривіальну історію так нецікаво описати(( Дуже нудна, монотонна та деприсивна книга. Подивившись на анотації інших творів автора, розумієш що то його коник - депресивність. 

Людина всьому хоче знати причину, докопатися до суті, пояснити незбагненне. Тім і Джейн теж хотіли зрозуміти, що відбувається з Тімом, яка хвороба змушує його ходити. Кидати справи, обривати думку на півслові, йти через сніг чи палюче сонце, аж доки не виб’ється з сил. І тоді тільки сподіватися, що він засне в безпечному місці і потім зможе повернутися додому. Хвороба відступає і повертається, лікарі розводять руками, а Тім і Джейн уривають щасливі години, дні, місяці ремісії.

6.)

Нарешті дійшла черга познайомитися з відомим сучасним українським автором Максом Кідруком. І я в захваті. Це щось типу трилеру з нотками магічного реалізму. Дуже круто написано, читається на одному диханні. А фінал настільки непередбачуваний, що я потім ще декілька годин в голові прокручувала сюжет і все думала: невже все так закінчилося!

Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.Життя сім’ї Грозанів раптово змінюється. Вони переїжджають до нового будинку, і чотирнадцятирічний Марк змушений піти до нової школи.Хлопець начитаний, розумний, але дуже сором’язливий — ідеальний об’єкт для цькування. Щодень більше замикаючись в собі, він мріє про світ, де немає знущань і безпричинної жорстокості. Одного дня Марк знайомиться із Сонею, дівчиною з паралельного класу, яка розповідає йому про існування такого світу і про можливість туди потрапити… просто скориставшись ліфтом у їхньому будинку. Хлопець не розуміє, навіщо Соня вигадує нісенітниці, але зрештою вирушає за нею. Він не підозрює, що звичайна мандрівка на десятий поверх загрожує чимось набагато гіршим за руйнування уявлень про реальний світ.

7.) 

Книга, що нагадує фантасмагорію та зайде далеко не всім. Чому? Тому що має дуже оригінальну манеру написання та іноді настільки уривчасті й хаотичні описи подій, що ти не можеш зрозуміти, що за сюрр тут відбувається. В певні моменти ловила себе на думці, що мені це нагадує набоківську "Лоліту". А ще відчуття, що я це все уже читала тільки під іншим соусом. 

Бредлі Пірсон, немолодий письменник, у період творчої кризи мріє написати свій найвизначніший твір. Щойно він надумав податися в мандри в пошуках тиші, як опинився втягнутим у круговерть проблем. Оточений людьми, що вимагають постійної уваги, змучений докучаннями колишньої дружини, він втішається раптовим коханням до молодої дівчини, доньки друга-письменника, яку знав ще маленькою. Чи зцілить це кохання розтерзану душу, чи призведе до катастрофи?..

8.)

Крістін Генна не перестає мене дивувати. Дуже насичений і закручений сюжет. Тут тобі і життя з психопатом, і безмежне кохання, і прекрасні описи природли Аляски, і комунікація та небайдужість інших до чужих проблем. 

У книзі Крістін Генни ''Велика глушина'' розповідається історія юної дівчинки, яка потрапила у тяжкі життєві обставини. Батько колишній військовий, який не може самостійно подолати постравматичний синдром, при цьому вчиняючи непоправну шкоду своїй сім'ї. Мати, яка дуже любить доньку та відчуває себе зобов'язаною чоловіку та не може його покинути, терпляче витримуючи побої та знущання. Врешті батько вирішує переїхати з сім'єю на Аляску, здавалося б життя стало налагоджуватись та сім'я і сама дівчинка потрапили туди де вони мають бути, вони мають стати там щасливими, але на жаль все обернулось зовсім не так...

9.)

«Цілодобова книгарня містера Пенумбри» цілком відповідає своїй назві — це заклад, переступивши поріг якого, ви більше не захочете його залишати, така собі сучасна скриня з цікавинками, що здатна заінтригувати будь-якого допитливого читача, байдуже, удень чи вночі.Це розповідь про книжки і технології, криптографію і таємниці, дружбу і кохання. Вона починається у Сан-Франциско, у химерній книгарні, але дуже скоро виходить далеко за її межі, у широкий світ та оповите сутінками минуле.

Короче, фанатам тайних організацій/братств, історичних загадок та магічного реалізму присвячується. Я не великий шанувальник того всього, а отже прочитала й пішла далі) 

38 коментарів

  • Profesora 9 липня 2023, 13:25 1

    Дякую величезне))), у вас місяць трохи дивних книг, мабуть))), прочитала із задоволенням, взяла собі декілька в обране. Дякую за роботу і за мову, читаю з насолодою.

  • Maksi 9 липня 2023, 13:55

    Так, щось мій вибір був націлений саме на неординарні та не притаманні мені книги:blush: Тому мабуть більшість і не зачепило ніяк.Але негативний досвід теж досвід

  • Llizard 9 липня 2023, 17:24

    О, нарешті! Я Вас чекала)) Рада, що добралися до Кідрука) Я його в червні теж читала, і ще кілька в обраних.
    Про Гувер прямо в ціль.У мене з тої опери що "не читала, але не подобається" :-D От якась чуйка, чи що, що мені воно точно не зайде. А багато людей наче показилися на тій Гувер..

  • 18 коментарів
  • le313 13 липня 2023, 22:26 1

    @Llizard Ще не бачила жодного негативного відгуку на Дерев'янка. Може і собі спробувати:thinking:

  • Llizard 14 липня 2023, 11:23 1

    @le313 Обов'язково спробуйте, якщо цікавить такий жанр! Я вже третю частину читаю. В другій і третій додалося більше політичного, але все одно дуже цікаво. Перша мені взагалі трохи нагадала Поттера) Теж друзі-шибайголови, які постійно кудись встряють, магічні здібності, поділ на "кафедри" (курені)... Щодо відгуків, то десь бачила не те, що негативний, але мені він здався трохи зневажливим чи шо.. "Та, це підліткове фентезі" Ну, можливо щось трохи і є, але мені подобається)

  • le313 14 липня 2023, 11:34 1

    @Llizard Дякую, дуууже цікаво!

  • My_land 9 липня 2023, 18:47 1

    Класні описи. Якраз обираю, що почитати.

  • Maksi 9 липня 2023, 19:38 1

    Дякую)

  • Hvostdusa 9 липня 2023, 21:18

    Мені дуже сподобалась "The one. Єдиний", маю надію, що "Зберігачі" не менш цікава. Дякую, якраз шукала, що почитати.

  • Maksi 9 липня 2023, 21:25 1

    Так, якщо сподобалася "Єдиний", то "Зберігачі точно думаю не підведуть

  • le313 13 липня 2023, 22:23 1

    так приємно читати Ваш допис.
    Дивуєте різноманіттям видавництв, книжки яких читаєте.
    Оооо, купувати за обкладинкою - це також про мене :face_with_hand_over_mouth:
    "Пана Зоммера" читала у молоді роки, тоді страшенно сподобалось. Тепер уникаю такого читання(
    Не читала жодної з оглянутих книжок. Дуже зацікавила "Цілодобова книгарня".
    Дякую, що пишете :blue_heart:

  • 4 коментарі
  • Maksi 14 липня 2023, 14:37

    @Llizard То зрозуміло про авторські права. Але от та сама класика, там права не потрібні наче. А тим не менш дуже відому книгу Стейнбека "На схід від Едему" взагалі не знайти. Ірвінга Стоуна надрукували аж одну книгу "Жага до життя" і все на цьому скінчилося. Скільки творів у Золя!? А у нас видано мабуть 2-3 книги і все...Багато дівчат скаржаться, що те ж фентезі циклами люблять надрукувати 1-2 перших книги і глухо

  • Maksi 14 липня 2023, 14:40

    @Llizard На рахунок того, що стали друкувати і передруковувати багато чого, так, великі молодці! Погано тільки що поштовхом до цього стала війна((

  • Llizard 14 липня 2023, 15:18 1

    @Maksi Не тільки війна, а ще й заборона руснявих книжок) (ну, хоча це теж через війну, так). З приводу циклів, не впевнена, але може ті перші кілька книг виявилися нерентабельними, тож і не було сенсу додруковувати решту? Це як з серіалами - ніби прикольний серіал, а випустили 1-2 сезони і закривають ((

  • Riina 14 липня 2023, 11:52

    Про Чорний принц прочитала і посміхнулася))) Тому що я з тих, кому він не зайшов))

  • Maksi 14 липня 2023, 14:39

    Та я також прочитала і вкінці було питання: що це взагалі було? :joy:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу