Порада перукаря-колориста. Шатуш.

Доброго всім ранку. Знаю, що питання зараз "не на часі", але запитаю) Якщо буде багато хейту, тему видалю. Писала довго і детально, але потім вирішила скоротити))) 

Отже потрібна порада перукаря-колориста щодо правильного підбору засобів для фарбування в техніці "шатуш" і чи можливо це зробити самостійно? Особливо цікавить чим потім затонувати волосся, бо чомусь саме про тонування доступної інформації не знайшла((

Салон не пропонувати, я закордоном і такі шалені кошти я не готова витрачати на свої забаганки, отже або самостійно, або ніяк. Ще додам, що 20 р. тому працювала перукарем, тому не зовсім " нуляча"))) та й технологію багато разів передивилася, наче нічого складного, помічницею буде сусідка)

Як вважаєте, варто спробувати? Якщо не вийде, зафарбую все в один тон) 

Всім мирного неба!

Темы: Краса мами


Теги: шатуш, шатуш порада

38 коментарів

  • Ioaana 8 липня 2023, 10:23

    Все залежить від вашої бази , якого вона рівня , натуральна чи фарбована. Якщо фарбована то проф засобом чи побутовим . Рекомендую спочатку зробити тест порядку

  • 8 коментарів
  • Galyna 8 липня 2023, 13:16

    @KarambOlechka Як Вам фарба Majirel, чи добре зафарбовує сивину, як часто фарбували корені? Якраз шукаю фарбу у відтінку свого природнього середньо-русого, яка б зафарбувала 30-40% сивини.

  • KarambOlechka 8 липня 2023, 20:21

    @Ioaana Дякую, про освітлювач і окислювач все зрозуміло) Змивку робити точно не буду, бо від місцевої води волосся в мене й так занадто сухе, боюся, що такої процедури зовсім не переживе))) Я приблизно знаю в який колір вийду після освітлення, тому й розумію, що без додаткового тонування не обійдуся. Але з проф.тонерами справи ніколи не мала, і не можу зрозуміти який краще обрати(((

  • KarambOlechka 8 липня 2023, 20:22

    @Galyna Моє волосся зафарбовує 100%, тримається довго, поки не почне відростити, я навіть сивини не бачу) Єдине, я змішую з окисником не 1до 1,5, а 1:1.

  • samsanty 8 липня 2023, 11:04 1

    Вийде. Я собі сама робила кілька разів років 10 тому. На своє темно русе волосся брала світло русий. Фарбувала через начісування. Після невдалої спроби в салоні за купу грошей і 4.5 години часу.

  • KarambOlechka 8 липня 2023, 11:19

    Дякую! А Ви потім чимось ще тонували для вирівнювання тону? В мене фарбоване волосся, буду освітлювати в техніці начісування, боюся, що буде рижий ефект, а з тоніком розібратися не можу. Дивлюся, що деякі тоніки потрібно розводити якимось окислювачем, а от яким, не можу зрозуміти, вірніше не можу знайти їх на сайтах проф.засобів для волосся ( тут я тільки на сайті можу купити без сертифіката перукаря)

  • samsanty 8 липня 2023, 13:33

    @KarambOlechka Я робила дешево і сердито (не проф.замобами), звичайною якоюсь фарбою, не пам'ятаю чи то acme, що вже мала пепелясто русий віддінок. Згодом ще тонувала estel newton 8.61

  • ulvina 8 липня 2023, 12:44

    Я не колррист,але роблю шатуш і аіртач вже років 10.Освітлюють зазвичай пудрою на низькому проценті окислювача.Моя колишня колорист тонувала безамічною фарбою лакме ,але в неї зараз ціни космічні,тому 2 роки фарбують в іншої.Вона тонує аміачною,дуже в неї зараз не розпитую чим,бо результатом я задоволена.Ціна в три рази нижча,а якість фарбування нічим не гірша за попередню.
    .Сама я тонуюсь в перервах між фарбуванням Ігора вайбренс,вона кислотна ,на мій погляд не псує волосся,на не фарбовану базу ніяк не впливає,фарбує тільки освітлене волосся .

  • KarambOlechka 8 липня 2023, 20:35

    Дякую! В мене на дуже низькому проценті, мабуть, не вийде досягти світлого кольору, все ж таки волосся темнувате, та ще й фарбоване ж тривалий час( Я правильно зрозуміла, що Ваш перукар тонує просто фарбою потрібного відтінку? В мене закралася така ідея, але я чомусь подумала, що так не роблять, що потрібно лише спеціальним тонером)))

  • ulvina 8 липня 2023, 20:46

    @KarambOlechka Так ,тонує фарбою,але напевно тонуючою,вона йде на окислювачі 1,5% або 3%.Пудра висвітлить на низькому %окисдювачі.Це якщо ви будете фарбою освітлювати,то потрібно на високому %

  • KarambOlechka 8 липня 2023, 21:43

    @ulvina Дякую!

  • Nastyusha105 8 липня 2023, 21:07

    Доброго вечора,я колорист
    Читайте уважно декілька порад
    1.Фарба фарбу не висвітлює(тобто стати світлішою через звичайний фарбник не вийде)
    2.Висвітлбваємо порошок + окисник 3% або 6% (залежить від стану волосся і часу витримки)
    3.Стосовно часу витримки з порошком дивимось візуальний результат і обов'язково дивимось стан волосся (щоб не рвалось)
    4.Тонування ....якщо корені 6 то на довжину 8-9 (за вашим бажанням і результатом висвітлення) тонування волосся обов'язково беремо 3%окисник до фарби на тонування (витримка 15&20хвилин)

  • 6 коментарів
  • KarambOlechka 9 липня 2023, 08:09 1

    @KarambOlechka І знову виправив) Фарба Majirel

    Зображення
  • Nastyusha105 9 липня 2023, 09:45

    @KarambOlechka Возьмите 8.21 для тонирования

  • KarambOlechka 9 липня 2023, 10:11

    @Nastyusha105 Дякую!!!

  • JuliaSha 10 липня 2023, 09:06

    Я сама собі роблю шатуш на довжину каре. Висвітлюю порошком на 6 % оксиді на фользі.
    Тоную Ігора вайбренс на їх окислювачі 1.9 на вологе волосся (щоб не чіпало натуральну базу, але всеодно трохи рудіє).
    З досвіду - робіть начес, щоб в начес потрапило волосся з усієї довжини, а не лише корені.
    Ще подобається Cehko засіб від жовтизни, але їм треба обережно, щоб не стати синьою).
    І я би спробувала висвітлити тест- пасмо, щоб подивитися, як освітлював поведе себе на фарбованому волоссі.
    В мене з ваших даних лише питання,як Ви гарно будете зафарбовувати сивину на коренях, не чіпаючи висвітлене волосся?

  • 5 коментарів
  • JuliaSha 14 липня 2023, 06:16

    @KarambOlechka Я теж так не користуюся, але для цієї справи - маю!

  • KarambOlechka 14 липня 2023, 07:59

    @JuliaSha Чого тільки не купиш заради краси)

  • JuliaSha 14 липня 2023, 18:46

    @KarambOlechka Ага)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу