Як моніторить інтереси дитини в смартфоні?

Вітаю, мами підлітків. Підкажіть, будь ласка, як можна моніторити, які запити в дитини в додатках в смартфоні, що дивиться, що шукає і т. д. Так, щоб дитина не бачила, що я маю цю інфу.

Який маєте досвід з фемелі лінк, бо часто чую, що краще не встановлювати. 

Темы: Виховання і психологія

18 коментарів

  • vikingviking 4 липня 2023, 07:12 4

    Ніяк. Для чого?

  • Ttabo 4 липня 2023, 07:13 5

    Тому що насторожує поведінка, а дитина не говорить про проблему.

  • Kris140 4 липня 2023, 07:37 2

    Скільки років дитині?
    Мені подобається фемілі лінк. Але у нас він з дитинства

  • Kris140 4 липня 2023, 07:38 1

    І там не видно, що саме переглядала дитина, тільки у яких додатках скільки часу провела

  • Fialka345 4 липня 2023, 07:39 1

    Фемелі Лінк користуюсь. Але мій син про це знає і йому тільки 8. Контент виставляється по віку. Але можна ще ставити заборону на контент в окремому додатку , але цим я не користуюсь.Можна виставити що під час загрузок додатків потрібен дозвіл батьків. Мені подобається.

  • mama_Tanya 4 липня 2023, 07:59 2

    Найпростіше це зайти в історію, але це за умови, що ви маєте доступ до телефону.

  • Olya_feja 4 липня 2023, 08:37 4

    Фемелі лінк мені подобається, спробуйте поставити обмеження на контент 12+, але може справа бути не в контенті, а в тому з ким дитина спілкується, можливо треба перевіряти месенджери. Знаю, що це не правильно, але багато "але"

  • Sadulya 4 липня 2023, 09:45 1

    Фемелі лінк користуюсь. Але там обмеження на застосунки, екранний час. А контент не перевіриш. Заходити з учотки дитини на іншому гаджеті і продиаитись історію - хіба що так. Але історія чиститься, або з інкогніто можна у браузер заходити. Діти швидко розбираються як обійти обмеження

  • JuliaSha 4 липня 2023, 10:25 5

    Якщо у Вас немає довірливих відносин із дитиною, то фемілі лінк може ще більше підірвати відносини. Краще більше спілкуватися, частіше водити кудись, може разом із друзями, вони можуть щось розказати про дитину.
    Фемілі лінк лише може заблокувати додатки. Ми ставили, бо вночі грали замість сну. Пізніше домовилися, що вони не грають, і ми зняли його.

  • JuliaLesnaya 4 липня 2023, 11:44 1

    Ніколи не встановлювали ніяких додатків, коли був поменше, просила розказати та іноді показати свої ігри на гаджетах, однозначно забороняли ті, що 18+, але з поясненнями, про всі ігри ходила вивчала інформацію в Гугл))), але навіть якщо по віку більш - менш (16+ то входить у більш - менш в нашому розумінні , коли дитині років 11-12), але ігра мені не подобалася, не забороняла, якщо вона популярна і в неї грали всі його друзі, наприклад, але так, без фанатизму. Було пару ігор, що син після них ставав роздратований або агресивний, то також заборонялося і також аргументовано. Але ця стратегія діяла максимум до 13 років і то не завжди)))
    Мій досвід і розуміння однозначні і сталі за 15 років материнства - важливо розуміти і знати, з ким спілкується дитина. Поки дитина росте і батьки ще мають авторитет і можливість повпливати на те коло. Хоча б приблизно , щось розуміти про їх сім'ї або інтереси. Так, не завжди син розповість про свої справи, особливо, коли знає, що вчинив або збирається вчинити неоднозначно, але я знаю його друзів, і знаю, на що там всі здатні або не здатні (зрозуміло, без гарантій, але з високою долею вірогідності, знаю також, що там сім'ї так само цікавляться життям своїх дітей та в разі чого - ми всі маємо контакти всіх батьків, все таємне дуже швидко стає явним, і діти врешті решт також це зрозуміли )))))
    Трохи складніше з віртуальними друзями, а вони також є, хоча не мають переваги над реальними, але то існуючи реальні люди, про яких син знає тільки те, що вони пишуть, а ми, як батьки, зрозуміло, знаємо ще менше, те, що може розповісти син, але намагаємося аналізувати з тих крихт та завжди розмовляємо з сином щодо критичного сприйняття та обережності, наводимо приклади, особливо їх багато зараз, під час війни.
    Вибірково, іноді, по відчуттям та ситуаціям різним продивлялася листування сина, мені все одно, що на цей рахунок думають психологи і супер матусі, спойлер - у нас гарні відносини з сином. Зараз менше дивлюся , але з тими віртуальними друзями він має спільні інтереси і розробляють деякі штуки для гри, звичайно, син розповідає, як про безпечний та цікавий проект, про досвід, запевняє, що у нього все під контролем і нічого поганого або підозрілого ні йому не пишуть, ні вимагають, що ті хлопці всі українці, хтось правда, зараз в окупації. Але я тут не можу сліпо довіряти, тим більше, зараз затіяли інший проект, пов'язаний з донатами, причому не сину не можу довіряти , а тій його компанії, або синовому критичному мисленню, тому вибірково продивляюся те спілкування. Поки що наче все нормально, не дуже і активно, на мій спокій )
    Але так, в першу чергу має бути міцна база - довіра і гарні відносини між дитиною і батьками. І поведінка та реакція батьків має бути з розумінням характеру та темпераменту дитини, а в підлітковому віці - підвищена увага на її загальний емоційний стан та " танцювати" обережно. Навіть, якщо ви десь припуститесь помилки, влізете в особисте або зірветесь - попросіть вибачення та обов'язково поясніть причину своєї не завжди коректної або адекватної ))) поведінки. І ще, зважайте на вік, у 11-13 можуть бути одні методи , а в 14-16 і далі - вже зовсім інші. Та й вимоги до поведінки старшої дитини вже інші. Це також потрібно пояснити, щодо юридичної та кримінальної відповідальності в тому числі, навіть, в першу чергу вже про відповідальність йде мова. І що онлайн поведінка вже не є таємницею від держави та спец служб. Вже не просто батькі накажуть, вже дорослі речі відбуватимуться.

  • JuliaLesnaya 4 липня 2023, 11:52 1

    На сьогодні я маю дозвіл від сина на доступ до його навчальних груп, вони всі у Вайбері. У нас спільний комп,різні Гугл акаунти, але Вайбер встановлений синовий, то навіть просить мене прочитати або знайти йому щось звідти. Але одна вчителька молода та прогресивна і вона єдина у ТГ)), от там як раз все особисте листування сина. Іноді я хочу почитати, що та вчителька їм пише, бо бувають спірні питання і син доводить, щось одне, а я розумію, що там щось інше має бути, прошу його дозволу відкрити його ТГ, то я іноді просто тупо бачу якісь обірвані фрази з інших груп)), зазвичай там підліткова дурня, матюки, приколи, яких дорослі точно не зрозуміють та не оцінять))), і от саме це переважно і ховають від батьківських очей всі нормальні підлітки, оту крінжатину))))
    Якщо в цілому до Вашого підлітка нема запитань у поведінці, то згадайте себе і згадайте, що багато чого було просто дурнувате, але цілком безпечне або таке, що мало свої кордони і Ви, як підліток, це розуміли. Але багато чого точно би батьки не схвалили))) Не шукайте зайвого, але і увагу адекватно тримайте. Дійсно, більше спілкуйтеся з дитиною, не як контроль, а як рівне спілкування.

  • EvgeniaEvgenia 4 липня 2023, 13:47 4

    Напевно ніяк. Або перевіряти, коли дитина не бачить.
    Моєму 10 років. Зламав фемілі лінк нещодавно, хоча він був схованим в нього. Просто так, з цікавості. Не захоче Ваша донька, щоб Ви дивилися, зламає сама чи кого-небудь попросить. Для дітей це не проблема взагалі. А довіру дитини підірвете, на жаль.

  • Ta_ta 5 липня 2023, 14:55

    Довіра підривається, якщо такі програми встановити і сховати. Зазвичай програма встановлюється відкрито, і дитина знає для чого. Тоді ніяка довіра не підривається.

  • EvgeniaEvgenia 5 липня 2023, 15:47

    @Ta_ta Дитина знала, що в неї є батьківський контроль з самого початку. Але в 7 років, коли ставили, він знав лише про мою частину програми. Як підростав, дізнався і про свою. Спитав дозволу її зламати і таки зміг.
    Так що з довірою на сьогодні в нас все ок. Як буде далі - подивимось, попереду підлітковий вік.

  • Nika_147 4 липня 2023, 14:06

    У младших моих стоит. Одному 7, второму 9.
    У старшей (17 лет) тоже стоит. Я его не контролирую уже год, но она знает, что в теории проверить могу ВСЕ. поэтому осторожничает. Но там и цель была ограничить то, что идет от нее.
    Старший в 13 лет устроил бунт против любых контролей. Пришли к общему соглашению, теперь радуется своей отвоеванной свободе. На самом деле, самое худшее в его контенте это излишек матов в переписках (но он сам не матюкается, а друзей пусть их родители воспитывают) и немного аниме с намеком на эротику. Ну, тут возраст такой. Пусть лучше мультяшная эротика дома, чем черт знает что на улице. Вот его у меня нет особой нужды контролировать, так как не было поводов для нервов.

  • Modiashka 4 липня 2023, 14:39

    У меня две дочки у которых стоит приложение Фемили Линк. Да они против него, но так я могу их контролировать во времени, поставить ограничение на игры которыми они любят играть, так как когда они заходят в игры они теряются во времени, а сидеть у них над головой и контролировать у меня нет возможности, так как работаю. Иногда могу просто посмотреть геолокацию когда старшая дочка (12лет) уходит гулять.

  • Oks19 4 липня 2023, 22:15 3

    У підлітка? Ніяк. Не впевнена, що це взагалі можливо в такому віці.

  • Inna_w 5 липня 2023, 10:06

    Доброго дня, бачила новини про такі додатки на каналі новин для батьків :flag-ua: в телеграм. Як на мене, там взагалі корисна інформація про школи, садочки, зміни в законодавстві що стосується дітей і тд:point_right: https://t.me/babynewsua

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу