Як правильно написати скаргу і куди саме на вчителя?

Ситуація така: знайшли гурток в будинку творчості. Зараз навіть смішно читати, які гарантії вони описують на своєму сайті:

Діяльність  закладу будується на принципах гуманізму і демократизму; добровільності вибору за інтересами, доступності; незалежності від політичних та релігійних уподобань; рівності умов для реалізації кожною дитиною її здібностей, талантів та обдарувань; диференціації змісту, форм і методів освіти; безперервності і різноманітності; поєднання державного управління і громадського самоврядування.

Донька відвідувала, але пропустила декілька занять через хворобу, тому відразу не включилась. Сьогодні пише мені після одного заняття, що заболіла голова, але все одно піде на друге. А вчителька дуже зла і кричать через пропуск, потрібно підійти.

Потім ще інша подзвонила і передала, що та вчителька чекає.

Зустріли мене просто криком, на питання в чому справа, навіщо кричати, накричали ще більше, що я із тих "батьків", які постійно недовольні. Що це вона так розмовляє, а не кричить. При цьому паралельно ще раз накричала на дитину, хоча донька навіть не встигла нічого сказати. Я стою в шоці, намагаюся дізнатись, в чому справа. Ще додам, що на початку вона почала кричати, уточнюючи, чи ми тут ненадовго, хоча я їй казала, що ми плануємо тут жити. Ми впо, дитина в стресі і так, хотіла займатися як звикла за 5 років вдома, всі її завжди хвалили і в школі, і в муз школі, і на гуртках.

А тут навіть не рознайомилися з дитиною, незважаючи на ситуацію в країні, на нашу ситуацію, просто криком кричати. При дітях, іншій вчительці, просто в лице мені оре, що щось не так. А що саме не каже, що донька якось не так відповідає. Що я повинна знати, що не так, бо я ж точно таке повинна бачити вдома. 

Короче, я кажу, що так спілкуватись не буду, віддаю їй зошити, які на минулому занятті нам продали, беру гроші під крики і виходжу. Відчуття просто хворої людини, яка за свій вік так і не навчилася ні з людьми спілкуватися, ні з дітьми. 

Я у доньки постійно питала, чи все добре, чи подобається, чи будеш ходити. Відповідь була завжди так. І я не розумію, чому сьогодні донька терпіла таке відношення і чекала закінчення заняття. 

Підкажіть, будь ласка, куди можна на це поскаржитись. 

П.С. Мій досвід впо негативний багато разів. Я ніде нічого не випрашувала, завжди все оплачую, без проблем здавали на фонд, ліхтарики. Я не розумію, чим я відрізняюся від інших людей, які переїхали, які живуть тут. Чому таке ставлення до дитини, яка одночасно все втратила і намагається хоч у творчості знайти радість та спокій. Короче, моя особа ображена і я хочу, щоб людина зрозуміла, що вона не права і так з людьми не спілкуються.

Дякую, хто дочитав. 

 

Темы: Виховання і психологія


Теги: жалоба на учителя

126 коментарів

  • Коментар видалено

  • 2 коментаря
  • GlamKid 3 листопада 2022, 19:12

    Пока отвечала Вам, аж слезы на глаза проступили. Обидно, капец(

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Nik87 3 листопада 2022, 19:08 5

    Я не знаю чому, але у нас в місті теж злі на ВПО.
    Наприклад персонал який був набраний в Макдональдс з місцевих звільнили і на роботу взяли харківських ВПО
    Люди злі. Місцевим роботи нема...

  • 11 коментарів
  • Svetlanka15 4 листопада 2022, 13:57

    Просто так не увольняют с МакД. Нужна причина или личное желание работника. Так как МакД не работал с февраля, то причины нет.

  • kropyvka 4 листопада 2022, 17:34

    @Alex_Raby А ви були в драмтеатрі? Для ВПО безкоштовно. Якщо не були, то дуже раджу, актори і вистави молоді, сучасні, дуже-дуже класні

  • Alex_Raby 4 листопада 2022, 17:35

    @kropyvka Була на короткому метрі) але не безкоштовно! Дякую за пораду)

  • Olya_la 3 листопада 2022, 19:08 14

    Я не думаю, что дело в том, что вы ВПО. Скорее всего, это такой человек, с прибабахом. Среди учителей таких много, проф выгорание, наверное.
    Начните с директора этого дома творчества для начала.

  • 1 коментар
  • GlamKid 3 листопада 2022, 19:17 1

    Она звонила мне в начале того месяца, когда 10го обстреляли Киев и уточнила, будем ли мы ходить, а-то другие такие пересякие вздумали уехать заграницу. Я как-то не приала этому значения, сказала, что мы планируем жить в Киеве. В заявлении я писала, что впо. И сегодня был крик про "временность нашего бытия"

  • Olya_la 3 листопада 2022, 19:18 6

    @GlamKid Конченная какая то. Я бы не посещала такое заведение, и ушла бы со скандалом. К директору, а потом жалобу в вышестоящую организацию (посмотрите, при ком этот дом творчества).

  • GlamKid 3 листопада 2022, 19:21

    @Olya_la Хор и сольфеджио точно не будем посещать. Жалко, что только подключились к фортепиано, а оно только с хором. Там учитель хорошая.
    Но дочка ходит ещё на один кружок в дом творчества, не хотелось бы ещё проблем с этим, там вроде все отлично.

  • Anonym 3 листопада 2022, 19:17 1

    Скорее всего, не из-за того что Вы ВПО. Преподователей не хватает, поэтому вот такие работают. В нашей муз.школе есть кричащае по жизни. Т.е. она всегда так общается. По сольфеджио есть пожилой преподователь, тоже может крикнуть на детей из-за того что в телефоне сидят. Но объясняет материал хорошо.

  • 4 коментаря
  • GlamKid 3 листопада 2022, 20:08

    @Anonym Нет, 100%, что такого быть не может. Учитель бы точно сказала об этом. А тут непонятно что, то ли выражение лица, то ли интонация. Но когда на тебя кричат на занятии, я не знаю как бы другие отвечали нормально.

  • Anonym 3 листопада 2022, 20:15

    @GlamKid А как дочь восприняла? Не хочет ходить или хотела бы и дальше посещать занятия у этого преподователя?

  • GlamKid 3 листопада 2022, 20:37

    @Anonym Она осталась ещё после первого занятия, уже после крика. Хотела посещать, так как обожает хор. Но я против после такого. А дочка может не смогла правильно оценить ситуацию. Может шок, раз эта учительница всегда так орёт.

  • irenika 3 листопада 2022, 19:19 2

    Я думаю, що то вчителька така.
    Але певною мірою їх розумію зараз: їм треба вихованці, а зараз всі то ходять, то не ходять, а якщо всі перестануть ходити, то гурток закриють... Всі знервовані й злі
    Ми зараз з цими відключеннями не встигаємо на свій гурток ходити, і так половина точно, тому дітей набрали, а тепер на очах усе розвалюється((
    Я б, мабуть, не вказувала про ВПО без нагальної потреби. Переїхали та й переїхали, яка їм різниця, звідки і на скільки

  • 4 коментаря
  • Alex_Raby 4 листопада 2022, 11:13

    ну не сказати, що ти ВПО не вийде, бо я перевела дочку в художню школу, то в мене попросили всі докуменит на мене і батька, місце реєстрації і так дальше, це державна установа, яка обслуговує місцевих, і якщо ти переміщена особа - то це по суті твоя пропуска на цей час і тільки з цим документом тебе і візмуть. Дякую людям на моєму шляху, що всі вони були адекватні, і в художній школі, і на грутках, і в лікарнях, були деякі смішні та не дуже випадки з 24 лютого, але після скарг люди вже почали вести себе адекватно) Я завжди пишу на область заяву, в електронному варіанті, а на місті можу почати і знімати, але таке в мене по суті було всьгго кілька разів....

  • irenika 4 листопада 2022, 12:50

    @Alex_Raby Якщо це без цього не можна, то звичайно доведеться. Але іноді вже аж занадто про це розпитують, мені здається

  • Alex_Raby 4 листопада 2022, 13:30

    @irenika ну це дитина, Ви даєте її в гурток, це державна установа і пакет документів то є обовязково, а не по бажанню) це якщо ти ходиш в приватну секцію - то може і не запитають, де саме Ви проживаєте

  • Tanyssshhhka 3 листопада 2022, 19:20 8

    Я что-то вобще ничего не поняла ...это у Вас дополнительные занятия, за которые Вы платите .ребенок болел ,пришел после болезни и вместо того что бы помочь ребенку догнать материал на нее наорали ???
    При чем тут ВПО или нет,в Киеве очень много приезжих было и будет ....
    Найдите другое место для занятий ибо такие люди не меняются плюс им такое позволяют ...напишите жалобу в мин образования ну и во всех соц сетях я бы оставила отзывы как есть ...
    Вы наверное очень добрая и на вид беззащитная вот Вам и лезут все на голову (((

  • GlamKid 3 листопада 2022, 19:26

    Да, у меня такое же ощущение. Ещё внешность ребёнка, часто вот такие вот личности просто наезжают((
    Но я так просто этого не оставлю.
    Это гос кружек, оплачивает министерство.
    Но я бы и платила за школу, просто тут рядом нет, а дочка сейчас онлайн с харьковскими школами занимается. Хотелось в реале хоть чуть чуть. Дочка очень общительная, ей тяжело это все, наши переезди, потери друзей.
    Я говорила, что дочка давно в реале не ходила и ей немного тяжело сразу включиться в занятия с чужими людьми. Вроде поняли меня, но тут претензия сразу, что она взрослая и должна прям все и сразу. Ощущение, что я не преподавателями общаюсь, а с кем-то другим. Абсолютное непонимание, отсутствие контакта и претензии при ребёнке, ребёнку.

  • Tanyssshhhka 3 листопада 2022, 19:38

    @GlamKid Гос кружок тоже не имеет право оскорблять ....поищите что-то ребенку, может то же пианино на дому и тд....честно - так ее доведут до того что ее не будут радовать эти занятия (((

  • GlamKid 3 листопада 2022, 19:51

    @Tanyssshhhka Хотелось де в коллектив, к детям. Я максимально объяснила ей, что это не норма. Ходит ещё на другой кружок, там лучи любви и счастья, поэтому будем уповать на него)

  • amantis 3 листопада 2022, 19:28 4

    вам не надо никому жаловаться. это всего лишь кружок. обратитесь к руководителю центра, пусть вам вернут деньги и найдите ребёнку более подходящий кружок с нормальным преподавателем.
    ребёнке плохо и ему не станет лучше даже если вы настрочите 1000 жалоб. коммуникацию, как правило, видно, на 1-2 занятии.

  • 15 коментарів
  • GlamKid 4 листопада 2022, 08:57

    @miros_ya Ні, школу ми харківську онлайн відвідуємо. А це дитячий будинок творчості.

  • Irina_Irina 4 листопада 2022, 15:50

    @GlamKid ++++ мало того, в США бы за такое мало того, что гарантированно осталась бы без работы, так еще бы и выплатила моральную компенсацию в крупном размере. Только у нас такое лояльное отношение к насилию(((

  • Irina_Irina 4 листопада 2022, 15:51

    @Irina_Irina Кстати, работы сейчас и в Киеве нет и на ее место радостно придут другие. Так что жалуйтесь обязательно!

  • FIALKA85 3 листопада 2022, 19:46 3

    Хочу вас обійняти)не зважаючи ні на які причини-впо ви чи ні,чи низька зарплатня,чи вітер не в ту сторону дме...це не дає право викладачу на вас кричати!всім зараз тяжко,але зриватись на дітях це вже занадто(абстрагуйтесь,не приймайте весь негатив на себе!
    Якщо є змога то дізнайтесь як можна вплинути на цю "особу"

  • GlamKid 3 листопада 2022, 19:49

    Дякую дуже) не переношу таких безтактовних і токсичних, хотілось би прибрати з освіти. Буду шукати вихід

  • maksim 3 листопада 2022, 19:50

    Моя порада : не звертайте уваги !! От просто мимо себе пропустіть , не через себе ,а мимо . Поясню чому. Зараз коридор між затемненнями . 25 жовтня було одне і 8 буде інше і треба максимально не витрачати свою енергію . Так і писати скаргу не раджу . Ваша дитина ні в чому не винна . І те що ВПО тим більше не винна . От так людина реагує . Все їі дразнить і все бісить . То їі проблеми , не ваші . І самі не плачте і дитину не дозволяйте до сліз доводити . Головне здоров’я . Не їі справа де і як ви будете завтра . Тим паче , що війна . Небажано в період між затемненнями сваритися чи щось вирішувати різко чи взагалі себе накручувати . Просто «закрийте двері « за цим днем і забудьте. Нічого страшного не сталося . На рахунок ВПО якась дурня . Нормально всюди ставляться . Це щось іі особисте. Ті копійки, що виплачують , чи та поміч , то взагалі заздрощів не варте . Голова боліла в дочки, то може там кричали на неї? Розпитайте в дитини , але спокійно . Не лумаю, що дитина могла так роздратувати . Тим паче 5 клас . Короче я за спокій на серці і в душі для вас , а вчитель хай як хоче . То дно як на мене , свою злість на дітях зривати . За вами не спостерігала я якихось «нервіа» . Тобто проблема не ваша .

  • 1 коментар
  • maksim 3 листопада 2022, 20:20

    @GlamKid Дитині це точно не потрібно . Так само і Вам . Бережіть себе . Проживіть цей період без сварок, щоб подальше життя склалось як по маслу . Доречі в мене подруга також ВПО ще з 2014 . Дочка займалась в музичній , то нормально , а от в школі спочатку тикали цим , потім пройшло . В сина зараз група з ВПО дітьми в універі. Нормально , всі так « спелись», шо ще й дружніше ніж в школі . Діти з Харкова, Маріуполя . Ніхто іх не чіпає і не тикає тим ВПО . Принаймі , що вони зараз разом проводять багато часу поза універу .

  • GlamKid 3 листопада 2022, 20:39

    @maksim Розумієте, ми і в Харкові спочатку жили з постійним питанням чи ми впо, бо була пропуска луг області. Потім ми прописаний в Харкові. А тепер знову оце відношення дивне як на мене.

  • Коментар видалено

  • Smekalka 3 листопада 2022, 20:18 6

    Любой гос. кружок создан для потребностей территориальной громады. Вы тоже часть этой громады, хоть ВПО, хоть не ВПО.
    Эти кружки являются образовательными учреждениями и подчиняются департаменту образования. Так что принцип такой же, как в саду или школе. Если что-то не нравится - идете к заведующей со СКАРГОЙ, в двух экземплярах. Обязательно они должны поставить входящий номер на Вашем экземпляре. Далее заведующая делает выговор педагогу, а после энного количества должно быть отстранение.
    Обычно, на практике, все заканчивается на первой жалобе, если конечно, педагог не бессмертный.
    Это Киев, тут на жалобы быстро реагируют.
    Совет, не соглашайтессь ситуацию спустить на тормоза и, поверив заведующей, обойтись устными договоренностями.

  • Wild_fairy 3 листопада 2022, 20:29 7

    Плюсуюсь, пишіть письмову скаргу про приниження честі і гідності вашої та дитини, неприпустиму поведінку і все, що вважаєте потрібним написати. На письмову скаргу вам мають відповісти письмово, або домовитися з вами полюбовно.

  • IvanNa1977 3 листопада 2022, 20:39

    +++

  • GlamKid 3 листопада 2022, 20:40 1

    Дякую, дівчата. Зараз знайшла скарги в батьки сос, буду завтра при світлі робити свій варіант.

  • Efemerall 3 листопада 2022, 20:32 3

    Вибачте, але Хрєнь якась, а не вчитель..((( інших слів немає. Я б все одно написала скаргу

  • GlamKid 3 листопада 2022, 20:41

    Дякую за розуміння. Мій шок ще не пройшов. Особливо, як потім вона розраховувала займатися з дитиною. Яка адекватність може бути після такого.

  • Kris140 3 листопада 2022, 20:59

    У моєї дитини є одна викладачка на допах, вона коли розмовляє, часто враження що вона кричить чи свариться. Але після більш близького знайомства стає зрозумілим, що це її специфічна манера спілкування, і насправді вона не сваритися, взагалі добра людина і цікавий викладач. Старша дитина у неї займається п'ятий рік, а менша сходила на пару занять і сказала, що більше не піде, бо викладач кричить)

  • GlamKid 3 листопада 2022, 21:33

    На жаль, не наш випадок. Бо чимось моя дитина не підійшла

  • Azalia 3 листопада 2022, 21:13

    Ой, мы недавно тоже столкнулись с неприятностью... Тоже ВПО , когда стали выключать свет , решили записаться в местную детскую библиотеку: и по програме книги нужны и так дочка читать нужно. Сначала нас не хотели записывать , типа, вдруг мы книгами исчезнем и , вообще , библиотека только для местных.После моих слов , что библиотекп государственная и мы имеет право ее посещать с недовольным видом записала. Потом узнав , что нужен " Захар Беркут" с ехидством заявила, то нормальные дети его летом читали . А ничего , что нам летом не до этого было , хоть бы выжить ? В конце выдала, что , что я ей деньги в залог за книги должна...

  • 8 коментарів
  • irenika 3 листопада 2022, 22:44

    @GlamKid Во взрослой и у нас ничего нет детского, четко разделено...

  • Azalia 4 листопада 2022, 08:39

    @maksim Нет, не везде . Мы были на Волыни и там был рады , что ребенок читающий и с удовольствием ей получше книги давали. И во- вторых, покажите закон или постановление , про залог в госуд.библиотеке.

  • maksim 4 листопада 2022, 12:17

    @Azalia Ну закона точно нет, но и книги потом восполнять библиотекарю из своей зарплаты триста лет надо или в школе .

  • Natali_orange 3 листопада 2022, 21:27 2

    Вы так близко принимаете к сердцу таких людей … я читала прям себя узнала и захотелось сразу вас обнять и сказать что всё будет хорошо что всё наладится. Я так же как и вы переживаю каждую грубость подобную. И дело совсем не в том что вы не местная, просто попадаются люди такие. Я не меняла место жительства, но к сожалению тоже сталкиваюсь с такими людьми особенно когда гос учреждения, многие это отпускают.. ну орут и орут .. а я не могу. Вам сейчас сложно потому что снова новое место, выбросьте с головы это «впо», скажите себе твёрдо что это ваш новый дом и всё точка. Всё наладится просто нужно время.

  • GlamKid 3 листопада 2022, 21:36

    Спасибо, обнимаю в ответ.
    Просто такого не должно быть нигде. Может хоть из-за жалобы человек поймёт, где он работает и кем.
    Я держусь при таких достойно, всегда защищу дочку и себя, адекватно все выясню. Но вот дома так больно становится (((

  • Natali_orange 3 листопада 2022, 21:45

    @GlamKid Да, я вас полностью понимаю, так быть не должно, но увы такое бывает, я тоже пророй выстою солдатиком, а потом прихожу домой и чувствую как руки трясутся, а потом ещё неделю мучаюсь и обидно, и больно, и не справедливо. Но нужно как-то учится отпускать и сама понимаю, что себе же хуже делаю, но так и на научилась. Поймёт ли человек …. Скорее всего нет, не поймёт, даже если уволят он будет винить в этом вас, но не себя, такие бывают люди …

  • GlamKid 3 листопада 2022, 21:48 3

    @Natali_orange То уже будут её проблемы, её путь. Но такого точно не должно быть нигде.

  • marishka89 3 листопада 2022, 21:33

    Обратитесь в органы управления образования
    У нас так писали жалобу на учителя ,на ребенке ни как не отразилось

  • GlamKid 3 листопада 2022, 21:36

    Спасибо

  • OlalyaOlya 3 листопада 2022, 22:56 3

    1551 - лінія мера, с описаним всех подробностей.
    Второе - я бы заказным письмом на директора дома творчества.
    И подскажите, в каком это районе чудо-преподаватель?

  • GlamKid 4 листопада 2022, 04:33

    Поки не хочу оголошувати

  • Irina_Irina 4 листопада 2022, 15:39

    @GlamKid Мне почему-то кажется, что Святошинский...

  • Mariia_k 4 листопада 2022, 00:01 1

    Ой, я з дітьми пішла якось у школу мистецтв записуватися. Схоже був не той день. Якась завідуюча голосно уточнювала - чи не багатодітні ми(?) і що льготні місця вже скінчились. Потім вчителька малювання просила показати роботи, і щось довго розповідала про дороговартість занять, і що безкоштовних місць теж нема, є по 500 грн. ОК. Вчитель музики теж прослухала, але музичних даних не знайшла . ОК, ми посміялись і пішли.
    Наступного року я узнала, коли екзамени і син легко здав екзамен на художнє відділення на бюджет. Займається 3 рік, добре малює, а вчителька молода і просто чудова. Ми з нею вже і карантин пережили, і евакуацію, і зараз відключення переживаємо, але продовжуємо малювати.
    Ось так, і добре, що одразу не пішли до тієї вчительки з короною на голові.

  • GlamKid 4 листопада 2022, 04:34 2

    Так, добре. Але ось такі "експерти" можуть враз відбити бажання дитини(
    Донька рве зранку( підемо до лікаря тепер

  • kropyvka 4 листопада 2022, 08:28

    Ви можете написати в фейсбуці в групі батьки sos, з цієї групи дуже швидко йде розголос, і вам підкажуть чи є сенс скаргу писати

  • Zhadana 4 листопада 2022, 10:01

    +

  • Artemova 4 листопада 2022, 10:05 3

    Та забий. Гурток всього лише. Шукайте інший.
    Забудь що ти ВПО, пів країни таких.
    Тьотя просто хворенька і по життю така ж сама.
    Дитині тлумачити, що не всі люди адекватні і не дозволяти кому лівому на себе кричати.
    З негативом до ВПО не стикалась, бо не кажу, що ми ВПО)))

  • 12 коментарів
  • GlamKid 6 листопада 2022, 20:59

    @TanyaNactya Чесно кажучи мене ця ситуація здивувала навіть без елемента подразника у вигляді вчителя. Донька прям на очах за добу сгоріла, зовсім худенька, слабкість, часто починає плакати(((
    Вже задумалась про заспокійливе, налагоджуємо харчування.
    Потрібно тепер постійно слідкувати за наявністю жирку(

  • TanyaNactya 6 листопада 2022, 22:58

    @GlamKid Бережіть доньку! Нехай все налагодиться! :hearts:Миру і спокою всім нам!!

  • GlamKid 7 листопада 2022, 07:16

    @TanyaNactya :heart:

  • Katya_Barbaruk 4 листопада 2022, 13:50 1

    Обіймаю вас. Зайвий раз сама не говорю, що ми впо. Тільки якщо необхідно вказувати. Квест зняти квартиру, якщо ти впо - взагалі капець(( такого наслухалась. Дитину слава богу через те ніхто не ображав, але це була б і для мене червона лінія. Такого не можна спускати. Ніхто немає на це права, і взагалі невідомо, де та тітонька завтра сама опиниться.

  • GlamKid 4 листопада 2022, 13:57

    :heart:

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу