Потрібна Ваша порада, знущання однокласника

Син навчається в 2-му класі. Маємо вже другу не приємну ситуацію з однокласником.

Перший раз, в лютому місяці цього року цей однокласник, буду називати його Д., на прогулянці під час перебування у групі продовженого дня штовхнув сина і той впав на спину, в результаті на голові були шишка і трохи крові на стесаній шкірі, врятувала тепла шапка. Я жалію, що тоді не зафіксувала це медичною довідкою і не звернулася в поліцію. Класну керівницю я поставила тоді до відома і подзвонила мамі Д., яка категорично сказала, що її син такого не робив, попри те, що інші однокласники підтвердили, що цей поштовх мав місце.

На цьому тижні у середу, забираючи сина з групи продовженого дня, вихователь попросив мене піднятися за ним. Коли я зайшла до класу, син плакав и не міг ходити тому, що відчував нестерпний біль у лівій нозі вище коліна майже під пахом. Коли я запитала, що сталося, син показав на Д. і сказав, що той вдарив його ногою. Вихователь відніс мого сина на руках на перший поверх, де стояла мама Д. і сам Д. І знову, як і першого разу, мама Д. сказала, що Д. цього не робив. Дитину мені прийшлося везти на таксі, хоча живемо поруч зі школою. Класну я поставила до відома. Поспілкувавшись з мамою іншого однокласника, я дізналася, що Д. дійсно вдарив мого сина на уроці фізкультури. Як каже син, нога боліла після удару але до того часу коли я прийшла за ним, боль настільки посилився, що він вже не міг ходити. Декілька днів нога боліла але сінця не було, лікар з яким я консультувалась сказав, що скоріш за все це забій м'яза.

Я не знаю як правильно поступити в цій ситуації і як захистити сина від Д. Надії на те, що мати на нього вплине не має, ніякий діалог з нею не можливий, оскільки вона твердить одне й те саме: Д. не робив того в чому його звинувачують, попри те, що син в її присутності показав на Д. пальцем и звинуватив саме його, а інший однокласник підтвердив, що Д. дійсно вдарив.

Як правильно поступити? Заяву директору? Може ще якись варіанти?

Темы: Виховання і психологія


Теги: школа, отношения между детьми

76 коментарів

  • Samhayne 25 вересня 2022, 12:02 30

    Ви раз зробили помилку - не звернулись до лікаря. От от уже навчені - знову не пішли до лікаря. Чому? Звертайтесь до завуча по виховній роботі, кажіть, що вчитель не вирішує ситуацію. Робіть щось, бо наступного разу летітиме Ваша дитина сходами, а Д. - нічого не робив, знову.

  • Inspiration 25 вересня 2022, 12:11

    Дякую! В понеділок до неї звернусь.

  • AlenaShudrenko 25 вересня 2022, 12:34

    А що каже вчитель по ГПД?

  • Inspiration 25 вересня 2022, 12:41

    Що сина вдарили не на його уроці.

  • Sane4ka___23 26 вересня 2022, 11:25 1

    @Inspiration Крутая отмазка учителя !!! 2й класс,глаз да глаз за детьми !!

  • Tatusia 25 вересня 2022, 12:52 14

    Я як мама двох дорослих хлопців ,скажу , що ваш син ще малий і тут його потрібно вчити навіть не здачу давати , а просто постояти за себе .

  • 9 коментарів
  • panya 25 вересня 2022, 20:18

    @Tatusia На жаль, налупцювати не можна, чужа країна, чужа мова, пояснити нічого не зможе і буде винна.

  • Tatusia 25 вересня 2022, 20:28

    @panya В наш час простіше було.

  • nafane4ka 25 вересня 2022, 23:10

    @panya О. І в нас таке саме.До сина чіплялися одноклассники. Через проблеми з мовою син не може повідомити вчителю що не так. А от коли надавав по шапці кривдникам,і ті побігли жалітися,то діти інші допомогли, сказали що мій давав здачу.
    Вчителю я одразу написала листа.
    Стосовно що вам робити,то по- перше це не мовчати. Якщо не реагує вчитель,то писати директору,якщо директор не реагує,то писати в місто

  • horoscho 25 вересня 2022, 12:55 14

    Класовому і директору озвучила б свою позицію - ще один раз я викликаю поліцію саме до школи! Нехай проводять корекційну роботу із винуватцем.

  • 1 коментар
  • Kris140 25 вересня 2022, 13:07 13

    @Inspiration Я б розпочала саме з директора, не потрібно витрачати час і чекати третього разу. Якщо директор "на своєму місці", вона вже має механізми вирішення таких ситуацій.

  • Kris140 25 вересня 2022, 13:08 5

    @Inspiration Вже було два рази, на які ніхто не відреагував, чтого чекати, третього разу?

  • Wild_fairy 25 вересня 2022, 14:22 9

    згодна з вами. такі ситуції завжди стараються зам'яти тихенько і вплив, на жаль, найбільший мають саме погрози. Не нести свою дитину на руках, а викликати швидку допомогу прямо в школу, в жодному разі не виносити дитину на двір, тоді вже нічого не доведете. Буде зафіксована травма в школі, директорці доведеться стільки паперу списати через те... що вони самі стануть зацікавлені у тому, щоб у дитини такої мами не було проблем. І попередити саме про це, що ви будете фіксувати всі травми прямо в школі, а не вдома і не самозверненням.

  • Dastish 25 вересня 2022, 12:55 6

    ваші дії - краще мати докази на папері, що у вашого сина забій м"язів. йдете до директора вашої школи, пишите заяву про булінг. директор повинен передати вашу заяву до ювінельної поліції. в нашому випадку директорка була на нашій стороні, бо особа, яка буліла мою дитину, достала усю школу. тому мою заяву передали одразу до поліції. бо у моєї дитини був страх за своє життя. та особа просто вже була без гальмів. дуже багато лиха наробила у нашому класі, та ніхто з батьків не хотів з"язуватися. я не із тих. мені подзвонили із поліції, але... з приводу заяви тієї сторони проти моєї доньки. я пішла, але вже із чоловіком (який має юридичну освіту), то після цього випадку та особа відстала від моєї дитини.

  • OlalyaOlya 25 вересня 2022, 14:35

    +заява про булінг

  • Olya_lya 25 вересня 2022, 12:58

    А ви свого сина запитували чого саме його вдарили, може він щось сказав?

  • 1 коментар
  • Olya_lya 25 вересня 2022, 13:11 5

    @Inspiration Ну от бачите ви вірите своєму сину що він нічого не говорив, а та мама вірить своєму що він не бив.
    Моя вам порада, віддайте сина на якесь бойове мистецтво, карате, самбо, тхеквондо чи ще щось

  • Sane4ka___23 26 вересня 2022, 11:27 3

    @Olya_lya Вы не правы,у нас был такой друг который постоянно обижал сына ,бил ,толкал. Это есть такие дети

  • Sane4ka___23 26 вересня 2022, 11:29

    @Sane4ka___23 И там мама верила нам ,потому что видит поведение своего сына,ну она ему ничего сделать не может

  • Apriori 25 вересня 2022, 13:09 13

    Булинг. Этого слова сейчас боятся как огня. Пишите заявление директору, в районо, что б проконтролировали директора. Но я бы решила проблему старым гопническим способом - такие уроды понимают только силу.

  • Svan1 25 вересня 2022, 13:20

    У нас такой Д.
    В первый же день в 1 классе он разбил голову парню, толкнув его на батарею

  • 7 коментарів
  • Dastish 25 вересня 2022, 18:15 1

    @Tatusia поверьте, я очень долго говорила то же самое своей дочери - ты должна уметь постоять за себя. но когда ты видишь в глазах своего ребенка животный страх за свою жизнь, все, планка падает.

  • Tatusia 25 вересня 2022, 19:18

    @Dastish В нас тато навчив , не боротьба ,а просто битись .Навіть не довелось застосовувати. А я свого однокласника лупцювала , зараз це вважається не правильним , а він мене зачіпав , як вмів так і проявляв увагу.

  • Dastish 25 вересня 2022, 19:23 1

    @Tatusia это отлично, когда человек, пусть и маленький, может дать сдачи. моя дочь не может. ответ - я не приемлю насилие

  • Коментар видалено

  • Garnyunya_Manyunya 25 вересня 2022, 15:26 6

    Перший випадок - це з ким не буває.
    Якщо продовжує битися, батьки і вчителька не реагують, ігнорують ситуації, то тільки фіксувати через медиків, писати скаргу директору. Повідомити вчителю та адміністрації школи, що у разі повторного випадку будете звертатися до ювенальної поліції.
    Контакти ювінальної поліції вже можете шукати.
    Також в нагоді може стати, дільничний інспектор поліції, території де знаходиться школа.
    За процедурою, якщо є "проблемна" дитина, то батьки постраждалої дитини звертаються до вчителя. Вчитель до батьків "забіяки" та до шкільного психолога.
    З "забіякою" працює шкільний психолог. Також психолог має попрацювати із постраждалою дитиною.
    Далі по ситуації, вчителька - батьки, психолог має право визвати батьків на співбесіду. Директор - батьки. ....
    Якщо всі ці танці з психологом та директором і батьками не відбуваються. І тим більше немає реакції батьків дитини "забіяки", то шлях тільки до ювінальної поліції.

  • Inspiration 25 вересня 2022, 15:28

    Дякую!

  • Garnyunya_Manyunya 25 вересня 2022, 15:38 1

    @Inspiration Бачу що Ви з Києва, то ще, здається за кожним районом міста закріплений поліцейський по роботі з малолітніми дітьми. Треба шукати контакт на сайті держ.адмін. вашого району.
    Сама поліція - це вже коли "все серйозно", а попередити, взяти під контроль ситуацію, допомогти - це вже більш профільно.

  • Garnyunya_Manyunya 25 вересня 2022, 15:42 2

    @Garnyunya_Manyunya Або контакт можна взяти через дільничного інспектора. Останні роки дільничний інспектор буває "досить непоганий". Залюбки контактують і допомагають.

  • Irina_Irina 25 вересня 2022, 15:56 6

    Вы сделали несколько критичных ошибок. Нужно было и после первого и после второго раза фиксировать травмы у медиков (после второго раза взывать скорую прямо в школу) а также после второго раза вызывать полицию. В происшедших ситуациях, вы, увы, ничего уже не докажете, тк школа будет стараться максимально замять все. Вы еще не поняли, что ваш ребенок никого в школе не интересует? Ведь два(!!!) раза классная никак(!!!) не отреагировала на ваше сообщение! Директор скорее всего, будет придерживаться той же позиции, а доказательств у вас нет. Чтобы я посоветовала на будущее, отдайте сына на боевые искусства или курсы сомообороны. А вам, если подобное опять случится, реагировать правильно. Кроме вас, вашего ребенка никто не защитит, ибо школе на него пофиг от слова совсем.

  • 1 коментар
  • Tatusia 25 вересня 2022, 17:00

    @Inspiration Або вчіть битися , або самі доносьте кривднику , що битись , то не добре.

  • Samhayne 25 вересня 2022, 23:37

    @Inspiration Можете знайти лікаря, який оглядав дитину після останнього випадку і нехай напише своє заключення, хоч постфактум.

  • Missis 26 вересня 2022, 11:46 1

    @Inspiration А что, в вашей школе нет камер?

  • A_nastasiia__ 25 вересня 2022, 16:28 6

    Учить давать сдачи. У мам и учителей вечные " это же дети"
    Раз вломить как надо, лезть не будет.
    У нас тоже есть такой " маугли" может обижать только терпил

  • klausS 25 вересня 2022, 16:46 4

    Я поддерживаю девочек что нужно этого Д поставить на место взрослому. Нет, не бить и ничего такого, без матюков. А просто объяснить ему в одной фразе, что Вашего сына обижать нельзя иначе будут последствия. Не начинать ото нравоучения,а четко и по факту с каменным лицом всё ему объяснить.

  • 6 коментарів
  • Antonina777 25 вересня 2022, 22:08 2

    @Dastish переживу)

  • Dastish 25 вересня 2022, 22:17

    @Antonina777 я то же вашу постановку "диагнозов" то же)

  • klausS 25 вересня 2022, 23:13 5

    @Dastish Ну Вы прям уже нафантазировали. Угроза. У нас была девочка в 1м классе которая плевалась. Я привела ребенка в школу и смотрю, а впереди стоят девочки которым она просто в волосы плюет. Учитель занят каким то мега глупым вопросом от какой то мамы.
    Да, я взяла её за плечо, и не как Вы себе сразу нафантазируете с вывихом и переломом, а просто чтоб она обратила на меня внимание. Присела и сказала, что если она ещё раз посмеет плюнуть на кого то из детей - я плюну на нее и не один раз. Всё на это ушло 10 секунд. Больше она в этом замечена не была. Маму ее я встретила в тот же день и всё ей рассказала.

  • Nirvanka 25 вересня 2022, 16:50

    И я за сдачу давать учите, на кружок борьбы, уметь за себя постоять. У меня доча 5,5 лет...на площадке мальчик кинул возле глаза попал каштаном, мальчик старше значительно,отморозился и мамке его вообще всёравно, старший сынок вобще с ножом игрался, я не видела с малой 1,5 года ходили рядом дальше....увидев нож забрала детей и ушла,а по поводу каштана в глаз я за давать здачу и уметь это сделать....хоть и девочка, такие падлы быаают. Я лично в детстве пацанам настрелять могла и никто не трогал. Папка у вас есть или дядя пример показать или на секцию по самообороне, силу духа тренировать и уметь за себя постоять.

  • IRAWADI 25 вересня 2022, 18:00 4

    Когда у нас была такая ситуация- собрала собрание -мы с сыном + классная + ученик который гнобил нашего + его мать + одноклассник который его поддерживал + его мать : все высказались - все друг друга послушали -УСЛЫШАЛИ! и все прекратилось

  • Mirytska 25 вересня 2022, 19:18 2

    Саме правильне рішення. Бо , не всі діти можуть і хочуть битися.Судячи по коментам то хлопчик має фізічно "вломити". А якщо дитина не хоче, не може , то що.....його мають право бити? . Аж ніяк. Дитину тоді треба навчити захищатися без махача. Нехай кричить, наробить галасу,коли його чіпають. Так щоб вся школа і вчителі,які ніц не бачать таки побачили. Нехай хлопчик знайде друзів, які йому допоможуть поставити обідчика на місце. Кулаки не завжди єдине правильне рішення.

  • Tatusia 25 вересня 2022, 20:35 1

    @Mirytska Не кулаки , а впевненість у своїх силах захищають , кривдники це відчувають Батьки можуть втручатись , але діти мстиві , можуть потім словами зачіпати.

  • Nadya 25 вересня 2022, 20:05 5

    В нас було так: лікарня- зафіксували офіційно(все що стосується травм малолітніх в навчальних закладах автоматично передається в поліцію). Через 15 хв нам вже дзвонили з поліції для уточнення даних (після 20:00). Через день дзвонив слідчий (дитячий) з району школи (Київ). По моїй заяві дитину на облік офіційно не поставили але попередили що ще 1 випадок за участю того хлопчика автоматично наша справа буде поновлена (ама хлопчика вчитель в нашій школі), копію з лікарні і заяви передала до школи,- до батьків дошло, рік хлопчик балується, зриває уроки але жодної дитини більше не чіпає.

  • Paprikaa 25 вересня 2022, 21:38

    А що каже класний керівник?

  • Коментар видалено

  • Aria159 25 вересня 2022, 23:18 1

    Направила чоловіка до батьків такого хлопця, і чоловік сказав або ви самі навчите свого сина вести себе нормально, або навчу його я.
    В мене дівчинка ( 3клас). 1-й раз зїхала, типу може випадково, а другий раз ні. Ще написала в шкільну групу класу, щоб всі батьки то бачили і знали, тоді вилізло що цей хлопчик задівав ще інших дітей. Ну і в тій групі був директор( не знаю коли і чому його туди добавили), то там проводилась робота і зі сторони вчителя

  • Sergiot 26 вересня 2022, 00:23 1

    Треба вчити людей нести відповідальність за свої вчинки ( син та мама) Нажаль зараз ніхто цього не вчить, а Ви, як мати сина повинна виховати чоловіка який може за себе постояти, тому що якщо не було синця то удар був можливо і сильний, але не тривалий по болі і син вже грає жертву, тому раджу глянути Д. у в вічі і сказати, якщо ще раз образить, то буде мати діло з вами, а малого вчить давати здачу, і тільки тоді Д зрозуміє, що цього робити не треба бо можна отримати на коша!

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу