50 відповідей читача :)

1. Тверда чи м’яка обкладинка?

Звичайно ж, тверда! М'яка - то якось не серйозно)) 

2. Суперобкладинка надягнута чи знята? Я, здається, не мала книг з такою обкладинкою.. Не розумію, для чого вони))

3. Букіністика чи нові видання? І ті, і ті. Букіністичні книги дуже люблю саме з нашої родини, аж приємно мати книгу, яку колись читала бабуся, мама, батько :) Також з бібліотеки люблю книги, там такий запах! ))) 

4. Електронні книги - так чи ні? Так, звичайно. Дуже хотіла електронну книгу, щоб не збільшувати їх кількість на полицях (місця вже нема). Але на ділі не допомогло)) І в електронній книзі куча книг, і нові також купую, бо дуже люблю читати друковані)) Думаю, більше допоможе книжкова шафа :grin:

5. Аудіокниги - так чи ні? Так, але не художні і дуууже рідко))

6. Чи користуєшся підпискою на книжкові сервіси? Ні

7. Інтернет-книгарні чи фізичні? Інтернет. Так зручніше і більший вибір)

8. Чи купуєш книги через обкладинку? Ні

9. Чи купуєш хороші книги, але з поганою обкладинкою? Буває і таке) Деколи не розумію, чому зробили таку дурнувату обкладинку, але ж сама книга подобається, тому купую)

10. Чи купуєш погані книги, але з красивою обкладинкою? Ні, таким не займаюсь) 

11. Перша книга, яку ти прочитав? Тоненька книжечка "Кресало" Г.К.Андерсена)

12. Остання книга, яку ти прочитав?

"Книга Балтиморів" Жоель Діккер

13. Остання серія, яку ти закінчив? Ніяку)

14. Остання придбана книга?

Це просто книга-скарб!! "Вони змінили світ" І.Левашова. 

15. Яку книгу можеш порадити прочитати всім? Постійно раджу "Кульбабове вино" Рея Бредбері :heart_eyes: І не всі від неї в такому ж захваті, але все одно раджу бо дуже люблю! 

16. Топ 3 улюблених жанри? Люблю зарубіжну прозу, психологічний роман, наукову фантастику. Не дуже розбираюсь в жанрах))

17. До якого жанру ніколи не доходять руки? Думаю, якщо людина чогось хоче, то руки до цього дійдуть)) Свідомо не читаю жахи. 

18. Читаєш поезію? Так, але рідко.

19. Нон-фікшн? Так, але останнім часом теж рідко. Тому що видається трохи нудним... 

20. Книги для дітей (middlegrade 8-12)? Так, деколи читаю дітям. Хотілось би частіше, але вони не хочуть..

21. Улюблений книжковий/навколокнижковий предмет? Все, що пов'язане з книгами)) Але особливо - гарна книжкова шафа)

22. Якою закладкою користуєшся зараз?  Закладинкою сина, бо вона мені дуже подобається:grin:

23. Найдивніша річ у якості закладки? Ну, таких дивних, як от котячий хвіст чи власна волосина, в мене не було :joy::joy: Лише якась серветка і бірка від одягу)

24. Товсті книги 600+ чи звичайні 250-300 сторінок? Частіше читаю книги до 400 ст, але головне, щоб книга була цікавою)

25. Книги з ілюстраціями чи голий текст? У мене така яскрава і бурна уява, що не потрібні ілюстрації)) А в дитячих книгах їх дуже люблю)

26. Улюблена книжкова пара? Поки що не знайшла, але дуже хочу!! Перечитую тут у всіх відповідь на це питання, бо навіть в улюблених книгах герої або одинаки, або нещасні, або ж якщо пара, то це якісь другорядні герої, про яких мало відомо) 

27. Улюблений книжковий лиходій? Не люблю лиходіїв!

28. Улюблена книжкова пригода? Обожнюю пригоду з оповідання Айзека Азімова "І що воно таке- кохання?" Там прибульці спіймали на вулиці 2-ох незнайомих людей (жінку і чоловіка) і мали вивчити, як же вони розмножуються :joy: Там така ржака!! (Якщо-що, на укрлібі є, воно досить маленьке 3-4 сторінки).  Я аж плакала від сміху:joy:

Це те, що одразу згадалось) Насправді, цікавих пригод багато!

29. Улюблений книжковий світ? Люблю фантастичний світ Бредбері :heart_eyes: З тими міжпланетними подорожами, новим типом життя, але разом з тим - надзвичайно цікавим внутрішнім світом людини за таких умов :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Ух, я б хотіла побувати на Місяці, на інших планетах :grin: Чоловік каже, що вже зовсім здуріла жінка :joy:  

Ще люблю світ Фенні Флегг. Оті її маленькі затишні, сонячні містечка, де сусіди є друзями, де не зачиняють двері на ніч, де люди є згуртованими, об'єднаними, де люди довіряють і допомагають один одному... Тільки не розумію, чому в цих її добрих книгах є сюжет, як в минулому жінки прибивають якогось негідника і закопують?.. :grimacing: Може хтось знає, в якій її книзі нема такого сюжету? :grin:

30. Улюблене читання в дитинстві? В дитинстві я була нечитака:see_no_evil: Точніше, спершу читала тоненькі книжки, різні казки. Але пізніше мама мене "наказувала" читанням книг)) Найбільше не любила, коли мала читати книгу "Русские народные сказки", де постійно з собак робили шубу чи рукавиці, а лисиці йшли на комір :scream::scream::scream: Думаю, що саме та дурнувата книга сприяла ще більшій любові та співчуттю до тварин :) Взагалі оте покарання у вигляді читання не мало в собі нічого хорошого)) Але... було так, як мало бути на той момент :)

31. Серія чи одиничні книги? Більше одиничних. Збираю тільки Бредбері і Агату Кристі. 

32. Яку книгу ти любиш, проте не розповідаєш про це? О, є така книжечка "Бандурка" Миколи Сулими. Там зібрані сороміцькі пісні :grin: Там така нецензурщина, що не можу всім про таке розповідати)) (думала, чи показувати її тут...)

33. Популярна книга, яка не сподобалася? (Вже писала 100 разів) "Моя бабуся просить її вибачити" Ф.Бакмана.

34. Книга, яка змінила твоє життя? :see_no_evil: В.Синельников "Возлюби болезнь свою". З неї почався мій інтерес до внутрішнього світу людини)) 

А взагалі думаю, що всі книги (навіть ті, що не сподобались) по-трошки нас змінюють! :hugging:

35. Яку книгу ти не любила в школі? "Война и мир". Я була обурена, що маю читати такі об'єми! :grin:

36. Улюблена екранізація? У мене своя екранізація в голові))) Якось розділяю книги і фільми. Не цікаво, коли вже знаю сюжет.

37. Фільми по книгах чи серіали по книгах? Серіали взагалі не люблю, благо зараз є мало серійні, але все одно якось не дивлюсь)) Або дивлюсь фільм, або читаю книгу. Якось так)

38. Яка книга терміново потребує екранізації? Не знаю))

39. Купуєш книги для колекції? Так, трошки.

40. Віддаєш книги на благодійність? В бібліотеку віддаю і радію, коли знаю, що їх беруть читати! :)

41. Улюблений перекус під час читання? Не їм під час читання. 

42. Улюблена поза для читання? Напівлежачи або сидячи на дивані і підпертись м'якими подушками і ще великий + (як нагадала Зоряна), якщо котик поруч :heart_eyes:

43. Природнє чи штучне освітлення для читання? Будь-яке.

44. Читати дома чи на вулиці? Вдома.

45. Чи читаєш на інших мовах? Ні.

46. Швидкочитання так чи ні? Читаю повільно і вдумливо)

47. Яку книжкову серію хочеш завершити цього року? Не ставлю чітких планів по читанню.

48. Вихід якої книги очікуєш? Та мені хоч би дочитати те, що вже на полицях стоїть :grin:

49. Улюблений книжковий блогер? Останнім часом рідко їх переглядаю, але все ж в інстаграм якось близька по духу hanna_and_books, також подобається ma_livresse, zhukibooki

50. Яке відео, на буктюбі, сподобалося за останній час?  Деколи дивлюсь "Вишневий цвіт".

 

 

 

 

 

Темы: 50 питань до читача


Теги: флешмоб, анкета, книжная анкета

54 коментаря

  • Broudvey 14 квітня 2021, 18:40

    Клас!
    Такого оповідання в Азімова не читала, біжу качати:runner:

  • HoAnna 14 квітня 2021, 19:14

    Дякую! Цікаво, які у Вас будуть враження))

  • OksanaZusko 14 квітня 2021, 19:16

    ))

  • HoAnna 14 квітня 2021, 19:37

    ;)

  • edelveys 14 квітня 2021, 19:23

    Клас))

  • HoAnna 14 квітня 2021, 19:37

    Дякую, що заглянули! :)

  • Profesora 14 квітня 2021, 20:13

    Мать))) ну ти крутяка))) не знаю, може це вже в мене паранойя))) але ніби ми з тобою вели діалог в твоїй анкеті)))) в мене своя екранізація, ахахах, заберу собі, точно вираз прижеветься в домашніх жартах, в мене чоловік такі місткі вирази любить))) бандурки насмішили, а Сінельніков:joy: я похихикала, мабуть, у всіхє свій Синельніков і Свіяш:joy:

  • 5 коментарів
  • HoAnna 14 квітня 2021, 20:35

    @Profesora Привіт! Дуже рада, що тобі сподобалось :hugging: А може це не параноя, може це якісь тонкі плани :thinking::grin::grin: О, точно! Ще Свіяша мені радили, але не читала)) Далі йшла Луїза Хей :see_no_evil::see_no_evil: Та ладно, мені 20 років було, на той час це була бомба! :grin:

  • HoAnna 14 квітня 2021, 20:36

    @HoAnna *паранойя

  • HoAnna 14 квітня 2021, 20:43

    @Profesora І казки оті - жах :scream:, і про стрибки в криницю теж пояснювала дітям, як читали пані Метелицю:grin: А ще якось давно читала доньці про хлопчика-мізинчика... Його мама залишила в лісі, щоб він, цей найменший синок, не об'їдав сім'ю. Так його там якась тварина його з'їла, потім викакала :grin:, потім корова злизала, потім ту корову з'їли, потім знову він десь там проходив в чиїхось нутрощах... Дитина дивилась з жахом, а казка все продовжувалась в такому стилі!!! Донька сказала ту книгу не відкривати більше, хоч інші казки там були більш-менш :grin:

  • zoria_zaycheska 14 квітня 2021, 20:23

    про Синельникова цікаво. У мене з таких Жданов і Зеланд (хоча другий не медик). А Бандурка прсміхнула :sunglasses::sunglasses::sunglasses:

  • 8 коментарів
  • HoAnna 15 квітня 2021, 09:37

    @zoria_zaycheska Дуже дякую!!!! Бо чоловік розуміє, що треба кидати палити, але не може(( Думаю, що теж можна щось придумати з цією книгою, хороша ідея! ;)

  • zoria_zaycheska 15 квітня 2021, 10:58

    @HoAnna аааа, якщо розуміє, то кине. Якщо справді хоче. Недорога ця книга, можете спробувати. Не панацея, ви ж розумієте. І там простий рецепт ;) У будь-якому разі цікаво, як відбудеться ваш експеримент. До речі, автор помер від раку легенів, якщо я не помиляюсь - це вдвічі підбиває інтерес до книги, бо якийсь наче дисонанс

  • HoAnna 15 квітня 2021, 14:34

    @zoria_zaycheska :flushed::flushed: так, дисонанс явний! Дякую Вам! :tulip::tulip::tulip:

  • le313 14 квітня 2021, 20:25

    Аня, просто розкішна анкета! І титульна картинка :fire: Дякую, що нагадала про Жукі-Букі, я щось не підписана :slight_frown: треба виправити. Азімова вже йду шукати, так зацікавила. Я і тепер знаю людину, яка карає дітей читанням :sob: Закладка :heart_eyes:
    І #4 у тебе класнючий і смішний :laughing:
    Про #29. Тим чоловікам не догодиш. :upside_down:

  • 1 коментар
  • le313 14 квітня 2021, 20:38

    @Profesora Так, я її знаю. Просто в інстаграмі чогось не підписана. Хоча все бачу на ґудрідз :sunglasses:

  • HoAnna 14 квітня 2021, 20:58 1

    @le313 Дякую тобі, Лесю, за приємні слова і за таку чудову анкету!!! КК он як ожив!!! І ми ще більше дізнаємось чогось цікавенького один про одного :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

  • HoAnna 14 квітня 2021, 20:58

    @Profesora Точно! Юля, дякую, що написала! Я там хотіла уточнити, але ім'я забула))

  • de_la_Fere 14 квітня 2021, 22:56

    Вот опять мне напоминание про Вино из одуванчиков! Спасибо, все хочу когда нибудь прочитать☺

  • HoAnna 14 квітня 2021, 23:34

    Можливо, це знак ;) Дякую, що заглянули!

  • miros_ya 16 квітня 2021, 13:36

    Дуже хотіла електронну книгу, щоб не збільшувати їх кількість на полицях (місця вже нема). Але на ділі не допомогло)) - аааа, зруйновано мою ілюзію! Як жити далі?

  • HoAnna 16 квітня 2021, 20:20

    :joy::joy::joy::joy: Може у Вас вийде :muscle:

  • miros_ya 16 квітня 2021, 13:42

    В.Синельников "Возлюби болезнь свою". З неї почався мій інтерес до внутрішнього світу людини)) - а чому взялися читати її?

  • HoAnna 16 квітня 2021, 20:25

    Хм... Дивним чином не можу згадати, звідки вона в мене взагалі взялась :thinking::thinking: Можливо, свекруха порадила... І я ж нічим не хворіла тоді (19-20 р. було все-таки), але вона мене зацікавила і читала її з задоволенням. Просто ж там не лише про хвороби :smirk:

  • miros_ya 16 квітня 2021, 20:45

    @HoAnna Ось це мене в зацікавило у відгуку. Я думала там лише про хвороби )))

  • HoAnna 16 квітня 2021, 22:53

    @miros_ya Якщо взагалі цікаво про причинно-наслідковий зв'язок захворювань, можна ще почитати про аюрведу)) Правда, конкретно чітку, хорошу книгу ще не знайшла, шукаю))) Але в інеті можна повичитувати на аюрведичних сайтах, теж цікаво!

  • Dobrovolzeva 16 квітня 2021, 20:01

    32. Яку книгу ти любиш, проте не розповідаєш про це? О, є така книжечка "Бандурка" Миколи Сулими. Там зібрані сороміцькі пісні Там така нецензурщина, що не можу всім про таке розповідати)) (думала, чи показувати її тут...) Які ще питання, звісно розкажіть, я вже дуже хочу це побачити!))

  • 9 коментарів
  • miros_ya 17 квітня 2021, 00:00

    @HoAnna Аааа. Я уявила такий собі томик, що стоїть за всіма книгами під стіною :grin:

  • Dobrovolzeva 17 квітня 2021, 06:03

    @HoAnna :joy::joy::joy: оце я розумію поезія:joy_cat::joy_cat::joy_cat: Мені прям бачиться цей зграбний томик червоного кольору, що зашарівся від власного змісту)))

  • HoAnna 17 квітня 2021, 13:04

    @Dobrovolzeva Народний фольклор!!!! :joy::joy::joy: Просто думаю, що допис з тими словечками, що там є, можуть видалити...

  • bondarka 19 квітня 2021, 08:31

    Клас! :) З гумором i стiльки цiкавого! А закладку i я б таку хотiла - люблю тему космосу. Оповiдання обов'язкового прочитаю) I про котика поряд - от же ж, своя анкета давно заповнена, а при читаннi iнших анкет стiльки деталей згадується, своїх) Я люблю, коли мої ноги впираються в кота)) У мене їх два - кiт i кiшка. I от люблю ноги класти бiля їх пузикiв. Така собi грiлка) Взимку дуже зручно) I про Бандурку цiкаво))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу