ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ВИХОВАТЕЛЯ ГРУПИ РАННЬОГО ВІКУ

Итак поскольку была тема а должен ли воспитатель следить за состоянием приходящих в группу детей выложу посадову инструкцию утвержденную Министерством образования Украины и рекомендованую к использованию во всех ДНЗ Украины государственной и комунальной форм собственности. Жирным выделю пункты из за которых возник спор в прошлой теме. И даже вынесу их наверх для тех кому лень читать все. 

 

Итак: 2. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ‘ЯЗКИ 2.1. Виконує вимоги інструкції з охорони життя і здоров`я дітей, безпеки життєдіяльності, організовує роботу на виконання Державної програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі».

2.9. Щодня зранку вихователь оглядає кожну дитину яка прийшла в ДНЗ і перевіряє чистоту її тіла, волосся, білизни, стежить чи немає шкіряних захворювань – сипу, розчосу, чи не гнояться очі, чи не спостерігається у дитини нездужання (болить голова, горло, в горлі нальоти, слинотеча та інше).

 

ну и напоследок

 

2.2. Організовує професійну діяльність відповідно... Закону України «Про права дитини»...

Интересно что в этом законе Стаття 6. Право на життя та охорону здоров'я сказано:

Держава гарантує дитині право на охорону здоров'я,... сприяє  створенню  безпечних  умов для життя і здорового розвитку дитини.

Ну тоесть вы понимаете что приняв в группу ребенка с явными признаками болезни воспитатель нарушает это Закон.

Для тех кто мне писал что ничего нельзя зделать с родителями которые запустили здоровье ребенка до состояния АСТМЫ:

Стаття 12. Права, обов'язки та відповідальність батьків за                 виховання та розвиток дитини

     ...Батьки або особи,  які їх замінюють,   мають   право   і   зобов'язані ... піклуватися  про  її  здоров'я... Батьки або особи,  які їх замінюють,  несуть відповідальність за ... обмеження законних інтересів дитини на охорону здоров'я...

     У разі   відмови   від  надання  дитині  необхідної  медичної допомоги,  якщо це загрожує її здоров'ю,  батьки або особи, які їх замінюють,  несуть  відповідальність  згідно  з  законом.  Медичні працівники у разі критичного стану здоров'я дитини,  який потребує термінового  медичного  втручання,  зобов'язані попередити батьків або осіб,  які їх замінюють,  про  відповідальність  за  залишення дитини в небезпеці.

Тоесть вы понимаете что можно привлечь родителей по этой статье без проблем.

 

Ну и заодно спрошу у тех кто имеет непосредсвенное отношение к работе ДНЗ. Многие ли из вас ее читали? И многие ли работают по ней?

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯВИХОВАТЕЛЯ ГРУПИ РАННЬОГО ВІКУ

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.Дана посадова інструкція розроблена на основі тарифно-кваліфікаційної характеристики вихователя дошкільного навчального закладу.

1.2. Вихователь призначається директором дошкільного навчального закладу.

1.3. Вихователь підпорядковується директору дошкільного навчального закладу.

1.4. Вихователь працює за графіком роботи, затвердженим директором ДНЗ.

1.5. У своїй роботі вихователь керується Конституцією України, Законами України, Указами Президента, Постановами і рішеннями Уряду України, Міністерства освіти і науки України, органів управління освіти всіх рівнів, органів охорони здоров‘я, Державною базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі», Базовим компонентом дошкільної освіти в Україні, Конвенцією ООН про права дитини, даною посадовою інструкцією.

1.6. Тривалість робочої зміни – 6 годин, що відповідає тарифній ставці вихователя снаторного дошкільного закладу, тижневе навантаження – 30 годин, тривалість щорічної відпустки – 42 календарних дні.

1.7. Вихователь може залучатися до чергування в закладі. Графік чергування і його тривалість затверджує керівник закладу за погодженням з профспілковим комітетом.

 

2. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ‘ЯЗКИ

Вихователь дошкільного навчального закладу:

2.1. Виконує вимоги інструкції з охорони життя і здоров`я дітей, безпеки життєдіяльності, організовує роботу на виконання Державної програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі». 2.2. Організовує професійну діяльність відповідно Закону України «Про дошкільну освіту», Державної базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі», Базового компонента дошкільної освіти в Україні, Положення про дошкільний навчальний заклад, Положення про організацію фізичного виховання і масового спорту в дошкільних, загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах України, Закону України «Про права дитини», забезпечує реалізацію державної політики в галузі освіти.

2.3. Здійснює освітньо-виховний процес за всіма напрямками діяльності ДНЗ згідно річного плану, Статуту дошкільного навчального закладу.

2.4. Впроваджує в педагогічний процес навчально-методичні документи та рекомендації щодо організації освітньо-виховного та фізкультурно-оздоровчого процесу в ДНЗ, якісно організує та проводить заняття з дітьми згідно сучасних вимог.

2.5. Забезпечує виконання рухового режиму дошкільного закладу.

2.6. Виконує програми розвитку, оздоровчу та корекційну роботи з дітьми, віднесених за станом здоров‘я до підготовчої та спеціальної медичної групи.

2.7. Забезпечує дотримання санітарно-гігієнічних норм та вимог безпеки життєдіяльності в групі та на ігровому майданчику..

2.8. Стежить за відвідуванням дітей своєї групи, охайно щодня веде табель відвідування дітей, своєчасно повідомляє директора та медсестру про причину тривалої відсутності дитини. Слідкує за станом здоров‘я кожної дитини в групі, виконує рекомендації лікаря та медсестри.

2.9. Щодня зранку вихователь оглядає кожну дитину яка прийшла в ДНЗ і перевіряє чистоту її тіла, волосся, білизни, стежить чи немає шкіряних захворювань – сипу, розчосу, чи не гнояться очі, чи не спостерігається у дитини нездужання (болить голова, горло, в горлі нальоти, слинотеча та інше).

2.10. Контролює батьківську плату за харчування дітей щомісяця.

2.11. Планує освітньо-виховну роботу в групі відповідно до програми, вікових та індивідуальних особливостей дітей, разом з іншим вихователем групи складає перспективний та календарний план роботи згідно діючих вимог та річного плану ДНЗ. Веде необхідну ділову документацію в групі.

2.12. Надає допомогу інструктору фізкультури та музичному керівнику у проведенні занять з дітьми своєї групи.

2.13. Бере участь у підготовці та проведенні фізкультурно-оздоровчих заходів, свят, розваг в дошкільному навчальному закладі.

2.14. Бере активну участь в діяльності педагогічної ради ДНЗ, методичних об‘єднаннях району, міста. Обирає ефективні форми і методи роботи з дітьми, творчо використовує кращий педагогічний досвід. Залучається до методичної роботи.

2.15. Вільно володіє державною мовою, спілкується з дітьми і батьками виключно нею.

2.16. Реалізує диференційований та індивідуальний підходи до вихованців, виявляє, вивчає і враховує в своїй педагогічній діяльності їх індивідуальні особливості, створює оптимальні умови для розвитку здібностей дітей, формування всебічно розвиненої особистості.

2.17. Постійно підвищує свій професійний рівень, педагогічну майстерність, загальну культуру. Проходить атестацію кожні 5 років, готує свої атестаційні матеріали.

2.18. Бере участь у методичних об’єднаннях, семінарах та інших заходах РУО.

2.19. Працює в тісній взаємодії з сім‘єю. Проводить роз‘яснювальну, консультативну та пропагандистську роботу з питань виховання, навчання, оздоровлення дітей та формування здорового способу життя в родинах вихованців.

2.20. Дотримується педагогічної етики, ретельно стежить за своїм зовнішнім виглядом, особистим прикладом утверджує повагу до принципів загальнолюдської моралі.

2.21. Старанно готується до робочого дня. Підбирає матеріали для проведення занять, організації індивідуальної роботи з дітьми. При необхідності виготовляє додаткові посібники, дидактичні ігри, роздавальний матеріал.

2.22. Виконує режим дня групи, проводить режимні моменти ( гігієнічну гімнастику, загартування, фізхвилинки та паузи під час діяльності тощо), змістовно організовує прогулянки з дітьми, не порушує розкладу й тривалості занять.

2.23. Проводить роботу по вихованню у дітей навичок самообслуговування під час одягання та роздягання дітей, культурно – гігієнічних навичок під час харчування.

2.24. Впроваджує особистісно-орієнтовану модель побудови педагогічного процесу, систему педагогічних впливів, які ґрунтуються на педагогіці співробітництва, національної культури, звичаях та традиціях українського народу.

2.25. Забезпечує набуття дитиною досвіду, знань, умінь, навичок, необхідних для навчання у школі, сприяє розвитку дитячої компетентності, готує дітей до свідомого життя.

2.26. Виконує доручену йому роботу сам, не передоручає її іншим особам.

2.27. Веде облік матеріальних цінностей в групі (іграшок, навчального та дидактичного матеріалу, методичної літератури, літератури для читання дітям, розвивальних ігор тощо).

2.28. Створює та удосконалює предметно-розвивальне середовище в групі відповідно до вікових особливостей розвитку вихованців та напрямків роботи з дітьми.

2.29. Своєчасно проходить медогляд.

2.30. При необхідності залишається працювати на другу зміну. Вихователь не має права залишати робоче місце до приходу змінного вихователя.

2.31. Бере участь у прибиранні території ДНЗ, квітнику, городу, спортивного майданчика під час дня Довкілля та місячників по прибиранню території ДНЗ.

2.32. Бере участь у підготовці приміщень ДНЗ до початку навчального року та осінньо – зимового періоду.

2.33 Відповідає за організацію і проведення питного режиму в групі, під час прогулянки, пішого переходу тощо.

2.34 Ні за яких причин не залишає дітей без нагляду.

2.35 Дотримується методичних рекомендацій щодо адаптації новоприбулих дітей в групу.

2.36 Відповідає за організацію харчування дітей в групі ( годування, догодовування, об’єм страв).

3. ПРАВА Вихователь має право в межах своєї компетенції:

3.1. На рівність у трудових правах незалежно від національності, соціального походження, віросповідання, політичних переконань.

3.2. Бути присутнім на будь-яких заняттях, які проводяться з вихованцями.

3.3. Припинити діяльність в групі у випадку загрози життю та здоров‘ю дітей та працівників.

3.4. Отримувати відповідну зарплату за працю з виплатою надбавок згідно чинного законодавства, вимагати пояснення у випадку непорозумінь.

3.5. Звертатися за допомогою до трудового колективу у виникненні трудових спорів а також захищати свої права в судовому порядку.

3.6. Проходити курси підвищення кваліфікації, подавати заяву на позачергову атестацію на підвищення кваліфікаційного рівня та присвоєння звання відповідно до Положення про атестацію педагогічних працівників.

3.7. На щорічну оплачувану відпустку згідно графіку, на інші види відпусток, зазначені в Законі України «Про відпустки».

3.8. Працювати за сумісництвом, суміщенням, з подвійним педагогічним навантаженням.

3.9. Одержувати заохочення та нагороди за сумлінну працю, винаходи та творчу ініціативу в професійній діяльності.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ Вихователь несе персональну відповідальність:

4.1. За життя та здоров‘я вихованців з якими працює.

4.2. За результативність своєї роботи по виконанню вимог програми навчання і виховання дітей дошкільного віку, за реалізацію Базового компонента дошкільної освіти в Україні.

4.3. За впровадження навчально-методичних документів та рекомендацій по удосконаленню освітньо-виховної, фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільному закладі.

4.4. За виконання завдань розділу програми з фізичного виховання у разі відсутності в ДНЗ інструктора з фізкультури.

4.5. За порушення інструкцій з охорони життя і здоров`я дітей, безпеки життєдіяльності, з охорони праці під час навчально-виховного процесу, пожежної безпеки, санітарних норм і правил.

4.6. За збереження майна групи.

4.7. За ведення плану освітньо-виховної роботи в групі та ділової документації вихователя.

4.8. За виконання режиму дня групи, питного режиму, якість та систематичність проведення режимних моментів.

4.9. За санітарний стан в групі.

4.10. Вихователь несе дисциплінарну відповідальність за порушення або невиконання даної посадової інструкції, Статуту ДНЗ, правил внутрішнього трудового розпорядку, доручень, наказів і розпоряджень директора ДНЗ.

5. ПОВИНЕН ЗНАТИ

5.1 Зовнішні документи: Закони України « Про освіту», «Про дошкільну освіту», Конвенцію про права дитини інші законодавчі й нормативно-правові акти та документи з питань навчання і виховання, дисципліни психолого-педагогічного циклу, зокрема педагогіку, психологію, вікову фізіологію, методики виховної роботи, основні напрями та перспективи розвитку дошкільної освіти, державну мову.

5.2 Внутрішні документи: 5.2.1 Інструкції з охорони життя і здоров’я дітей, безпеки життєдіяльності. 5.2.2 Програму розвитку. Дитини дошкільного віку «Я у Світі». 5.2.3 Правила внутрішнього трудового розпорядку. 5.2.4 Посадову інструкцію 5.2.5 Інструкцію з охорони праці, правила пожежної безпеки, санітарно-гігієнічні правила 5.2.6 Статут ДНЗ. 5.2.7 Правила надання першої медичної допомоги. 5.2.8 Положення про батьківські комітети. 5.2.9 Санітарні правила. 5.2.10 Інструкція по харчуванню дітей в днз.

6. КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ

6.1 На посаду вихователя призначається особа, яка:

6.1.1 Має повну вищу педагогічну освіту зі спеціальності дошкільна освіта, дошкільне виховання, або яка має дві освіти, одна з яких – неповна вища педагогічна або базова педагогічна з цієї самої спеціальності, а друга – повна вища педагогічна освіта за іншим фахом.

6.1.2 Характеризується здатністю забезпечувати засвоєння вихованцями навчальних програм.

6.1.3 Володіє знаннями основ педагогіки, психології, дитячої фізіології

6.1.4 Використовує інформаційно-комунікаційні технології у навчально-виховному процесі;

6.1.5 Вміє вирішувати педагогічні проблеми, встановлювати контакт з вихованцями, батьками, колегами по роботі.

6.1.6 Додержується педагогічної етики, моралі.

6.1.7 Поважає гідність дитини, захищає її від будь-яких форм насильства, виховує у неї повагу до батьків, жінки, культурно-національних, духовних, історичних цінностей України, формує дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Вихователь I категорії: базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією вихователя II категорії – не менше 1 року. Вихователь II категорії: базова або неповна вища освітавідповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Підвищення кваліфікації. Для бакалавра – без вимог до стажу роботи, молодшого спеціаліста – стаж роботи за професією вихователя – не менше 2 років. 6.1.10 Вихователь: неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.

7. ВЗАЄМОВІДНОСИНИ Вихователь:

7.1. Взаємодіє з педрадою, батьківськими комітетами, радою дошкільного закладу, профспілковим комітетом дошкільного закладу, РНМЦ.

7.2. Одержує від адміністрації інформацію нормативно-правового, організаційно-методичного характеру, знайомиться з відповідними документами, методичною літературою ДНЗ, галузевими виданнями.

7.3. Систематично обмінюється інформацією з іншими педагогічними працівниками ДНЗ.

7.4. Запобігає шкідливим звичкам, пропагує здоровий спосіб життя своїм прикладом серед дітей, батьків та співробітників.

7.5. Може змінювати графік роботи лише за погодженням з адміністрацією.

7.6. Зобов‘язаний вчасно повідомляти про хворобу або іншу причину невиходу на роботу.

7.7. Планує свою роботу на рік, місяць, тиждень, день у відповідності з формою планування, затвердженою на педагогічній раді ДНЗ. Виявляє творчість в організації педагогічного процесу, використовує кращий педагогічний досвід.

7.8. У разі виробничої необхідності може заміняти вихователя, інструктора з фізкультури, помічника вихователя.

7.9. При наявності наказу РУО може тимчасово виконувати обов‘язки директора ДНЗ.

Темы: Виховання і психологія


Теги: воспитатель, днз, обязанности воспитателя

106 коментарів

  • Yulin_magazin 25 вересня 2015, 12:23

    И вам стало легче?

  • 3 коментаря
  • Olya_Carters_25 26 вересня 2015, 11:12

    Там написано про коньюктивит. Если человек незнает как правильно пишется название болезни, то что он может знать о мЕнингите?

  • Elenamir 26 вересня 2015, 11:27

    Спасибо Ольга, за ваш разбор моих ошибок. Видно что с филологией Вы дружите. Но как бы Вам не хотелось меня сейчас мокнуть поглубже, У Вас это не выйдет. А по поводу знаний о мЕнингите, давайте побеседуем. Окаком из них Вы желаете пообщаться. Об асептическом, менингококковом, серозном, туберкулезном.

  • Sanechka 26 вересня 2015, 18:37 1

    В инструкции написано если дытына нэздужае. А сопли и кашель относятся к нэздужае. Я за! Нефиг водить и заражать здоровых детей.

  • Malinka_orijinal 25 вересня 2015, 12:24

    Интересно, хоть кто-то видел осмотр тела на наличие высыпаний и проверку белья утром?

  • 1 коментар
  • Olya_la 25 вересня 2015, 13:27

    У моей дочки в группе была девочка из неблагополучной семьи. Приходила в грязной одежде (это было в младшей группе, ребенок писался, мама сушила вещи и одевала опять))))). Каждое утро нянечки отчитывали маму, заведующая пригрозила отчислением из сада. Мама потом исправилась. Так что проверяют, ну не прям в трусы залазят, но оно ж видно. А вечером говорят, что у вас там на юбку суп пролился ну и в таком духе....

  • Viktoriya_Star 25 вересня 2015, 23:44

    у нас каждый лень осматривают детей (волосы). А вот ребенка без температуры, но с симптомами они по закону НЕ принять не могут. В законе вышеуказанном не значится в каком состоянии должно быть горло у ребенка, чтобы его не принять...заметили???)))а все потому что его спокойно можно квалифицировать как хочешь) а проверять....они Вам скажут всех проверяем)))
    так что закон законом конечно.....а наши реалии реалиями)

  • Vetachka 26 вересня 2015, 08:09

    Андрей привел типичную рекомендованную инструкцию, и она хоть и утверждена МОНом, но имеет РЕКОМЕНДАЦИОННЫЙ характер. Каждый заведующий сада утверждает свои инструкции, для каждого своего сотрудника (это делается на любом предприятии). Притом в каждом садике свои правила. Значение имеет инструкция для,которая утверждена для вашего воспитателя и подписана его руководителем, а не рекомендационная

  • СВ 25 вересня 2015, 12:25

    дайте ссилку на сайт міносвіти

  • 3 коментаря
  • Anonym 25 вересня 2015, 13:34

    Знакомый в гугле нашел.

  • СВ 25 вересня 2015, 13:59

    мені в садочку показували дещо іншу інструкцію-тому кому тепер вірити?????вихователю чи гуглу)))

  • Thor_SR 25 вересня 2015, 15:41

    Аноним, вам неймется? Я не собираюсь перед вами отчеты писать. Узгабойтесь уже. А то ваше поведение выдает человека заинтересованного в том что бы дети ходили с соплями и кашлем.

  • Svetik_K 25 вересня 2015, 13:06

    Андрей, док полезный. Спасибо, даже себе сохранила. А Вам зачем понадобился? Не исполняют?

  • 3 коментаря
  • Maya2005 26 вересня 2015, 15:31

    Вот у нас с ребенком такая аллергия, вот уже 3 месяца, ждем когда похолодает и пойдут дожди, что б хоть меньше пыли стало. Насморк не проходит, горло тоже першит, кашляем как только на улицу выходим. так что тут я с вами солидарна.

  • alena797 26 вересня 2015, 16:00

    Анастасия, мы с аллергическим ренитом приносили справку, что не заразны и разрешено посещать.

  • boromira 26 вересня 2015, 16:18

    то це ж вихователь про це знає, а обов"язково знайдеться мама, яка не розібравшись, підніме скандал, що вихователь прийняла хвору дитину, що всі ці справки липові і їх видають усім підряд і так далі...

  • Anonym 25 вересня 2015, 13:23

    "Тоесть вы понимаете что можно привлечь родителей по этой статье без проблем." Никогда Вы не привлечете родителей по этой статье за сопли в садике. Смешно читать.

  • 5 коментарів
  • Viktoriya_Star 25 вересня 2015, 23:46

    Андрей, а Вы проанализируйте ЧТО там написано...то что они обязаны проверять горло? или указана степень красоты горла? или воспитатель (без медицинского образования вообще имеет ли право судить о налетах.....ну взрослый же парень) и умный))

  • Thor_SR 26 вересня 2015, 00:20

    Виктория, при любых подозрениях воспитатель должен вести такого ребенка к медперсоналу ДНЗ. И в этом заключается инструкция. Если он этого не сделал то вся дальнейшая ответственность на нем.

  • Viktoriya_Star 26 вересня 2015, 20:00

    Должен....но если температуры нет, больное горло и сопли по колено не исключают прекрасное посещение садика таким ребенком)

  • Anonym 25 вересня 2015, 13:29

    Андрей, не будете ли Вы так любезны, дать ссылки откуда Вы взяли эти должностные инструкции.

  • 1 коментар
  • Anonym 25 вересня 2015, 16:15

    Нет у Вас никаких источников. Были бы, уже давно бы ссылку дали. К Вашему сведению, ДИ в каждом садике могут отличаться.

  • Thor_SR 25 вересня 2015, 16:21

    Анонимочка если бы вы внимательно читали то узрели бы в корне что:
    1) данная инструкция рекомендована к использованию во всех ДНЗ, а не обязательна к исполнению. Хотя в большинстве садов так или иначе этот пункт прописан в ПИ для воспитателей.
    2) мой источник не ссылка как у вас а реальный человек в реальном МО и я не думаю что имею право выкладывать его Ф.И.О тут тем более для отчета перед анонимами.
    Вы успокоитесь наконец то? Занться нечем, эта тема не для вас, а для людей которые хотят нормальных условий для своих детей. Уйдите уже с Богом.

  • SvetlanaKot 26 вересня 2015, 10:52

    Андрей, а для отчета не переда анонимом. )) Тем более перед человеком, который тоже в Министерстве работает. ) И кто знает, мир тесен. Не буду признаваться. А вдруг я тоже в Минобразовании работаю))
    п.с. а МО это Мин Обороны. Не путайте.

  • Olya_la 25 вересня 2015, 13:31

    Это все очень познавательно и интересно.
    Слава богу, наши дети будут посещать разные сады.
    Вам еще далеко до сада, а вы уже приготовились, как на войну.

  • 3 коментаря
  • Olya_la 25 вересня 2015, 16:09

    Господь с вами, вы что. С чего? Я вас даже не знаю. Просто пословица. Имелось ввиду, если человек так загодя собирается "вести войну" (а по вашему посту я вижу, что так и есть), то он получит такое де отношение к себе в ответ.

  • Thor_SR 25 вересня 2015, 16:17

    Я не собираюсь вести войну. Я просто сразу расставлю приоритеты и пока меня это ни разу не подводило. Люди они по сути звери в душе, и подчиняются в большинстве своем инстинктам из которых инстинкт самосохранения самый сильный, на этом и играем))).

  • Elenamir 26 вересня 2015, 08:36

    Андрей, по поводу инстинктов. В нашей группе победил инстинкт стаи. Так что если хотите чего то добиться, ищите группу и сад с единомышленниками. Тогда будет так как вы хотите. Иначе будет война все 3 года. И не факт что вы выйдете победителем.

  • Vitaliya 25 вересня 2015, 16:25

    Ещё бы такого же типа документ, где прописаны температура и влажность в игровых и спальнях ,кол-во обязательных прогулок и часов на свежем воздухе,кол-во проветриваний и сквозных проветриваний в том числе...
    Где-то у меня это было в темах,н,наверное,на Клубке.

  • 27 коментарів
  • Elena_Inschakova 26 вересня 2015, 20:06

    Вы знаете, под лежачий камень вода не течет ...Некоторым воспитательницам очень полезно и мозг повзрывать иногда

  • Elena_Inschakova 26 вересня 2015, 20:10

    Я очень не люблю нашу систему образовательную...и с подходом "лучше хоть какой-то воспитатель (учитель) чем никакой" я не согласна...это вычеркивает первые 10 лет жизни ребенка.."протерание штанов" грубо говоря...ладно душу не вкладывают (ладно желания нет), но давать хоть то что прописано в инструкциях необходимо ж

  • Malvina 27 вересня 2015, 00:02

    ой, Лена. Сейчас как раз тот случай, когда приходится выбирать из того что есть. Увы. И как бы не хотелось лучшего для своего ребенка, приходится подстраиваться. Например, у нас на районе 5 садов, из них 3 закрыты на ремонт до зимы, деток "раскидывают" по другим садам, мамы ищут, куда бы деть ребенка, ведь на работу идти нужно.
    Частных садов на районе толком нет, есть мини-сады, где нет ни прогулок, ни еды нормальной. Возить куда-то далеко в сад не представляю как.
    Я знаю, что в нашей группе воспитатели далеки от идеальных, но еще я знаю, что рассказывают о воспитателях из других групп, и понимаю, что туда я тоже не хочу. О зарплатах воспитателей все знают, так же известно и о том, что многие не хотят идти на эту зп, есть текучка кадров. У нас в саду есть группы, у которых воспитатели менялись каждые полгода; есть группы, в которых воспитатель один, так как второго просто не могут найти. Разве это хорошо? На кого там давить? На увлажнение в помещение (и многое другое) воспитатели никак не повлияют, и будет ли лучше ребенку от того, что воспитателя, допустим, уволят, или воспитатель будет в плохом настроении? Долго здесь можно рассуждать. Но как по мне, главное, чтобы воспитатель была ЧЕЛОВЕКОМ, а вот на выполнение инструкций часто даже самый лучший воспитатель повлиять не может.

  • ryzha_kucya 25 вересня 2015, 17:04

    Андрію, дуже вам дякую. Побільше б таких людей як ви

  • Vladlena 25 вересня 2015, 18:04

    +!!!
    Респект тем, кто хотят и могут сделать общество лучше. и жаль что находятся люди , к-рые и сами ничего не делают и к словам здесь в теме цепляются (находят же время)))). А то, что советуют быть ещё хитрее))), чтоб воспитатели не устроили ребёнку из-за принципиального папы, то думаю с этим Андрей тоже справится.

  • Thor_SR 25 вересня 2015, 18:08

    Однозначно справлюсь. Спасибо за поддержку моей позиции.

  • ryzha_kucya 25 вересня 2015, 17:21

    А от мені цікаво чого батьки які проти вакцинації то вони молодці, думають про своїх дітей. Всі їх підтримують коли вони судяться з ДНЗ . А коли батьки проти хворих дітей в групі, то вони якісь не такі і діти будуть в них ізгоями. І де логіка?

  • Thor_SR 25 вересня 2015, 17:53

    Та нет логики. Самое смешное что я и тем кто против вакцинации подкидывал Заявления с обоснованиями законными почему их не имеют права не брать в сад, и многие ими воспользовались. Но тут я пошел в разрез с общей массой))).

  • Thor_SR 25 вересня 2015, 17:55

    Что бы предупредить анонимов: я провакцинирую своего ребенка и поэтому мне нет резона боятся заболеваний от которых ребенок провакцинирован, то есть если он должен ними переболеть то он переболеет ими даже если все будут провакцинированны в группе. Мне непонятно движение людей против вакцинации, но я их не осуждаю и знаю что по законам они имеют право на посещение ДНЗ, поэтому помогаю и им.

  • Maryhanchik 25 вересня 2015, 19:29

    А за вещами должны следить?
    Помню на стафе тему, где украси сапожки и папа ходил требовать новые с воспитателя. Говорил что по инструкции обязаны следить.

  • Viktoriya_Star 25 вересня 2015, 23:49

    ахахахх)))я много бы заплатила за просмотр этой комедии....как андрей воспитательнице рассказывает о налете в горле)
    Видно что папа пока только заочно знает о садике) да и о юриспруденции в прочем тоже.

  • Ольга 26 вересня 2015, 02:13

    здравствуйте. может не совсем по теме .. но может кто подскажет , что делать в такой ситуации. Моя дочка ходит в старшую группу. всегда хорошо одета , гигиена и.т.д. Всегда первые платим на все что нужно в садик ., Объездила пол Украины , выступает на большой сцене..Людей не боится.. А вот Воспитательницу , это единственный человек кого она боится.. С прошлого года я начала замечать , что дочка не охотно рассказывает о том как провела день в садике.. Уже в этом году одна на отрез ничего не говорит.. на все вопросы отвечает - не помню, забыла.. и. т. д., Воспитатели всегда говорят - мол хорошая девочка . на днях она во время обеда , описалась.. Воспитательница перед всеми детьми начала спрашивать что это ?! у ребенка ступор.. после чего 2 дня заикалась.. ( пообщавшись с дочкой она мне сказала , что боится ее и во время обеда захотела писать , но боясь встать.. и одна фраза я ее боюсь.. по разному спрашивала почему боится но она так и несказала) Когда был разговор с воспитателем она не адекватно говорила - что то не нравится меняйте садик . можете обращаться куда угодно я ничего не боюсь у меня стаж 25лет . Но почему мы должны менять садик ? разве Воспитатель не должна найти подход к ребенку , если она так боится Воспитателя ?! Не хочу портить отношения с педагогом но и ребенка в обиду не дам.

  • 1 коментар
  • Коментар видалено

  • Elenamir 26 вересня 2015, 08:49

    Если это воспитатель садист, то нечего с ней разговаривать. Если есть возможность переводитесь в другую группу. Если нет, то говорите с ней конкретно и жестко.

  • Vitaliya 26 вересня 2015, 09:02

    Ольга, может психолог ребёнка разговорит...не за раз,но разговорит..
    А Вы наведывайтесь в сад в "неудобное" для воспитателя время,чтобы подслушать-подсмотреть ,как она общается с детьми.

  • Zvezdaforever 26 вересня 2015, 08:47

    Оля, срочно решайте вопрос! Бедный ребёнок, так не должно быть! А воспитатель нахалка так говорить, идите к заведующей, если не дойдёт что нужно менять отношение к девочке, жалуйтесь выше! Это не нормально, сад менять говорит, её надо поменять

  • EShvetz 26 вересня 2015, 09:26

    Подход Андрея правильный и абсолютно поддерживаю необходимость выполнения должностных инструкций. На практике уйдёт много-много сил добиться от персонала этого выполнения. Я искренне поддерживаю такую инициативу и желаю иметь соратников! Часто на инструкциях подписываются и даже не читают, предпочитая действовать по старинке или как в голову придёт.
    Для себя я решила, что такие траты энергии и времени на госсад соразмерны тому, что я могу заработать теми же усилиями денег, и потому для меня лучше отдать ребёнка в частный - там договориться намного проще. Но пока ещё не выбрала.

  • SvetlanaKot 26 вересня 2015, 10:44

    Андрей, а кроме сада и соплей вас где то еще так штырит?? )) В супермаркетах, больницах. Мне вот просто интересно)). У вас просто заскок на соплях или вы по жизни такой наивный?

  • Thor_SR 26 вересня 2015, 18:06 1

    Светочка. Это вы наивная. А я свои права уже не первый год отстаиваю успешно. Но вам какое дело. Вы на это не способны. Завидуйте молча.

  • SvetlanaKot 27 вересня 2015, 18:50

    Зависть это когда хочешь что бы было как у того человека. А я, Боже упаси, такого мужа истеричку, которому нравиться унижаться и выпрашивать вернуть деньги за шлем да? я правильно помню? Андрей, мне вам нечему завидовать. Я сочувствую Вашей жене и ребенку.

  • Thor_SR 27 вересня 2015, 23:10

    Ну и катитесь уже колесом. С Богом))).

  • eduardovna 26 вересня 2015, 11:10

    Ви знаєте в мене чоловік так само трясеться над дитиною.Ви теж можете почати збирати гроші на скафандр;)

  • boromira 26 вересня 2015, 12:19

    Стосовно посадової інструкції - під кожен садочок ця інструкція адаптується. Стовсовно норм і умов в садочку - всі розуміють, що ні відділ освіти, ні садок не купуватиме в кожну групу зволожувач чи інше - все лягає на плечі батьків, і перед тим, як шпиняти вихователя за недотримання норм вологості, поговоріть з батьками, і почуєте, що більша частина буде проти по різним причинам здавати гроші на зволожувач. Стосовно соплів - у нас був випадок: мама привела хвору дитину, але без температури, вихователь попросила забрати дитину, бо вона хвора, мама влаштувала скандал (мама працює в міській адміністрації), бо вона мусить йти на роботу, а вихователь не приймає дитину , викликали завідуючу, медсестру, які підтвердили, що дитина хвора. Через годину в садочку був весь відділ освіти, зі строгою доганою залишився вихователь, бо не прийняв дитину. І їм було по барабану, що є закон, що є посадова інструкція - температури немає - вихователь не може не прийняти дитину. І саме страшне, що все це спостерігали мами з цієї ж групи, вони не підтримали вихователя, а навпаки сварили, бо вона не хотіла приймати дитину, а отже працювати. Ось таке буває. Тому багато чого залежить від самих батьків.

  • Sanechka 26 вересня 2015, 18:44

    Кошмар.

  • boromira 26 вересня 2015, 12:44

    Не полінувалася і знайшла свою посадову інструкцію. У нас вона всього на сторіночку. Все писати не буду, саме головне.
    1. Здійснює бездоганний догляд за дітьми
    2.Несе відповідальність за дітей
    3. Спільно з медсестрою проводить комплексні заходи по загартовуванню та зміцненню здоров"я
    9. Вчасно інформує завідуючу, медсестру та батьків про зміни в здоров"ї дитини
    10.Особливу увагу приділяє дітям після хвороби
    Дотримується санітарно гігієнічних вимог та правил безпеки.
    Інші пункти не друкую, бо загальна інформація. Стосовно пункту 9. Вихователь лише інформує про видимі ознаки хвороби, ніхто в горло не лізе, бо це вихователь, а не медсестра. Якщо є соплі, кашель - вихователь іде до медсестри, і коли дітей забирають - каже батькам, що є чи кашель, чи інші ознаки. Якщо є висипка, воші - вихователь кличе медсестру, вона оглядає і тільки потім каже батькам медсестра не вихователь. У разі температури чи поганого самопочуття - викликається медсестра, після огляду звонять батькам. Було навіть таке, що дитину з температурою 39 батьки забтрали в кінці дня, а їм телефонували ще до обіду.
    Стосовно вимог саннорми: 2 роки назад у нас взимку в групі було 12 градусів, обігрівачі вмикати не можна. Як вихователю дотримуватися норми+18?

  • boromira 26 вересня 2015, 12:46

    Тому перед тим як вимагати, прочитайте посадову інструкцію саме Вашого вихователя і поговоріть з батьками.

  • OlyaDenya 26 вересня 2015, 13:28

    Ира, в что одевают детей что б удобно и тепло?
    у нас в саду зимой тоже обещают дубарь

  • boromira 26 вересня 2015, 15:05

    Вибачте, зараз і не знаю, бо вже 2 роки вдома в декреті. Нам теж обіцяють жахливий холод. Тей рік було в сина в групі +16, але ж і зима була не холодна. То вдягалися в махрові колготи, прості джинси (на вулицю передягались), носки теплі і тапочки. Зверху - піддівка з довгим рукавом замість майки, гольфик і тепла кофта. У мене він холодостійкий, то іноді надягала на гольфик легенький реглан, а іноді і просто гольфик.

  • майя 26 вересня 2015, 17:52

    Такого воспитателя нужно гнать в три шеи!!! Нужно писать жалобы на воспитателя,вызвать журналистов,сейчас им только дай! Безпредел полнейший! Не нравится ей работать с детьми пусть ищет другую!!! А ребенка запугала она. Дети искренне,если что то не так то по ним видно!

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу