Наши занятия летом после 1-го класса

Доброго дня всем! Решила показать, по каким пособиям мы занимаемся летом. Может, ещё кому-то будет интересно) Сын закончил первый класс.

Всеми пособиями довольна на 100%.

1. Письмо

Письмо для сына - самое трудное(. Отрабатываем с помощью тренажёров. Федиенко в этом плане неоспоримый лидер) Хорошие тетрадки, взяла с графической сеткой. Шклярова, по сути, то же самое (графическая сетка), но намного дороже. Вполне можно было не покупать, но поработаем.

Ещё взяла тетрадку на списывание:

2. Украинский язык

Очень понравились тетрадь "Я дружу зi словом" Пономарёвой. Отличные, интересные задания. 

3. Математика

Очень понравилась "Навчалочка" из серии "Арт" Ранка (на фото - тетрадка с пандой). Наталья (Космонатка) подробно показывала в своём обзоре

Ещё хорошая серия - "Точилка". Для закрепления тех тем, что проходят в школе.

По математике ещё нравятся вот эти:

4. Комплексные тетрадки с заданиями на лето

Понравились обе. В "Лiтнiх канiкулах" идут тематические задания: сначала текст, а потом разные задания по мотивам этого текста (вопросы на понимание, математика, письмо).

Вторая тетрадка, "Найкращi лiтнi канiкули", не такая красочная, но тоже хорошая. Много всяких кроссвордов, загадок и других интересностей.

5. Английский

Продолжаем Oxford Phonics World. Это курс для обучения чтению. Отличный. Начинаем второй уровень.

Ещё тетрадки:

Понравились все. Хороший курс про финансовую грамотность. Тетрадки из серии "Арт" тоненькие, но тоже хорошие. Для общего знакомства с темой.

Ещё пользуюсь распечатками, но это редко. Хватает разных тетрадок)

Тетрадок много, но делаем понемногу. Около получаса в день. Стараюсь каждый день - и есть, чем заняться, и не забывается то, что выучили в школе. Основной упор - письмо, математика и английский. Хотя с математикой у сына и так отлично, так что это, скорее, как развлечение. А вот письмо - работа.

Вот так мы занимаемся летом)

99 коментарів

  • OlhaD_SP 5 липня 2020, 11:22

    Расскажите, пожалуйста, ребенок сам добровольно это все пишет, или нужно долго уговаривать?

  • bondarka 5 липня 2020, 11:30

    Ну, пишет не всё) Делаем понемногу. Но да, надо уговаривать. Июнь не занимались. Теперь договорились, что каждый день понемногу.

  • KcuMarik 5 липня 2020, 11:31

    @bondarka аааа,вы тоже июнь балдели)

  • bondarka 5 липня 2020, 12:04

    @KcuMarik Ага)

  • KcuMarik 5 липня 2020, 11:30

    Ничего себе,Анют! Как много всего. А я только задумалась на днях,что надо хоть по страничке в день/через день под настроение писать. А то уже июль начался,а мы еще на расслабоне, ни разу не открыли занималку.

  • bondarka 5 липня 2020, 11:34

    Тетрадок довольно много, но делаем по чуть-чуть) Листик из Навчалочки, урок из летней тетрадки пока получается на 2 раза. А там и чтение, и письмо. Пару строчек из каллиграфического тренажёра. И другое понемногу подключаю. По пару заданий буквально.

  • Kosmonatka 5 липня 2020, 11:33

    як у вас багато всього! я б із задоволенням розглянула "Дружу зі словом", Фінграмотність та Час.А де Ви брали Оксфорд?

  • 12 коментарів
  • bondarka 5 липня 2020, 15:00

    @bondarka

    Зображення
  • bondarka 5 липня 2020, 15:01

    @bondarka

    Зображення
  • Kosmonatka 5 липня 2020, 16:15

    @bondarka Усі чудові! Дякую! Взяла і нам на замітку.

  • Kosmonatka 5 липня 2020, 11:38 2

    Щодо письма - у Вані воно дуже важко йшло, до сліз. Ми відмінили його ще в жовтні 1 класу взагалі і замінила йому завданнями з узорами. Щось піддивилась на пінтересті, щось - придумала. Намагалась, щоб в узори входили елементи літер, але він про це не знав). Купили йому великий набір блискучих ручок, завели зошит, я малювала зразок, і далі дитина розважалась із задоволенням. Далі вводила писані літери, але великі -спочатку на всю сторінку літера, потім на половину, потім - на 3-6 звичайного зошита в лінію. За півроку знову ввели писання (кінець 1 класу) - і в мене був приємний шок. Він просто одразу, чітко, чисто й гарно, почав писати. За місяць вже й перевели на зошити в звичайну лінію. Так і вийшло, що сам період прописів і розписування, важкий і невдячний період, ми пропустили). Мені здається, що коли дитині дуже важко, то і навчання цьому йде важко й туго.

  • bondarka 5 липня 2020, 11:47 1

    Дякую, що подiлилися своїм досвідом! Так, я все це розумiю. Ми почали активно займатися з 5 рокiв. В школу пiшов у 7. Звiсно, що нiяких лiтер в цi 2 роки не було. Це були вiзерунки, розмальовки, рiзнi лiнiї, лабiринти (кумони), потiм по клiтинкам пiшли. I все рiвно дуже важно. Це особливicть сина. Я дуже багато читала по цiй темi. I про те, що слiд зовсiм вiдмовитися вiд письма, якщо ну нiяк. Для себе зробила висновок, що все ж таки, треба тренуватися. Потрошку. Паралельно укрiплюємо м'язи рук (м'яч, вчиться пiдтягуватися, т.п.). Причина десь на фiзiологiчному рiвнi.

  • bondarka 5 липня 2020, 11:49 1

    З моторикою труднощi були весь час, та ми потихеньку рухаємося вперед. Для мене головне, щоб писав розбiрливо i зрозумiло для iнших.

  • Kosmonatka 5 липня 2020, 12:43 1

    @bondarka Так, розвивати обов'язково треба. Мені здавалось: як таке може бути? В художку ходить, малює, вишиває бісером, будує з лего та ін, тих прописів дитячих різного рівня було повно. І ручки в нього дуже вправні. І як-то не тягне письмо? Але от може таке бути. Спочатку я прям подавлена була від цього. Думаю, все діло було у віці. Бо як стукнуло 7 років, так і інша дитина одразу стала. Щось там дозріло в голівоньці.
    Ми Федієнка так і не брали, він нам дуже нудний(. А зараз, хоч вже і в 3 клас іде, але все одно тренуємо письмо. В нас прописи з калькою від Ранку, для зошита в лінію. Меншому хочу щось наперед припасти, і теж щоб хоч крапочку цікаве... Бо вже 1 клас з вересня, і у цієї моєї дитини моторика дуууже слабка(. І тут не відмовишся від письма, бо стаціонарна школа.

  • evita 5 липня 2020, 11:57

    У нас такий комплект, але вдається заставити тільки 90 днів літа. З Моторикою проблеми, тому ще пишем прописи Федієнка, але не кожен день можу вмовити. І закінчуєм навчалочку з математики 1й клас, як у Вас, але ми її ще на карантині почали.

    Зображення
  • bondarka 5 липня 2020, 12:03

    От i у нас з моторикою проблеми, тому все ж спонукаю сина займатися...Теж дивилася на "90 днiв лiта", та вирiшила, що й того, що є, достатньо)) Навчалочку за 2-й клас ще не брала. Гарна серiя, правда ж?

  • evita 5 липня 2020, 13:13

    @bondarka В нас і до школи навчалочки ції серії були, я в них закохана. На 2 й клас взяла, ну ще не займались по ніц. Буде як допомога в школі. Для 1-го класу я сама в неї підгоядала як правильно задачі записувати, коли на дистанційці були.

  • bondarka 5 липня 2020, 13:25

    @evita Я про них ранiше не знала. Взяла на пробу, а вона така класна виявилася. Ех, не попався менi ранiше огляд Космонатки, вона там їх докладно показувала.

  • GlamKid 5 липня 2020, 12:30

    Круто, спасибо! Напишите издательства, пожалуйста.

  • 9 коментарів
  • Ksuta 8 липня 2020, 13:05

    @bondarka Поняла теперь почему их не видно. Пишет это частная, только по приглашению администратора. А не подскажете пожалуйста, где вы покупали "Я дружу зі словом". А то куда не ткнусь онлайн, везде сначала пишут есть, потом нет в наличии

  • bondarka 8 липня 2020, 13:14

    @Ksuta Ой, я её вообще на проме купила) А потом на якабу ещё покупала пособия Пономарьовой уже на второй класс. Там не смотрели? По группе странно... У меня она общедоступная.

  • Ksuta 8 липня 2020, 13:31

    @bondarka Спасибо вам, пойду на пром значит :))

  • NaiRda 5 липня 2020, 13:08

    Беру на замітку, потрібно підтягнути письмо і англ.,але чесно ,як настроїти себе до уроків,я як подумаю що можемо з вересня знову вдома навчатись і я вже хочу з дому тікати....

  • bondarka 5 липня 2020, 13:24

    А ми ще й в iншу школу переходимо... Як-то воно буде... Дуже тривожно(((

  • NaiRda 5 липня 2020, 16:42

    @bondarka Я дуже надіюсь ,що все таки в школу підуть,в мене сину дуже сподобалось і казав що цікаво на уроках,і краще в школі засвоював матеріал ніж зі мною вдома .А зараз скучно,хоче сам в школу,хоча дуже сором'язливий і дуже хвилюється за все і із-за цього тіки(я дуже хвилювалась як в школі складуться відносини з однокласниками) ,но Слава Богу все набагато краще ніж я думала.

  • Ane4ka16 5 липня 2020, 13:23

    Здравствуйте! Я прочитала выше, что у Вашего ребенка были проблемы с моторикой, можете сказать как у вас обстояли дела с рисованием, всякими обводилками, штриховками в 5 лет? У моего ребенка тоже проблемы с этим, занимаемся понемногу регулярно, но у меня такой страх и паника, так все медленно идёт, иногда руки опускаются:pensive:

  • 18 коментарів
  • bondarka 5 липня 2020, 15:34

    @evita У нас математика была похожая тетрадка. Ещё Школу мiркувань брала, хорошие пособия. Согласна, что пусть не очень "качественно", но зато делает! Мой тоже похоже рисует)))

  • ekaterina78 5 липня 2020, 16:20 1

    @bondarka извините, вклинюсь. Возможно проблема еще остается в кистевом праксисе. Бывает моторика уже прекрасно натренирована, а с письмом беда. Тогда можно добавить такое: ежедневно рвать довольно толстый картон( коробки с почти) на мелкие кусочки. Именно прорывать с провортом обеих кистей - одну к себе -другую от себя. Сколько выдержите, месяц, полтора каждый день. Если что- я дефектолог.

  • evita 5 липня 2020, 16:32

    @ekaterina78 Може порадите як боротися з дисграфією? Досі значні дефекти мовлення, а на письмі плутає д-т, б-п, і-и, заміть я пише йа. Говорить, що д-т йому однакові.

  • valusenka 5 липня 2020, 14:46 2

    Ого! Вы большие Молодцы, Анюта!

  • bondarka 5 липня 2020, 15:14

    Стараемся, Валюш)

  • valusenka 5 липня 2020, 21:29

    @bondarka А я лентяйка, забила на все :sweat_smile:

  • ekaterina78 5 липня 2020, 16:21

    *коробки с почты

  • bondarka 5 липня 2020, 16:47

    Спасибо за совет!

  • miros_ya 5 липня 2020, 16:35 2

    А ми червень обов`язково відпочиваємо. Тільки читання залишається - воно в кайф без будь-яких *, а от більш сильна мозкова діяльність відміняється!:laughing: Дитина повинна мати стовідсотковий відпочинок - заслужили, я вважаю :grin:

  • 1 коментар
  • Kosmonatka 5 липня 2020, 17:34

    і в нас так само))

  • miros_ya 6 липня 2020, 08:45 2

    @bondarka І ми намагаємось включитися, почали з віднімання та ділення З НАЛІПКАМИ! ;) Як же хитро вони вигадали з тими наліпками! Кажу: Неділя сьогодні, відпочивай. "Ні, - каже, - хочу поклеїти ділення." )))))))

  • bondarka 6 липня 2020, 15:31

    @miros_ya А моєму що налiпки, що без них - нема рiзницi. Унiкальна дитина) Повнiстю байдужа до налiпок).

  • para_solka 5 липня 2020, 16:43

    :thumbsup:
    Напишите более подробно об английском. Это распечатки, я правильно поняла?

  • bondarka 5 липня 2020, 16:52 2

    Да, распечатки. Заказывала через тех, кто именно распечаткой учебников занимается. Дешевле получается. Oxford Phonics World - это УМК для обучения чтению. Там учебник, рабочая тетрадь, аудио и видео. И ещё книги для каждого уровня. Вот тут доступны все материалы: https://vk.com/first_english_for_all_children?w=wall-45671400_28237, включая ридеры.
    Ещё хочу подключать Fligh High (тоже распечатку заказывала), вот с понедельника начнём. Чтобы основные конструкции прорабатывать. В Oxford Phonics упор на чтение, а нам надо повторить лексику по основным темам.

  • para_solka 5 липня 2020, 16:54 1

    @bondarka Спасибо! Вы умнички, успехов! Не останавливайтесь.

  • odna_nadegda 5 липня 2020, 21:25

    У меня тоже дочка закончила первый класс, тоже занимаюсь с ней. Но мы тупо дописываем /доучиываем всё по нашим тетрадям и учебникам. Почти половина осталась к лету, допустим, в учебнике по математике. Сейчас почти к концу подходим :sunglasses:
    Вообще, не знаю, как родители не занимаются с детьми начальных классов летом.. Это ж за три месяца можно ко второму классу с нулевыми знаниями опять прийти

  • evita 5 липня 2020, 21:30

    А ми підручники здали ще в травні і на 2й клас отримали. Але на перед не лізем. Вчимся по тому що накупили.

  • odna_nadegda 5 липня 2020, 21:32

    @evita Ну я бы тоже не занималась по учебникам второго класса)
    первый класс учебники сказали сдать к началу учебного года, чему очень обрадовалась)

  • Julia_ 5 липня 2020, 22:01

    Ого,вы круто занимаетесь. Мы только читаем. Июнь возили к учительнице,но это больше подтягивали то,что было в конце года. И то,не трогали информатику и "Навколишній світ".
    Надо и нам что-то поделать, спасибо за пост!!!

  • Ksyuchka 5 липня 2020, 22:45

    о, в мене після дистанціоного навчання тільки перестало око сіпатись)
    не можу я спокійно дивитися на зошити-книжки.
    педагогіка явно не мій "коньок)

  • bondarka 6 липня 2020, 14:26

    У мене теж сiпалося(((

  • Oksanat 5 липня 2020, 23:15 2

    Я в издательстве Школа набрала сыну тааакую кучу всяких интересных пособий. Федиенко бесспорно лидер, тоже пол часа в день

  • Vasilisa01 6 липня 2020, 14:20 1

    мы тоже занимаемся летом,наша учительница очень просила. Не каждый день удается,но в целом я довольна.

  • 3 коментаря
  • Vasilisa01 6 липня 2020, 14:32

    @Vasilisa01

    Зображення
  • bondarka 6 липня 2020, 14:53

    @Vasilisa01 Таблиця множення тоже есть в закромах)) И тренажёры для письма у нас такие же, только в других обложках) Хорошие пособия. А как ваш ребёнок воспринимает занятия? Протестует или с интересом?

  • Vasilisa01 6 липня 2020, 15:09 1

    @bondarka Занимается с удовольствием,но нужно поймать настроение))))Стараемся еще списывать тексты,небольшой перерыв и видно откат...
    Нас еще очень учитель просила пересказывать,пытаемся научится.
    Читать у нас вечерняя традиция,сначала она мне,потом я)

  • Kreminski 6 липня 2020, 20:42 1

    І у нас частина зошитів така ж, як у вас))) Точилка мені якась неоднорідна, є хороші завдання, є таке:confused:
    Нам дуже пощастило, у нас Інтелект України, у них така система навчання письма гарна, син теж писати не любить, але працюємо:joy:

  • bondarka 7 липня 2020, 08:45 1

    Так, бачила гарнi вiдгуки саме про систему навчання письму в цiй програмi. У нас звичайний НУШ.

  • evita 7 липня 2020, 10:01

    у нас в Інтелект всіх не беруть, діти тести здають, перед школою повинні читати 12 слів за хвилину.

  • butonchik 7 липня 2020, 18:51

    Цікавий огляд! Дякую!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу