Трішки навчалок-розвивалок, ч.1.

Усі від в-ва "Ранок".  Знову ж таки - літо, сезон закупівлі). У нас їх завжди дуже багато. І через те, що 1 клас проходив вдома, і зручно видати щось цікаве малим щоразу, коли я готую на кухні, а вони цю ж кухню намагаютсья рознести в запалі пустощів. І коли займається старший, менший скучає і теж просить. І щоб було на різний день та настрій і не набридало.

Гарненька невеличка серія АРТ  "Вирізалка". Їх там більше, у нас три. Математика - це матриці для малих. Чудовий і корисний матеріал. Старшому робила власноруч, бо чи ще не було такого посібника, чи ще не встигла побачити. А менший легко і вправно освоїв по посібничку.

Слова і букви. Теж гарна задумка, але в "Збираю слова" ми стикнулися з одруківкою і отримали слово "взі" замість "віз").  Серія привабила малого можливістю самостійно повирізати-поклеїти. Все сам робив. І мені це сподобалось). Вдала розвивалочка, аби ще одруківок не було...

АРТ "Креативна навчалочка".

Простенька серія для домальовування, сподобалась меншому (ще не було 5 р.). Він їх змалював, але поки не дозволяє здати в макулатуру. В кожній по 48 стр, вистачає надовго.

Серія АРТ "Навчалочка".

Дуже сподобались, цього року пішла за продовженням по математиці для школяра, вже на 2 клас. Товстенькі, зручний формат ближче до А4, багато різноманітних вправ. Математика просто прекрасна - не набридає, не важка, але і не простотєнь. От щоб і в класи закупали подібні зошити, цікаво ж дітям!Навчалочку 5-6 р. почали в 4,5, розділила на сторінки і видавала дитині те, що підходило по віку. А він тим часом доростав до складніших завдань.  Усі завдання різнопланові - там і логіка, і моторика, і грамота, і математика, і мовлення. Дуже сподобались подача та якість, цьогоріч взяли подібний посібник - "Розвивалочку". Справді вдалі посібники, сміливо раджу!

Вчимося з Марусею та Ведмедем. Читаємо!

Кльовий посібник для дитинки, що вже чіпляє літери в склади, а склади - в слова. У старшого був у вигляді тоненьких, а тепер видали такий збірник. Раджу!

АРТ "Ігрові вправи".

Такі легенькі не нудні посібнички на період, коли дитині вже всі чи майже всі літери відомі. Фоткала тиждень тому, і відтоді менший вже обидва зошити встиг пройти. Нам сподобались.

Чарівна абетка.

Гарний зошит для знайомства з писаними літерами. Тут можна помалювати та подуріти. Зошит не дрібненький, є де розгулятися руці дитини. Підійде для дошкільнят та для першачків, що лише починають знайомитися з писаними літерами і ще їх побоюються. Шкода, що як ми самі були малі, то не мали такого).

Багаторазові прописи. 1,2,3.

В серії 4 шт. Дуже сподобались меншому, брали їх в дорогу, в чергу. Прикольні малюнки. Протер серветкою - знову як нові. Дитя собі малює, бурмоче, невимушено повторює літери та цифри (у нас ще з літерами є) і мамі не заважає читати книгу в тій самій черзі.

Графічні диктанти.

Почали з Іванком в 6, вистачило надовго. Зовсім не прості ці  диктанти, але дуже корисні!  Сам посібник теж гарної якості в плані паперу і поліграфії. Є кольорові зразки. Дитині сподобалось, хоч і було непросто!

АРТ "Таблиця множення".

Ваня дуже швидко і легко по одній цій книжечці зрозумів принцип множення, і не лише на 2 і 3, а взагалі. Зараз видана збірка одразу на всі числа, але тоді ще не було. Суперовий посібник!

АРТ. Серія "Магія з лупою".

Ще один прикольний спосіб цікаво повправлятися в математиці. Брали лише Додавання, на все не настарчиш коштів). Єдиний мінус - дуже швидко закінчується).

Вправи на шкільні канікули. Осінні, зимові, весняні.

Щось, без чого можна було обійтися. Є абсолютно зайві сторінки. Брала розбавляти інші посібники, щоб не набридали. Ну так і робили. Зошит непоганий, хоч і нічого особливого, завдання не виявилися нудними, бо їх небагато, свою роль виконав. 

АРТ "Артшкола".

Посібники не для розваг, а для праці. Місцями було важко. Не сподобалось "дріботіння" - наліпили в купу. Якби цей самий матеріал розмістили не на 36 сторінках, а на  72, то всім було б легше. Або випустили б мовну навчаловку, що ще краще.Дитині навіть вписувати числа-літери в клітинки було важко - дрібненьке все. Під кінець завдання з мови просто писала сину в звичайний зошит. Гарні мовні вправи, дитина засвоює звукову структуру. Але не можу порадити через ці недоліки, що на фізичному рівні ускладнюють процес. В математиці було важко на алгоритмах дій. 

АРТ "Англійська до школи".

Повторювали теми з 1 класу по цим журнальчикам. Прикольно, дитині сподобалось.

АРТ розмальовка.

На закріплення англійського словничка. Є в серії математичні та українські, а в нас лише такі. Чудова якість, дитині подобаються, малює залюбки.

Літературне читання. Експрес-контроль.

Мало хто знає, що у в-ва "Ранок" є робочий зошит по "Хрестоматії сучасної української дитячої літератури" від ВСЛ. Я теж не знала). Але знала про такий експрес-контроль - тут можна відривати сторінки, а можна працювати, як у міні-зошиті. Про нормальний зошит дізналась нещодавно, але вже не брали, нам вистачає  цього.

Мегакорисний посібник, якщо дитина навчається вдома і якщо користуєтеся такою "Хрестоматією". Маленький учень вчиться працювати з текстом, результат практично одразу.  Вані все це видалось таким незвичним, спочатку вагався та губився при висловлюванні думки. Але дуже швидко все схопив і полюбив займатися.   "Літературне читання" - один із найулюбленіших домашніх предметів. Будемо продовжувати у вільний час.

Риторика. 1 клас.

Незважаючи на невзрачність та чорно-білість, це найулюбленіше заняття у обох. Дітям байдуже на кольоровість ,головне що цікаво і набалакатись можна, мої це обожнюють). Ми окремо зробили за 5 хв героя занять з посібника - торбу Ляпу, діти нею та з нею спілкуються. В методичці є цінні поради та повністю розписані уроки, які кожен батько чи вчитель може коригувати під свої потреби та погляди.

Підбираємо музику, звуки природи та картини-фото на комп'ютері по темам. Це не займає багато часу при підготовці (зазвичай я за 5-10 хв до заняття це роблю).

Якщо когось цікавить усний розвиток мовлення старших дошкільнят та молодших школярів, і дітки таке люблять  - придивіться. Слово малює, слово втішає, слово покращує настрій, слово робить людину та світ щасливішими!

Виріж та наклей. Чудові аплікації.

Фото з мережі. Посібники для тих, хто готовий посидіти і повирізати малюкам оті всі детальки). Я була готова. Прикольні аплікації, особливо круто, коли дітей двоє і вони змагаються, хто швидше-краще зробить свій бутер чи персонажа (у нас персонажі та їжа). Будемо добирати ще. Ввечері навирізав, вранці видав і пішов займатися справами.

Далі буде. Дякую за увагу!

 

44 коментаря

  • Profesora 20 червня 2019, 12:05 2

    Ніфігасе! Наталю, в мене щелепа відвалилась! Оце різноманіття! Так, буду тепер розбиратися, бо на кілька днів роботи:blush: оце реально дякую, бо якраз оглядів таких матеріалів завжди мало в клубі, а вони вкрай необхідні! Міцно тисну руку за таку працю, буду працювати над Вашим оглядом.

  • 2 коментаря
  • Profesora 20 червня 2019, 12:53

    А покажете хоча б обкладинки підручників від Богдану, тут в комментарях, бо я вже починаю готуватись до школи:blush: дякую, а я полюбляю заходити в магазин Ранку, вибирати, в них ціни як на сайті, і скидка в мене є, тому там періодично зависаю, ну і сайт, коли знижки:blush:але саме розвиватики ще не дивилась, тому Ваша праця дуууже корисна. Ще раз дякую.

  • Kosmonatka 20 червня 2019, 13:28

    Саме підручники (типу на 1 клас) ми не брали, якось взагалі не впали в око богданівські. Трохи посібників брала. Зараз пробіжусь по тому, що згадаю. Бо сайт величезний).
    Розвиток творчих здібностей
    https://bohdan-books.com/catalog/book/101964/
    На сайті все так чітко, а вживу - дрібненьке і вкупці. Нереально дитині 6-7 років дати в руки. Хіба тикати пальцем в окремі, найбільш зрозумілі, завдання. Але я так не роблю. Чиркаю ці ж завдання нашвидкоруч в звичайному зошиті. Ну воно не кожному треба ,бо зараз є Планета міркувань усіх рівнів.
    Математика з усмішкою
    https://bohdan-books.com/catalog/book/129981/
    Брала всю серію, думала, будемо відпрацьовувати математичні приклади. Жахливий темний папір, маленький формат, незручна верстка - макулатура.
    Геометрія для дошколяриків
    https://bohdan-books.com/catalog/book/99350/
    Предуже чудова задумка, але знову надріботіли. Ми так і займаємося, але частину малююв звичайному зошиті. Для дошкільнят так і взагалі важко, це посібник для 1 класу.
    Речення читаємо
    https://bohdan-books.com/catalog/book/101164/
    Брали всю серію, сподобалась на сайті. В реалі - тонесенькі листочки, все з наступних сторінок перебивається, ніззя таке діткам.
    Читання. Бліц-контроль
    https://bohdan-books.com/catalog/book/128483/
    Та сама проблема, але тут не так страшно і сильно видно, тому син читав, йому сподобався принцип - читати текст і вишукувати правильну відповідь. Цю б ідею та в гарні руки...
    Сто потайних дверей, або Пригоди джури Михайлика: Казка-гра.
    https://bohdan-books.com/catalog/book/103428/
    Ось ця книга сподобалась. Вік - молодші школярі.
    Я вчуся рахувати.
    DUDEN (перекл. з нім.)
    https://bohdan-books.com/catalog/book/101526/
    Уся серія непогана, брали в Ашані.
    Хто буде гавкати?
    https://bohdan-books.com/catalog/book/103978/
    Дуже прикольна брошюрка-гра, діти в захваті і зі сміхом за один раз все пройшли.

  • Profesora 20 червня 2019, 14:10

    Наталю, Величезне Вам спасибі! Буду працювати, бо потім все це купити буде напряг, тому вже зараз потихеньку буду збирати все це підготовче:blush:дякую ще раз!

  • Julia2326 20 червня 2019, 12:26

    Наталко, дякую!дуже корисно!про їжу аплікацію тепер хочу!!!малому має сподобатися!!

  • Kosmonatka 20 червня 2019, 12:35

    Ой, вони класні, впевнена, що сподобається) на здоров'я!

  • YuTaLu 20 червня 2019, 12:38

    Дуже дякую за огляд!
    Розвивайок тепер.. "до кольОру, до вибОру"..
    але про них мало хто знає.. тому дякую, що показали, хоча це зовсім мала крихта навіть, якщо взяти лише один Ранок..

  • 8 коментарів
  • Kosmonatka 20 червня 2019, 22:48

    дякую, Юленько)

  • kreminska 21 червня 2019, 00:40

    Моя мама часто повторювала приказку, що і ворогу не побажаєш «Раз построиться и два раза переехать»:joy:
    Тому тримайтеся і частіше заглядайте сюди))

  • Kosmonatka 21 червня 2019, 09:42

    Дякую) Буду старатися, аякже! Навіть якщо і з перервою, але до КК ніззя не повертатися)

  • binnnna 20 червня 2019, 15:45

    Дякую за огляд! Завжди цікаво як навчаються інші, які матеріали посібники використовують. Теж купуємо багато розвивалок у пошуках чогось цікавенького. Більшість ранківських маємо. Донька любить їх квести. Треба буде придивитися до риторики, чомусь я її проігнорувала. А що нового придбали на 2 клас?

  • Kosmonatka 20 червня 2019, 17:12

    Дякую і Вам за огляди та коментарі, від Вас теж отримувала цікаву інформацію!
    Все за 1 клас не покажеш, бо підручників багато зараз, кожен під себе і дитину обирає. І посібників зараз тьма. На 2 клас придбали кілька ранківських книжуль, Беркошко. Риторика на наступні класи теж лежить. Так як нам світить школа, далі будемо дивитися по обставинам. Відчуваю, що і Вам є що показати).

  • Malvina 20 червня 2019, 19:52

    О, супер!!!

  • Ryzyk 20 червня 2019, 22:02

    Я і доня теж великі любителі різних розвиваючих навчалок- розвивалок .
    Дуже часто помічаю , що деякі з них ніби на один вік , а одні дуже легкі , а інші ще заскладно ,як для вказаного віку .

  • Kosmonatka 20 червня 2019, 22:49

    Так, теж подібне помічала, але запам'ятала, які видавництва цим "страждають". Ну і звикла, якщо через мережу, то брати трохи більше різного. Наприклад, не три розвивашки, а сім з різних серій. Ще ніколи не пошкодувала. Цьогоріч радію, вдалось одразу те, що треба взяти

  • Ryzyk 21 червня 2019, 07:32

    В нас їх певне штук 50 , то ті , які " не по віку" відкладаємо і беремо іншу . А ще помітила ( в нас ще є з різних країн декілька ) , то в кожної країни на один вік, різні за складністю і пріоритети різно поставленні .

  • Kosmonatka 21 червня 2019, 09:46

    О ,я б подивилась ваші розвивашки)

  • kreminska 21 червня 2019, 00:43

    Просто золотий пост)))
    Дякую дуже:sunflower:

  • Kosmonatka 21 червня 2019, 09:45

    Вам дякую)

  • Agness 21 червня 2019, 09:33

    В обране зберегла!!! Треба часу, щоб все прочитати- розглядати!! Дякую Вам !!!

  • Kosmonatka 21 червня 2019, 09:45

    нема за що!

  • koritsi11 21 червня 2019, 09:40

    Клас! малий дуже розвивашки такі любив, але от зараз трохи охолов. Треба цікавенького вибрати, може сподобається) А Вашому молодшому 5? ці, що на 4+ не залегкі? Якщо в тексті є, то перепрошую, почитаю пізніше, а зараз картинки розглядаю))

  • Kosmonatka 21 червня 2019, 09:45

    Йому були не залегкі) Але то наш менший! Ми його нікуди не женемо і не займаємося цілеспрямованим розвитком. Настільні ігри, прогулянки та бої на м'яких палицях і майнкрафт - наше все).

  • koritsi11 21 червня 2019, 10:05

    Супер, вирізати і клеїти - одні з улюблених занять) Я більше для розваги таке йому пропонувала, бо він в мене старший і поки я з молодшою, то нудиться. Я намагалась йому старшого брата в оренду взяти для дуріння і майнкрафту, але всі друзі своїх школяриків по дідусях-бабусях повідправляли(( Так що викручуємось самі і такі штучки пригодяться))

  • Kosmonatka 21 червня 2019, 12:08

    Ой. а ще скільки класного повиходить в найближчі часи! Чомусь впевнена. Щодо майнкрафту - вийшов же стікер-бук, але ми так поки і не взяли

  • Karolina 26 червня 2019, 09:07

    супер, спасибо...какие у тебя все таки мальчишки...молодцы!!

  • Kosmonatka 26 червня 2019, 13:57

    Спасибі, Іннусь) то життя таке)) Закрутило їх, змусило, чи що)

  • Karolina 26 червня 2019, 14:11

    :-) наверное)

  • MoyDimasik 6 липня 2019, 17:14

    Дякую, що показали і розказали! За Вашими оглядами стільки книжок уже розшукую! А розвивалки-це супер! То вам Ранок найбільше подобається? Інші не придивлятися? А які у Вас настольні ігри для 4+? У нас жодної, я в цьому не ''плаваю''.

  • Kosmonatka 7 липня 2019, 23:45

    Дякую дуже) Ні, не лише Ранок, але не встигла показати інше. Ранок подобається сукупністю ціни та сучасного підходу. І в нас його зазвичай найбільше через це.
    Ігор наче й багатенько, любимо це. Але то хіба огляд робити... Всі прості, нічого складного не граємо. Починайте! Не пошкодуєте!!
    Трішки назв напишу. Ну, Добль/Уно/Мемо та усі їх версії, то й так понятно), ще із хітів:
    У що я вступив?
    https://kashalot.com/club/post-20939235/
    Заячі перегони. Чия крижинка міцніша
    https://kashalot.com/club/post-20703961/
    Стрибай!
    https://kashalot.com/club/post-20917899/
    Лимонади (є різні в серії)
    https://panama.ua/product/722096/
    Сковорідки
    https://panama.ua/product/536269/
    Чудо в пір'ячку
    https://panama.ua/product/629142/
    Мышиная возня
    https://panama.ua/product/518861/
    Шпроти
    https://panama.ua/product/532323/
    Спатоньки (на ура навіть в 5 та 7 років, бо гра на обійми й поцілунки)
    https://panama.ua/product/532321/
    Врятуй дракона
    https://panama.ua/product/94111/
    Блеф
    https://panama.ua/product/636582/
    Глаз-алмаз
    https://panama.ua/product/425831/
    Мотлох або скарб
    https://www.mozgus.com.ua/product/motloh-abo-skarb/

  • MoyDimasik 8 липня 2019, 00:01

    Я впала)))

  • Коментар видалено

  • bondarka 2 липня 2020, 11:19

    Прекрасний огляд! Теж активно купую посiбники Ранка. В захватi вiд Навчалочки для 1 класу. Рiзноманiтнi та цiкавi завдання, просто супер! У вас ще пiддивилася посiбники по лiтературному читанню, вже замовила. I хрестоматiю теж) Чомусь ранiше обходила її стороною. Десь бачила не дуже хорошi вiдгуки, так i склалося хибне враження. Теперь оцiню сама)

  • Kosmonatka 2 липня 2020, 17:31

    Дякую! Завжди приємно, що огляди стають в нагоді! Ми теж замовили продовження посібника по літчитанню та знову на 1-2 кл - меншому: дуже сподобався результат, та і суть. Діти в досить малому віці вже вчаться висловлювати думку, аналізувати твір.
    Навіть не уявляю, що там може бути не дуже хорошого?) Такі класні книги).
    Шкода, що навчалочки нема на 3 клас((. Ще з цієї серії "Таблиця множення" шикарна.

  • bondarka 2 липня 2020, 17:57

    @Kosmonatka Таблиця множення у нас вже є :). Про Хрестоматiю бачила вiдгуки, що не дужа вдалий пiдбiр матерiалу. Колись бачила, а запам'яталося) А я якраз шукала щось на читання та розумiння тексту, от i став ваш огляд у нагодi. А потiм зайшла на вашу сторiнку, а там клад! :) Стiльки всього, стiльки працi! Ввечерi почитаю вашi записи. Дуже цiкаво. Дякую, що дiлитеся!

  • Kosmonatka 2 липня 2020, 18:28 1

    @bondarka Не знаю. В мене не було вимог щодо підбору. Сподобалось, що це саме сучасна і українська література. Та, яка випущена сьогодні. І з багатьма книгами вдалось познайомитись, не купуючи їх.
    На то він наш КК). Зараз більше користуюся чужими дописами і радію праці людей. І дякую тим, хто колись так продамано створив Книжковий Клуб.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу