Інтелект України ваш досвід

Привіт. Цікавить досвід діток які вже вчаться по цій  програмі але не дуже "тягнуть".

Маю першачка, якому було важкувато цього року в інтелекті. Хоч був і підготовлений добре, проте саме навчання з трудом тягне, практично весь перший клас паралельно проходили вдома. Для нього надто швидкий темп і багато нової інформації, яку не встигає засвоїти на уроці. Розсіяний ще (чи не ще, а взагалі, не знаю). Плануємо літом відшліфувати отримані знання і може трохи математику наперед повчити. Але. Цікавить досвід мам діти яких також не потягнули на 100% цю прграму. Чи є шанси що з наступного року він стане старший, вклинеться, йому стане легше розуміти ті ж задачі на логіку (пішов в 6, ще 7 нема). Чи була в когось схожа ситуація і вона змінилась в кращу сторону. Чи  якщо перший клас не тягне то все - значить не потягне і краще забирати в іншу школу поки не пізно. Трохи мучимть цей момент, дитина в іншу школу не хоче, а давати паралельну освіту йому по вечорам  постійно нереально. 

Темы: Освіта

46 коментарів

  • Konfetik 17 травня 2019, 12:05

    а во сколько ві пошли в школу?И при детальном разъяснении дома учеба идет?

  • NataliDen 17 травня 2019, 12:26

    пішли в 6,3 . вдома туго, бо дитина змучена ваечері після групи продовженого дня. але потроху йде. я прогрес бачу. вже рішає в межах 100 без преходів через десяток. рішає рівняння, задачки. все ще стопориться як записати умову задачі, тяжко йдуть завдання на логіку. а вони в інтелекті є і будуть. логіка набувається з віком чи якщо нема то нема? потім же буде Еврика у них - то предемет по логіці.

  • My_land 17 травня 2019, 12:06

    Мой переходит в 4 класс по этой программе. Потянул сразу хорошо, правда с чтением было сложновато, но все остальное очень хорошо. У нас в классе есть дети, которые учатся не очень и трудно им программа даётся, но родители никого не забрали. Получают оценки соответствующие знаниям и учатся дальше.
    Мой пошел в 6.11, были дети, которым весной 7 исполнялось, среди них были и те, учатся очень хорошо, и те, что учатся не очень.

  • 10 коментарів
  • kreminska 17 травня 2019, 21:36

    І до речі, у вас скільки дітей у класі? І які результати в інших дітей?

  • NataliDen 17 травня 2019, 23:08

    Є зошит маленький для списування, є зошит з віршиками вчити і робити вправи фотоапарат, є зошит від кмітливчика з математикою для роботи вдома. Ми це робимо + доообляємо те що в школі не зробив і додатково на чому шпортається

  • NataliDen 17 травня 2019, 23:09

    Зараз в класі 29. Вчитель каже що 70% встигають, 30% погано справляються

  • Rybka83 17 травня 2019, 13:11 2

    Ви рано віддали його до школи. Маю такий досвід зі старшим сином. Він пішов до школи в неповних 6. Вирівнявся десь під кінець третього класу. У нас була не інтелект Україна, а ельконіна -Давидова. Тримався все ж у відмінниках. Але було важко. Саме тому, що не вистачало зібраності. Сама як вчитель, коли взяла години у молодшій школі, зрозуміла, що шестирічкам у 80 % потрібно більше часу. Це не означає, що вони гірше знають. Але я не можу чекати одного -двох, це збиває заданий темп уроку. Важко потім зібрати дітей.
    Я зробила висновок, і молодший син піде в 7,5.
    Хоча, коли віддавала старшого до школи, думала так як ви. Він був на той час досить підготовленим.

  • 6 коментарів
  • teddi 17 травня 2019, 16:11

    Ребёнок скорее флегматик, так как черты сангвиника прусуптсуют почти в каждом ребёнке до6-8 лет. А отдавать флегматика и меланхолик ( особенно меланхоликов) до 7 лет в школу это просто преступление! Тем более на такие программы как Интелект.

  • NataliDen 17 травня 2019, 16:16 1

    ми були в психолога. вона сказала що мій не флегматик точно. сангвнік я так зрозуміла або змішаний тип.

  • teddi 17 травня 2019, 16:27

    Головне, щоб здоровий:) у мене холерик/ сангвінік така ж шалена як і мама:))

  • Dukaya 17 травня 2019, 15:21

    Я просто ради интереса спросить, а как узнать, в каких школах эта программа? Я считала, что сейчас везде НУШ
    Еще на Крилах Успiху есть
    Она легче или сложнее?
    Малой в школу через 2 года
    Уже пора штурмовать буквы?

  • 1 коментар
  • Lorelea 17 травня 2019, 15:57

    Нет, Интеллект и Росток остались. Но их типа должны были немного адаптировать под НУШ. Хотя в реале осталось, как было (у знакомой дочь в Интеллекте). Штурмовать буквы за два года до школы без смысла, ели не тянется ребёнок сам. Мне специались по подготовке деток к школе так и казала. Что в 4 года осваивает с треском за год, то в 6 легко за пол-года и быстрее.

  • NataliDen 17 травня 2019, 16:45

    трішки адаптували, трохи спростили. не сильно

  • Lolaya 18 травня 2019, 13:17

    Моя не читала. Як і 18 дітей з 29. Зимою тільки одна дитина не читала. По цьому хлопчику було видно ще 1 вересня що він на фоні діток занадто роззсіяний і повільний. Йому важко, але це не приівід для мами його переводити, вчителька їі відмовила. То же рік змін по складу класу не намічається бо ми зошити вересень вже оплатили.

  • lapysiia 17 травня 2019, 21:37

    Ой, першокласник це зараз моя радість і головна біль))) Чесно чекаю уже кінця навчального року). Син пішов в 6.1 умів читати та писати і з основами математики справлявся гарно, але вчитися нема бажання. Уроки робить з нервами та скандалом майже постійно, хоча все прекрасно розуміє і може тягнути навіть два "інтелекти". На уроках мучить я та вертиться бо дуже енергійний, вчителька каже що коли що не запитай все знає але активні участі в уроці не приймає,лише на уроці-Я досліджую світ його не переслухаєш(любить дивитися Комарова та всі різні пізнавальні передачі і от тема про вулкани тут він перший, про транспорт-перший всіх, а математика і мова там дрімає. Дома займаємося самостійно з ним то як під настрій то задачі строчить бігом але більшість за уроки не всадиш. Навчається гарно але воно нам таких нервів стоіть))) Думаємо може ще малий.

  • 2 коментаря
  • Коментар видалено

  • lapysiia 17 травня 2019, 23:37

    Дійсно має свою думку і буде іі відстоювати і заставити робити те що не хоче це дуже важко. Чесно я взагалі вважаю нашу українську освіту поганою, школа не розвиває а затуркує, там навішують ярликів-де всі виростуть баранами якщо не будуть знати алгоритмів та дискрімінанта, вчать стільки не потрібноі лубуди що дійсно пропадає бажання вчитися бо воно те все нах.. р не потрібне. Але разом з тим треба дитину стимулювати все ж до навчання. Та для нас головне щоб син людиною виріс та клепка була в голові а штурмувати за оцінки його не будемо, як особисте життя показує що золота медаль та два дипломи вищоі освіти лежать в шухляді а працюємо з чоловіком взагалі не спеціальності, тому вирішили що сина стимулювати будемо але замість заставляти насильно вчитися краще розвивати всебічно будемо(екскурсії, спорт, гуртки), в чомусь то себе проявить)))

  • NataliDen 18 травня 2019, 08:03

    Так, реформа мала щось змінити, але вчителі і підхід залишився той же

  • vobasok 17 травня 2019, 23:25

    Паралельний клас з нашим інтелектуальний.Я віддала в звичайний,не зрозуміла я сенсу інтелекту.Двох дітей з того класу батьки перевели в наш.Не скажу що діти особливо знаннями відрізняються.Середнячки

  • NataliDen 18 травня 2019, 08:02 1

    Ну тому і перевели певне, бо середнячки.

  • LizaMarkiza 18 травня 2019, 11:43

    Мы ушли с интеллекта. У меня девочка. У ходили по причине, что учитель не подошел и микроклимат между одноклассниками. И как бонус дочке в другой школе нравиться учиться по НУШ больше чем интеллект

  • NataliDen 18 травня 2019, 13:33

    Якби моя дитина так не трималась за колектив , я б певне і не сумнівалась. Ви пішли після 1 класу чи серед року?

  • Lolaya 18 травня 2019, 11:49 1

    Ще раз зрозуміла що ми попали до хорошої вчительки. Позавчора були збори, теж перший клас ІУ. Слова вчительки- жодної дитини у класі немає, яка не тягне програму. Крім того вона наголосила, що до кінця другого класу взагалі не можна визначити що дитина слабка. Пізніше скину що саме діти мають знати вкінці першого класу. Там нічого неможливого немає.

  • 2 коментаря
  • Lolaya 21 травня 2019, 20:58

    Зображення
  • Lolaya 21 травня 2019, 20:58

    Зображення
  • Lolaya 21 травня 2019, 20:59

    Зображення
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу