Режим економії , або без заночок - ніяк )

Сьогодні на роботі практично цілий день, великим жіночим колективом, вели дискусію на тему тотальної економії. А почалось все з того , що було запропоновано всім колективом поїхати на екскурсію ( тур вихідного дня) і почали рахувати скільки треба відкласти грошей на це дійство , щоб і не постраждав сімейний бюджет і нормально відпочити. Я і собі задумалась , на чому я можу економити або від чого відмовитись , щоб зробити невеличкі заначки або відкласти на дороговартісну покупку ( на покупку вартістю більше 10 тис грн)  і скільки часу доведеться жити в режимі тотальної економії.  Промоніторивші всі свої витрати і покупки за останні пів року зрозуміла , що практично нема від чого відмовлятись заради економії. А від чого Ви готові відмовитись , щоб зекономити та відкласти кілька грн в заначку , або розкажіть свої методи економії ??

 

Харчування - для мене нонсен економити на харчуванні бо в іншому випадку прийдеться витрачатись на аптеку. Єдине - моніторити знижки і так закуплятись. Одяг та взуття - відносно , напевне єдиний пункт на якому можу хоча б почати економити лише тим , що тижневий шопінг буду робити раз в місяць і купувати лише те, що дуже треба , а не те що хочеться або моніторити знижки . Хоча помітила , що на розпродажах трачу значно більше :)) Розваги - тижневу культпрограму з дітьми відмінити неможу бо і так їх в будні дні не бачу так як на роботі . Косметика( декоративка) - купую рідко але якісну тому на бюджеті практично не відображається. Я такі покупки планую за місяць і прораховую бюджет коли хочу витратити на косметику 500грн . Економити не звикла але 1-2 дні без грошей спокійно можу обійтись ) А от до заначок не звикла (.

 


Теги: бюджет, економя

54 коментаря

  • Konfetik 11 березня 2016, 22:46

    А у вас совсем нз нет?

  • 3 коментаря
  • Konfetik 11 березня 2016, 23:22

    Не всегда но месецок потерпеть можно. Хорошо что есть дедусь. А вообще наше общество уже в таком режиме экономии что дальше уже некуда наверное.

  • Irina16 11 березня 2016, 23:24

    вот потому-то и не делаете заначки, поскольку они есть у других

  • Konfetik 11 березня 2016, 23:25

    Точно подмечено всегда знаешь где есть

  • Lerik 11 березня 2016, 22:50

    Готова экономить нп сигаретах мужа, только он не готов:)

  • 3 коментаря
  • Tanser 11 березня 2016, 23:26

    Згідна з Татьяною)

  • MissFisa 11 березня 2016, 23:31

    мы с мужем не умеем распоряжаться деньгами,родители постоянно ругают нас, так и то они они только в общем знают как мы тратим деньги

  • Nika_ 12 березня 2016, 09:52

    Татьяна +++++++

  • Snezhka22081992 11 березня 2016, 22:53

    на манікюрі,покрасці брів і волосся,як на пару місяців то відмовитися від шопінгу!

  • Коментар видалено

  • doodka 11 березня 2016, 23:06

    Откладываю, это у меня в крови)) с детства такая, но вот беда. Я откладываю, муж нет(( Приходится не посвящать в семейные траты и сбережения а то сразу же найдёт куда приткнуть, и главное что по делу, и не возразить) в итоге потом благодарит что насобирала))

  • Tatyana 11 березня 2016, 23:07

    ))) это здорово, когда жена экономная

  • doodka 12 березня 2016, 01:53

    Но бывает и- эх, гулять так гулять)))

  • Tatyana 11 березня 2016, 23:06

    я точно знаю на чем не готова- не готова на питании и сфере здравоохранения
    зато, как недавно оказалось, с легкостью купила недорогой обуви ребенку, сэкономила несколько тысяч- до 2016 только дорогую обувь брала, цены на которую сейчас в среднем 1500 грн за пару))
    сфера развлечений- теперь раз в месяц куда то ездим отдыхать, а не каждые выходные
    ежегодный отдых - бюджет урезан в 2 раза +отсутствие мужа в списках на отдых морской (муж говорит, он совсем не устал)
    иногда хочу на себе экономить, но ,эти мысли меня быстро покидают,))
    а вообще я всегда мужу говорю, что надо зарабатывать больше, когда не хватает - хорошо, что муж это понимает и старается участвовать в доп проектах)) Старания я его ценю и во всем ему помогаю)

  • Konfetik 11 березня 2016, 23:24

    Вот это правильно,только мужа на отдых надо,а то мы все по работам толком и не видемся хоть там всем вместе побыть

  • Tatyana 11 березня 2016, 23:27

    он не хочет, он увидел стоимость отдыха и сказал, что не устал совсем и будет высыпаться дома,)) да и иногда полезно отдохнуть друг от друга и соскучиться)

  • lapysiia 11 березня 2016, 23:28

    мене постійно теж цікавить таке питання як економити,але наекономиш коли продукти харчування дорогі,звикли харчуватися нормально,дитина росте-м"ясо,молоко,риба,фрукти,овочові як без них,чогось і до чаю хочеться добренького(живемо один раз),чоловікові теж добре треба поісти,бо як кажуть -Член не воротнік від крохмалю(картоплі) стояти не буде.
    Одяг стараємося теж по знижках купувати,але надаємо перевагу якості перед кількістю,
    Дитина росте,гардироп потрібно обновлювати постійно,
    Носимо ортопедичне взуття так як маємо вальгус,зараз середня ціна босоніжок 700-800 а іх треба 2 пари,ботінки біля 1000.Час від часу огляд в платних лікарів,
    То хімія закінчилася,то олія,то проста простуда тягне на 500грн. В когось з рідних день народження,там 8 березня(хоча б мамів і бабусь але привітати треба),потім Пасха,Новий Рік.
    Я уже казала чоловікові буду економити а він сміється-На чому,на що ти лишнє витрачаєш питаэ мене?-Перестанеш дитині банани купувати чи молоко.
    По ресторанах не ходимо і ноді в макдональдс чи піцерію,але рідко.
    Іноді дитину розважальні центри але не так там багато й іде грошей.
    Заробляємо ніби нормально,але гроші діваються?
    Не куримо,алкоголя майже не вживаємо,іноді пиво чи вино але дуже рідко,чіпсів,сухарики,коли і всього такого ніколи не купуємо більше з того що воно не потрібне чим з економіі.
    На відпочинок іздимо раз в рік і то виключно заради дитина так як самі по роботі часто за кордоном буваємо тому стараємося совмістити приємне з корисним.
    Стараємося просто гуляти в парках,в ліс на пікніки,
    Мама моя живе в приватному будинку,городину майже всю свою маємо(мама дає) коли малий родився завела курей та кролів,кури,яйця,кролі домашнє.
    Але на чому економити?Хіба ми так багато тратимо,часи зараз дуже важкі настали що до нас везуть у валюті і перераховують на гривні,курс ого-го а зарплати наші то в гривнях і іх не перераховують.
    Іноді страшно жити,що далі буде.у нас одна дитина хоча всім забезпечені але другу родити не хочемо бо не понятно що взавтра буде,одне ще витягнемо а двох як?
    В мене іноді серце стискається коли чую як дитина в мами просить йогурт чи фрукт,цукерку а мама рада купити,в очах біль а грошей лише на хліб,Ось випадок кілька днів тому,я купувала в аптеці ліки від звичайного ОРЗ,біля 500грн,а мама з дитиною купувала дитині ліки ій нарахували 67грн,вона скрутилася і ніяково просить а чогось дешевшого нема нам це дорого.Аж дух мені перехопило.
    Й так не живемо а виживаємо,для багатьох на сьогодні м"ясо уже розкішшю стає.

  • ZoryanaK 12 березня 2016, 01:57

    Маша+++

  • EleNa_Romashkina 12 березня 2016, 00:00

    С этого месяца записывают абсолютно все свои траты,со следующего буду знать на чем модно экономить, хотя куда уж больше и так ничего не позволяю лишнего(

  • 4 коментаря
  • EleNa_Romashkina 12 березня 2016, 00:18

    Шампунь есть))крупы,мясо подкупаю сейчас, чтобы в следующем месяце уже было, а то торговли никакой, зп свою обниму и буду плакать

  • lapysiia 12 березня 2016, 00:22

    Я так образно предмети назвала,бо знаю по собі що знайдеться всерівно щось таке що потрібно купити не по плану.)))

  • EleNa_Romashkina 12 березня 2016, 00:26

    Это да(

  • AlyaMav 12 березня 2016, 00:24

    А мне не с чего откладывать. И так живем сейчас втроем на 1700 грн.

  • danon 12 березня 2016, 01:38

    как такое возможно????? с нынешними ценами на продукты питания????

  • AlyaMav 12 березня 2016, 08:00

    А что делать, если такие зарплаты? Питаемся скромно. Одеваемся тоже.
    Где-то по чуть чуть подрабатываю.
    Здесь вот разрекламировали коллеги аукцион. Но я не уточняла, а они видимо как покупатели довольны. Решила попробовать и потерпела фиаско, ушла в минус

  • Viktoriya1981 12 березня 2016, 01:39

    да ни на чем не готова экономить...

  • tata_g 12 березня 2016, 08:52

    Надо начать с малого..))
    У нас в семье введен "налог на богатство" - 10% от всех суммы дохода семьи.
    В финансовой литературе - это называется стабилизационный фонд или резервный фонд. Размер его должен минимум составлять 6-12месяцев жизни семьи без дохода (работы), т.е. ваши среднемесячные затраты умножаем на 6-12.
    Это не заставит существенно экономить (я не говорю о тех кто живет на 1700грн - тут надо что-то решать с доходом. Но за пару лет вы увидите результат, который вас удивит.

  • 6 коментарів
  • tata_g 12 березня 2016, 23:02

    Анна, вроде депозит в драгметаллах не гарантируется возмещение фондом гарантирования вкладов? Если банк лопнет, то вам ничего не возместят? Может ч ошибаюсь?

  • Anna12 12 березня 2016, 23:14

    Якщо чесно то саме на це увагу чомусь не звертала . Треба буде зайти в Ощад і добряче все розпитати.

  • tata_g 12 березня 2016, 23:23

    http://www.fg.gov.ua Можна ще тут запитати

  • Коментар видалено

  • lapysiia 12 березня 2016, 10:55

    Книги та література це добре коли є гарний дохід,голова не забита проблемами можеа й почитати.Правило -більше заробляти це гарне правило але де більше заробити?-Коли робіт і так нема а зарплати та пенсіі плачевні.
    От скажу особисто про себе,раніше ми працювали з чоловіком на іноземну компанію,мали свою торгівлю тут в Украіні(торнували чоловічим,жіночим одягом) та чоловік працював через іетернет як перекладач.
    Грошей вистачало нормально,те що заробляли на постійній роботі відкладали а з торгівлі та додаткового заробітку жили.Коли заварилася вся ця каша в державі,валюта скочила-торгівлі не стало,пішло все в мінус.
    Додатковоі роботи не сталр так як працював з шведом і він своі вкладення в свій проект в нашій державі заморозив до кращих часів.
    Основна робота забирає багато часу,я навіть коли родила щоб не втратити місце я працювала,дитині ще й місяця не було а уже покидала й літала за кордон,на сьогодні чоловік може більшу половину року бути у відрядженнях ,я місяців3-4в рік,заробіток в порівнянні з нашими середніми зарплатами звичайно не порівняти тому носом не крутимо.
    Але от поговорили й зрозуміли що другу дитину нема як родити,можу втратити роботу,тай сьогодні ця робота є а взавтра іі нема,що тоді.
    Європейці теж не дурні від коли в нас така ситуація ніхто й не думає зарплату нам піднімати хоча навантаження може збільшуватися.
    А украінські зпробітчани в Європі як виживають,мало того що важко зараз виіхати так от роботи там нема і ціни постійно знижують.
    Мама моя працює б"юджетником мала зарплату 1650,ось зрізали на 1300,всім зменшили.Як ій виживати на чому економити,коли ліки й одяг,продуети іноді стараємося ще ми допомогти.
    Ті хто має гроші той не економить а про економіку думають щоденно ті хто й так виживає.
    Коли більшість людей живе в боргах,масло діти по святкам ідять.Яка економія.
    Довели нас до такого що ні основноі роботи ні додатковоі.
    Перестріляти б голігархів тоді і нам би хоч чуть жилося.

  • Коментар видалено

  • lapysiia 12 березня 2016, 11:02

    А щодо питання автора,на чому зекономити щоб на відпочинок поіхати-так ні на чому,щоб іхати на відпочинок мають бути лишні кргти якими можна вільно розпорядитися не в ущерб свм"і а якщо дітей без молока залишити і всю зиму мерзнути щоб поіхати відпочивати і там рахувати кожну копійку то не треба такого відпочинку,відпочивайте в парках,лісах,на дивані.

  • Kristina_85 12 березня 2016, 12:50

    А я веду семейный бюджет, создав в программе Exel табличку приходы, расходы, куда все вношу и очень отлично видно, куда и на что уходит больше денежек. Исходя из этого и можно делать вывод, на чем можно сэкономить.

  • Коментар видалено

  • Mamam_i_detkam 12 березня 2016, 15:01

    У нас семья маленькая,я и две малышки,мы экономим так-моющее для посуды покупаю 5литров в большой бутылке,для него от мыла жидкого флакон с дозатором,пользуемся уже больше года.покупая мясо сразу распределяю-на кусочки порционно по кулечкам для супов и борщей,тушения.делаю котлеты,тефтели,фрикадельки-замораживаю(мясные,куринные,рыбные)творог-делаю сырники из двух кг замораживаю,готовлю их на пару.Так и времени на готовку меньше уходит-достала 6 котлет,насыпала в мультиварку крупу на выбор,сверху емкость для приготовления на пару в нее котлеты-ужин,суп с фрикадельками варится 15мин.летом морожу много ягод.делаю сушки.крупы покупаю на вес.составляю меню,по меню список,по списку-покупки.йогурты делаю сама,в них ягоды замороженные идут)))не покупаем чипсы и тд.сухарики сама делаю))экономим воду,свет.а на лето стали ездить в деревню))))

  • 2 коментаря
  • Mamam_i_detkam 12 березня 2016, 18:49

    А расскажите пожалуйста,мы обычно в ашане закупаемся

  • tata_g 12 березня 2016, 19:27

    http://www.gotoshop.net.ua/nikolaev/

  • Anna12 12 березня 2016, 19:42

    а я ще підписалась на розсилку акцій від супермаркетів у які ходжу найчастіше Інколи там є купончики на знижки , дуже приємно )

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу