Наше читання в липні. Багато фото))

Вже традиційно пишу щоденничок нашого читання з сином (5р6міс) та донькою (2р5міс)

На супер-акції від ВСЛ взяла ось такі книжечки.

Обидві дуже якісні, гарні, милі історії. Про ведмедя-піаніста розчулила мене до сліз. Гарний огляд був у Юлі ось https://kashalot.com/club/post-14224001/

Про зубра теж дуже хороша. Ілюстрації дещо специфічні, але дуже милі. В цій книжечці ілюстрації і текст рівноцінні і взаємодоповнювані, тому що не все, що намальовано є описаним в тексті.

Ось такі книжечки ще придбала недавно і ми вже встигли їх прочитати.  Трошки напишу враження

Відчайдушний боягуз – новинка ВСЛ. Книга гарна, товстенька – 84ст. На сайті в-ва рекомендований вік 6-10років. Ми прочитали трохи раніше і скажу чесно, що деякі моменти в старшому віці були б синові зрозуміліші))) Книга нам сподобалась. 

Головний герой – хлопчик Данько має молодшу сестричку, як і мій син)))  Перша історія про те як хлопчик загубився у зоопарку -  підказує як діяти в подібній ситуації.

Наступна історія більш фантазійна – розповідається про хлопчикові сновидіння та знайомство із Сном)))

Є розгортки без ілюстрацій

А потім ілюстрації на всю розгортку

Сподобалась історія про мікробів-прибульців, у якій Даньо намагається із Сном  їх перемогти

Дуже зворушлива історія, яка стала назвою збірки – Відчайдушний боягуз. Тут розповідається про те як Даньо з другом  Ігорем знімали кіно. І негативного героя там грав хлопчик Ріят – він переїхав в те місто недавно, ще не мав друзів, а  вдома говорив якоюсь незрозумілою мовою.

Всі думали-гадали, що ж змусило його родину переїхати. От як хлопчик пояснив

Так, він говорив вдома кримсько-татарською мовою.

Ріят врятував хлопців, які впали в яр разом із старим мостом. Хоча сам дуже злякався. Діти  стали гарними друзями))

Фантастична і дещо заплутана історія про мандри у часі - пояснює навіщо діткам вчитись у школі))

От остання історія мене спантеличила. Розповідається в ній про передноворічний час, коли в гості приїжджають два дідусі хлопчика. І ці дідусі мали деякі розбіжності в поглядах. Один був прихильнтком Святого Миколая, інший –Діда Мороза. От вони двоє нарядились в костюми цих дідусів прийшли до діток, потім посварились, трохи побились навіть. Даньо згодом їх помирив.

Так от у нас в сім"ї наразі приходить Св.Миколай. Про Діда Мороза син знає як про Миколая в іншій країні. І ось ці суперечки в книзі були йому не зрозумілі)

Огляд Іри https://kashalot.com/club/post-15944531/

З новенького ще Електромобільчик Сашко – із серії Читальня від Ранку. Синові дуже сподобалась. Огляд робила Іра https://kashalot.com/club/post-16965031/

На олх купила недорого книжечку – Пригоди Марійки Михайлової. В-во Теза. Видавались із  різними обкладинками. Автори  Марина та Сергій Дяченки.  Перед покупкою читала ось такий відгук https://bookchest.livejournal.com/15117.html - він такий дуже прискіпливий. Так, воно трохи нелогічно, що дівчинка-школярка розслідує справи, що той Майор такий трохи добряче недотепа, що Марійка пізніми вечорами мусить йти з дому, бо без неї ніяк, та й злочини там такі трохи фантазійні. Але то ж дитяча книга і вона нам сподобалась)))  Даю трохи розгорток

Ще ми перечитали наші старенькі книжечки, які любимо: Маша і Ойка, Про безпеку та збірку Казки та оповідання Сутєєва. Трошки навіть з донькою читали Сутєєва.  Збірка мені подобається, переклад досить непоганий. Дам трошки розгорток

Видавництво Національний Книжковий проект

Зараз доня полюбила книжечки про свинку Пеппу, хоча мультик її не дуже й цікавить))) а книжечки просить читати))) Ось така колекція у нас. Ще от пишу і згадала, що маємо міні-картонки англійською. Треба дістати їх ближче)))

Ще ось такі читали з донею книжечки

Чап-чалапу, гусоньки! – коротенькі гпрно ілюстровані віршики

Мануель і Діді – прочитали до зимових пригод мишенят. Більше слухати не захотіла)) Нічого, відкладемо на потім))) Син їх досі любить – цих мишенят))

****

Ну і ще про наш обмін книжками. Ось  такі ми прочитали. Всі класні, але мені особливо припала до душі про Ніколаса Так багато книжок. Класний огляд Мирослави https://kashalot.com/club/post-11635831/

І ось такі книжечки вчора наміняли)) але то вже буде інший допис)))

Дякую всім за увагу)))

37 коментарів

  • IrunaP 1 серпня 2018, 13:58

    Гарні книжечки!))
    " Арнольда" малий вхопив у книгарні, але я таки пошкодувала грошей і не взяла книгу)).

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 13:59

    Дякую)) ми ще не читали Арнольда)))

  • IrunaP 1 серпня 2018, 14:04

    У ній мало тексту))) Хіба ілюстраціі)).

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 14:09

    Так, мало)

  • VBelka 1 серпня 2018, 14:05

    Супер книжечки. А де брали книжечки картонки на англ.про Пеппу?

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 14:10

    Дякую. На секонді

  • VBelka 1 серпня 2018, 14:12

    Ясно:)

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 16:49

    Ось такі міні-книжечки

    Зображення
  • Helen_2017 1 серпня 2018, 14:41

    А книги про Пеппу української теж на секонді брали? Хочу їх знайти)

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 14:54

    Ні, це видавництво Перо. Запитайте в Мирослави. Їх ще більше є- і вімелі, і картонки

  • Helen_2017 1 серпня 2018, 23:34

    Дякую!!!

  • Nescafe 1 серпня 2018, 15:02

    Оксанка,ти надихаєш на створення такої рубрики)
    Книга про боягуза здалась мені якоюсь трохи політичною, ну я б її так зрозуміла)

  • 2 коментаря
  • Nescafe 1 серпня 2018, 15:18

    Ну це навпаки добре,що про це пишуть. Дітям теж якосб треба все розуміти на своєму рівні.

  • miros_ya 2 серпня 2018, 08:30 1

    Рубрика вже буде зобов'язувати, а ось так за покликом душі подібні огляди Оксанині - це унікальний продукт, який всім дуже подобається :)))

  • Oksana_Kh 2 серпня 2018, 09:58

    :smile::kissing:дякую

  • umberto 1 серпня 2018, 15:08

    Цікаво. В мене дитина навпаки мультик про Пеппу обожнює, а купила їй віммель від Перо і він її взагалі не зацікавив))) Напишеш потім як вам книжка про Боба. А відгуки на bookchest як прочитати, то більшість книжок погані)))

  • 6 коментарів
  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 21:07

    Та ми не зловживаємо ніби))) стараюсь не підвисати на тому. Але от їхали на море і в дорогу готувала декілька гаджетних забав. Завантажила кілька тих її відео, пісеньки, пару мультів - практично нічого не підходило. Найкраще доня дивилась записані мною відео її та брата)))))

  • umberto 1 серпня 2018, 21:22

    О, в нас також самолюбування в фаворі. А ті відео, я розумію, що від пари роликів нічого не буде. Але в наших родичів син може годинами дивитися відео, в якому інші грають в майнкрафт і нічого крім того не дивиться, навіть сам не грає. і мене той приклад дуже лякає.

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 21:27

    Ага, таке справді лячне.

  • Kukuzya 1 серпня 2018, 16:00

    Люблю Ваші щоденнички :heart_eyes: Дякую!!!
    Заспокоїли мене з "Відчайдушний боягузом" на рахунок віку - бо я все думала, що нам він треба терміново. Але ще маю трохи часу)))
    І все ще думаю над "Мануель і Діді", кожного разу в Ашані на них дивлюся... Ніяк не можу вирішити, треба вони нам, чи це не маст-хев :joy: :joy: :joy: Бо з цими оглядами в КК треба все і зараз :joy:
    Збірка Сутєєва у Вас класна. В нас є лише кілька його казок у збірці "Казки для малюків", теж в українському перекладі, але в моїх хлопців казки чомусь не дуже популярні, то кожного разу дивлюсь і відкладають покупку збірки Сутєєва на користь чогось іншого. Заспокоюю себе тим, що всього не купиш :joy:

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 16:11

    Дякую)))) зі старшим Мануель і Діді читали безліч разів, дуже люблю їх сама))) обидві книжечки маємо. От доня поки не хоче їх слухати)) Сутєєва дешево купувала, і досить гарно нам пішла. Синові про різні колеса найбілтше подобається і оті мальовані казки (де поетапно малюють). Відчайдушний боягуз - дуже хороша, але не поспішайте - може попаде в якусь акцію від ВСЛ)))

  • Kukuzya 1 серпня 2018, 16:16

    Отож і я думаю, що треба чергову акцію від ВСЛ чекати, і щоб вони і боягуза, і Мануель і Діді в акцію виставили :) Мабуть, наївна :joy:

  • mamaO 1 серпня 2018, 19:54

    Чудові книги. У нас такий Сутєєв був хітом. Десь у 2-3 роки. Зачитаний дуже. Зараз клеєний переклеєний

  • Oksana_Kh 1 серпня 2018, 20:25

    Дякую))

  • Ulyana 2 серпня 2018, 12:22

    Прикольна та Марійка, дякую за твій допис, збережу в обраних)

  • Oksana_Kh 2 серпня 2018, 12:26

    Дякую, Улянко)) прикольна))

  • miros_ya 31 березня 2020, 09:46

    Бачиш, як вам повезло, що суперечки про те, хто приносить подарунки, незрозумілі дитині? :) А хтось має, ось так, одного діда з Заходу, друго - зі Сходу і все стає не так однозначно вже.

  • Oksana_Kh 31 березня 2020, 09:59

    Все легше було б пояснити старшій дитині, яка вже розуміє, що подарунки від батьків та родичів. ФТут діди повдягались в костюми і сперечаються. А мій син вірить в Миколая)))

  • miros_ya 31 березня 2020, 11:20

    @Oksana_Kh Сувора правда життя :))))) - це я про дідусів, що не завжди спільну мову знаходять.
    Моя теж вірила (чи ще вірить - побачимо в цьому році :)). Але ще у нас існує поняття "помічники Миколая", адже ми самі робили подарунки діткам з інтернатів - треба було якось пояснювати, чому це робимо МИ :) І посилки з книгообміну - теж від помічників були ;)
    Та й нерідко в мультиках, книгах, фільмах зустрічаємо перевдягання, як у книзі цій - теж легко пояснити це, якщо заздалегіть ввести в сім'ї поняття "помічників Миколая/Мороза" :))))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу