Книжковий арсенал

Нарешті і я туди дісталась) але відразу попереджую тих, хто завтра збирається їхати - купіть електронний квиток, бо на вас буде чекати ось такеі всі кинулись купувати, та інтернет (певно через активність) там не працює просто! Або працює так повільно, що легше чергу вистояти))) 

Показувати стенди не буду, це вже зробила Мирося ) та і була я в обідній час, коли там купа людей і пофотографувати нормально немає просто можливості. Пробіглась по стендах, порозмовляла з деякими видавцями. Порилась в коробках розпродажу ВСЛ і купила Подорож з чарівним атласом Венеція Надійки Гербіш за...!!! 40 грн) тоді як на основному стенді вона 120 грн! Круто. Було б більше часу, ще навибирала б. Також довгоочікувана книга Неба Зоряна ніч Ван Гога тільки на Арсеналі по акційні ціни ціні 600 грн (повна 700 грн). Це якщо хтось все-таки вирішив придбати за ці неймовірні гроші. Але знаєте, вона, певно, їх вартує. Ну класна!!!

Ще я купила Бригантину Гончара всього за 50 грн!! Така розкішна книга і так недорого. Та ще й ілюстрації моєї улюбленої художниці Катерини Штанко. І тут мені неймовірно пощастило - далі розкажу чому. 

Потім пощастило ще раз - на стенді Урбіно підписував книги Гжегож Касдепке. Такий харизматичний) мені потрібно було терміново вирішити, яку з його книг взяти. Вибір пав на Велику книгу почуттів. І здається мені, що це був правильний вибір :grin: ось і автограф

Чому я бігла як ненормальна? Тому що хотіла ще потрапити на дві презентації.

Перша - ось цих двох книг філософа Оскара Бреніф'є.але сама зустріч була не для слабаків) з філософами важко розмовляти. А саме цього він хотів від аудиторії. Багато хто просто йшов, не  чекаючи закінчення. Ті, хто наважувався задавати питання, потім жалкували про це. Але загалом цікаво. Основний його меседж - менше говори і більше думай. Не задавай зайвих питань, якщо можеш сам додуматися, помовчи, подихай перед тим, як  щось сказати. Не відповідай на питання дітей, точніше не обов'язково відповідати. Краще дати ще якесь запитання щоб навести дитину на правильну думку чи просто змусити подумати. В принципі, майже у всьому я з ним солідарна, але він вів діалог якось зухвало і можливо зверхньо (може тонкощі перекладу!??), тому книгу  я не стала купувати і не брала автограф. Все-таки 150 грн за книжку то немало. Можливо якось пізніше і придбаю. 

далі я швиденько пробіглась по дорослих книгах, купила Вірші 3 і на презентацію!!! 

Це було щось неймовірне і феєричне! Концерт, не менше) ну вміє Малкович, вміє!

почали з гімну Галамаги. Спеціально на презентацію Фантастичних звірів (яка була відразу після цієї) з Вашингтону прилетів Віктор Морозов! Який він класний, я не можу вам описати) грали, співали, жартували. Були присутні художники Улюблених віршів 3, а пізніше приїхав ще й Григорій Фалькович! Художники розповідали про свої малюнки або декламували вірші, Малкович знову розважався дотепним читанням з Морозовим. Перехожі зупинялись і, здається мені, це була одна з наймасовіших презентацій арсеналу. І найгучніша, точно! 

Ось Іван Сулима. Ілюстратор багатьох віршів та автор обкладинки. Сказав, що ілюструють вірш про дитинку яка кричить на весь будинок, думав про своїх донечок)

Поряд Сашко Продан. О, і поки не забула, в цьому томі вже вказано художника на кожному розвороті, що дуже радує)

 Далі поетеса Галина Малик​Маликі Григорій Фальковичпоряд з ним Грася Олійко

І нарешті Катерина Штанко, яку я обожнюю. Вона ілюструвала вірш про вітрянку і розповіла, що в дитинстві, хворіючи цією хворобою, розмалювала зеленкою таткові черевики. А він їх викинув на смітник, що дуже засмутило майбутню художницю :joy:нп цьому фото як раз Малкович показує цей вірш, а вона розповідає.

Потім вірші, декламування

І навіть репчик від Малковича. Так, саме реп! Вірш про роботів так гарно звучить в цьому стилі :grin: в мене є відео, спробую завантажити. То круто) і наостанок була ще пісня про Фантастичних звірів, яка склалась перед самою презентацію і буквально "порвала" зал) і автографи!!! Зловила всіх. А як же!) і я правда не знала, що Штанко буде присутня, але інтуїтивно придбала Бригантину. Ось автограф і для мене)

ну і мої скарби! Не вистачає тільки Пуанти для Анни, які вчора для нас купила і підписала подруга :wink:

маленькі то книги Веселки. Мініатюрні видання старих хітів. Директор видавництва подарував, в купу до Бригантини) а про Сонячну юшку на днях буде докладніше. То теж проект Веселки, але вже сучасний. А ще я дуже тішусь, що вони перевидає Шевченка з малюнками Штанко (ну ви вже зрозуміли, що я тащусь від її робіт:grin:). Я тільки нещодавно придбала букіністичне видання, а тут раз і новесенький-гарнесенький томик вийшов. Мирося теж в своєму огляді показувала трохи. 

Ой, ще одне. Цікаві пазли типу Ларсен по 100 грн. Там картинки і слова англійською. Начебто якісні. 

А ще познайомилась нарешті з Мамою Олею та зустрілись із Світланкою :smile::grin: Арсенал дарує чудові зустрічі) Вже не можу дочекатись наступного :joy:

Всі хто ще там не був - швидко завтра на закриття! Це неймовірна атмосфера, багато цікавих людей і ще більше класних книг! Все. Закінчила. Хух...

Кінець)

Додала на свій канал відео https://m.youtube.com/channel/UC8NPMCdPb3bx5Hmia0z2vHg вибачайте за якість, але що маємо. Вірші краще слухати, маючи перед собою текст. Мої дівчата вчора разів зо 5 Роботів слухали) тепер і я так їх читаю :grin:

55 коментарів

  • Nescafe 2 червня 2018, 22:07

    Чекаєм Фото:disappointed_relieved:

  • 9 коментарів
  • Nescafe 3 червня 2018, 08:27

    Я заснула(( але вже все перечитала, презентація від абаби це те,де я найбілтше хотіла б побувати! А ота фотка з автографами, то найбільша цінність!!! Ух,заздрю тобі Іринко! Молодчинка, що вирвалась і все встигла!

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 08:29

    Мар'янко, скажу по секрету - такі автографи ще в одної панянки з нашого клубу є) бігала з двома книгами))

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 08:46

    Додала посилання на відео

  • Kohanocka 2 червня 2018, 22:21

    вхід платний ?

  • Irina_ilovebooks 2 червня 2018, 22:29

    70 грн повний квиток.

  • KMKM1 2 червня 2018, 22:21

    Тотальне зубожіння)))

  • 2 коментаря
  • Irina_ilovebooks 2 червня 2018, 23:22

    Михайло, а до чого тут політика? Пояснюйте, раз написали це в моїй темі

  • KMKM1 2 червня 2018, 23:45

    Есть такая категория людей, которые все время ноют, во всем ищут только плохое, рассказывают, что в Украине "тотальне зубожіння", люди по пол вареника покупают и по одному гнилому яблоку, а свежую выпечку приходят в супермаркет хотя бы понюхать... А я смотрю на эту бесконечную очередь из людей, готовых отдать 70 грн, чтоб только зайти на Арсенал и думаю: Может не так все и плохо? (риторический вопрос) Заметьте, я не хотел ничего этого писать, Вы попросили.

  • Irina_ilovebooks 2 червня 2018, 23:48 3

    Дякую, що написали. У мене дух перехоплювало від кількості відвідувачів і шанувальників книги. І таке невимовно щастя всередині!)

  • Mama_Ollya 2 червня 2018, 22:57

    Интересно же дальше)))

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 00:15

    Вже)

  • Simba 2 червня 2018, 23:24

    На какие презентации вы попали?

  • Simba 2 червня 2018, 23:25

    Моя дочка так хотела на презентацию третьего тома Лунастров Н.Щербы. Вы там не были?

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 00:15

    Ні, не була. Там нереально все обійти)

  • alina_samoylova 3 червня 2018, 00:00

    Іро, вау! Дуже жалкую, що сама не потрапила. Але передивляючись ваші дописи, начебто, сама там все це бачила і чула))) дякую

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 00:15

    У вас ще є можливість - завтра теж цікаві презентацію будуть!)

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 00:15

    Будь ласка)

  • Antyk 3 червня 2018, 00:31

    Класно! Дякую, що поділились враженнями! Дійсно величезна черга.

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 00:34

    Будь ласка! Черга велика, але рухається швидко. Думаю хвилин 20

  • Listra 3 червня 2018, 00:55 1

    такі черги мене неймовірно тішать)))

  • Listra 3 червня 2018, 00:49

    Беніф'є варто було купити, їх продають по 180, це взагалі чудово, що вони видані українською. У мене є Свобода, Щастття та Життя російською, планую завтра прикупити ще 2 видані українською. Книги не дають відповідей, але дають можливість замислитись і зробити висновки власноруч. Ціна 150 грн - гарна для них, російські аналоги по 300 з гаком вже.

  • 1 коментар
  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 00:56

    Можу ще додати. Він згадав про те, як ми завжди поспішаємо. А щоб виховати дитину, потрібно бути спокійним. Викинути всі думки, хаос. Просто розмовляти, без поспіху. Відразу той вірш із Улюблених віршів про Хочу жити неквапливо згадала ..так воно і є. Ну от не знаю, хотіла купити, але після зустрічі чомусь бажання відпало. Точніше зменшилось. Начебто зрозуміла суть і вирішила що без них обійдемось....хоча от весь вечір про них думаю...

  • Listra 3 червня 2018, 01:03 1

    Я дуже довго намагалася знайти Свободу за доступні гроші і не жалкую)) Потім було життя, там є певні відповіді на тему смерті, моїй дитині це було потрібно в якийсь період, щоб не тільки мама відповідала на питання, а і в книзі знайти. Я спробую зробити огляд

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 01:04 2

    О, це буде класно. Давайте

  • Svetlana_Ya 3 червня 2018, 06:04

    Іра, неймовірно! В тебе стільки «улову»!))))) радію разом з тобою!!!! Хотіла б дуже побачити цю феєричну презентацію.. як круто!!! Вітаю!!! Я, ніби, як на іншому арсеналі була :joy::joy::joy:

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 08:16

    Ну презентації то як раз інше, наче переносишся в якийсь чарівний світ!)

  • Kukuzya 3 червня 2018, 08:27

    Дуже дякую за допис і Ваші враження від Арсеналу! Як сама там побувала. Презентація Улюблених віршів переконує, що їх таки треба купити)))

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 08:46

    Обов'язково купіть. Вони класні! Додала відео)

  • umberto 3 червня 2018, 09:44

    Який чудовий огляд! Зловила себе на думці, що я за всі форумні роки жодного разу не була на презентації дитячої книги, треба буде надолужити при нагоді)

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 09:49

    Обов'язково! В цьому вся магія арсеналу!)

  • umberto 3 червня 2018, 09:56 1

    О, яце чудово розумію))) на львівський форум я тільки заради презентацій-літературних читань і ходжу) просто саме на дитячій ніколи не була)

  • natasha_kb 3 червня 2018, 10:10

    Іра, дякую за чудову розповідь і фото з арсеналу. Вот УВ 3 з всіма автографами це просто курть нереальна! Це величезна пам'ять буде.. Як мінімум сюди я просто б мріяла потрапити і підписати.
    Яка там чарівна атмосфера:heart_eyes:

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 10:17

    Так, атмосфера неймовірна) буду тепер намагатись підписи зібрати інших художників і поетів книги)

  • Ljama 3 червня 2018, 12:19

    Прочита Ваш допис і прямо мурашки по тілу. Ох ця атмосфера...прямо перенеслась. Вже з гетерпінням чекаю Львівського форуму

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 21:27

    Дуже рада, що допис викликав такі емоції!)

  • Vitaliya 3 червня 2018, 19:41 1

    Хоть так...побывала :)
    Спасибо !

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 21:27

    Приїжджайте наступного року! Приймемо з дівчатами в себе :wink:

  • Vitaliya 3 червня 2018, 21:34

    Дякую. Нам 1,5 години на авто. Але дорого ))

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 21:44

    Такие ж раз на рік! Як міні-відпустка)

  • Alina_D 3 червня 2018, 20:54

    Клас. Дякую за віртуальні екскурсію

  • Irina_ilovebooks 3 червня 2018, 21:29

    Будь ласка!)

  • Karolina 4 червня 2018, 10:15

    да, спасибо за обзор)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу