І ще раз про ЦЕ

Пише Ярослав Маринович  - засновник «Видавничої групи КМ-Букс» - на сторінці у ФБ.

Друзі, десь місяць тому деякі громадські діячі почали розганяти тему про нашу книжку "Відверта розмова про це". Вони кричали з різних трибун: "чому вчать наших дітей, це неприпустимо, це підручник, який читають наші діти у школах, а тут таке..." У результаті вони добігли до дня запитань до уряду у Верховній Раді де питали «про це» Міністра Освіти та Прем'єра. Після цього нам дзвонили із Міносвіти і питали теж саме...Я хочу поставити крапку у цьому питанні:

По перше, це не підручник і в школах його немає, але це цікава ідея, може має сенс;

По друге, це ліцензійна книга, яку в оригіналі на іспанському видає видавництво Oceano, права на видання у якого і придбало КМ Букс;

По третє, ця книга прочитана та схвалена провідними дитячими психологами в Украіні. Наприклад, книгу редагували та адоптували декілька спеціалістів із профільних наукових інституцій;

І по четверте, нижче результати комлексного експертного лінгвістичного дослідження, писемного мовлення та експертного мистецтвознавчого дослідження цієі книжки.

Купуйте цю книгу для себе, та пояснюйте дітям усі речі про це.

Взяте звідси

Помітила і по коментарях в КК таку тенденцію: говорити правду про те, звідки дитина взялась батьки хочуть, але вперто відкидають роль секса в цьому процесі. Але ж діти зачинаються не просто від кохання: тато-мама зустрілися, покохали одне одного, а потім з'явився ти! Дехто, аж заздрити починає тим, хто зачав завдяки ЕКО, а народив через кесарів розтин - не треба ні брехати дитині, ні розказувати про статевий акт та вихід з вагіни під час пологів.

Я не знаю універсальної поради, тому що її не може бути! Адже кожна дитина унікальна і лише її батьки знають, як саме і коли подати їй інформацію. 

Ясна річ, на перше ж запитання, яке дитина поставить у 3 роки, не треба розповідати ВСІ подробиці. Та й, будьте певні, мало яка дитина в цьому віці буде задавати питання "Як я туди потрапив?" та "Як звідти виліз?".  

Взагалі, я до того, що не хочете читати ці книги - не читайте! Не треба намагатися вберегти від них всіх інших. 

 

60 коментарів

  • Oljabka 24 травня 2018, 08:49 2

    Підтримую! Мене особисто в ступор привело саме та інформація що дітям в школі чи то в садіку будуть цю книгу викладати.
    Адже я також притримуюсь тої думки що кожна мама для себе обирає коли подавати інформацію про секс дитині, коли саме її дитина буде готова до цього. Бо в цілому книга мені подобається. І мені таки простіше пояснити "Як звідти виліз?", тому що це відбулось саме ч/з кесерів розтин)))) А от конкретних питань "Як я туди попав" в свої 4р він ще активно не задає, принаймі поки що могла це питання акуратно обходити, спираючись на любов тата і мами))))

  • 6 коментарів
  • Kosmonatka 24 травня 2018, 15:33

    В принципі, це лиш більше рекламує, так що - благородне діло)

  • Puppy_in_the_bush 24 травня 2018, 16:49

    Мене нещодавно запитували батьки чи це правда, що в садку будуть про секс вивчати

  • Innesss 25 травня 2018, 15:45

    Lorelea, дійсно краще в школі. Бо вони такого в телефоні надивляться, що ЦЕ набагато вже важче пояснити.

  • Irina_ilovebooks 24 травня 2018, 08:50

    Моя питала))) але я згодна, брехати і не говорити про секс це безглуздо.

  • 5 коментарів
  • Kosmonatka 24 травня 2018, 14:46

    ага, це точно)) те саме) дістали книги, розповіла про цикл, і все таке. Потім перепитував ще раз, знову повторили. Про спеціальну дірочку для дитини дивувався, але сприйняв абсолютно нормально. Тепер його розмови дітей не здивують)

  • caxara 24 травня 2018, 17:09

    А у меня дочка плохо восприняла информацию про" специальную дырочку", сказала, что лучше в интернате ребенка усыновит. И никогда рожать не будет( так, что все очень индивидуально. И надо прощупывать почву, прежде, чем все правду выкладывать.

  • Kosmonatka 24 травня 2018, 17:22

    Так, це точно. Я дуже акуратно говорила і спостерігала за ним, видаючи інформацію маленькими частинами.
    Але мої взагалі чудово фізіологію сприймають. Вони ще досі не розуміють соромитись. Не стикались із цим.

  • danon 24 травня 2018, 09:25

    Хорошая книга. Моя дочка первый раз спросил про секс в 5 лет. Тогда объясняла без подробностей, сейчас ей 9 лет., уже в курсе всего этого) и прочитали эту книгу в 7 лет.

  • Gvelana_Anna 24 травня 2018, 09:27 4

    Та да, від депутата з трибуни ВР чути обурливу проповідь "чому вчать дітей" було дуже дивно. Скрепьі ще довго будуть докучати у нашому суспільстві

  • Kukuzya 24 травня 2018, 09:36 9

    Такі "активісти" - це зазвичай люди, яким всеодно, за що, аби поборотися. Вони можуть одночасно боротися з совком і пропагувати совкові методи виховання. Думаю, більшість адекватних людей вже давно зрозуміли, що з дітьми про це треба говорити раніше, ніж вони самі взнають зі сторони.

  • miros_ya 24 травня 2018, 10:16 1

    :))) Це точно! Як кажуть "За любой кипишь, кроме голодовки" )))

  • Katya_Solo 24 травня 2018, 09:36 2

    Підтримую!!! По перше це діло кожного що читати і яку інформацію подавати СВОЇЙ дитині, а по друге потрібно з голови викинути СОВОК і хоч трішки адаптуватись під сучасний світ.
    Більше у мене не має що сказати!

  • Rosya 24 травня 2018, 09:49

    +++++

  • rooanna 24 травня 2018, 10:13

    Моему 8. Периодически возвращается к данной теме и задаёт новые вопросы. Согласно возрасту всегда честно отвечала на его вопросы. И, да, мне тоже немного легче, было кесарево. Сейчас вопросы становятся более конкретными и я даже не знаю с чего начать. Недавно смотрела эту книгу в магазине и мне она показалась очень"приличной", доступной детям. Судя по шумихе - " хорошие сапоги, нужно брать"

  • miros_ya 24 травня 2018, 10:17

    :))))))) Одразу кадр з флыьму постав перед очима!
    "Согласно возрасту" - от воно! Підтримую!

  • Kosmonatka 24 травня 2018, 13:06

    про кесарево - це одне, простіше розповісти ,звідки саме конкретна дитина з'явилась, а не діти взагалі з'являються). Важливо батькам особисто розповісти усю правду до того, ніж дитина дізнається від інших.

  • Melisenta 24 травня 2018, 10:19 5

    Там особливо придирались до одностатевого кохання, мовляв, наших дітей вчеть бути геями і лесбійками. Це наскільки треба бути зашореним, щоб допустити що цьому можна навчити або заразити, і значить якщо дитина не знатиме про існування гомосексуальності, то все буде гуд. Ніби мало історій про таких людей, які зрозуміли, що не тої орієнтації, і це приводило до депресій та самогубств, бо суспільство ж не прийняло.
    Про секс дитина теж має знати нормальну правдиву інформацію, і бажано до 6-7 років, бо далі вже те, що не розказали батьки, розкажуть однокласники. Я двома руками "ЗА" за такі книжки.

  • Krakozabra 24 травня 2018, 14:35

    Моя подруга, в далекі 90-ті роки розповідала (вона тоді у 3-му класі навчалася): "Представляешь, бабушка не знала, кто такие гомосексуалисты. Пришлось рассказать"))))
    Ціми "срєпами" наші депутати дуже нагадують своїх колег із сусідньої держави(((

  • Vira_Melnic 24 травня 2018, 10:19 1

    Батьки, як завжди, схильні перекладати відповідальність за своїх дітей на когось... на вчителів, вихователів, суспільство, міністерство... Дуже хороша книга, рекомендую :)

  • mamavkube 24 травня 2018, 10:21

    Моїй дочці 5 років, вона вдома знайшла цю книгу в моїх загашниках, сама уважно продивилась всі сторінки, я трохи нервувала, але все що донька після перегляду сказала, це те що коли вона виросте і буде такою як я, в неї теж буде малюк. І насправді я вважаю що треба говорити про такі речі, в тому числі у школі, для того щоб діти не дізнавалися деінде. Особливо зараз, в епоху інтернету. Знайомі свою семирічну доньку застукали за переглядом порно на планшеті, як вона його знайшла - незрозуміло.

  • miros_ya 24 травня 2018, 10:36 3

    "сама уважно продивилась всі сторінки, я трохи нервувала, але все що донька після перегляду сказала" - от-от, МИ самі ще досить комплексуємо говорити про ЦЕ і чекаємо якоїсь вульгарщини від своїх же дітей. Але для них - це, просто, ще одна інформація про оточуючий світ. І від того, наскільки відкритими для розмови будемо ми - батьки - залежить, як вона далі реагуватиме на подібні теми. Дощ іде, пори року змінюються, а діти народжуються від статевого акту. І її вже потім не пройме шушукання однокласників :)

  • Lorelea 24 травня 2018, 12:01

    miros_ya ++ золоті слова. Ярказ ті, кому забороняють говорити "про це" вдома переглядають потім порно під партою.

  • mamavkube 25 травня 2018, 18:59

    І я тої думки, просто себе переналаштувати потрібно. А так до цих пір пам'ятаю як ми вчили по анатомії в дев'ятому класі статеву систему. Вчителька сказала прочитати про себе відділ і сама вийшла з класу :grin:

  • Vitaliya 24 травня 2018, 10:41

    Взагалі, я до того, що не хочете читати ці книги - не читайте! Не треба намагатися вберегти від них всіх інших.
    ==========
    золотые слова

  • sana_say 24 травня 2018, 12:26 1

    "Та й, будьте певні, мало яка дитина в цьому віці буде задавати питання "Як я туди потрапив?" та "Як звідти виліз?"
    Мій ставив саме такі питання і саме у віці близько трьох років :)
    Я снова буду в оппозиции) Книги по интимному воспитанию детей, безусловно, нужны. Но конкретно в этом издании меня, как и депутатов, смущает то как освещается тема сексменьшинств. Именно КАК. Здесь преподносится это как вид нормы: можно жениться с представителем противоположного пола, а можно - с представителем своего. Извините, но для нашей страны это пока что не норма! И надеюсь, что нормой не станет.
    Я сама толерантно отношусь к этой теме, но против ее навязывания и бесконечного размусоливания.

  • 10 коментарів
  • Kosmonatka 24 травня 2018, 17:23 1

    Опечатка. Одруківка)

  • Kosmonatka 24 травня 2018, 17:28

    Тоді не можна казати, якщо ти заміжня чи одружений). Навіщо про це кричати.
    Моя особиста передмова: ми тримали велике господарство, мали щорічний приплід. Тому про наявність гермафродитів та бісексуалів в природі дізналась задовго до того, як почула по ТВ чи прочитала в книгах. Природа була наочним посібником.

  • Agness 24 травня 2018, 19:29 2

    Гасло мого брата:" нехай будуть гей паради,аби тільки не війна!!!"))))))

  • natasha_kb 24 травня 2018, 14:44

    Дівчата, я відчуваю себе динозавром, або мамою "не такої дитини" :joy:
    Ну з Робертом зрозуміло, він не розмовляє, тому не питає про "це", але ж і Ерік мій ніколи не питав жодного питання про дітей, вагітність ітд. Я купила "Не в капусті.." черга до неї не дійшла ще))) Ерік переглянув і все, нічого не питав :joy: вот думаю, варто мені поговорити з ним про "це"? У когось було таке, що діти не цікавились цією темою?
    Хоча про секс думаю він цілком все розуміє. Ми навіть коли фільми якісь дивились, ніколи не виключали і не просили його вийти, де був секс. Згадую як мені в дитинстві, коли постільна сцена була, батьки переключали канал, смішно зараз згадуючи це :joy:
    Як є ті, хто возмущався проти книги, так є і інші, які її захищають. Дійсно, таке враження, що всерівно про що, головне возбухати. Це справа кожного коли в в якому виді подавати інформацію. На будь яку річ є 2 погляди, і коли один із них намагаються просунути, то це вже йде нав'язування своєї позиції, всі ми дорослі і розумні люди, щоб робити так, як важаєм за потрібне!
    Особисто я тільки "За" за такі книги. І я теж підтримую, що і в школі варто вводити спеціальну дисципліну, щоб дітям це пояснювали, і можливо статистика по ВІЛу була б меншою і вагітностей у шкільному віці. В інших країнах з цим значно простіше і нема такого предвзятого відношення як у нас.

  • 2 коментаря
  • miros_ya 24 травня 2018, 15:40

    І мій не питав. Я купила, коли до школи пішов - у 6 років - і почитала з ним.

  • Katya_Solo 24 травня 2018, 16:24 4

    Наталі спокуха не хвилюйся! я в 19 на практиці взнала що то таке))))) у Еріка попереді ще неосяжні горизонти))

  • Kukuzya 25 травня 2018, 09:06

    І мій до 4-х ще ні разу не задавав подібних питань, навіть схожих. Я для себе вирішила, куплю книгу і почну розмову, коли сам запитає. Але якщо до школи питати не буде, то в 6 років перед школою поговорю з ним сама.

  • HoAnna 24 травня 2018, 16:34

    Читала цікаву статтю про сексуальну освіту в Швеції. За результатами рівень народжуваності, наприклад, в Великобританії серед 15 — 19 річних становить 19,7 народжень на 1000 жінок, тоді як у Швеції цей показник становить 5,2 на 1000 (мовчу вже за Україну..)
    ось стаття, дуже цікаво! https://bokmal.com.ua/people/swedish-sex-education/
    і взагалі там сексуальна освіта йде ще в початковій школі, а найбільша частина курсу припадає на 5, 8 і 9-й класи ))

  • HoAnna 24 травня 2018, 16:37 1

    І, Мирослава,є у Вас ще ці книги в наявності? :))))

  • Nescafe 24 травня 2018, 16:46 2

    Дивилась відео того дипутати,і щось так соромно за нього було. Дорослий дядька,а таке ...каже.
    Книга однозначно в планах, ростем поки)
    Про "як туди заліз і виліз" запитує, але для нього це як запитати,чому машина так швидко їде, чи як так травичка поливається. Почув відповідь і ладно)

  • anna_yarmolenko 25 травня 2018, 17:02 1

    Нещодавно одна пані намагалась мені доказати, що це жахлива книга і тут мені захотілось кричати на весь світ! Це суперкнига, так, відверта, так, дається вона тяжко тим людям, які слово секс при дітях не говорять,(я вже промовчу про інші). Але я її вважаю однією з небагатьох справді вартих, корисних кних на багато років вперед.
    Дитині 3,8 читаємо іноді-багато питань задає і про статеві органи свої і брата, і чому вони саме такі. Багато ще не розуміє,та це поки)) написано саме відверто і мені саме це імпонує

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу