Хочу приєднатися до чудового букмобу

Велике спасибі Ульяні за таку гарну ідею.

Ми, на жаль, ще не доросли до того рівня книгоманії, коли збираються цілі серії по прізвищах художників, але і в нас на поличках є приємні для ока книги. Покажу ті, де моя думка співпадає з думкою моєї малечі - ті книги, де вони можуть розглядати картинки подовгу і в усіх подробицях, а я не знаю, милуватися мені в цей момент ілюстраціями, чи радуватись за дітей (скажу відверто, що коли вони, наприклад, залипають над чудернацькими машинками Скаррі, то я стараюсь їм не заважати, бо для мене ці книги надто дивні, хоча автора дуже поважаю ;) ))))

Отож, найціннішою з художньої точки зору в нашій бібліотеці є книга "Вовченятко, яке запливло далеко в море" з ілюстраціями Софії Ус. Поки я читаю, діти встигають там розгледіти і поїзд, і клумби у рибок перед будиночками, і назвати всі види рибок, що плавають над морським дном. А мавпочка навіть мене заставляє повертатися до цієї сторінки )))) Чоловік мені навіть доказував, що ніяка то не мавпочка, а дівчинка :)

Є в нас улюблена серія книжечок від видавництва Мікко "Забавні історії для малят". Ці неймовірні ілюстрації в поєднанні з таким ніжним і теплим текстом іноді заставляють мене стримувати сльозу, коли я читаю їх синові перед сном, а він тулиться до мене й намагається обійняти так, як зайченятко чи мишенятко у книзі.Тут хочу виділитиі Деніела Ховарта

і Джона БатлераЄ в нас проста тоненька книжечка з адаптованим перекладом Кіплінга, на яку можна й не звернути увагу, але ілюстрації там такі, що вона дістається з наших полиць для читання частіше деяких всім відомих хітів. Такі вже бездонні очі у того кота, який ходив сам, що син навіть не дав залишити книгу на дачі ))) Ілюстрації П.М. РепринцеваЧастково погоджуюсь з Наталею щодо ілюстрацій Акселя Шеффлера. Частково тому, що я в повному захваті від його зображень природи і тварин, особливо море - там хвилі якісь живі і наче справжні, але не зовсім розумію його бачення людей :)

Моя улюблена сторінка з хвилями

Ні, є в тих лицях якась милота, але для мене вони більше дивні, ніж милі :)Не можу не згадати нашу улюблену кицю Мону від Джудіт Керр. Зобразити таку різну і таку виразну й зрозумілу навіть дітям міміку на мордашці кота - це, безперечно, величезний талант.Тут же хочу згадати і багатьма любимого Роба Скоттона - ці ілюстрації теж трохи дивні, але особисто для мене вони якісь по-дитячому веселі і чудові)))Не можу обійти і всім відомого павучка, зображеного Мартіною Матос. Я б думала, що моїм дітям дуже подобається сам текст, якби вони, крім того, що постійно розпитують по тексту, ще й не розглядали в подробицях всю павучину сімейку, називаючи кожного з родичів, або перепитуючи мене, хто це, якщо забули. Ну хіба можна після оцих картинок не любити павучків? ;)

Ну і наостанок. Знаю, що тут зі мною дуже багато не погодяться. Але люблю я Гапчинську, і все :) А діти люблять Чеширського кота і оживаючі картинки))))))

Дякую всім, хто завітав і прочитав :)

25 коментарів

  • Oksana_Kh 23 травня 2018, 17:02

    Красота!!!! Дякую, що написали про ці чудові книжечки))

  • Kukuzya 23 травня 2018, 17:02

    Дякую))

  • Ulyana 23 травня 2018, 17:09

    мне все нравятся, Микко и эта серия просто взрыв эмоций они у нас есть,а самое непостижимое их цена, сами книги супер и иллюстрации восторг

  • Kukuzya 23 травня 2018, 17:24

    Эта серия Микко - самое милое, нежное и мимимишное из того, что я видела

  • valusenka 23 травня 2018, 17:10

    Яка у Вас класна підбірка! Нам теж подобається серія Мікко) а от на Вовченятко я дуже "облизуюсь" та поки ранувато, тож стримуюсь, щоб не всі на світі гроші з кредитки тринькнути)) Кіт теж дуже красивий, в нас такий Рікі-Тікі-Таві є.
    Равлик і кит для мене нові, такі класні! Треба їх у вішлист)

  • 1 коментар
  • valusenka 23 травня 2018, 17:36

    Тоді точно в найближчий час придбають донці)

  • Oksana_Kh 23 травня 2018, 18:58

    І ми розглядаємо Вовченятко з раннього віку)))

  • Kukuzya 23 травня 2018, 19:47

    Наш молодший там такі деталі помічає, що я й не звернула б уваги)))

  • de_la_Fere 23 травня 2018, 18:21

    Спасибо. Как всегда написано тепло и уютно. Вовченятко - моя любовь! И у нас....до сих пор его нет!:cry: Чем больше смотрю на Рассела ,тем больше он мне нравиться, хотя я почему - то еще в начале зимы решила ,что мы его переросли :weary: и не купила :sob: , а теперь жалею и даже думаю ,а не купить от нас его все таки?!
    Книги от Микко -обожаю:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

  • Kukuzya 23 травня 2018, 18:44

    Спасибо) Вовченятко купите обязательно, она чудесная. Рассела покупала младшему, но и старший его полюбил, так же, как и Сплета-Шмяка)) Теперь хочу все собрать, но уже нереально почти.

  • Mama_Ollya 23 травня 2018, 20:59

    А Рада на вовченятко говорит, что это котик))) у нас есть замечательные книжечки Софии Ус, потрясающие иллюстрации, Мед для мами долгое время была любимой. Жирафчик и Пандочка)) Очень жду Софию Ус в исполнении одной хорошей девушки :yum:

  • Kukuzya 23 травня 2018, 21:55

    Я вообще в восторге от иллюстраций у Абабагаламага. Удивляюсь, как им удалось так объединить разных художников, чтоб прослеживался один стиль. Каждая книга у них уникальна. Но София Ус вне конкуренции.

  • Melisenta 23 травня 2018, 22:00

    Все таке чудове!) Правда належу до "не фанатів" Гапчинської, хоча стиль цікавий) дякую за огляд)
    Серію Мікко збирали кодись, але передарували вже всі, крім "Для тебе і для мене" - ця найулюбленіша)

  • Kukuzya 24 травня 2018, 07:57

    Дякую)

  • Nescafe 23 травня 2018, 23:12

    Ооо,теж хотіла Софію Ус показувати) у мене цілих три її книги,жаль,що більше нема,я б ще хотіла.

  • Oksana_Kh 24 травня 2018, 07:30

    показй обов"язково)

  • Kukuzya 24 травня 2018, 07:59

    Обов'язково покажуть, у кожного своє бачення і улюблені сторінки)) В нас ще "Мед для мами" є, але Вовченятко поза конкуренцією)

  • Karolina 24 травня 2018, 14:04

    хорошая подборочка вышла))))

  • Kukuzya 24 травня 2018, 14:22

    Спасибо)

  • jul_o 28 травня 2018, 16:39

    Я думала, що тільки мене дивують зображення людей у Шеффлера)))
    Особливо мене смішить рицар у книжці "Зог"))
    Дякую за огляд! Гапчинську теж люблю:)

  • 1 коментар
  • Agness 26 червня 2018, 23:09

    Ггг)) мені у "Равлик і кит" - вчитель така чудна)))- ніби так спеціально намалював з підколом)))
    А взагалі " Равлик і кит" моя улюблена книга,постійно як читаю,то мороз шкірою: " мандри незвіданні..далекі простори...зачарований всім..таким я тепер почуваюся малим.)))...Це іще не кінець! Я покличу підмогу!...мерщій урятуєте кита- горбаня!!!" я хвилююся більше за дитину)))
    Дякую за огляд, сьогодні знову дістали цю книгу)))

  • Kukuzya 27 червня 2018, 06:52

    Дякую) Це, мабуть, Шеффлер старався проілюструвати слова "ніс вчительки зблід" :joy:

  • Agness 27 червня 2018, 08:21

    :joy::joy::joy:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу