– Не можна повірити в неможливе! Книжковий конкурс 2018 (10+)

– Просто у тебе мало досвіду, – зауважила Королева. (Льюїс Керрол)

Привіт, мене звати Вероніка, і мені 11 років.  Я люблю читати, малювати, креативити, нічого не робити, грати на гітарі та на нервах. Останнім часом я хронічно «не встигаю»  і моя мрія – взяти у руки книжку і забитися у куточок для читання, здійснюється не щодня.

Я не знаю чи впораюсь зі своїм описом саме на конкурс, але, якщо не встигну, нехай це буде просто огляд.

  Щось Старе і позичене.  

Книжку дав почитати моїй мамі її однокласник у давньому 1992 році, але він виїхав до іншої країни, зв’язки обірвалися, і повернути книгу було вже неможливо.

А Ви вже читали Хоббіта? Ні? Тоді запрошую до читальні познайомитись з цим бестселером! Кому ще не відома  історія Середзем’я про хоббіта Більбо Беггінса,  той може поринути у неймовірні пригоди. Адже одного разу  Більбо полишив свою  нірку і відправився у захопливу пригоду разом з ельфами і гномами. На шляху йому довелося трохи позмагатися з орками, тролями та іншими дивними істотами, розкриваючи секрети світу і своєї душі.

Велична історія дружби та ворожнечі, війни та миру, добра та зла – усе це в одній книзі – «Хоббит  - Туда и Обратно».  Ця історія не дасть Вам спокою, доки Ви не перегорнете останню сторінку, але спати спокійно після цього все одно не вийде, бо існує цілих три книги пригод , що стали наслідком першій подорожі. Продовження твору «Властелин колец» створило напрям фентезі у літературі

Вердикт – книгу має прочитати кожен, кого цікавлять пригоди.

Нове.

«Лінія часу» від видавництва Vіvat

Наскільки добре ви знаєте історію світу?  Добре? Не дуже? Ідеально? Так собі?

Я – поки знайома з історією на  «так собі». Інколи важко охопити хронологію часу, коли ти неуважний підліток. У безладі кімнати шкарпеток під ногами не завжди видно, а тут ціла  історія світу, аж від...

Ця книга підійде для всіх. І для чайників, які у історії нічого не тямлять, але намагаються познайомитись з історичною  хронологією, і для профі-істориків, як наочний  путівник у світі історії від  до нашої ери та до сьогодення. Дотепні ілюстрації, короткі досконалі пояснення – все це є в книзі «Лінія часу» від видавництва Vіvat.

Книжка стане суперовим помічником, у буденному житті, адже тепер Ви не тільки з легкістю зможете розповісти, що ж такого визначного сталося у XVI сторіччі, а й уявити хронологічну лінію часу та пов’язати конкретну подію з іншими у цей період.   

Вердикт – дорога новинка, але вона може скласти пазл Всесвітньої історії в вашій голові.

Зелене. «Тобі Лолнесс – на волосину від загибелі»

 Світ стрімко летить у прірву екологічної катастрофи. Чи може звичайний підліток стати тому на заваді. Мабуть ні, але він зміг.

Чи легко вижити на Дереві, якщо ти тринадцятирічний підліток  зростом усього 1,5 мм,  на якого полює увесь твій народ і навіть твій найкращий друг? Життя хлопчика Тобі, і його дивовижні пригоди захоплять Вас з перших рядків книги. Історія вигнання та повернення, любові та зради, суму та радості, надії та відчаю.  Дерево життя Тобі схоче на нашу рідну планету, на якій от-от будуть жити роботи поміж людей, і постане питання - чи потрібна нам Земля з усією її природною красою, чи можливо можна жити без тварин, лісів та водойм. Чи хочемо ми бачити планета такою, якою вона є сьогодні, чи хочемо ми побачити завтра її такою ж? Що може створити людина з своїм Деревом життя, якщо буде плисти за течією? Можливо краще опиратися? Що сталося з Тобі, Ви дізнаєтесь із книжки «Тобі Лолнесс – на волосину від загибелі», але історія на цьому не припиниться. «Очі Еліші» - продовження гостросюжетного екологічного фентезі буде чекати на Вас.

Вердикт – одна з найцікавіших зелених  пригодницьких книжок!

Позичена Мрія.

«Дюна» Ф. Герберт.

https://www.bookclub.ua/ukr/catalog/books/fantasy_books/product.html?id=44778

З науковою фантастикою мне познайомив тато прочитавши мені Зоряні королі Гамільтона.  Тепер би я й сама б хотіла почитати щось з цього жанру.  Мене зацікавив Рей Бредбері та Френк Герберт. Бредбері вже є в електронній версії, а от про Дюну я поки мрію. Я десь читала, що Джорж Лукас багато чого позичив для Зоряних війн у Френка Герберта. Я фанат Star Wars давно, і передивилася всі фільми вже двічі, а деякі і тричі. Згідно описів в Інтернет, Дюна має стати моїм новим захопленням. Дякую за увагу!

 

48 коментарів

  • MasIn 17 березня 2018, 22:51 1

    Спасибо! Мне понравилось. Желаю удачи! :)

  • Listra 17 березня 2018, 22:55

    Дякую!

  • Ulyana 17 березня 2018, 22:54

    Лина и Вероника, спасибо за то что создали свой обзор, он украсил этот день и вечер, мне грустно что конкурс почти на финише, потому что такие замечательные книги и их подача заставили меня и других смотреть на мир шире, пополнять свои списки, радоваться за других, спасибо

  • Listra 17 березня 2018, 22:56

    Дякую, я передам зараз Ніці) І пишу вам у приват

  • Kosmonatka 18 березня 2018, 09:03

    От підписуюсь під кожним Уліним словом! Краще сказати й не змогла б.

  • Nescafe 17 березня 2018, 23:05 1

    ахххх, яка краса!!

  • Listra 17 березня 2018, 23:14

    Дякую! Дівчинка намагалася створити свій власний проект)

  • Mama_Ollya 17 березня 2018, 23:06 1

    Мне очень нравится)))И книги, и подача))Подборка замечательная))Спасибо :)

  • Listra 17 березня 2018, 23:16

    Дякую, вона сама фотографувала, носилася 3 дні з книжками) Переймалася сильно на рахунок Лінії часу, що це наче не зовсім 10+, але вже, як є

  • Mama_Ollya 17 березня 2018, 23:36 1

    Супер! Жаль, что в последние дни... Ника, умничка, мне очень понравилось))

  • Alisande 18 березня 2018, 00:08 1

    Чому це Лінія часу не 10+? Дуже навіть 10+! Якраз добре заходить паралельно зі шкільним курсом історії, як інфографіка вивченого:)

  • Alisande 17 березня 2018, 23:08 1

    Які всі книжки знайомі і рідні :) Єдине, Дюну моя старша ще не читала, мені здавалось, що вона 14+ через заплутану політичну складову, тому я її поки притримую в загашнику :) Дуже класний огляд, люблю ваші огляди читати, бо у нас дівчата приблизно одного віку і однакових смаків :)

  • Listra 17 березня 2018, 23:18

    Дякую, я думаю що, якщо там немає глибокої еротики, то книжка підійде, вона читає складні книжки, хоча й комікси полюбляє. Хотілося б, щоб книжка була раніше за фільм, а його вона вже поривалася подивитися двічі

  • Alisande 18 березня 2018, 00:20 1

    Фільми - зло :) Я так облогу тримала 4 роки щодо Гри Ендера, бо донька дуже хотіла подивитися фільм, але для книги було ще зовсім рано, хотілося вдало зловити момент, щоб книга дійсно вразила по повній. Так хочеться, щоб діти теж полюбили мої улюблені книжки :)

  • Kosmonatka 18 березня 2018, 09:07

    Якщо подобаються сюжети типу Ігр Престолів, то Дюна гарно зайде. Там такі моменти, наплутано багато, клани, зброя ,все таке.

  • de_la_Fere 17 березня 2018, 23:09 2

    :clap::clap::clap::clap: аплодирую! Очень ,очень понравился Ваш обзор. Фото , описание и конечно же потрясающий выбор книг. Огромное спасибо за Властелина колец ! Как можно было бы считать конкурс состоявшимся , без Толкиена?! Лайк полетел ❤

  • Listra 17 березня 2018, 23:20

    Дякую, зловила себе на думці, що дитина упустила прізвище автора. Промовчу вже, щоб не засмучувати. Ці книжки майже, як бібліотечні в нас. Мені важко сказати, скільки сімейств вони познайомили із світом Толкієна

  • Karolina 17 березня 2018, 23:20 1

    Спасибо за обзор, труды, желание. Пусть у Вероники будет побольше времени для чтения))) это ведь так здорово перенестись в фантастический мир таких любимых писателей)

  • Listra 17 березня 2018, 23:29

    Дякую за відгук! Час на читання вона мріє знайти під час канікул, погода наче сприяє

  • umberto 17 березня 2018, 23:38 2

    Дуже цікаво, зловила себе на думці, що в 11 я читала максимум якогось Тома Сойера, а тут така підбірка, неймовірне покоління росте.

  • Ulyana 17 березня 2018, 23:50 1

    и я точно так подумала

  • Agness 18 березня 2018, 09:12 1

    Угу((( а я і зараз "ТАКОГО" нечитаю.Буду виправлятися,почну читати з 0- 6+,а потім і до 10+ дійду)

  • Kosmonatka 18 березня 2018, 09:18 1

    точно)) я читала і Сойєра, і Бредбері, і Герберта Уелса в 10, і Всеволода Нестайка)) То залежить від того ,які книги в руки попадуть.

  • Melisenta 18 березня 2018, 00:56

    Дюну дуже рекомендую, там такий світ створений... до мурашок пробирає!) Дякую за огляд, в дівчинки чудовий смак!) Дуже бажаю перемоги!)

  • Listra 18 березня 2018, 01:16

    Дякую за побажання, будемо розглядати Дюну для наступної покупки

  • Kosmonatka 18 березня 2018, 09:14 1

    Це один із найкращих оглядів цього конкурсу. Щирий, життєвий, особистісний.
    Пречудові книги, так цікаво доторкнутися до життя підлітка, його літературного розвитку, і так це щемно. Ще ж так все попереду, стільки відкриттів чекає!
    Бредбері я обожнюю, і від усієї душі бажаю поринути в особливий світ наукової фантастики.

  • Listra 18 березня 2018, 09:40

    Дякую! Вона писала сама, в нас були суперечки по книжках, але я вже вирішила не втручатися) З самого початку мав бути огляд не для підлітків, а на 6-10 років, але мама уступила і просто зробить огляд трохи згодом))

  • Kosmonatka 18 березня 2018, 11:14

    Ой. Не спитала про наболівше. Що це у вас за камінь?)

  • Agness 18 березня 2018, 09:20 2

    Дякую за огляд,і підтримую!!! Це вже другий огляд ,який наштовхує на думку,:"а я взагалі коли небудь щось читала....?!"
    Дівчата ( Alisande та Listra) я вам безмежно вдячна за огляд і подачу книг, вболіваю за вас! Та ви вже перемогли,хоча б тим ,що "широко" відкрили очі на книги,особисто мені!!!

  • Listra 18 березня 2018, 09:41

    Дякую)

  • JuliaAmalia 18 березня 2018, 09:25

    Охохо!!!! Вот это уровень!!!! Умничка!!! Хочу почитать Тоби , заинтересовали, спасибо огромное и жаль, что я могу поставить только один лайк:pensive:

  • Listra 18 березня 2018, 09:44

    Спасибо, про Тоби я писала уже, но Ника решила, что зеленая должна біть именно она) https://kashalot.com/club/post-6623161/

  • Oksana_Kh 18 березня 2018, 10:27 1

    Дякую за неймовірний огляд! Молодчинка доня!

  • 1 коментар
  • Oksana_Kh 18 березня 2018, 12:04 2

    ох, вже ці мами))) молодчинка - і все))

  • Kosmonatka 18 березня 2018, 12:12

    +++
    Ваша дівчинка - велика розумничка! Похваліть її від нас, вона заслужила!

  • Listra 18 березня 2018, 12:14 1

    Дякую, похвалю обов'язково, критику ми вже вчора обговорили)

  • natasha_kb 18 березня 2018, 13:04 2

    От саме таким я хочу бачити свого Еріка, таким, як ваша донька! Вона розумниця велика, чудово написано! І дуже достойні книги. Тобі Лолнесс пішла у вішлист, вже якийсь час приглядалась до цієї книги, но відгуків не бачила. Лайк :heart:

  • Listra 18 березня 2018, 14:29

    Дякую, та вона звичайна дитина, тільки підвисає в книжках періодично)

  • Foxama 18 березня 2018, 16:55

    Я читала Хоббита именно из такой книги! Как же я рада, что тогда, будучи школьницей, мой взор упал на эту неприметную книгу у тёти на полке! Супер! И хотелка у Вас отличная!

  • Listra 18 березня 2018, 17:29

    Спасибо, я уже сама хочу эту девочкину хотелку почитать)

  • IrunaP 18 березня 2018, 20:33 1

    Дякую! Чудовий огляд! Бажаю перемогти)).

  • Listra 18 березня 2018, 22:26 1

    Дякую про перемогу ми і не мріяли. Конкурс - це один з випадків, коли процес набагато важливіший, ніж перемога. Стільки роздраю було в хаті декілька днів, словами не пердати)

  • Коментар видалено

  • OlhaD_SP 18 березня 2018, 23:09

    Очень интересная презентация! Ениги тоже супер.
    Удачи в конкурсе и во всех начинаниях))

  • Listra 18 березня 2018, 23:15

    Спасибо)

  • pansies 18 березня 2018, 23:09

    самый юный участник, написавший обзор в конкурсе. Очень впечатляет! искренне надеюсь, что вы победите.

  • Listra 18 березня 2018, 23:16

    Спасибо, я даже не думаю, что она надеется победить. Интересен был сам процесс

  • Ismajlova 19 березня 2018, 10:01

    Дуже дорослий і гарний огляд. Лінію часу аж двіччі захотіла )

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу