Книжковий конкурс 2018. Категорія 0-6р

Ех...довго я обмірковувала питання участі в конкурсі. Та щодня читаючи нові огляди, зрозуміла, що таки бути моїй розповіді. Ще пів року тому наша книжна поличка (якої доречі в нас не було навіть) вміщала в себе декілька подарованих книг. Та не мало не багато, за пів року надолужили втрачене, завдяки чудовій мамі, яку звуть Наташа...Максіму ось ось буде 4р - мій вогник, в прямому сенсі цього слова, в кінці тунелю. Коли опиняєшся на волосині між життям і смертю... виживши, зовсім по інакшому сприймаєш життя, світ, любов. Із кожним ковтком повітря твоє серце наче наповнюється життям..., ось воно щастя... Жити, кохати, бути коханою дружиною, донькою і МАМОЮ... А кожен день наповнюється новими фарбами КНИГОТЕРАПІЇ. Чути таке бажане: ''Мамо, давай почитаємо книжку'', і розуміти що ти приносиш в цей маленький світ щось корисне, цікаве і таке необхідне для сучасного суспільства... КНИГАІтак розпочнемо. :)

1. Щось старе "Побудуй човен" за оповіданням Мерілін Лешбрук.

Це взагалі особлива книжка, спогад з дитинства. І я рада що в житті моєї дитини саме вона посіла одне з провідних місць. Її просто не можливо не полюбити..., проста, лаконічна з чудовими ілюстраціями. Читаючи її, мимоволі поринаєш в світ дитинства, такий казковий і безневинний, адже в книжці не йдеться про смерть, заздрість і грішність людей, а просто мило описано потоп, без подробиць...Це розповідь про те як Бог наказав Ною збудувати великий човен і привести в нього всіх тварин по парі, після чого був великий потоп. Коли спала вода вода, всі звірі вийшли з ковчега і зажили новим життям, а на небі появилась велика, різнокольорова веселка. 

2. Щось зелене "Два червячки" Наталія Чуб.

Для весняної категорії довго не думаючи ми з Максімом обрали історію про двох червячків. Взагалі моя дитина не в захваті від довгих, художніх текстів, але на диво саме ця серія книг йому сподобалась. Ну а для мене це як ковток свіжого повітря))) Дана книга справді передає весняний настрій, насправді події відбуваються в ній осінню, але так хочеться тепла, червоного заходу сонця, голубого неба над головою з різноманітними постатями-хмаринками, що і не замічаєш що один з хробачків намагається дістатись до яблука щоб поласувати ним, а яблук як відомо весною не буває на деревах))) Інший же червячок намагається добратись до найвищого дерева, щоб помилуватись заходом сонця, яке щодня заходить за озеро відображаючи інші кольори. Саме на цього хробачка схожий мій Максім, йому менше потрібна їжа аніж духовне збагачення. Він любить лежати влітку на траві і шукати тварин в хмарах, любить дивитись як заходить за обрій сонце, як вітер хитає листочки дерев і як миготять вогні вечірнього міста. Ми полюбляємо дивитись як відправляються поїзди, прилітають лелеки шукаючи собі домівку, а найбільше ми полюбляємо бігати по калюжах. Нажаль в моєму дитинстві такої розваги чомусь не було((( та досить часто Максім повертає мене в той вік і ми разом насолоджуємось цими моментами. Ех...яке ж це щастя бути мамою!!!

3. Щось позичене, бажане "Як полюбити павученят" Діана Амфт.

Хоча ця книга ще не вийшла з друку та це любов з першого погляду. В нашій книжковій шафі вже є дана збірка російською мовою, та пройти мимо рідної мови я не можу. На моїй сторінці є огляд цих книг, якщо комусь цікаво. Розкажу коротко. Наймімішніший (не впевнена чи є таке слово в українській мові) павучок Яна, це маленьке, допитливе, непосидюче дитинча. Якому всьо цікаво знати, найцікавішим для неї є те "чому люди їх бояться" і не вагаючись вона досліджує це питання. Та виявляється однозначної відповіді не знайти, скільки павучків стільки й думок. Це лише одна з 4книг. Книжка досить повчальна, Максім який по своїй цікавій натурі міг жбурнути щонебудь у павуків, тепер їх оберігає, адже знає що в них є сімя і їх не можна обіжати, щоб дітки не залишились без батьків або батьки без діток. Отак от...

4. Щось нове "НЕ СМІЙ ЧИТАТИ ЦЮ КНИЖКУ" Енді Лі.

Найдовше обирала саме цю категорію, хотілось розповісти справді про нову книгу, з новими враженнями. І це вона. Справді весела і кумедна. Книгу приніс чоловік поки мама на кухні готувала щось смачненьке. І тут забігає Максім зі сльозами на очах і питанням "Тут пише що не можна читати цю книгу, тоді що з нею робити, навіщо ти її купила? " Не пройшло й 10 секунд як він вже стояв і реготав щодуху))) З кожною сторінку все збільшуючи цікавість до неї. Жаль відео не зняла) Справді книжка досить не стандартна і кумедна, тексту мінімум, повчальних мотивів нуль, радості максимум. Єдиний мінус її це ціна, ну і щодня читатись також не буде. Та вона варта того щоб весело провести вечір:grinning:.

Ось і все!!! Як довго я наважувалась на це і як швидко написались рядки тексту... Старалась бути малослівною, щоб не загружати ефір надто довго. Всім дякую за приділений час...

35 коментарів

  • Antyk 15 березня 2018, 16:40

    Чудовий огляд цікавих книжечок! Орхідеї - наше все))) В мене немає жодної, та це не заважає захоплюватись ними.

  • Oljabka 15 березня 2018, 16:55

    Дякую. Я фанат орхідей. В будинку біля 12шт і це лише початок)))

  • Rosya 15 березня 2018, 16:47

    Чудові комашки в чувових книжечках.

  • Oljabka 15 березня 2018, 16:55

    Дякую)

  • Ulyana 15 березня 2018, 17:05

    не вистачає в кінці напису далі буде, ще пишіть)

  • Oljabka 15 березня 2018, 18:48

    :) дякую

  • Oksana_Kh 15 березня 2018, 17:13

    Дуже гарно))) добре, що все ж наважились написати))) дякую!

  • Oljabka 15 березня 2018, 18:49

    Дякую. Так, і я таки рада що зробила це)))

  • miros_ya 15 березня 2018, 17:18

    Спасибі за такий відвертий та гарний огляд :hugging:

  • Oljabka 15 березня 2018, 18:49

    Дякую за гарні слова)))

  • de_la_Fere 15 березня 2018, 18:05

    Да за одну только фразу : "яке ж це щастя бути мамою!" уже лайк ! Очень понравился Ваш обзор. А книга ,которую нельзя читать, очень надеюсь ,что скоро поселиться и на нашей полке.

  • Oljabka 15 березня 2018, 20:15

    Дякую))) Включайте телефон в режим відео, нажаль я цього не зробила а цей момент такий незабутній був)

  • Mama_Ollya 15 березня 2018, 18:06

    От меня лайк. Написано супер =))

  • Oljabka 15 березня 2018, 23:15

    Дякую)))

  • Melisenta 15 березня 2018, 18:50

    Класнючі які книжки!) Така добірка класна, зразу і собі захотілрсь, поо кораблик пам'ятаю ще і сама)) А ваш малюк уже вміє читати???)

  • Oljabka 15 березня 2018, 23:17

    Дякую))) Ні малий ще не читає. Я іноді прсто щоб не писати довго що хтось йому читає скорочено пишу))) тому може виглядати що він самчитає))) Він взагалі ще жодної букви не знає)

  • Melisenta 15 березня 2018, 23:44

    А, зрозуміло!) Але огляд більш ніж супер! Поки що в фаворитах)

  • Oljabka 15 березня 2018, 23:48

    Дякую. Приємно)

  • natasha_kb 15 березня 2018, 19:51

    Я тобі з самого початку казала, що участь мусиш прийняти, бо це цікавий і захопливий досвід. Є ще одна мадам, яку треба штуркати, щоб вона нарешті свою конкурсну роботу написала, але я не здаюся :joy:
    Просто чудово все написано і книги дуууже достойні! Гріх їх було не показати)) Біблію таку сама б хотіла :blush:
    Лайк:heart:

  • Oljabka 15 березня 2018, 23:18

    Так так. Дякую що підганяла))) В тебе лишилось ще пару днів для штуркання)))

  • Katya_Solo 16 березня 2018, 10:09

    мадам тута, а натхнення тама :)

  • Nescafe 15 березня 2018, 22:18

    Судячи з ваших оглядах, то ви серйозний книгоман нашого клубу,а ми ще й досі офіційно не знайомі,треба виправити, я - Мар'яна, несерйозний книгоман,але житель КК))
    Милуюсь вашою роботою, багато гарних моментів і фішечок, все зі смаком. Буду чекати книгу про павучка разом з вами, чомусь теж захотілось.
    Оо, і головне - у мене ж теж син Максим!

  • 3 коментаря
  • Katya_Solo 16 березня 2018, 10:11

    а хтось у них уточняв коли має бути книга про павучків?))

  • Katya_Solo 16 березня 2018, 12:09

    ось відправили відповідь за павучків, чекаємо)

    Зображення
  • Kukuzya 16 березня 2018, 14:51

    В мене теж син Максим )))

  • Karolina 15 березня 2018, 23:02

    Хорошо написали, душевно. Лайкую конечно!)

  • Oljabka 15 березня 2018, 23:21

    Дякую)))

  • Alisande 15 березня 2018, 23:27

    Гарний огляд, пишіть ще :)
    Остання книжка мені чимось нагадує The Monster at the End of This Book. Прикольна :)

  • Katya_Solo 16 березня 2018, 10:10

    Отримала ейфорію від прочитаного і побаченого. Дуже круті книги. Обожнюю красиві, яскраві огляди))) За таку роботу звісно лайк :)

  • Kukuzya 16 березня 2018, 14:12

    Дуже гарна підбірка і просто чудовий огляд. Тримайте лайк ;)

  • seveneleven 16 березня 2018, 16:30

    И от меня лайк ;)

  • Ismajlova 17 березня 2018, 12:00

    Дуже цікаво! Дякую, що познайомили з гарними книжками. А книжка про човен- то таке ностальгічне...

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу