Наше весняне книгочитання. Книжковий конкурс. Категорія 0-6 років.

Вітаю всіх читачів Книжкого клубу!

Я вам хочу розповісти про книжкові уподобання юного читача Єгора, якому 2 роки та 3 місяці.

Старе

Приключения Буратино или Золотой ключик

Автор: Толстой А.Н. Художник: Владимирский Л.В.

Издательство: Ташкент. Мехнат., 1986 год, 128 с.

Багато дівчаток  та хлопчиків знають і люблять казку «Золотий ключик». Цю цікаву історію про дерев'яного чоловічка Буратіно написав Толстой, який вибрав зі своєї казки найцікавіші місця і придумав коротенькі написи, щоб до них можна було намалювати багато картинок про всі незвичайні пригоди Буратіно. Так вийшла книжка-картинка про Буратіно та золотий ключик.

Уже декілька тижнів ми з сином активно читаємо книгу мого дитинства про Буратино. Гарні та великі малюнки з мінімальною кількістю тесту, саме те що треба для маленького слухача. Крім цього,  сину подобається пісенька «Бу-ра-ти-но» з однойменно кінофільму, як в оригіналі так і моєму виконанні)

Я пам’ятаю як у дитинстві ми з сестрою із задоволенням переглядали та читали дану книгу. Моїм улюбленим персонажем була Мальвіна, я як і вона любила грати в школу. Я пам’ятаю, як батьки подарували мені у 5 років куклу Мальвіну, вона здавалася просто неймовірною) Сестрі більш за всіх подобався Артемон, вона завжди любила тварин та доглядала за ними.

Нове

Мануель і Діді. Друга велика книга маленьких мишачих пригод

Автор та ілюстратор Ервін МозерВидавництво Старого Лева, 2017 рік, 184 с.

Святий Миколай під ялинку сину приніс книги про пригоди двох друзів Мануеля та Діді!  Друга книжка вийшла друком минулого року, тому покажу ближче її.

Книга складається з 24 невеличких мишачих історій, які розділені порами року. Двоє винахідливих мишенят мандрують крізь сповнені пригод весну, літо, осінь та зиму. Вони катаються на ковзанах, здійснюють шалені спуски на кукурудзомобілі, проводять мишаче свято весни та інше.

Сину подобається слухати про пригоди мишенят, роздивлятися малюнки – не тільки основного сюжету, а й  невеличкі додаткові зображення про комашок. З двох мишенят Єгор більше виділяє Діді, бо так він називає свого дідуся.

Також книги про пригоди мишенят дуже до душі моїй племінниці. Їй 6 років і вона з задоволення відточує своє читання саме на них.

Зелене

Груффало

Автор Джулія Дональдсон, Ілюстратор Аксель Шеффлер

Видавництво Читаріум, 2016 рік, 32 с.

Мій син шанувальник творчості Дональдсон, тому в наш конкурсний огляд мала увійти одна з її книг. 

Знайомство нашої родини з творчістю Джулії Дональдсон відбулося рівно рік тому, коли я сину подарувала книгу «Де моя мама». Вона відразу стала хітом, ми її читали кожного дня. В півтора роки в нашій бібліотеці з’явилася ще одна книга Дональдсон, яка відразу ж затьмарила всі інші книги, в тому числі і книгу про мавпочку -  «Печерний розмалюк». До речі, саме з цією книгою ми приймали участь (дебютували) у минулорічному конкурсі КК та приєдналися до великої сім’ї книголюбів.

На новорічні свята серед інших книг Єгору були подаровані 3 книги Джулії Дональдсон – «Груффало», «Груффалятко», «Равлик і кит». Детальніше зупинимося на першій.

У «Груффало» не тільки зелена обкладинка, даний колір переважає на  сторінках казки. Мишка гуляє по лісі, де зустрічає Лисицю, Сову і Змію, які хочуть її з'їсти. Кмітливій мишці вдається уникнути печальної для себе участі , вигадавши жаховисько на ім'я Груффало. Проте, несподівано вона зустрічає Груффало. Однак,  мишка змогла показала йому, що вона найстрашніший звір в лісі – справжня Мишара.  

У нас в родині книгу про «Груффало» ще називають книгою про «Мишару».

Я не знаю, що таке в книгах Дональдсон, проте вони припадають до душі, читаєш їх із задоволенням. 

Позичене-Бажане

Корней Чуковский Сказки

Художники:  Конашевич В.М., Сутеев В.Г., Каневский А.М.

Издательство Малыш (АСТ), 2016 год, 192 с.

В нашій домашній бібліотеці вже є чудова книжка казок Корнія Чуковського в картинках Сутеева. До збірки входять наступні твори: Айболит,  Тараканище, Мойдодыр, Федорино горе, Телефон, Крокодил. У сина це одна з найбільш затребуваних книг. Читаємо дуже часто. Найбільше йому подобається «Айболит».

Дуже мені ще хочеться, щоб у нашій бібліотеці з’явився ще один збірник, де були б інші знамениті казки, вірші автора. Свій вибір я зупинила на даній збірці.  Мені до душі ілюстрації Конашевича, особливо до казки «Муха-Цокотуха». В даній збірці більшість малюнків до творів Чуковського саме його.

Цікаво, що вказана збірка казок Чуковського видавалася неодноразово різними видавництвами  починаючи з 80 років.  Чекаю дуже гарних знижок на Лабіринті на неї або хочу знайти у відмінному стані старе видання.

Всім дуже дякую за увагу! Бажаючи вам весни за вікном та в сердці, гарних книжок, коштів на їх придбання! Дякую дівчатам організатором за чудовий конкурс! Дякую всіх хто робить огляди, відкриваєш для себе щось нове, цікаве та поринаєшь у казковий книжковий світ! 

33 коментаря

  • Ulyana 14 березня 2018, 12:46 1

    Супер книги, Буратино восторг. Я думала что в зелёных будет мануель і діді, а Вас он новый. Ну, а груффало мышара, держащий в страхе лес улыбнул, лайк конечно

  • nastojashaja 14 березня 2018, 22:59

    Спасибо! Мануель и Диди отлично вписывается сразу в две категории, а часть книги посвященная весенним приключением как раз подчеркивает, что книжный конкурс весенний)

  • Karolina 14 березня 2018, 12:55 1

    Оч люблю Художника Владимирского, Буратино как по мне этот самый лучший..Он сейчас есть переизданный такой же.)
    все книжки хитяры... спасибо!

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:02

    Для меня тоже Буратино Владимирского эталонный, поскольку я таким его знаю и люблю с детства)

  • Iryna_pk 14 березня 2018, 13:08 1

    Дякую за огляд. Я, до речі, цю книгу Чуковського купила, замовляла через посередника, була на неї знижка 23%. Дуже її хотіла, бо така була у мене в дитинстві. Побачимо наскільки полюбиться доні

  • 3 коментаря
  • Iryna_pk 14 березня 2018, 23:24

    І до слова, Крокодила в цьому збірнику нема

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:33

    На Лабіринті я вже оцінила книгу та відгуки про неї) Думала, ви як отримаєте відразу будете її читати. Завжди цікаві відгуки книгоманів КК)

  • Iryna_pk 15 березня 2018, 00:12

    Нам її ще дійсно ранувато читати)). Просто коли її побачила так кольнула ностальгія, що практично не задумуючись купила))

  • Oksana_Kh 14 березня 2018, 13:51 1

    Дякую за чудовий огляд))

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:05

    Вам дякую за увагу до нього)

  • Kukuzya 14 березня 2018, 14:19 1

    Підбірка - супер, ловіть лайк :green_heart: Все те, чого в нас ще нема, але завдяки Вашому огляду вкотре переконалася, що воно нам просто необхідне :)
    Буратіно в Вас чудово зберігся, і гарне видання, хороші ілюстрації

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:14

    Радісно, що підбірка книг вам прийшлась до книжногог смаку)
    Буратино тільки зовні гарно зберігся. На жаль, книга відокремлена від палітурки та розділилася на дві частини, тому читаємо з сином тільки разом та обережно. Планую її привести до ладу.

  • Kukuzya 15 березня 2018, 09:33

    Скотч все виправить ;)

  • nastojashaja 15 березня 2018, 12:43

    Скотч не впорається, там потрібна сильніша і надійніша допомога, щоб з часом книга від палітурки знову не відокремилась)

  • JuliaAmalia 14 березня 2018, 15:41 1

    Какая шикарная книга Буратино:heart_eyes:класс!!!

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:16

    Книга про Буратино одна из лучших и любимых книг, которая сохранилась у меня с детства)

  • Rosya 14 березня 2018, 18:03

    Гарна підбірочка.

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:16

    Дякую)

  • Nescafe 14 березня 2018, 22:28 2

    Який теплий і приємний допис, прочитала із задоволенням ❤ Груффало це ж супер зелена книга! У нас нарешті теж є,хоча англійською
    Пам'ятаю вашу минулу роботу і того малого художника на підлозі:grinning:

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:17

    Дуже дякую за ваші теплі слова)
    Юний художник підріс. Однак, любов до творіння та малювання залишилася)

  • Alisande 15 березня 2018, 00:01 1

    Гарні книжечки, гарний огляд, лайк :)

  • nastojashaja 15 березня 2018, 12:38

    Дякую)

  • Olga_Olga_M 15 березня 2018, 00:57 1

    Буратино - моя любимая книга в детстве, помню эти картинки. Жаль, что мама все книги раздала ((
    Обзор интересный. Давно присматриваюсь к книгам о мышках.

  • nastojashaja 15 березня 2018, 12:45

    Очень жаль, что книга Буратино не осталась в домашней библиотеки, она стоит того чтобы передаваться по наследству) Мышки прекрасны - короткие и веселые истории, много иллюстраций и немного текста на странице)

  • Netakaya 15 березня 2018, 01:14 1

    И у меня есть такой Буратино!)) Очень нравится, но это сокращённая версия, да? Мануэль и Диди хотела купить много раз и все равно не уверена, что она нам нужна. А как вы ее восприняли?
    Спасибо за обзор) мне очень понравился)

  • 1 коментар
  • nastojashaja 15 березня 2018, 12:49

    Про Буратино книжка-картинка, сокращенная версия. В предисловии указано, что толстой отобрал со своей сказки самые интересные места и сделал короткие надписи. Книга прекрасна для первого знакомства с этой сказкой.
    Вашего сыночка она тоже уже может заинтересовать)

  • nastojashaja 15 березня 2018, 12:55

    Мануеля и Диди мы хорошо восприняли, книги проверенны недельной поездкой в гости)
    Истории короткие, веселые,забавные, каждая из них занимает 6 страничек. Я в обзоре показала как пример одну целую историю. Текста на странице немного, иллюстраций больше (на каждой страничке).
    Если бы сын сейчас их не захотел читать, то пробовала еще позже. У меня сейчас гостит племяннице 6 лет и эти книги у нее одни из любимых, она сама их с удовольствием читает (для самостоятельного чтения они тоже отличны).

  • Netakaya 15 березня 2018, 14:03

    Ой) придется опять задуматься над ними)) спасибо большое! Кстати, Буратино, на самом деле, нужно уже попробовать) расскажу Вам потом что из этого получилось)

  • natasha_kb 15 березня 2018, 14:37

    Який чудовий огляд і ще кращі книги!!!
    Ну Груффало тут все розуміло, ми теж фанати Дональдо-шефлерів))
    Буратіно поза конкуренцією, просто шикарна книга, вот саме з такими малюнками я нам би хотіла, він такий аутентичний, справжній, наш) саме такий Буратіно у мене в голові, де б його знайти (
    Ну і Мануель і Діді, хоч у нас нема, але я все ще облизуюсь на ці книги, шкода, що моя малишня чомусь не поділяє це. Манюній і казки на добраніч Моззера не пішли(( але вони чекають свого часу, я не засмучуюсь)
    Лайк вам) :kissing_heart:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу