Мандрівка у чарівний світ Книги. Книжковий конкурс 2018

Книги - кораблі думок, що мандрують у часі і дбайливо несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління. Ф. Бекон ©️

Можливо трохи символічно, але новорічний Книгообмін закінчився і Книжковий клуб трішки заліг у сплячку)) і той факт, що саме 1 березня, в перший день весни, покладено початок цьому конкурсу, то і покладаю великі надії, що і КК гуртом і дружньо вийде зі сплячки, оживе, розквітне і принесе всім учасникам океан позитиву, радості, веселощів і сміху!!!! 

При написанні конкурсної роботи (категорія 0-6р), я декому обіцяла бути лаконічною і писати по суті, тому мушу дотриматись обіцянки) :smile:

Трішки про мого молодшого читача: синочок Роберт 4р, який, як виявилось, абсолютно не всі мої вподобання оцінює в повній мірі. У нього свій смак і свої вподобання. Серед них, як я вже 1000р писала раніше, це Дональдсон, Шеффлер в окремих категоріях і разом. Різні книги з віконцями, автомобілі наше все і останнім часом трохи дитячі книги, але якщо вони йому подобаються, то я звісно не заперечую! :blush:

Отож поїхали, перша зупинка станція  

  • Моя нова книга(2017-2018р.в) - "Неймовірна історія про велет грушку" вид. Читаріум

здаєтьсящо категорія дуууже проста, що може бути простіше, ніж вибрати якусь із новинок, а новинки я купую, часто... :laughing: Але я трішки ламала голову, і мені тяжко було вибрати яку саме книгу хочу показати. Але вибір зроблено! 

Книга вкликого формату, 112стр. Вперше взявши її в руки, я була переповнена сумнівів, що Роберт зможе довго слухати, бо к-ть сторінок немала, але це враження було хибним. Книга читається на одному диханні і дуже швидко, бо текста на сторінках небагато, а ось малюнками не поскупилися, вони величезні і на всіх сторінках. Тому прочитали ми її дуже швидко і в певній "романтичній" :laughing: (для нас) атмосфері, а саме - у поїзді)) діватися не було куди, тому це навіть трохи сплановано мною було, щоб гарно і швидко провести час))) а читати у поїзді я дууууже люблю :blush: (з кросвордами якось не склалось :joy:)

Отож трохи про книгу. Чудова, пригодницька розповідь, яка просто не може залишити байдужим нікого, про двох друзів - Мітчо і Себастіана, які знайшли "морського листа" разом із насіниною, вони зробили так як писалось у листі, і на ранок у них виросла велет груша. А далі вони відправились на пошуки чудо острова і їх друга, який загадковим чином зник. На шляху їх чекали захопливі пригоди. І врешті решт вони знайшли що шукали. Я однозначно всім рекомендую цю книгу для читання, вона того варта!!! 

Ілюстрації чимось мені нагадують Куннаса і Скаррі :smile: щось в цьому діапазоні, тому ми вже їх полюбили! А також зроблю акцент на тому, що книга цікава буде напевно від 3(4) і до 8(10) років. Моїм обом синочка книга сподобалась, а це для мене найбільша радість!

 Ну що, рушаймо далі, на слідуючу станцію 

  • Моя стара книга (букіністика, книга до 2000р) - "Крот в городе" вид. АРТИЯ

Так як аж дуже старих книг у мене мало, то довго не роздумуючи, захотілось показати велет-книгу, знайому багатьом :laughing: книга 1984 року видання, мене ще на світі не було, а книга вже існувала :joy: а потім я сказала нерозумну річ, чим насмішила свою маму, я здивувалась, що книга така стара, такого великого формату і з безліччю яскравих кольорів, на що мама відповіла, що кольорові книги в той час були і не мало, а мені здавалось, що в той час кольорові книги були рідкістю. Це як із того анекдоту:

-Мамо, а у твій час були комп'ютери, телефони? 

-Ні синку, не було!

-Мамо, а ти жила в часи динозаврів?

Ось приблизно так я напевно думала :joy::joy::joy:

Повертаючись до книги, вона шикарна! Всім до болі знайомі і милі серцю персонажі і їх пригоди, на сторінках книги. Яскраві малюнки і добрі історії. 

Роберт недовго слухає книгу, він більше любить гортати сторінки і дивитись малюнки. Але книгу таку варто зберегти і для наступних поколінь, це раритет, який повинен переходити скрізь роки) головне його зберегти в належному вигляді :smile:

Поїхали далі,  наступна зупинка

  • Позичена книга - "Про маленьку пташку" вид. Ранок

Тут мені допомогла ще одна книгоманьячка, або сестра по духу - Альона, у якої я попросила позичити нам книгу, на яку давно дивилась і хотіла замовити. Таким чином вона і підійде під тему конкурсу і ми зможемо її прочитати і вирішити, чи потрібно купувати))

Чому саме ця книга - відповідь проста, ця книга ніби пронизана весняним настроєм! Починаючи від обкладинки і закінчуючи останньою сторінкою ми ніби поринаєму у казковий світ природи навколо нас, і такі емоції у мене виникли тільки від перегляду одних ілюстрацій :heart_eyes: Книга виконана в дуже гарних жовто-рожевих тонах, вона наче огортає своє ніжністю! :heart:

Розповідь про маленьку пташку, яка боїться знайомитись із іншими. І питає поради у брата, батька і бабусі. Відповідь брата говорить про те, що у нього нема справжніх друзів, бо він не надає великого значення знайомству. Відповідь батька посміхнула мене, вона з позиції лідера, але в реальному житті не все так, як він радить :laughing: Якщо бути чесною, то ця книга мені близька по духу, бо в дитинстві я переживала сама такі емоції, я була сором'язливою дитиною і задавала собі точно такі ж питання, як і Міллі. Я насправді дуууже люблю такі книги. Вони легкі і мають мораль. Для мого 4 річного Роберта це саме той формат книги, який нам гарно підходить. І слухає він із задоволенням. І хоча ми поки що не обговорюємо різні питання по книзі, але такі книги він гарно слухає! Книга написана легко і читається на одному диханні!

Свою думку сформувала стосовно цієї книги і вердикт: "Треба брати!" :smile:

І ось нарешті наша подорож близиться до завершення. Остання зупинка 

  • Моя зелена книга - "Крошка Додо и большой цирк" вид. Азбука

прошузайняти всіх своїх місця

Цю категорію довго обдумувала, бо у нас значно більше зелених книг, які хотілось показати. Але я не могла не показати вам саме цю книгу, бо вона просто чудова, і чомусь у мене відчуття, що можливо багато хто про неї ні сном, ні духом, так само як і я до тих пір, поки одна чудова дівчинка не відкрила мені очі, дякую сонце, що тепер і в нас вона є!!!! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:

Це є друга книга, нажаль першу поки не вдалося виловити, але я знаю, це справа часу :wink:

Ця книга вже не видається і знайти її на так то легко. Я завжди задаюсь запитанням, скільки є пречудових книг, ходових, але у яких тираж закінчився і все, їх більше не друкують, сумно стає, що дійсно хороша, змістова книга йде геть, а на ринку з'являються нехай і гарні по обгортці книги, але часто пусті, без якогось хорошого посилу. А мені так хочеться по більше таких книг, коли серце завмирає і хочеться цими емоціями ділитися з іншими! Ось ця книга саме така, для мене! 

По-перше, що сподобалось, історія відбувається в джунглях, не знаю як для вас, а для мене це щось новеньке і цікаве) бо більшість книг що читала, на фермі, у лісі і в такому дусі. По-друге - цікаві персонажі (різні види мавп: орангутанг, горила, мавпа-носач) та інші, дітям маловідомі персонажі. Ну і по-третє - і головне - просто гарна, добра, повчальна історія, про дружбу, про відповідальність про правильні вчинки, про сміливість. Все це в ній є! Книга зі стержнем, як же ж я такі люблю! А ілюстрації, та ви й самі побачите, вони просто казкові :heart_eyes: нема слів, одні емоції #мастхев для всіх!

Ось і дістались ми кінцевої зупинки, подорож завершена! Сподіваюсь, що комусь була цікавою і корисною! :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:

Хочу висловити велику подяку дівчатам - організаторам за їх старання і працю. І за те, що Книжковий клуб ожив і зацвів з новою силою! Так любо глянути на всі ці огляди, хоча гаманцю і карті напевно не до сміху :joy: 

Книжкові багатства являють собою літературне дзеркало життя. М.А. Рубакін©️

117 коментарів

  • Galo4ka 12 березня 2018, 21:13 1

    Емоції переповнюють) Так гарно написали, лайк) Кротик - це моя любов, в дитинстві була жовта книжечка "Как кроту штанишки сшили и др. ист.", на жаль не збереглася...

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:13

    Дякую! Кротик - незмінна класика, багато хто виріс на цих книгах і мультах, тому вдвічі приємно передавати цю класику кожному наступному поколінню) :blush:

  • Nescafe 12 березня 2018, 21:16 1

    Ну це вже ти постаралась, сідаю смакувати!

  • Nescafe 12 березня 2018, 21:47

    Ооо, я теж знаю кому ти обіцяла бути лаконічною) насправді, читати було приємно, ну і фотоооо, ну це ж клас, це ж приклад для наслідування, аж кайфую!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:14

    Ой, дякую! Та у нас тут кожен другий огляд дуууже гарний, і фото, і книги і стиль написання. Якщо я слабка в чомусь одному, то треба брати іншим :joy::zipper_mouth:

  • Ulyana 12 березня 2018, 21:16 1

    красиво, так сочно и написано вкусно, молодец Наташа

  • 2 коментаря
  • Nescafe 12 березня 2018, 21:45 1

    Уля,я не впізнала тебе, думаю зайду гляну профіль, хтось новенький, а правильні речі пише))

  • Ulyana 12 березня 2018, 21:51 1

    Весна заквітчалась я трошки

    Зображення
  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:15

    Спасибо! :blush: А за Додо готова тебя расцеловать! :kissing_heart: Беру :hugging:

  • Alin4yk 12 березня 2018, 21:17 1

    Смачно, що й очей не відвести:)

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:16

    Дякую)

  • Oksana_Kh 12 березня 2018, 21:29

    Оце так краса! І фото, і книги, і текст)) супер!!! Дякую)

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:16

    Дякую, Оксанко!:kissing_heart:

  • Allohka 12 березня 2018, 21:31

    Чудові книги, дуже гарно написано) Лайк та бажаю перемоги)))

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:17

    Дуже дякую!

  • kate_z 12 березня 2018, 21:36

    С большим удовольствием читаю ваш обзор, спасибо!!! Лайк!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:17

    Я очень рада, что понравилось)

  • umberto 12 березня 2018, 22:11

    Ох, яке гарне оформлення і книги чудові!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:18

    Так, книги значно кращі ніж оформлення, вот просто дійсно у захваті від них! Дякую)

  • Melisenta 12 березня 2018, 22:13

    Дякую, дуже цікавезні униги у вас, обов'язково зверну увагу) вам лайк!)

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:18

    Рада, що стала корисною) дякую!

  • SanSanna 12 березня 2018, 22:36 1

    Оформлення - бомба!!!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:19

    Мне в конце надо писать: " ни один цветок существенно не пострадал" :joy::joy:
    Спасибо!

  • jul_o 12 березня 2018, 23:01

    Прочитала як казочку на ніч! Дуже гарно і цікаво, дякую)

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:20

    Ой, на ніч це точно :joy: багато часу забрало :laughing: а ще ж одну роботу писати :relieved:
    Дякую!

  • marrry 12 березня 2018, 23:04

    красиво!!!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:20

    Спасибо))

  • Kosmonatka 12 березня 2018, 23:06

    Весна і ніжність! Як гарно, Наталко!
    Про маленьку пташку от вперше бачу. Як так? Спочатку подумала, що це вона представлена, як зелена - бо зелена і весняна). От шкода, що лише позичена). Я теж встидака з дитинства.

  • 5 коментарів
  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:48

    А ти моя "ще одна" не філонь, чекаємо вже нарешті твого огляду :stuck_out_tongue: вот чомусь думала, що ти напишеш раніше ніж я, помилилася :unamused: хоча на мене чекає ще один огляд, до якого я ще не приступали :no_mouth: і до речі, проф.фотік мені не знадобився, і я цьому дуже рада :joy:

  • Katya_Solo 13 березня 2018, 00:03

    Наталі которая Космонатка ага і я також))) тільки у мене ще купа справ через які не має часу і бажання(

  • Katya_Solo 13 березня 2018, 00:04 2

    ти що серйозно думала що я буду перша тебе, коли я казала що швидше всього взагалі не буду)) наївна як дитина :) :)

  • binnnna 12 березня 2018, 23:08

    Так по-весняному! Краса!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:24

    Дякую! :blush:

  • alina_samoylova 12 березня 2018, 23:21

    Дуже гарно написано і оформлення - по-весняному )

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:48

    Дякую гарно!

  • Antyk 12 березня 2018, 23:22

    Дуже гарний огляд і фото! Дивишся, читаєш і відчуваються тепло та свіжість весни!

  • natasha_kb 12 березня 2018, 23:48

    Дякую! Я приблизно так і хотіла, рада, що вдалося :blush:

  • Katya_Solo 12 березня 2018, 23:35

    Наталочко ти чарівниця, довго чаклувала і таки начаклувала таку красу що очей не відвести. Скажу одне дарма ти так переживала, огляд вийшов шикарним і по-справжньому весняний!! Ти молодчинка :) :) От навіть не знаю що красивіше книги, оформлення чи опис)))

  • 10 коментарів
  • natasha_kb 13 березня 2018, 08:19

    Я в Ашані всі 3 бачила :heart_eyes: та я так і планувала, спочатку першу купити, все, тепер вже мушу, ще б чоловіка попросити купити, його коштом :joy: але там 390грн здається, У Миросі вигідніше, але за доставку буде ще ого-го, там є що упаковувати і вага :joy:

  • miros_ya 13 березня 2018, 08:20

    Перша вже не проблема, її додрукували :)
    Так, Книги важать кожна по 2 кг +-

  • Kosmonatka 13 березня 2018, 08:33

    о, приємно чути, що додрукували!!!

  • DjudiMudi 12 березня 2018, 23:47 1

    в однієї мене замирае сердце,коли я бачу книгу свого дитинства?
    "Крот в городе" подарував хрещений коли ще в садок ходила.Люблю її ніжно))

  • natasha_kb 13 березня 2018, 07:31

    Думаю, що у багатьох))) книга відома і популярна :blush:

  • miros_ya 17 березня 2018, 07:20

    У третини Кк вона є, здається ))

  • Alisande 12 березня 2018, 23:49

    Які фото, я у захваті, аже весною повіяло :) І книги дуже гарні :) Особливо здивувала Додо, я і не підозрювала, що там такі симпатичні ілюстрації всередині :)

  • natasha_kb 13 березня 2018, 07:32

    Вот саме Додо найбільше хотіла показати, бо інші книги більш відомі і в багатьох є, а Додо і для мене відкриття! Дякую!

  • Netakaya 13 березня 2018, 01:37

    А я узнала чей обзор, когда увидела птичку от ранка) странно, конечно, что она ещё не твоя)))
    Наташа - умничка!))) Обзор волшебный!

  • 1 коментар
  • Netakaya 13 березня 2018, 08:04

    И я очень хотела всю серию эту, но цена неадекватна, как по мне((

  • natasha_kb 13 березня 2018, 08:13

    Эта книга по качеству мне ещё более менее, куда большим разочарование оказались книги про Шкарпетика, с неточным количеством стр и рисунками на форзаце вместо книги, вот их и пожалела купить, хотя хотела, очень...
    Но радует, что не все из сказкотерапии я хочу купить :joy: вот не лежит душа к листочку и к киту (вообще рисунки кита наталкивают на ужасные мысли, после всех тех подростковых игр и самоубийств, потому кит стал до меня негативным персонажем, вот смотрю на него и думаю про те ужасы, и понятно что детская книга не виновата, но ассоциации у меня глубоко в голове

  • Netakaya 13 березня 2018, 11:40

    Согласна полностью насчёт листочка. И насчёт кита(( люблю китов и мысли такие были из-за этого дебилизма, но все равно ассоциации теперь именно с теми играми(

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу