Наше сімейно-улюблене. Книжковий конкурс 2018, категорія 0-6 років.

Мабуть, спочатку варто представитися, бо майже всі знають мене лише по ніку ))) Так от, мене звати Світлана, і я мама...чотирьох чудових мужчин (для кожного своєю мірою): двох весняних шилопопиків, яким скоро виповниться 2 і 4 рочки (мабуть, саме тому весняний конкурс для мене трохи особливий, і я таки вирішила взяти в ньому участь, незважаючи на всі протиріччя), коханого чоловіка (ну всі ж ми для них мами деякими моментами ;) ) і нашого майже-вченого-кота Тімки (правда, останній чомусь вважає, що насправді це він мій всезнаючий та зморений досвідом татко ))))). 

Коли я одного чудового дня зайшла в КК і побачила повідомлення чудової дівчинки Мар'яни про початок конкурсу, перша думка була: "На жаль, в нас надто скромна бібліотека, щоб знайти щось підходяще до усіх чотирьох розділів". Потім була пауза, а потім я звернулася до нашої тієї самої найближчої і найулюбленішої полички, з якої діти дістають і просять почитати книги щодня. І таки там я знайшла відповіді на всі свої запитання :) Пазл склався сам по собі, і я з надією пішла телефонувати мамі і свекрусі в пошуках книги для розділу"Старе", бо вдома таких не виявилося. Все ніби чудово, але не тут-то було... Ой, мушу перервати зараз свою розповідь, бо все-таки найважливіше - це книги. Але маю велику надію, що дочитаєте мою історію до кінця, бо ще мушу сказати кілька слів в своє оправдання, як я "докотилася" до цього огляду ;)

Отже, почнемо...

Старе. Маршак С.Я. Двенадцать месяцев; Умные вещи: Пьесы / Худож. М.П. Митурич. - М.: Сов. Россия, 1987. - 168 с.

Чому саме вона? По-перше, це так символічно зараз, коли весна вже прийшла, але все ще бореться з отими кучугурами снігу ))) По-друге, вибір в нас був невеликий, але коли я побачила цю книгу - зрозуміла, що це саме те, що мені хочеться показати старшому синові прямо зараз. Справа в тому, що це не зовсім звичайна народна казка про 12 місяців. Це п'єса, написана Самуілом Яковичем Маршаком і видана до 100-річчя з його народження. З казкою про 12 місяців ми ще не були знайомі, але сину досить сподобалась така цікава манера читання (тим більше, що вони на заняттях з театралізації в садочку зараз теж готуються ставити казку). Ілюстрації трохи специфічні, але вони в манері тих часів.

Книга складається з двох частин: драматичної казки "Дванадцять місяців" і казки-комедії "Розумні речі".Чудові персонажі:Сцена, де королева вчиться писати:Трохи "весни" та квітів на сторінках )))Картинка, де в лісі перед багаттям зібралися всі 12 місяців:Безумовно, я дуже рада, що завдяки конкурсу ця книга до нас потрапила і тепер займе почесне місце у нашій бібліотеці.

Нове. Спи міцно, моє будівництво: Шеррі Даскі Рінкер; іл. Тома Ліхтенгелда; пер. з англ. В. Чернишенка. - К.: Вид-во "Артбукс", 2017. - 32 с.Чому саме вона? Оскільки було вирішено описати найбільш улюблене, то тут взагалі не було ніяких сумнівів. Це та книга, без якої молодший не ляже спати, а старший не почне свій день (так вже склалося, що засинальну книгу треба перечитати перед тим, як іти в садочок))). Це та книга, що спонукає "трудитися" вдень, як автопарк будівельних машин на сторінках: І, звісно, так приємно ввечері засинати разом з машинками, що за день попрацювали, чогось досягли, стомились​​​​​​​ і йдуть до сну)

Ну і, прогнозовано, "Позичене", або омріяне: продовження історії про улюблене будівництво, або як наш автопарк прокидається. Стройка с самого утра, Шеррі Даскі Рінкер. Вже анонсували український переклад, але ми точно його не дочекаємось, бо дуже хочеться, так що російський варіант нас цілком влаштує (взагалі, влаштує навіть англійськомовний оригінал) - бо я впевнена, що вона нам потрібна в будь-якій вверсії))). Я вже навіть не знаю, хто цю книгу в нашій сім'ї хоче більше: діти, мама, чи наш майже-вчений-кіт Тімка, бо він теж про неї мрієЗвісно, в цієї білої морди є на те свої причини, бо це саме та книга, заради якої два шумних монстрики нарешті залишать кицю в спокої бодай на годинку, і в Тімки з'явиться трохи спокою і часу на себе коханого, коли не треба буде ні від кого ховатися і нікого виховувати (це він сам так вважає, АГА )))))))

Ну і Зелене. Большая книга сказок волшебного леса: Авт. и худ. Валько. Пер. с нем. Н. Нуровой. - М., Махаон, 2017. - 176 с.

Чому саме вона? Це було найперше рішення. Потім було кілька спроб змінити її, адже ця книга вже з'явилася в одній з конкурсних робіт, а потім і в двох. Але вона стоїть в нас саме на тій улюбленій поличці, з якої дістаються книги кожного дня. І вона настільки улюблена, що з нею не витримують жодної конкуренції інші зелені книги з нашої бібліотечки. Крім того, цим оглядом я хочу ще раз висловити свою вдячність нашій дорогій книжковій Феї з Книгообміну, і всім організаторам і учасникам цього чудового дійства! Адже саме завдяки книгообміну ця книга з'явилася в нас і зайняла почесне місце на улюбленій поличці. Vasilisa01, Вам привіт від наших хлопчиків і майже-вченого-кота Тімки ;) Ну і, нарешті, ця книга  така зелена, що зелені там навіть форзаци ))))

Книга дуже відома, але хочу зупинитися на одній історії, дуже доречній до теми конкурсу. Скарби - це не лише гроші, золото і діаманти. Це можуть​​​​​​​ бути і затишні вечори, проведені разом з вірними друзямиІ, звичайно, це ті місця, які запали в душу, як тільки Ви там побували. От як та сама печера на острові Бузини: "Вот это было зрелище! Солнечные лучи проникали сквозь густую листву и освещали камни и стены пещеры. Жуки ползали туда-сюда и отливали разными цветами, а красочные бабочки порхали в воздухе. По всей пещере распустились цветы всех оттенков - прямо как настоящие драгоценности." - Уявили собі цю красу? Особисто я віддала б не один діамант, щоб побачити таке диво. Ось вони, справжні скарби і цінності!

...Так от...Всі пазли склалися, і я пішла шукати кигу з розділу "Старе". Дала по телефону завдання обом мамам, розслабилася і в голові відразу почали будуватися красиві картинки майбутньої конкурсної роботи. Причому такі чіткі і деталізовані картинки, що сумнівів участі у конкурсі вже не було. Книги майже всі обрані, фото продумані і навіть однієї безсонної ночі народився майже весь текст. І тут одна з цих книг з'явилася в конкурсі...А потім і друга...А тоді й третя...Катастрофа!!! Так я думала і поспіхом "згортала" всі свої надумані картинки і плани участі в конкурсі. І, мабуть, моїм планам не судилося б здійснитися, якби мої шилопопики в черговий раз не принесли мені з проханням почитати ті самі книги...І тут в мене промайнула думка, яка заставила посміхнутися і повернути назад всі свої плани, які вже, до речі, кардинально змінилися, бо для конкурсу було обрано їнші книги. "Якщо книга дійсно хороша, то в неї не може бути лише один-два прихильники, вона подобається багатьом! І чим популярніша книга, тим вона має більшу цінність!". Тож я неймовірно рада, що саме такі книги знайшлися в нашій бібліотеці і надзвичайно вдячна Вам, наші однодумці! Бо якби не Ваші дбайливі огляди і враження, то в нас не було б і половини тих чудових книг, за якими мої діти забувають про мультики і навіть машинки ))))) 

P.S. А ось Вам привіт від усіх дванадцяти місяців із самого лісу ;)До речі, я в той день таки переконалася, що ніяка це не казка. Як тільки фото ​​​​​​​були зроблені, а шашлики дожарені, почав капати дощ, а тоді здійнялася буря, потім дощ перейшов в сніг, потім взагалі з неба стало падати щось схоже на град...Якоїсь миті я подумала, що зараз з-за дерев такі повиходять ті дядьки-місяці ))))) І як тільки ми від'їхали від лісу - все припинилося :) Так що казки Вам у житті і нехай справжня весна вже нарешті переможе ;)

 

47 коментарів

  • Iryna_pk 12 березня 2018, 12:57

    Дуже гарно розказали про ваші книжечки, дякую!

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:10

    Дякую)

  • Karolina 12 березня 2018, 13:02

    классно написали, читаешь и улыбаешься...а солнышко ваше оригинальное помогает)))) спасибо . очень здорово вышло!

  • 3 коментарі
  • Karolina 12 березня 2018, 13:17

    дадада...мы вчера тоже наслаждались))))

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:19

    надо хорошо проводить эту зиму, чтоб весна была не хуже ;)

  • Karolina 12 березня 2018, 13:25

    )))) ага

  • Oksana_Kh 12 березня 2018, 13:02

    Дуже рада, що Ви все ж наважились написати))) як я й казала, кожен читач бачить книгу по-своєму! І у Вас вийшов свій
    унікальний огляд)) дякую і лайк))) успіху!

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:12

    Ще раз дякую Вам за той коментар, що додав мені впевненості, що огляд таки треба написати )))

  • Ulyana 12 березня 2018, 13:15

    ого, прямо обзор со спецэффектами. Чудесно написано, и книги мне понравились и у нас такие есть, кроме 12месяцев,очень интересная и новая для меня). Приятно читать и Ваши комментарии и обзор, согревающе как солнышко

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:17

    Спасибо большое)

  • de_la_Fere 12 березня 2018, 13:16

    Ну вот. Прочитала все до последней буковки ,просто наслаждаясь рассказом. Извините ,с первого раза я почти не рассмотрела фото ,сейчас еще вернусь. Я настолько расстворилась в тексте , что все вокруг просто замерло. Как в детсво вернулась. Как же уютно и тепло читать Ваш рассказ ! Мне кажется ,что Вы невероятно добрый человек. Иначе просто быть не может. Спасибо большое за чудесный ,сказочный обзор. Вот с первой строчки чувствуется ,что от всей души пишет человек. Книги несомненно очень достойные и каждый пацан будет счастлив иметь их в своей библиотеке. Огромный ,лайк от всей мой души !

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:18

    Столько добрых и приятных слов, что я аж покраснела :) Спасибо!

  • BARLUN 12 березня 2018, 13:26

    Какой замечательный обзор-рассказ, с удовольствием прочитала. Нравится Ваша работа. От меня лайк!

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:33

    Спасибо)

  • Nescafe 12 березня 2018, 13:33

    Кіт мріє про будівництво,класно придумали! Все,вірно,гарні книги можуть повторюватись, от і я вже задумалась про велику зелену книгу казок!
    А ще, я так зрозуміла,що 12 Місяців прийшли до вас на шашлик,а шампурів було лише 9, тому ви погодували всіх окрім зимових,ті образились, і тому досі холодно і сніг лежить....

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:36

    Мабуть так і було )))))))))))
    А кіт у нас ще той мрійник ;)

  • Kosmonatka 12 березня 2018, 13:49

    Ви змусили мене посміхатися від вуха до вуха))) Щирий березнево-книжковий огляд)). Дякую, Світлано! Вище дівчата приавильно пишуть: і сонечко так гарно прикрасило-осяяло огляд, і взагалі спецефекти супер!
    От Ви розумничка! Чудово-пречудово!

  • Kukuzya 12 березня 2018, 13:56

    Дуже дякую за гарні слова)

  • jul_o 12 березня 2018, 15:03

    Чудовий огляд! Затишний)) Тімці привіт! В нас рибка, і то ховається в будиночку, як бачить доню)))

  • Kukuzya 12 березня 2018, 15:13

    Дякую ))) Мої теж акваріум просять, але мені й кота шкода ))))

  • Antyk 12 березня 2018, 15:44

    Класний огляд! Після нього в список бажань додались Велика книга казок та шашлики) І бажання поїхати до справжнього лісу. Була там 1 раз, було стільки емоцій.

  • Kukuzya 12 березня 2018, 15:54

    Чудові бажання! Нам з лісом повезло, пішки навіть можна дійти)

  • Mama_Ollya 12 березня 2018, 15:51

    Супер)) улыбаюсь :blush: спасибо за вашу работу))

  • Kukuzya 12 березня 2018, 15:54

    Спасибо)

  • Netakaya 12 березня 2018, 16:43

    Извините, не по теме, но шашлыки меня поразили!!! Хочу их)))

  • Netakaya 12 березня 2018, 16:46

    На самом деле, я обалдела, от того, что Вы мама 4 мужчин, потом дочитала - такая фууух))))
    Обзор супер! Мой лайк уже у Вас)
    А насчёт подбора книги... Я тоже, когда увидела книги, которые уже показали, расстроилась и решила, что ничего показывать не буду, потому что пока решусь, все уже покажут) но то, как мой ребенок таскает эту книжку в кровать перед дневным и ночным сном, заставило меня передумать)
    Каждый покажет то, что он хочет в ней показать!)) Вот и все!))
    П.С. а вот и Ваша авка)

  • Kukuzya 12 березня 2018, 17:03

    Спасибо) Про книги - 100%, наши маленькие читатели все знают лучше нас)))
    Шашлыки правда были очень вкусные, жаль, что по интернету нельзя передать по кусочку для дегустации ;)

  • Netakaya 12 березня 2018, 17:04

    Аж слюнку сглотнула))))

  • s_n_m 12 березня 2018, 18:49

    Очень здорово. Зачиталась. Ощущение ,как в сказке побывала.

  • Kukuzya 12 березня 2018, 18:57

    Спасибо)

  • Galo4ka 12 березня 2018, 20:42

    Гарний, приємний огляд, читається на одному диханні) Лайк)

  • Kukuzya 12 березня 2018, 20:55

    Дякую)

  • SanSanna 12 березня 2018, 22:43

    Отлично написано! Хочу тепла и шашлыков! От меня лайк:wink::wilted_rose:

  • Kukuzya 13 березня 2018, 08:15

    Спасибо)

  • Alisande 12 березня 2018, 23:56

    Дуже цікаво написали, і книжки чудові, і котик :) Лайк :)

  • Kukuzya 13 березня 2018, 08:15

    Дякую)

  • Vasilisa01 13 березня 2018, 09:44

    Лайк))) очень интересно написано)))
    Мы рады,что Сказки Волшебного леса ваши мальчики оценили и полюбили!))))

  • Kukuzya 13 березня 2018, 09:51

    Спасибо большое)

  • nastojashaja 14 березня 2018, 23:50

    Отримала задоволення від вашої огляду-розповіді, а який смачний бонус у кінці)
    "Спи міцно, моє будівництво" у нас теж вже півроку хіт! Це найулюбленіша "сонлива" книга всієї нашої родини! Теж з нетерпінням чекаємо на "ранкове" будівництво)

  • Kukuzya 15 березня 2018, 09:10

    Дякую) Я вже ранкове будівництво навіть замовила, але чекати більше місяця треба :(

  • nastojashaja 15 березня 2018, 12:57

    Я сподіваюсь, що цього року видавництво Артбук порадує прихильників "ранковою" книгою. Зачекаю поки що з купівлею на російській мові)

  • Kukuzya 15 березня 2018, 13:38

    Думаю, пораду, якщо вже проанонсували. І ціна очікується привабливіша, ніж російська. Але я дуже нетерпляча :joy:

  • natasha_kb 15 березня 2018, 14:55

    Гарний оглядываясь і чудові книги на конкурс!!! Лайк))
    У нас будівництво теж, по сьогоднішній день одна із улюблених засипатєльних книг)) і теж мрію про продовження будівництва)

  • Kukuzya 15 березня 2018, 15:06

    Дякую) Будівництво для хлопчиків прямо якесь магічне)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу