Шлях у світ книг. Книжковий конкурс 2018

Привіт! Вітаю усю прекрасну половину Книжкового клубу зі святом весни і краси! Хочу подякувати усім за чудові конкурсні роботи, які дають можливість відчути наближення тепла і поповнити свій список книжкових бажань). З дня, коли я відкрила для себе цю спільноту, найкращим відпочинком для мене є кава, смаколик і черговий книжковий пост-огляд). Тому, можливо мій сьогоднішній огляд на Книжковий конкурс 2018 у категорії 6-10 років теж когось порадує і принесе кілька приємних хвилин.

Усі постійно говорять про те, що сучасних дітей важко зацікавити книгами і відволікти від гаджетів. Коли у 2010 році народився мій синочок, я була впевнена, що нас це не торкнеться… Свята наївність) Починаючи з раннього дитинства він обожнює книги, але переважно слухати, а не читати... Правду кажучи, наше з ним читання це багато в чому боротьба з більш легкими способами отримання задоволення – мультиками, іграми на планшеті. Не програла я її лише завдяки тому, що постійно купую нові, цікаві книги з гарними ілюстраціями, постійно читаю своєму 7-річному сину вголос (зупиняючись в найцікавіших місцях під приводом термінових справ))) і читаю багато сама, показуючи приклад. Я переконана, що в родині, у якій не читають дорослі, шанси виростити активного читача практично нульові. Покажу ті книги, які успішно залучають мого сина у чарівний світ літератури…

Щось старе:

Ты знаеш Ларссонов? Нет, не тех Ларссонов, что иногда заходят в гости к Перссонам. Я говорю о хитрых Ларссонах.

Книжечку Яна Екхольма про Тутту Карлссон і Людвіга Чотирнадцятого з прекрасними ілюстраціями Бориса Діодорова тато привіз з відрядження у дефіцитні 90-ті ( книга 1993 року) і вона полюбилася мені на довгі роки. Свій рідний екземпляр я міняти не збираюся, хоча зараз є дуже навіть не погане україномовне перевидання. Я знаю, що багато хто читає цю історію своїм діткам уже з років 4, але ми з сином взялися за неї після його 6 років і думаю для нас це було правильне рішення. Син зміг оцінити і тонкий гумор книги, і її глибоку мораль, яка проте подана цілком по дитячому, без нудної повчальної ноти.  Для тих, хто не знайомий з сюжетом – це казкова повість про лисеня, яке (просто жах!) не хотіло бути хитрим, при цьому народившись у найхитрішій родині цілого лісу. Ось кілька розгорток книжечки:

Щось нове:

Спершу впіймай собі дракона…

Перша книга із серії Як приручити дракона, вийшла українською у 2017 році. Всього книг має бути 12 і ми однозначно будемо збирати усю серію. Це абсолютно хлопчача повість (хоча і дівчатка можуть отримати від неї масу задоволення, такий собі спосіб подивитись на світ хлопчачими очима)))), дуже смішна ( думка сина!) і динамічна. Перед тим як купити цю книгу читала у відгуках про неї, що особливого смислового навантаження вона не несе, проте вирішила, що не всім же книгам бути глибокозмістовними і повчальними). Але хочу сказати, що як на мене вона таки може залишити слід у хлопчачій душі, показати, що сила не головне, а в досягнені мети важливий гумор і терпіння.  До речі, мультик «Як приручити дракона» зроблений дійсно лише за мотивами книги, сюжет у ній зовсім інший.

Щось зелене:

Невгамовний Еміль з Льонеберги…

З Астрід Ліндгрен в мене особливі відносини ще з дитинства, хоча читала я тоді лише її Карлсона і Пеппі (але таку кількість раз, що годі і згадати))). Ці відносини вийшли на новий рівень після прочитання її біографії, я ніби то прожила усе її непросте і цікаве життя разом з нею (я обов’язково зроблю огляд на цю біографію у Книжковому клубі, як і обіцяла раніше)). Тепер моя мета - зібрати всі її твори в українському перекладі з гарними ілюстраціями.  

Я дуже рада, що син розділяє мою любов до цієї авторки, хоча його улюбленим героєм є не Карлсон, як колись у мене, а бешкетник Еміль. Мабуть, тому, що він себе з ним асоціює – блакитноокий білявий хлопчик).  У Клубі уже не раз показували цю книжечку, але ось кілька розгорток від нас:

Щось позичене:

Хлопчик, що вижив…

В даному випадку не позичене (бо насправді не знаю навіть в кого позичити))), але дуже бажане ілюстроване видання Гаррі Поттера. У нас є вся серія книг про цього юного чарівника, але вирішили з чоловіком, що і ілюстровані видання будемо збирати. Це ж просто шах і мат в боротьбі за читацьке майбутнє нашого сина))). Як ви думаєте?

Дякую за увагу!

42 коментаря

  • Nescafe 8 березня 2018, 18:04

    ооо нарешті свіженька робота! зі святом!

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 18:05

    Дякую, і вас теж!

  • Nescafe 8 березня 2018, 18:05

    підніміть перше фото над текстом, щоб було видно з загальної стрічки

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 18:12

    Зроблено)

  • Ulyana 8 березня 2018, 18:14 1

    ох,такие книги я думаю украшение любой библиотеки. Лайк

  • Karolina 8 березня 2018, 18:19 1

    Присоединяюсь. Лайк

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 18:44

    Дякую!

  • Kosmonatka 8 березня 2018, 18:45

    Які пречудові у Вас книги та смаки!
    Підписуюсь, бо усі три (ну, і четверту, омріяну Вами - теж) придбала з великим задоволенням. Це справді дуже кльові книги!

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 18:50 1

    Дякую, дуже приємно зустрічати людей з такими ж книжковими вподобаннями).

  • Kosmonatka 8 березня 2018, 20:20

    ну)) справді) Тут співпало на 100%)

  • Mama_Ollya 8 березня 2018, 19:00

    От меня лайк)) книги классные)) про дракона почитаю сама обязательно))

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 19:06

    Дякую! Про дракона досить цікаво)

  • de_la_Fere 8 березня 2018, 19:24

    Очень понравилась Ваша работа. Прекрасный выбор книг , каждая из них просто обязана быть хотя бы раз прочитана ! очень понравился Ваш Людвиг 14. Я сейчас ищу "нашего " - Ваш удивительно хорош. Написано очень тепло и душевно. Лайк однозначно:purple_heart:

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 20:01

    Дякую. Наш Людвіг мені теж дуже подобається, дуже атмосферний, і для більш дорослих діток. Ілюстрації у україномовних виданнях Школи та ВСЛ більш дитячі, як на мене.

  • Oksana_Kh 8 березня 2018, 19:50

    Чудові книжечки)) і гарний вже другий огляд в конкурсі))) дякую))

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 20:03

    Дякую, мені дуже сподобалось робити огляди))). Ще один плюс конкурсу особисто для мене, те що перетрусила нашу бібліотеку і знайшла кілька книг, які нам по віку уже варто почитати, а то ризикуємо перерости

  • Rosya 8 березня 2018, 21:50

    Чудові книжечки.

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 21:53

    Дякую, вони дійсно такі

  • mamaO 8 березня 2018, 22:39

    Мені як мамі 8 річного хлопчика був дуже цікавим Ваш огляд і особливо вибір книг. Еміль у мене свій з дитинства, щоправда сина поки що не вразив. Необхідно буде зробити нову спробу його прочитати разом. Окрема подяка за книгу "Приручити дракона" і Ваші враження від неї. Якось я оминула її своєю увагою, хоча бачила раніше. В нас теж читання книг це засіб відволікти сина від Інтернету і привити любов до читання. Можу сказати, що після того як вдома з'явились книжки про піратів, зброю і техніку син почав читати самостійно більше.

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 22:50

    Рада, що була корисна. Діліться і ви книжковими вподобаннями сина, мені теж дуже цікаво почитати про досвід інших мам у виборі книг на такий вік. Зараз треба дуже постаратися і у виборі тематики, і ілюстрацій, щоб книга змогла конкурувати з тими розвагами, які пропонує Інтернет. В мене малий любить читати (або щоб я йому читала)) про однолітків, тому Еміль йому пішов. Замовила сьогодні ще Пригоди малого Ніколя, побачимо...

  • Julia2326 8 березня 2018, 23:02

    Ми теж вашi однолiтки!i теж ведемо боротьбу з гаджетами((((Емiль -улюбленець!!)))За драконiв дякую!-буду мати на увазi!)))) Тримайте like!)))

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 23:25

    Дякую! Діліться вашими знахідками у цій віковій категорії) Будемо підтримувати один одного в цій нелегкій боротьбі))

  • kate_z 8 березня 2018, 23:09

    Это хотя и не наша возрастная группа, но я чётко поняла, что меня ждёт в будущем :) хочу, чтоб сын читал... Спасибо большое за обзор и ваши мысли вслух!

  • Iryna_pk 8 березня 2018, 23:26

    Дякую Вам!

  • Alisande 9 березня 2018, 00:39

    Гарний огляд і гарні книжки, ми теж їх любимо :)

  • Iryna_pk 9 березня 2018, 09:13

    Дякую!

  • Netakaya 9 березня 2018, 09:22 1

    Спасибо за обзор! Очень понравились Ваши книги.
    Людвига тоже недавно приобрела, правда чёрно-белого, но зато какой прекрасный Людвиг)))
    И на Эмиля засматриваюсь давно уже) так что благодаря таким обзорам, списки и формируются) Спасибо! Лайк!)

  • Iryna_pk 9 березня 2018, 11:59

    Дякую!

  • seveneleven 9 березня 2018, 11:41

    Замечательный обзор! Гарри Поттера решилась и заказала) такого, с картинками

  • Iryna_pk 9 березня 2018, 11:59

    Дякую! Я думаю це дуже вдала покупка)

  • Anna1711 9 березня 2018, 12:35

    Спасибо Вам, вот и ваши обзоры отлично пошли под травяной чай с рафаэлкой :tea:)))

  • Iryna_pk 9 березня 2018, 13:54

    :grin::thumbsup::coffee:

  • masandra 9 березня 2018, 20:50

    Дякую, все такі вирішила замовити Еміль) подивилась уВас , і Усьо, скільки можна в хотєлках тримати!

  • Iryna_pk 9 березня 2018, 21:38

    Сподіваюся сподобається)

  • Marge_Simpson 9 березня 2018, 22:05

    Дякую за огляд) від мене лайк. І саажіть, будь ласка, на який вік розрахований Еміль?

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу