Детальний опис кожного пункту плану заняття по методиці Макото Шічіда

Так, знаю, давно не писала, на це є кілька причин. Але головна: що цей пост був як СЛОН, його нереально весь написати разом)))) Тому розділили все ж на дві частини і тільки так, змогла осилити першу))

Отож детальний словесний опис ЧАСТИНА 1. нижче

Фотопоказ занять ЧАСТИНА 2 буде пізніше.

Безліч давніх фото звітів по заняттях такого типу з моєю старшою донею можна знайти тут 

Для зручночті: про методику писала тут , основний план описувала тут

                                   Детально про кожен пункт плану

                                з моїми рекомендаціями та досвідом

-------------------------------------1.      Обійми, навіювання.--------------------------------------

ОПИС: В цьому пункті маєте виробити свій ритуал, який допоможе дитині зорієнтуватися, що будуть подібні заняття. Та налаштувати на позитивні результати.

З ВЛАСНОГО ДОСВІДУ РАДЖУ відчути настрій дитини, іноді ви можете зрозуміти, що дитина збуджена чи навпаки хоче сама погратися. В таких випадках заняття не варто продовжувати, а спробувати трохи пізніше. Пам'ятаєте, ГОЛОВНЕ, це позитивне спокійне налаштування обох. 

Тут ви можете придумати будь який перехід, але раджу, щоб це стало завжди однаково, чи пісня чи вірш чи ще будь які інші дій.

ЯК ПРОХОДИТЬ У НАС

Сідаю навпроти Віки на підлогу, і кажу "Давай будемо обніматися, зараз будемо займатися" Вона зазвичай задоволена, посміхається, тягне свої ручки, тут у нас вже свій ритуал, я її піднімаю через стіл, обіймаю, і розповідаю віршик:

Донечко моя хороша

Донечко моя улюблена

Дуже я тебе люблю (8-секундні обійми)

Поцілуночок дарю. (Цілую)

Потім говорить Віка, раніше говорила я за неї))

Мамочка моя хороша

Мамочка моя улюблена

Дуже я тебе люблю (8-секундні обійми)

Поцілуночок дарю.

Раніше просто без віршика обіймала приблизно 8 секунд Віку, говорила, що Віка розумна і дуже здібна дівчинка. І сьогодні ми гарно проведемо час.

ЗВЕРТАЮ УВАГУ! Саме 8 секунд необхідно, щоб до сердечка дійшла щирість ваших обіймів. 

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: не потребує,тільки не забути його вчасно виконати

 

----------------------------------------2. Шар енергії----------------------------------------

Як ми проводимо: Сидимо один навпроти одного за столом, я говорю, Віка повторює, зараз і Віка вже говорить. «Давай зберемо позитивну енергію» при цьому в руках починаємо катати шар уявної енергії і ніби збирати його, шар стає все більше і більше, коли на повні руки, тоді виливаємо на голову і показуємо, що вся енергія розтіклася по всьому тілу. Потім катаємо таку ж енергетичну кулю і уявно з емоціями зжимаємо її до маленької горошинки і ковтаємо її. При цьому показуємо, як по всьому тілу побігла хороша спокійна позитивана зібрана енергія.

На що звернути увагу: Спочатку можете робити ручками дитини, не хоче, просто робіть самостійно і покажіть, як вам подобається,  не зациклюйтесь, якщо дитина за вами не повторила навіть за 3-м разом, просто виконуйте цю вправу спокійно і зацікавено і повірте уже скоро дитина буде повторювати разом з вами.

ВІК дитини: Це досить сумнівний пункт, я його сприймаю, як самоналаштування. Я спробувала його робити і за 3-м разом Віка (на той момент 1,7) повторювала і це їй дуже сподобалося, як і по сьогодні. Тож пункт був у нашому занятті. З Машою пробувала з року, злякалася моїх емоцій, в 1,5 втікла від мене, а от в 1,7 дивилася на мене з широкими очима, нині 1,8 - поки не повторює, але щоразу його проробляю я, сидячи навпроти. Маша спостерігає.

Висновок, 1,5-1,8 рочки можна вводити в заняття. 

Для прикладу є безліч відео на Ютубі, наприклад, ось тут  та тут

Також для зовсім маленьких тут 

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: не потребує,тільки не забути його вчасно виконати

 

--------------------------------------3. Ігри на розвиток уяви--------------------------------------

ОПИС:  Будь якими методами активувати в голові образи.

ВІК дитини та як ми проводимо: З малюками від 6 місяців до того, як говоритиме самостійно ми згадуємо, що було вчора, позавчора у всіх деталях, щось, що запам’яталося. Хто приходив в гості, в чому одягнений, що казав, які звуки були.

Потім дитина може згадувати самостійно на задану вами тему чи обрану самостійно.

Від 2-х рочків можна давати вже завдання - картинки для розвитку уяви. 

Орієнтовно з 2,5 років вже можна пропонувати уявити себе хмаринкою, краплинкою, білочкою, горіхом і при цьому розповідати все, що відчуваєте.

На що звернути увагу: не навязуйте дитині, хай цей пункт завжди буде пов'язаний лише з позитивними згадками, уявленнями. Не варто згадувати страшний сон, як тьотя злякала чи яка була страшна собака. ТІЛЬКИ ПОЗИТИВНИЙ НАСТРІЙ)

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: продумати, що будете згадувати, при необхідності підготувати фотокартки чи малюнки. Можна на компютері, телефоні

 

----------------------------------------4. Дихальна гімнастика----------------------------------------

ОПИС:   Вчимо робити губки трубочкою і видувати сильно повітря. Необхідно для розслаблення, а також чудова вправа для розвитку мовлення та в цілому здоров'я дитини.

ВІК дитини та як ми проводимо: Тут варіантів безліч: перший рекомендую брати свічки, діти обожнюють (будьте уважні, не відвертайтетесь ні на мить!)  уже в 11 місяців можна показувати дитині, як це робити. Нам найзручніші свічки у формі таблеток великих, спочатку одну, а потім до 2-х років  я зразу 12 штук виставляляла, запалила, Віка задувала. Можна також дути в дудку, бульбашки мильні, вигадувати тематичні вирізки різні, хмаринки у формі улюблених тварин чи вату підвісити, вату дути на столі, розсипати листочки сухі з берези, наприклад, і здувати, як вітер. Дути на личко мамі, на підборіддя, згадуючи, як дме вітер або фен. Можна нарізати паперу і здувати зі столу, можна дути на кульки, Часто розсипаю помпони з ниточок і дмемо в ворота.

В такі фрукти задуваємо помпони:

Також діти обожнюють шторм робити в стакані чи мисці, для цього необхідна трубочка, вода і миска. Вчимо дути і робити, чим більші бульки.

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: обрати один із варіантів і підготувати вдіповідний інвентар з того, що є в дома на даний момент, або ж роздрукувати та вирізати.

Ось готові заготовки з нета, вирізаємо і дуємо

----------------------------------------5. Тренування очей ----------------------------------------

Цей пункт виконуємо тільки, якщо наступний показуємо флешкарти. Максимально рухаємо очима. Зручно іграшкою: вверх вниз, по колу, по спіралі, 8-ка, зірочка. Хай погляне у вікно, а потім на близько розташовану іграшку, чи крапку на вікні або ж наклеєчку на вікні. Для того, щоб дивитися щось вдалині, а потім зосередити зір на близькому предметі. 

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: приготувати цікавий предметик, яким вертіти перед очима дитини

----------------------------------------6. Флешкарти----------------------------------------

ЦЕ трудомісткий і найобширніший пункт в підготовці. Багато матусь дуже сперечаються за його значимість: від найважливішого пункту, до взагалі не потрібного)))

Якщо ж говорити про мою думку, я вважаю, що він необхідний, але зациклюватися на ньому не треба. Тож включаю в наші заняття флешкарти, практично завжди Мені дуже подобається показувати з сайту Лізи , я готувала колись їй на сайт картки, маю безлім доступ, Якщо хочу тематичні картки в цей день показати, то брала з групи вконтакте Методика Макато Шічіда, на жаль, зараз заблоковано, там теж вела активне життя, довгий час перевіряла  картки на те, чи підігнані під усі правила групи. )) Є ще варіант готових презентацій. У мене уже є дуже велика база електроних карток, поки що російською мовою. До речі, писала навіть, як підготувати флешкарти, ось тут 

ВІК дитини та щодо друку. Не вважаю запотрібне це робити. Як на мене, викидати гроші, на те, що покажеш один раз 1-2 секунди, не варто. З 1,8 роки показую дитині на компі. Мультик дивиться 15 хвилин, тож 1-2 хвилини вже гірше не зробить. До 1,8 роки, ось меншій доні,   показувала або, що лишилося після старшої для тематичних занять, або покупні Домановські невеликого формату. Все рівно до великої кількості ми не дійшли, більше 30 не показувала. За те ні разу ще не повторялися)) ДО речі, про повтор карток, в ідеалі картки не мають повторятися взагалі, але дотримуйтесь хоча б 3 місяці.

Як ми проводимо: Отже, проходить він так, починаємо з 10 карток. Показуємо і озвучуємо 1-2 секунди кожну картку. Потім щозаняття можна додавати по бажанню дитини, хоча б + 1 картку. АЛЕ щоразу нові картки! (пам'ятаєте, хоча б 3 місяці не повторюватись). Більше 200 за заняття не показую, в такій кількості тільки електронні.

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: купити картки, чи підготувати в електронному варіанті

 

----------------------------------------7.1.  Розвиток інтуіції----------------------------------------

ВІК дитини та як ми проводимо: В основному це ми щось шукаємо, наприклад, починали з 6 - ти місяців з пошуку в кулачках чого небудь, потім в стаканах, потім за іграшками - хто з'їв цукерку або морквину ... так само під вирізаними картинками що небудь шукаємо, наприклад під яйцями курча, під ялинками зайця і т.д.

Наприклад, найперша гра: ваші два кулачки і камінчик. Закрили два кулачки(в одному із них камінчик), а в якому кулачку камінчик?

У діток до року буде 100% результат. головне, щоб зрозуміли зміст. 

Звернути увагу: На початку вчіть одразу, що ви піднімаєте стакан, щоб уникнути того, що дитина піднімає обидва разом. Це поки не зрозуміє добре суті. І робіть це правильно, не перевертайте стакан, піднявши його, оскільки дитина інтуітивно заглядає в стакан)))) А піднімайте вверх і показуйте пальчиком, що залишилось під ним, Потім так же  підніміть інший і вкажіть, що там нічого немає. Більше 3-5 разів не робіть за одне заняття.

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: підготувати інвентар або ж картинки дві однакові великі і одну маленьку

 

----------------------------------------7.2. Розвиток телепатія----------------------------------------

Опишу, як проводили. Але цей пункт давно не робимо.

Для цього я готувала або два однакових предмета і один зовсім інший, або дві однакові картинки і одну зовсім іншу. Наприклад, дві морквини і капусту (з солоного тіста), одну з пари ховала в стакан ставила перед Вікою і казала «давай вгадаємо, що я тут сховала". Потім брала Віку за ручки, казала "Зараз скажу тобі очима, що я сховала, а ти покажеш, що я там заховала. Ось сюди буду дивитися і говорити (показую між очам дитини), а ти слухай уважно ", і секунд 5 пильно дивлюся між очі, а в розумі ЧІТКО уявляю морквину, що сховала, потім забираю свою долоню, і дістаю два предмета таку ж морквину, як в стаканчику і капусту, Прошу, щоб показала, або сказала, що заховано в склянці.І звичайно хвалю, якщо вгадала і кажу, що наступного разу обов'язково вийде, якщо не вгадала.

Можна так само з картинками, одну з пари заховати в конверт, а перед дитиною покласти кілька варіантів. Дати торкнутися конверт, або так само тримати за ручки і чітко уявляти, що в конверті лежить і просимо показати, що там.

Я щось в таке не повірила, з радістю послухаю досягнення інших в цьому пунктику))

 

--------------8. Ігри для розвитку фотопамяті (як на мене один з основних пунктів)

----------------------------------8.1. Memory Grid (сітка памяті) ----------------------------------

ВІК дитини та як ми проводимо:  Цей пункт вводимо найпершим з усієї групи для розвитку пам'яті.  Починаємо орієнтовно з 1-1.5 з 2-х  картинок.

Ложу по одній картинці називаю їх, потім швиденько перевертаю, кажучи, тут лежить зебра, тут слон і прошу давай згадаємо, де зебра, вона секунду-2 думає і бере, звичайно не завжди правильно, а потім назад кладе на місце сорочкою вгору. Лише, коли ви побачите, що дитина зрозуміла суть, починайте додавати кількість карток за заняття. Наприклад, дійшовши до 4-х, коли Віка 100% відгадувати, я спробувала 6. Не йшло, повернулася до 4-х. Через недільку знову додала. І так максимально ми розкладаємо 36 карток. Найкращий результат це 1-2 помилки (або підглянула). Як тільки ви вийдете на 8-10 карток, ви будете швидко кількість карток набирати. 

До речі, підготовити дитину можна і з 6-ти місяців: вчити визначати положення іграшки. Наприклад: дві іграшки і кубик. Ведмедик на кубику, а зайчик біля кубика. Потім забрали іграшки: «А де стояли друзі?» І розставляєте знову самостійно, згодом і дитина спробує розставити. Не забувайте міняти щозаняття предмети, іграшки. Або ось з Машою я на три іграшки грала: 

З дітками близько 3-х років вже можна замінювати цю гру на традиційне меморі, або різні його різновиди.

На що звернути увагу: коли уже більше 10 карток,я сама не запам'ятовувала, що і де))) Тому фотографуйте, як розклали, перевернули сорочками доверху і дивитесь на фото і запитуєте. Дуже важливо не збитися, адже все має пройти швиденько і дитина має бути зосереджена.

Ось тут відео знімала Ліза 

Тут показано, як за допомогою наклеєчок парних грати можна.

Я роздруковувала ось такі карточки на фотопапері вдома. Їх вийшло багато і не затратно, оскільки невеликого формату. І я їх періодично по кругу пускаю. Можна використовувати всі картинки, які є вдома однакового формату: з лото, мені дуже подобається Розумний лис: деревяні плашки, їх можна використовувати для багатьох варіантів ігор Шичида.

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: підготувати відповідну кількість картинок для гри.

   

-------------------------8.2  Photo Memory Game (схожі картинки)-----------------------------

Суть: необхідно дві схожих картинки. Є різні рівні, починаємо із найбільш видних. Наприклад Сонечко і сонечко за хмаринкою.  Показуємо сонечко 1-5 секунд, потім ховаємо і відразу показуємо дві картинки і запитуєте, яку картинку бачила щойно дитина.

ВІК дитини та як ми проводимо:   Довго не могла зрозуміти суть Віка, десь після 1,8 і тільки тоді, коли я почала запитувати, яку ти картинку «не бачила»))) Так що рекомендую, саме «НЕ бачила» питати

ПІДГОТОВКА ДО ПУНКТУ: підготувати 3-5 пар майже схожих пар картинок.

Для початку я роздрукувала таку гру, уже тут 12 пар, є ще таких 36 пар

Ближче 2- 2,5 рочків більш складні картки, зручно використовувати такі типу, знайди три відмінності і т.д. 

Матеріал скачано з інтернету.

з 4 х рочків вже складні картинки по три штуки пропонувати можна

Матеріал скачано з інтернету.

--------------------------------------8.3  Linking Memory Game --------------------------------------

                           (послідовність,  ланцюжок, абсурдна послідовність)

О-о, це улюблена гра Вікулі, хоча довго суть не ловила теж.

Суть гри та вік дитини: Берете 3 картки, (не раніше 1,5 роки). І говорите повний абсурд)) Наприклад, картки: корова, трактор і ложка. «Летіла корова в гості до трактора. Коли її зустрів трактор, ложка дременелу тікати».

Далі, поки дитина не говорить. Перемішуєте картки, говорите ви початок, і нехай покаже, хто ж летів, до кого і т.д.. якщо говорить, то забираєте картки і просите повторити, викладаєте картку, коли називає. Якщо путається, нічого допоможіть, наступний раз беріть стільки ж карток або й менше. Але не менше 3-х. Важливо, поки не зрозуміє суть. Тоді теж як і в сітці кількість наберете швидко. Ми дійшли до 48, більше не пропоную, зараз беру 36 постійно і все. Скільки на столі зручно викладати.

Як ми проводимо: Віка садить іграшку, я говорю «Давай розповімо іграшці смішну історію" розповідаю історію і одночасно ложу картки за текстом «Жили були Васильки, росли волошки на синьому м'ячику, а синій м'ячик вранці їв ванночку, а ванночка літала на чашці, щоб чашка встигла до відра разом з відром вишити гітару, а гітара каталася на гірці, щоб гірка кукурікала з годинником». Потім прилетів вітер, ураган і т.д. Віка або я перемішуємо картки,"Ой, а іграшка не почула мамину історію, розкажи їй ще раз" І я говорю "Жила хто?" Віка показує, і так далі.

ЗВЕРНУТИ УВАГУ: Щоб не плуталася дитина: я постійно говорю, що такого насправді бути не може. І  тому це дуже смішна історія, абсурдна.

 

---------------------------------------- 8.4     Мандали----------------------------------------

Вік дитини та як ми проводимо: Для малюків показуємо, як в пункті СХОЖІ Картинки.

Віком від 2-х орієнтовно. Кладемо одну просту мандалу на два кольори на 2-5 секунд, «запам'ятай» , забираєте і даєте 2 олівці та таку ж мандалу тільки чорно білу. Необхідно поставити штришки хоча б (розмальовувати не обовэязково), де який колір був. Потім ускладнюєте, даєте три олівці, а не два, як на мандалі, потім кількість кольорів на мандалах більше і так до безкінечності.

---------------------------------------------------9. Танграм ----------------------------------------

Освоєння гри йде в 4 етапи:

1. дитина повинна класти фігурки, на малюнок з контурами і зафарбованы точно так само як і фігуки, тобто друкуєте чи малюєте однакові малюнки і кожну фігурку викладає поверх іншої на другий малюнок (ніби лото)

2. Фігурки кладе дитина лише на контури.

такі завдання можна брати для тренування:

3. Намальована картинка збоку лежить, а дитина поруч на столі таку ж складає,

4. Ви даєте фігурки і назву, або дитина сама придумує, що складе з цих елементів. Взагалі танграм (це 7 елементів і за правилами потрібно складати зображення обов'язково з усіх 7 елементів і щоб вони один на одного не накладалися) 

Вік дитини та як ми проводимо:ми пройшли всі етапи, Віка обожнює подібні ігри. і складає зарах з фігурок танрама все підряд. Починати можна з рочку, вивчаючи різні фігури, згодом звичайні фігури викладати будиночок, квіточку. Щоб показати, що взагалі може щось виходити. Ну а далі вже по порядку описаному вище, пов іку важко сказати, хтось в 3 роки танграм складає на 4 етапі, а хтось і в 7 не розуміє всіх фігур.

Тут підійдуть акож блоки Дьенеша, палочки Палочки Кюізенера

 

(Якщо ви зупинилися на основному блоці, то тут пункт 21)

А після цього рекомендую брати по одному з пунктів, у віці від 1 року до 2,5. А далі брати по пункту за заняття. Або ж виносити взагалі окремими заняттями, для них налаштування не потрібно, як для основного блоку.

 

 

------------------------------------10. Розвиток дрібної моторики -------------------------------

Або ж по системі Монтессорі багато вправ можна брати

Основні види виділила для себе. 

1. Розвиток співвідношення дій і навички хапання - Нанизування - Розривання паперу - Сортування дрібних предметів - Пересипання-переливання - Відкривати-закривати кришки. такі заготовки брала для кришок

2. Розвиток тонких рухів кистей і пальців - Наклейки - Мозаїка - Шнурування - Різні застібки - Прищіпки - Вирізання ножицями - Обертання дзиґи, ігри  з кнопками пластилінові заплатки 

3. Розвиток сили рук і узгодженості рухів - Стискання та рвання паперу - Витискання губки - Стискання груші 

4. Наслідування рухам рук - Кидати дрібне в отвір.

Звичайну коробку готуєте, наклеюєте ведмедя, ротик вирізаєте і кидаємо ягідки: гудзики, помпони. Це у нас щоденні ігри з 6 місяців

5. Підготовка руки для письма. Різні проводілочки, лабіринти. Ближче до 2,5 рочків

 

----------------------------------------11. Логоритміка----------------------------------------

Як правило, використовую пісеньки Железнової. Починала з "Погремушки" "Пятна пятнышки"

 

----------------------------------------2. Кольоросприйняття----------------------------------------

З 1,5 рочки сортуємо по кольорам, починаємо з основних. А потім, чим старше тим, більше кольорів. Тут різноманіття величезне для ігор з кольрами, трохи описувало про іграшки саморобні для вивчення кольорів ось тут 

Такі палітри розрізала кольора від картинки і давала знайти, підібрати правильний 

Взяла в будівельному магазині з фарбами таку купу кольорів, ходимо з нею на прогулянки кольори підбираємо.

 

----------------------------------------13.  Дидактичні ігри. ----------------------------------------

Тут в пригоді стають від Владі Тойс, Розумний лис, просто роздруковані

-------------------------------------13.1 Ігри на розвиток уваги -------------------------------------

-------------------------------13.2 Ігри на розвиток мислення ----------------------------------

Лото (на кожне заняття готувала, з Машою, чоловік приготував мені вже форму з фанери), пазли (починаємо з половинок в 12 місяців), знайди пару з 12 місяців вчимо поняття "однаковий", знайди зайве - з 2 рочків

-------------------------------------13.3 Ігри на розвиток логіки------------------------------------

З книжок НАВЧАЛОЧКА, РОЗУМНІ КНИЖКИ, ігри Розумний лис "Хто де живе" і т.д., Хто що їсть, Що одягають по сезонам.

 

----------------------------------------14.1.  Розвиток слуху   ----------------------------------------

Барабаніим по всіляким предметам, як варіант: гроза- металева миска, метал ложка, дощ - дерев'яна ложка по металевій мисці. Ще робила "шумелки" (манка, гречка, камені в баночках з-під дитячого харчування) Насипаю два однакових наповнювача в дві баночки, і шукаємо однакове по звуку, за ступенем наростання і навпаки. Звукові лото: картинки, вмикаємо звуки і вказуємо, що звучить. Проспівуємо по нотам, граємо на ксилофоні, музичних інструментах.

Приклади звукового лото: музичні інструменти, пташки, весняні звуки, побутові звуки і т.д. Або ж мультики...

 

-------------------------------14.2. Розвиток тактильних відчуттів-----------------------------

 ігри з крупами з 6 місяців, писала тут трохи. Також лото тактильні - ось наше.

 

----------------------------------------14.3.  Розвиток нюху ----------------------------------------

Ми нюхали баночки з різними ароматами, починаю з трьох, що було вдома, потім вже зібралося поступово, потім зробила картки ми разом розставляли за картками (зараз у нас 16 запахів), зараз прошу закривати очі і нюхати, пробує називати і сама розставляє. Запахи у нас такі: кава, скоринка апельсина, кориця стручком, лавровий лист, імбир, хмелі-сунелі, коріандр, базилік, розмарин, паприка, гвоздика, горошок чорний, горошок запашний, нюхає ще масло ялиці і зірочка лікувальна.

---------------------------------------15.  Навчальний предмет---------------------------------------

      15.1. Математика: починаємо прості поняття ще з року в грі від малого до великого, один багато, пустий повний, високий низький, цифри рахуємо.

      15.2. Читання: вичаємо букви, склади, читаємо

      15.3.  Іноземна мова: як правило, відео на англійській, Хелен Дорон слухаємо

      15.4.  Світ навколо нас: як правило, Логічні послідовності по картинкам розкладаємо, ось такого типу 

 

----------------------------------------16. Творче мислення----------------------------------------

      16.1. Творчий сундучок (Ліплення, малювання, аплікація)

По альбомам покупним по шаблонам "Это может ваш малыш" і такого роду заготовках з нета.

     16.2. Конструювання: будь який з конструкторів: Лего, на присосках, Сніжинки, звичайні деревяні кубики, Липучки.

 

-------------------------------------17. Обійми. Подяка за заняття.--------------------------------

Обіймаєте, хвалите і дякуєте за чудове заняття, навіть, якщо все пішло не так, як ви планували))))  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ось так! Звісно, все в одне заняття не вкладеш, якби не хотів. Тому, що підготували на сьогодні, то і видаємо, на що дитина готова сьогодні. Головне беремо основний план.

І ПАМЯТАЙТЕ! Рано чи пізно в кожного таке трапляється, я всю ніч готувала, а дитина не захотіла займатися!!! Не варто нервувати, погляньте на це з іншої сторони, значить сьогодні я зможу виспатись, адже на завтра є готове заняття))

 

Ну як? Не сильно втомила. Далі обіцяю більше фото та посилань. Шкода я не можу зараз давати посилання на Яндекс диск, якщо хто підскаже, як це зробити, буду рада. В мене заблоковано. Там в доступі є вже викладених багато матеріалів. Або ж буду потроху вам на пошти скидати. 

 

Ось гілка на Бебіблозі про цю методику, тут часто виставляють ідеї, матеріали для скачування.

Буду рада зворотньому зв'язку))

Темы: Розвиваючі заняття з дітьми

19 коментарів

  • SvetlaNkaSPLab 12 вересня 2017, 06:51

    Просто нереально полезный пост! Мы тоже занимались по этой методике долго.Спссибо!Вы крутая.

  • Djuliya87 12 вересня 2017, 09:32

    Спасибо! Буду рада дополнениям от тех, кто занимался. Ведь опыт именно занятий по деткамиочень важен. Очень мало, кто действительно занимался и делится уже своими выводами

  • Kukusoa 12 вересня 2017, 07:03 1

    Дякую.юххууу , я дочекалася!))

  • Djuliya87 12 вересня 2017, 09:33

    Будь ласка! Буду надіятися, що він для виявиться корисним.:blush:

  • KarambOlechka 12 вересня 2017, 07:17

    Дякую за пост!!!

  • Djuliya87 12 вересня 2017, 09:33

    Завжди рада поділитись :blush:

  • Nataly_Brovary 12 вересня 2017, 15:08

    Спасибо большое за такой неимоверный труд и что делитесь с нами!=)

  • Djuliya87 12 вересня 2017, 18:05

    Очень рада, что полезна)

  • Kukusoa 12 вересня 2017, 21:37 1

    Юліє.є багато питань до вас.я напишу , а у вас вже як буде час додайте відповідь .будь ласка.
    1.звідки берете тематику занять і як зрозуміти, на який вік підійде дана тема?
    2.всі завдання уроку мають відповідати темі?наприклад тема осінь і всі ігри мають бути в цій тематиці?
    3.флешкарти.їх десь можна сказати за темами , чи треба самому гуглити і робити так як ви.тільки не зрозуміла навіщо ви відправляли їх на модерацію Лізі.і хіба ці картки не можуть бути в різних форматах?і коли ви показуЄте картку .то озвучував її.а якщо це наприклад пам'ятка культури, ви говорите наприклад просто "церква " чи ще й назву храму?
    4.абсурдна послідовність.не зрозуміла суті. Може є якісь ще посилання чи зразки?дитина повинна викласти картки в послідовності.яку дали ви і переказа ти вашу абсурдну історію?
    5.мандати. суть в тому.щоб дитина запам'ятала кольори і розфарбування за зразком який бачила кілька секунд? Я роздрукуваЛа більш складні і думала їх розрізати навпіл.щоб дитина шукаланчак половинки.чи це не те?
    6.танграм.якщо дитина не знає назв фігур і кольорів то цю гру можна давати чи ні?і взагалі ігри на сприйняття кольору мождивізії лише коли дитина знає їх назви?
    Поки що все))дякую

  • 5 коментарів
  • Kukusoa 18 вересня 2017, 07:33

    Дякую за інформацію!

  • Katharina 13 березня 2018, 22:46

    А мы в крупе можем застрять минут минимум на 15 как сократить время именно этих игр( арбизы, крупа, манка и т. д.)?

  • Djuliya87 14 березня 2018, 12:49

    если столтко времени играеие, значит выносите, как отдельное занятин. это уже, так сказать, следующий этап. Обычно прсле 4-х лет уже отдельно забирают творчество, английский, крупы т.д. А основной блок для развития памяти проводят отдельно

  • Inzhir 14 вересня 2017, 23:15

    Спасибо большое. Читаю и начинаю волноваться не опоздала ли я ,а материала так много что не знаешь с чего начать и пока соберёшь все необходимое времени много пройдет.
    Дочке 1,9 пробовала только карточки с картинками показать и перевернуть,а она должна вспомнить где какая.

  • Djuliya87 18 вересня 2017, 00:55

    Нічого, у вас дуже хороший вік починати!!!!!!!!! Адже вона гарно вже розуміє і може сприймати вже майже усі пункти, тож введення у вас пройде значно швидше!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу