Надра землі

Я сьогодні швиденько, лише з однією книжкою.Надра землі. Автор Кріс Пеллант.

Гарна книжка, яку важко вже знайти, але десь на залишках може й трапитись. Купляла в минулому році за страшні гроші – 22 грн чи навіть менше в Букві. Хоч це й книга з серії Перша книга знань малюка (видавництво Країна Мрій, 2007, перекладена з Kingfisher Publication Plc), але раніше десь 4,5-5 років вона важко піде, бо терміни й пояснення місцями трохи не дитячі. Але тут є скам’янілості!!! І гірські породи :)

Дивимось й насолоджуємось.Трішки не ліричного відступу. Геологію в свій час полюбляла, тому із задоволенням допомагала середньому сину зі шкільною колекцією гірських порід та мінералів (в нього вона була найбільша й найкраща в класі).

То ж покажу нашу працю. Всі матеріали збиралися багато років, частина з них ще з походів моїх батьків, частина моя, частина вже з дітьми з’явилася (територіально від Уралу до Карпат і від Білого до Чорного морів).

Для гірських порід використала коробочку для кулінарних рецептів з секонду (думала туди ще й свої рецепти поскладати, коли купувала, але все змінилося із домашнім завданням).Мінерали зі скам’янілостями живуть в невеличкій пластиковій коробці. Старші сини полюбляли роздивлятися й доповнювати колекцію, а тепер й молодший не просто все розкидає із криками щастя, а й видивляється камінчики й різні давні штучки в пісочницях, крейдяних кар’єрах та інших місцях.Крейдяний кар’єр с.Могриця Сумська обл. червень 2017р.Я вже щось знайшла :)

Дивіться на світ уважно і ви побачите багато нового й цікавого.

І якщо вам цікава давнина, то можно переглянути мої попередні світлини про динозаврів – тут, тут, тут і тут, а тут ще й про давніх людей згадати. І мальовничі Карпати - тут.

Мої давні люди в Карпатах минулого року робили собі кам’яну зброю (дуже хотіла потрапити на стоянку в Королево, але там нічого немає, а могли б як на Кам’яній могилі музей зробити). В Рахові побували в музеї екології гір, там потенціал є та не використаний. У Львівському археологічному музеї експозиція набагато цікавіша, але й вона для мене малувата (хочу для України кращого).З експозиції музею екології гірЗ експозиції Львівського археологічного музею

Усе, досить, а то мене вже кудись не туди заносить, це ж книжковий клуб (це вам просто щастить, бо фото з харківських, київських, запорізьких музеїв на ноутбуці не маю, там лише очима дивилися).

Дякую за увагу.

15 коментарів

  • miros_ya 20 липня 2017, 13:43

    Оце я розумію захоплення! :)
    А це та серія, що Ви мені говорили Чуття в розпродажі хапати, так?

  • Marys 20 липня 2017, 13:47

    Це життя! ;)
    Ага, вона сама

  • umberto 20 липня 2017, 14:05

    Книга книгою, а захоплення в вас просто неймовірне.
    П.с. А в Україні десь є місце, де можна белемнітів накопати?)

  • 2 коментаря
  • Marys 20 липня 2017, 17:30

    Одразу попереджаю є й зовсім "голі" пісочниці

  • alina_samoylova 18 серпня 2017, 21:01

    В мене чоловік коли буде робити. Фундамент під будинок -вигоню всіх на декілька днів і буду шукати з сином скам'янілості))))) Неймовірне захоплення!!!!!

  • Marys 18 серпня 2017, 21:35

    :)
    Дякую

  • Oksana_Kh 20 липня 2017, 16:17

    Супер! Дуже цікаво)) дякую!

  • Marys 20 липня 2017, 17:31

    Будь ласка, приходьте ще)))

  • Nescafe 18 серпня 2017, 20:46

    Для конкурсу саме то! І яскраво і незвично! Готуйте ще щось!

  • Marys 18 серпня 2017, 21:40

    Є одна ідея, я ще в червні відфоткала матеріал, але до викладання так і не дійшла, чекала ще на одну книгу, але вона так до мене й не доїхала :( Тому великого огляду не буде, а на одну книгу достатньо :)

  • Sophia_125 18 серпня 2017, 21:05 1

    чудовий огляд! прочитала з радістю і сподобалась книга.
    дуже цікаве у вас захоплення

  • Marys 18 серпня 2017, 21:41

    Дякую, я ж як Матроскін, ще й хрестиком вишиваю, й на машинці шию :)

  • Sophia_125 18 серпня 2017, 21:55

    супер!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу