Барбара Космовська: Буба (Урбіно)

Якщо тобі шістнадцять років, твоя мати – відома письменниця, батька частіше можна побачити на телеекрані, ніж удома, а старша сестра постійно заявляє про своє бажання стати кіноактрисою, життя здається не таким уже й легким. На щастя, у Буби є ще дідусь Генрик, а в того – свої пристрасті, наприклад, гра в бридж. Ну, і улюблені джинси й мартенси. Захоплива й сповнена теплого гумору книжка про відкриття світу дорослих, пошуки дружби, перше кохання, гіркоту поразок та маленькі й великі перемоги над собою.

Я ж не книжковий критик чи експерт. Ніколи не читала ніяких вчених книг про те, як мають писатися книги і як мають виглядати справжні літературні шедеври. Завжди пишу виключно свої враження.

Книга у нас вже давно, купила, коли ще в Урбіно було видано не більше десятка книг; думала буде дочці колись, адже головна героїня дівчина. А тут задали на літо (після 7го класу). Щойно дочитали; читала сину вголос (він фарбував залізяччя для турніка, а я сиділа собі на ґанку і читала йому, гііі). Реготали на кожному розвороті. Персонажі дуже яскраві та кумедно описані. Попереджаю, зустрічаються слова "срака" та "гівно".

Мама - авторка посередніх любовних романів

Бартошова - хатня робітниця та куховарка.

Подружжя Маньчаків - бриждисти, великі прихильники новомодних тенденцій

І ДІДУСЬ - це найчесніша, найчуйніша, найбезпардонніша дупа з дуп в усій книжці! Він неповторний буркотун, який завжди шукає можливість посваритися та азартний гравець у спортлото, який випиває бурштинову настоянку разом із бурштином; він рубає правду матку не зважаючи на стать чи родинні зв"зки і при цьому надає Бубі просто безцінну підтримку та поради, яких та не отримує від батьків, зайнятих своїми кар"єрами, стосунками тощо.

У книги є продовження "Буба. Мертвий сезон", але нас чекає "Дон Кіхот" тож другу книгу будемо читати кожен собі сам :)

upd. Дівчата іноді просять писати частіше, ділитися, що почитали, що сподобалось. Але я настільки не письменник, слова з мене ні разу не ллються самі по собі, що тоді, коли й хочеться поділитися, як згадаю, скільки у мене на це часу піде, так і лінуюся :) Нерідко думаю: Ну, така ж хороша книжка, треба хоч написати "Сподобалась, почитайте", а як сідаю це писати, так одразу хочеться аргументувати, довести прикладами, щоб самі переконалися. 


Теги: детские книги, книгиmirosya, урбно

13 коментарів

  • Oksana_Kh 23 червня 2017, 16:55

    Я прочитала обидві частини)) ніби переглянула серіал))

  • 5 коментарів
  • miros_ya 23 червня 2017, 17:49

    Дякую! А я ніяк не зважуся купити. Десь щось прочитала (по діагоналі очевидно, бо не пам"ятаю нічого) відгук "не дуже" і після того хочу детальніше вивчити, а руки не доходять.

  • Oksana_Kh 23 червня 2017, 17:53

    Нам сподобалась)) може малюнки дещо незвичні, але мені гарні)) з нами татко слухав і теж оцінив))

  • miros_ya 23 червня 2017, 17:55

    Згадала, що є у мене вона: із вмятиною на обкладинці була колись одна, я її собі залишила. Навіть знаю, де вона лежить, що важливо :)) Будемо читати. Як впораюся з відправкою посилок :))))

  • Mama_Ollya 23 червня 2017, 17:03

    захотелось почитать)

  • Xxaaa 23 червня 2017, 17:17

    спасибо за обзор, скачала, почитаю)

  • Annuchka 23 червня 2017, 18:20

    Я читала. Сподобалось. Для підлітків років 13-15

  • miros_ya 23 червня 2017, 18:21

    так-так, 8й клас - це як раз 13-14 років

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу