"Бавимося разом, або Як впоратися з дитячим непослухом"

Подарували мені нещодавну книжечку. Цікава. Хочу трохи написати про свої враження, поки ще читаю.

Алла Слотвінська "Бавимося разом, або Як впоратися з дитячим непослухом" (ВСЛ, Школа мудрих батьків), 208с., 2017р.

Мене часом потішають відгуки про книжки з виховання дітей в ключі "нічого нового не дізналася", "всюди одне й те саме", "я і так це все знаю". Хммм...Певна річ, одна справа - і так знати, і геть інша - вміло і своєчасно застосовувати свої знання на практиці. Бо коли знаходишся у стресовій ситуації, коли втомлена, роздратована чи налякана ситуацією - не завжди вдається швидко вилучити з пам'яті ті самі "банальні" знання, правила, ігри та дії, що допоможуть розрядити чи виправити ситуацію. Тож ніколи не буде зайвим освіжити свою знання в цьому направленні.

Вже знайома з книгами "Французьке виховання", "Спілкуватися з дитиною - як?", "Лінива мама" та ін. І кожен раз, читаючи такі книги, розумію - ніхто й не намагається створити колесо, це лише грамотна класифікація та підсумування того, що допоможе кожній мамі у вихованні дітей.

Отож, щодо цієї книжки. Зміст:

Починається з причин дитячого непослуху.

В описанні є навіть відома всім економістам піраміда потреб Маслоу.

Сподобалось, що є міні-уроки підсумування: як робили батьки і як було б робити правильно.

Також часто наголошується на активному слуханні. А цей метод діє як для дітей, так і для дорослих. Взагалі, майже усі психологічні прийоми та підходи спільні для всієї аудиторії.

Ну а ця табличка має бути перед очима постійно:

Сподобалась. Майже з кожного розділу щось подібне і проговорюю зазвичай. Доню дуже гріють слова: "Нам так пощастило, що ти у нас є", "Твій братик дуже радіє, що у нього є така сестричка, як ти" (братику 8 місяців, він поки що не може це підтвердити, тому доня вірить мені на слово і аж іскрить від щастя, коли їй це кажуть). Спробую додати фразу з розряду "Для зацікавленості" - "Що сподобалось сьогодні на занятті? Що - не сподобалось?" Чомусь ніколи не питаю, що їй НЕ сподобалось.

Також багато цікавих ігор для розрядки конфлікту пропонується. Поки не знаю, чи знайду, але дуже хочу гру для спокійного підстригання нігтів. 5 років вже дівчині, а оре, як скажена, кожен раз. Ох...

 

50 коментарів

  • miros_ya 26 квітня 2017, 09:05

    ДЯКУЮ!
    Теж дивують відгуки "нічого нового": а що тут кардинально нового можна вигадати? :) А для молодої мами первістка, взагалі, все нове буде!
    Люблю книги із прикладами, Мурашову за це люблю - у неї все на історіях з практики.

  • Zabava_028 26 квітня 2017, 09:37 3

    Все все вигадано до нас, змінюється лише назва підходу.
    Так-так. Для молодої мами перша книга може стати настільним підручником, а всі інші - вже просто повтор пройденого. Хтось знаходить відповідь в книзі, хтось діє інтуїтивно. Не важливо. Аби на користь суспільній справі - на користь сім'ї.
    Треба придивитися до Мурашової.

  • Kate_totosha 26 квітня 2017, 20:28

    і я дуже люблю Мурашову. У деяких історіях бачила моменти з життя своєї сім*ї

  • Kaseta 26 квітня 2017, 22:47

    miros_ya, аааааааа, ви ж Петрановську любите))

  • Kukuzya 26 квітня 2017, 09:17

    Спасибо!

  • Zabava_028 26 квітня 2017, 09:38

    Пожалуйста!

  • Galinka_ua 26 квітня 2017, 09:23 1

    Спасибо за обзор. Смотрела на эту книгу, но пока читаю подобные в электронке, все никак не дойдет очередь, детские на бумаге в приоритете )))))))))) а столько ж хотелок, а издательства все печатают и печатают ))))))))))
    "
    Присоединюсь, тоже часто удивляют выражения "да это все знают", "Америку не открыли" и т.д. Авторы и не утверждают что придумали новое или открыли. Они систематизировали, изложили доступно и интересно(некоторые может и не очень, у каждого свой слог)))), написали примеры и ситуации, поделились опытом и т.д. ))))

  • 27 коментарів
  • Zabava_028 26 квітня 2017, 20:18

    А шо робити? Раніше це працювало краще, коли з тетрісом сиділи. А зара у всіх телефони, підсвітка. Там тільки ВіФі перекривати.

  • Galinka_ua 27 квітня 2017, 09:38

    Zabava_028, ой как согласна, раньше проще было выкурить )))) А сейчас свет не нужен, отключить wi-fi не помогает есть мобильный интернет )))))) Как уже писала выше нужна "глушилка волн" (какие там отвечают за работу телефона) ))))))))

  • Zabava_028 27 квітня 2017, 10:03

    Или еще один санузел :-)

  • knyhomanka 26 квітня 2017, 13:21

    Дякую! Гарний відгук і собі захотілось.
    Мабуть в електронному вигляді не знайти....?

  • 4 коментарі
  • Kukuzya 26 квітня 2017, 14:33

    А "Перехитрити дитину" автрр тот же?

  • Kosmonatka 26 квітня 2017, 14:52

    http://booksonline.com.ua/view.php?book=130613

  • Kukuzya 26 квітня 2017, 15:17

    Спасибо!

  • Kosmonatka 26 квітня 2017, 13:58

    А я завжди перечитую такі книги! Тобто на ту саму тематику, але нові. Не тому, що від кожної очікую нового відкриття. Просто потребую повторення, переосмислення, підтримки на новому етапі (кожен новий місяць дитячого життя - це новий етап, нові вміння, реакції). З часом щось забуваєш, а щось просто перестає діяти. І тоді потрібні нові, свіжі думки. І таки да! В кожній книзі знаходиться щось нове. Переконалась, коли читала про підготовку дитини до школи. Тому люблю не одну і ту саму перечитувати (хоча і в цьому випадку нове знаходиться), а шукати нечитане досі.

  • Zabava_028 26 квітня 2017, 14:00

    Так, саме тому вони й мають бути вдома, різні, настільні. Коли не знаєш, що робити, треба повертатися трохи назад, передивлятися вже пройдене, згадувати, аналізувати. Вихід майже завжди буде до огидного простий та логічний. Але ж до нього ще дійти треба. Коли вже перезагрузився и почав аналізувати.

  • just_Tanya 26 квітня 2017, 21:35 1

    Спасибо за обзор.
    Мы с сыеом стрижем ногти спокойно, только если достану пилочуи свои и ему почухаю срез пластины. 2.5 лет

  • Sandra13_ 27 квітня 2017, 08:04

    Аналогично, себе маникюр делаю и сынуля просится;))) нам 2,5

  • Zabava_028 27 квітня 2017, 08:43

    У нас вызывают страх и ужас любые приспособления для маникюра.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу