Як ви змогли адаптуватися в інших країнах?

Ми виїхали в січні 2024 в Німеччину. І перше враження - це жах. Начебто я потрапила на 15 років назад :fearful::fearful::fearful:.

Ну паперова волокіта я морально себе готувала, з паперами доволі часто, тому думала справлюся:rofl::rofl::rofl: Ага ,щаз. 

Лікарні, перше запитання: "Як вони вижили в коронавірус?!!!!!!" :fearful::fearful::fearful: З їх ібупрофен і свіже повітря, від усього температура, перелом, цистіт і та усе ібупрофен :rofl:.

Переїзди по соцжитлу: за 8 місяців ми переїхали вже 5 разів:sob:. Знайти житло без знання мови, на джобцентр та ще й з собакою , це з ряду фантастики ( в мене вже більше 180 відмов, я їх зберігаю:shushing_face:). Один арендодавець начебто вже і документи дав, я в джобцентр все підписала, а він договір з іншими підписав, хто так працює. А нас ледь виплат не лишили.

Виплати::face_with_symbols_over_mouth: це треш!!!! Кожний переїзд і кожного разу тебе намагаються їх лишити, бо соціал не передає ваші документи, що це вони вас перевезли на нове соціальне житло. З нами була родина багатодітна, їх за 8 місяців 4 рази затримували виплати на 1.5 міс орієнтовно. Як хочете так і живіть, добре що поряд були українці, які допомогали один одному. Бо така ситуація була у всіх !!!

Школа: ми чекали поки соцпрацівників знайдуть школу більше ніж 4 місяці, знайшли. Проходила 4 тижні і нас перевезли за 1.5 години до неї в нове житло. А тут школи нових не хочуть брати, а в ту школу коли вона поїхала, насварили, мовляв далеко тобі не можна так їхати. І знову ж таки, допомоги О. ( Я не сиджу на місці і також пишу на емейли бо не розмовляю німецькою, курсів ще не було, а сама я весь цей час займаюся грьобаними документами і моя остання нервова клітина, вже вмирає).:face_with_symbols_over_mouth:

Я знала , що ми кращі, але нам не дають бути кращими, бо заздрять та бояться!!!! Тепер я в цьому впевнена на всі :100:.

P.s. для тих, хто примикає ядом будь ласка йдіть повз, виїхала тільки заради дитини. В західній частині була ВПО, бачила все що потрібно. Тому і повернулися з дитиною під обстріли. Але на другий раз вже виїхали за кордон, думали хоч якийсь спокій хоч трішки. Але я помилялася!!!:sob: Як же вдома під обстрілами і то спокійніше, бо моя нервова система вже просто йде у відмову.

 

Темы: Хники

155 коментарів

  • Gogo_Sikvaruli вчора о 08:49 2

    Франція, нормально адаптувалися.є питання до адміністративних справ але все вирішую. Медицина так, біда, але вже звикли. За рік буде легше вам але це неточно

  • 1 коментар
  • juliytut вчора о 08:53

    Та вже майже 10 місяць буде, легше ніяк. Тільки гірше:sob:

  • Gogo_Sikvaruli вчора о 09:11 5

    @juliytut Нині гірше завтра краще. Вы в безпеці, все інше вирішується

  • juliytut вчора о 09:17

    @Gogo_Sikvaruli Сподіваємося

  • Oksana_S вчора о 08:51 8

    Старайтесь, по можливості, вчити мову. Це ключ до всьогоь- роботи, розуміння місцевих особливостей. Спілкуйтесь з місцевими, як би не було важко, хай це буде одна бабуся-сусідка чи продавецб з магазини, але хтось, з ким зможете практикувати мову.
    Папери, бюрократія пригнічують повсюди, тримайтеся. Швидко не буде, але потроху влаштується.
    Стадія відторгнення, коли все чужи і люди не такі, може тривати довго. Мені допомагала думка, що влни вдома, це їхня країна і культура і я мая бути гнучкою, яезо не хочу весь час псіхувати, бо все не таке
    Тримайтеся.

  • 8 коментарів
  • irenika вчора о 15:58

    @Iolanta В принципі реально, знайома вже працює там в музичній школі викладачем. Але на це пішло, звичайно, майже 10 років від приїзду

  • Iolanta вчора о 16:05

    @irenika Ну, так навряд чи вона не вивчила мову за 10 років

  • irenika вчора о 16:14 1

    @Iolanta Вже вивчила, звичайно. Але було важко

  • Lydmila408 вчора о 09:03 1

    Наші в Данії нормально живуть.
    А ось другі родичі з маленькою дитиною після 2 -ох років в Польщі повернулись в Покровськ.Тьфу тьфу вже в Тернопіль переїхали..
    Їм в Польща не зашла зовсім.

  • juliytut вчора о 09:05

    В мене знайома в Харків вернулася з Польщі, каже не можу там.

  • Lydmila408 вчора о 09:14

    @juliytut Наші теж нили нили і в червні повернулись в Покровськ.
    Ми були в шоці.
    4 роки дитині.
    Слава Богу вже поїхали звідти.
    А в Данії все нормально..Вже і бабушку з Покровська забрали туди.

  • irenika вчора о 09:21 2

    Тримайтесь, більше нічого не можу додати.
    Знайома ще кілька років тому заміж за німця вийшла. Мову вчила ще до переїзду, з житлом ясно що проблем не було, і його зп теж так-сяк вистачало.. Каже, що в перший рік ридала просто щодня(( Через рік стало легше. Головне - вчити мову, щоб розуміти людей. Ну і дещо в їхньому способі життя нам не зрозуміти :crazy_face:

  • Emma____ вчора о 09:43 5

    Були в Польші з початку війни. Адаптувалися швидко і я і діти. Школа під домом, взяли одразу. Мову вивчили швидко. Жили нормально, нарікань немає. Повернулися додому в Київ бо тут вже більш меньш і чоловік теж тут, а сімя на відстані це не сімя

  • Lynxx вчора о 09:50 16

    В Нідерландах дуже допомагають, особливо дружні до дітей.
    Але дуже велика проблема - це житло. Орендувати навіть працюючим дуже важко, з дітьми треба їм окремі кімнати, а це в рази дорожче.
    Держава надає лише койкомісце в гуртожитку зі спільною кузнею і вбиральнями, і дуууже різними сусідами, якщо ви розумієте, про що я.
    Погода, постійний дощ, і в школу щодня га велисопеді 3 км, а потім на станцію ще 3 км, щоб їхати на роботу, а потім все в зворотньому напрямку, і
    так щодня. Ну до цього начебто звикли.
    І дуже психологічно важко через незрозумілий тимчасовий статус, навіть не внж. Жодних планів, жодних стратегій.
    Мова важкувата, але вчимо.
    Заради дітей можна витримати. Бо дітям дійсно добре. Чесно, недарма нідерландських дітей вважають найщасливішими в Європі.
    Ну, і трохи тішить людське ставлення. За 14 років роботи в українському виші я чула "дякую" тілтки від студентів, керівництву завжди ьуло щось не так, і мало, і треба ще, а то "ніхто не тримає". А тут щодня мій бос каде мені особисто "дякую за роботу", і не тільки мені, усім. Міняє мій графік, коли через дітей це потрібно, бо "діти - це найважливіше". Хай це проста ввічливість і небагато коштує, але...

  • Mns86 вчора о 09:57 3

    Мы в Словении с марта 2022 года. Сказать, что адаптировались, то нет. Правда ребенок через неделю по приезду уже в школу пошел. Я работаю удаленно, для мужа работы нет - куда резюме не отправляет, везде отказ, хотя язык уже более менее выучил. И даже если устроиться, то зп везде минимальная. С медициной конечно хуже, чем в Украине. У мужа спина болела - в мае записали на прием к врачу на ноябрь... Думаем о переезде в другую страну, но где лучше непонятно.

  • GlamKid вчора о 10:08 2

    А Ви працюєте? Можливо, чоловік не сильно хоче влаштовуватись

  • Mns86 вчора о 11:02 2

    @GlamKid Я работаю удаленно. Я имела ввиду не может устроиться именно на официальную работу, не официально он подрабатывает.

  • GlamKid вчора о 12:50

    @Mns86 Зрозуміло

  • Chuchasonya вчора о 10:10 9

    Скрізь гарно де нас немає. Без знання мови ви в жодній краіні не знайдете гарну роботу. Прибиральниця- це максимум. Ви обрали одну з найскладніших краін. Добре лише тим, хто має гроші і гарних знайомих (родичів) там. Всі інші, як правило, повертаються.
    Виплати...Ну почекайте. Вони вже третій рік виплачують , скільки ж можна? Розумієте, якби приймали лише із зон бойових дій, тоді діло одне, але ж наші поперли на радощах туди звідусіль. Там тільки із Західноі певно 50% потікали від війни, живуть на виплати, а своі будинки здають за бешені гроші украінцям... Знаю що говорю, була там, з ким не спілкуєшся- в усіх то діти, то сестри з братами в Польщі, Німеччині, Чехіі...От не можуть платники податків Європи кормити усіх. Тому лише знання мови і пошук роботи. Це вкрай складно, але реально.
    До речі, в Чехіі наших дуже багато, в кожному магазині Праги є обовязково , як мінімум 1 украінець, а то і більше. Наші скрізь. Вже відчуваєш себе в Украіні, бо скрізь чути наших, до війни такого і близько не було. Мова набагато легша. Можливо вам подумати в сторону іншоі краіни?
    А стосовно медицини... Моій подрузі у Парижі призначили для дитини з ротовірусом колу і банан. Але цю ж саму подругу в Парижі вилікували від раку у 4 стадіі. Чоловік мій теж в Чехіі отримав травму хребта, то зробили операцію і через 2 дні вже виписали. Операція усспішна, все дуже добре зробили. Тобто, не все так там погано з медициною, як може здатися на перший погляд. Але ж в Німеччині треба місяцями чекати, аби потрапити до спеціаліста. Ми до цього не звикли, а вони вважають це нормою.
    Висновок один: якщо ви виіхали із ціллю емігрувати, то треба вчити мову і шукати роботу, сподіваючись лише на власні сили. Якщо на час війни і плануєте повернутися додому- я би іхала у іншу краіну, більш прийнятну до нашого менталітету. Ну ще є третій варіант- життя в Украіні триває. Є міста які більш-менш спокійні. Люди, які приіхали , наприклад, до нашого міста із Покровська- дуще щасливі і взагалі не збираються нікуди іхати. Це мій особистий приклад, бо люди арендують наше житло.

  • 18 коментарів
  • Olala13 вчора о 23:21

    @Oksana_S Та яке там добраніч , араби лише почали своє свято , десь у 2 годині трошки стане тихше ,тоді вже можна спати , а ранком у 5 годині як відправляють вище коментатори треба на роботу збиратися

  • VitalinkaV вчора о 23:29

    @Olala13 Ого, як ви швидко перейшли на особистості, я вас розчарую, я ваша землячка, із Запоріжжя, в Німеччині, вже близько 30 років, мешкають мої знайомі з Космосу, так, що думайте інколи, коли ображати починаєте, то не зайвим буде.

  • VitalinkaV вчора о 23:32

    @Olala13 І я, доречі, вас нікуди не відправляла, ви, напевно, самі себе відправили

  • Коментар видалено

  • neSanta вчора о 10:14 22

    За 2,5 года жизни здесь могу точно сказать, что Вам никто не должен и на блюдечке приносить не будет. Ваша жизнь здесь зависит только от Вас.
    Поэтому за 9 месяцев язык хотя бы на уровень А2 Вы должны были выучить самостоятельно, это не сложно при желании, возможностей куча и Вам легче.
    Квартира… не надо хранить отказы, зачем они Вам? Думать какие все негодяи? Уже после 5-10 отказа надо было сесть и подумать: а что я делаю не так? Пошуршите по чатам, спросите как составляли письма те, кому удалось снять жилье, какие есть особенности поиска в вашем городе, включите платную функцию на иммоскаут, загрузите Schufa в профиль, активно пользуйтесь при составлении писем чатом GPT. 180 отказов это дохренища, что-то идет не так.
    Медицина. Если Вам реально плохо, Вам помогут. А если верить в корвалмент и ждать назначения 100500 ненужных препаратов как дома, то да тут не по адресу явно.
    Выплаты. Спасибо что они есть, и немаленькие. Да, с бумагами надо повозиться. Но тем не менее, курсы, жилье, страхование и кучу всего оплачивают. Вам надо лишь поднять жопку, заполнить, съездить и отдать. Да, напомнить о себе в сотый раз. Есть другой вариант- идите работать, не зависьте от ДЦ. Работы валом и никакой социаламт о Вас не забудет, что заработали, то Ваше.
    «Я знала , що ми кращі, але нам не дають бути кращими, бо заздрять та бояться!!!! Тепер я в цьому впевнена на всі» - тут смешно ))) кто Вас боится? Что Вы сделали для интеграции и чтобы не зависеть от выплат? Любят тут тех, кто не ноет, а учится и работает. Возможности дают, главное сказать об этом.
    Короче, нытье в сторону, хвост пистолетом, думайте как исправить ситуацию, ищите жилье, работу, курсы. Все это можно делать параллельно. Да, сложно. Но реально.
    Я к этой стране не привыкла, и не смогу тут чувствовать себя как дома. И накрывает тоска от того, что буду тут жить как в гостях наверное всю жизнь. Но ехать домой чтобы не дай боже детей хоронить, точно нет. Ради них я здесь, они не слышат бомбежки и тревоги, учатся. Тут для них есть перспективы, в отличие от дома. А к остальному можно привыкнуть.

  • 3 коментарі
  • neSanta вчора о 15:23

    @Olala13 И третье. Нет, меня за ручку никто не водит. Наверное если б водили, то было бы хуже. Сами свои шишки набивали.
    Мы когда приехали, то все под нас только делалось и писалось, никто ничего не знал. Изменения чуть не каждую неделю. Это сейчас все устаканилось, более менее понятно.
    И то…. «Принесите миллион бумажек»
    Принесли. Приходит письмо: «а вы только 500 тысяч бумажек принесли, нам нужен миллион. Еще вчера»
    Идешь. Объясняешь. Не доходит. Еще раз объясняешь. «Нету у нас ваших бумажек. Вы не приносили»
    Вежливо просишь открыть папочку, и волшебным образом все находится.
    Сейчас смелая, да. А сколько выплакано было и пройдено… и все равно есть нюансы в которых приходится разбираться, спрашивать, и руки опускаются. Но у нас других вариантов нету, поэтому вот так

  • zorya вчора о 18:18 7

    @neSanta Ви з чоловіком виїхали?
    Просто мені здається,хто виїхав з чоловіками,вони швидше пробилися,ну якось підтримка є один одного...
    Хтось один з дітьми, другий бігає з паперами і все взнає
    Мамі самотній тому може й тяжче
    Не тому що вона тупа,а тому що вона сама

  • neSanta вчора о 18:35

    @zorya Наталья, «не питай чому в мене заплакані очі…».
    Выезжала-то я с мужем, но он мне устроил такой п….ц тут, что я в один прекрасный момент летела на улицу голяка и умоляла в кафе вызвать полицию. Ей богу лучше бы без него ехала. Я прошла все круги ада с судами, адвокатами, полицией и это продолжается до сих пор.
    Так что, в моем конкретном случае это вообще не показатель, и он мне точно был не помощник, а скорее наоборот.
    А в целом, знаю тех, кто выехал семьями, тех кто без мужей с детками (их абсолютное большинство). И могу сказать, что пробились девочки и сами.
    Если ты понимаешь что помочь некому, и гребсти лапками, то можно жить. Очень сложно, конечно. Ну а кому легко?… все реально.

  • ChildrensPlace вчора о 10:16 6

    Мы в Словакии уже больше двух лет! Тяжело только мне наверное! Супруг в командировках постоянно ему не особо нужно интегрироваться, малой счастлив! Говорит жизнь заиграла другими красками как переехали :rofl::rofl::rofl:Хотя мы и в Харькове жили не плохо. Язык не очень сложный, но я буду учить уже 3 раз. Так уровень А1 есть и начальный А2 беседу могу поддержать со словаками но этого мало. Работа только на заводах как повезет кто-то пристроиться будет легко кому то не очень! Цены за два года выросли очень, жилье очень дорогое причем тоже селят каждому по комнате! Редко можно снять однушку на 3 или 4-х. Медецина как и везде печаль. Я теперь поняла почему многие словаки беззубые:crazy_face::crazy_face::crazy_face:у них не парятся с лечением сразу вырывают. Спасают ситуацию украинские врачи но цена консультации часто от 50 € и это без анализов. Сервис на все просто ужасный, люди ленивые и никуда не спешат от слова совсем. Мы уже 10 лет путешествуем и точно знаю что Украина до войны самая лучшая страна в мире.

  • Grsvetlana1967 вчора о 10:27 3

    В мене донька рік прожила разом із своїм сином і свекрами в Нідерландах. Повернулася додому,в Харків,до чоловіка. Було важко? Так , важко!!! Онук ходив до школи,вона працювала на складі. Звичайно,що потрібно вчити мову і шукати роботу. Потрібно пам'ятати,що це ви до них приїхали, а в них інші звички,мінталитет,мова. Вони не зобов'язані вас утримувати третій рік.

  • il_sole вчора о 10:38 4

    Живемо у Німеччині вже 2 рік. Ви знаєте, мені загалом подобається. Нещодавно отримала підтвердження мовного рівню В2. Це при тому, що до того, як я потрапила у Німеччину, моє знання німецької було на рівні «Айнс, цвай, драй Поліцай» :joy:
    Так, є недоліки з бюрократією та медициною, але адаптуватися можна до всього. Для мене це краще і спокійніше, ніж сидіти в очікуванні і боятися, куди ж на цей раз прилетить :(

  • 4 коментарі
  • il_sole вчора о 14:52

    @Tovar4ik Ми це - дитина, чоловік і я. Чоловік офіційно працює з самого початку. Я займалася волонтерством, вивченням мови, налагодженням зв’язків. Дитина майже 8 років (на той момент) через 2 тижні пішла до школи.
    Якщо ми були зайняті, то тут як раз табір був у нагоді. Більше ніж половина людей у цьому таборі, це - українці. То ж ми одне одному допомагали, якщо треба було «посидіти» з дітьми. Ну тобто діти гралися на подвір’ї, а дорослі просто наглядали.

  • il_sole вчора о 14:53 2

    @Tovar4ik Ще дуже допомагала і досі допомагає місцева церква. Вони організували кілька гуртків для українских дітей, тож іноді з ними там теж можна було залишити дитину.

  • Olala13 вчора о 22:40 1

    @il_sole Буває по-різному ,нижче ви пишете що ви з чоловіком , тут і розмовляти немає за що

  • Justyna вчора о 11:01

    Спочатку жила думками, що ще трошки і повернемось. Далі прийшло розуміння, що найближчим часом точно ні. І стало легше.

  • R9bina вчора о 11:21

    Співчуваю. Бажаю знайти вже оренду, тоді не буде таких проблем із соцжитлом і переїздами. Ми шукали квартиру через фірми, що цим займаються, це простіше, бо у такої фірми зразу декілька будинків під здачу, вони знайомі з тарифами джобцентрі і зразу можуть підказати чи є в них житло, де можна з тваринами. Ми теж в Німеччині, але збираємось повертатися. Та в мене свої причини, а пристосуватись я до всього можу.

  • Zaina вчора о 12:05 16

    Я хочу тоже высказать свое мнение и готова, чтобы закидали тапками:)) Автор, уж извините, но Ваш пост- это нытье. Нельзя расчитывать на плюшки заграницей, хотя многие так и живут, кому как повезет. Язык, как Вам и сказали- ключ ко всему, а Вам он не подходит, как понимаю. Если там там так плохо-возвращайтесь, есть а Украине возможности на Западной Украине. Куча работы есть.
    Медицина: да, бюракратия, бумажки, ждать термина долго, но если надо, то сразу помогают. У подруги, например, диагноз рак матки на ранней стадии- мгновенно сделали операции, дали инвалидность, отправили на 2 месяца бесплатно на воды,спа,....санаторий типа, а она еще не довольна была питанием. Мы все с Марса что-ли? Кому и за что надо платить? Да..война, они помогли, а дальше вы сами, как говорят. Приехали, так будьте добры, хоть в уборщики, если не можете другое в этой стране, либо возвращайтесь. А вот это...жить под под бомбами на третий год войны уже не проходит.

  • 8 коментарів
  • VitalinkaV сьогодні о 00:06

    @Zaina Саме так, подружку лікували від ангіни, ібупрофеном, водичкою і свіжим повітрям, хоча вона казала в амбулаторії, що це не схоже на ангіну, поки в один із днів вона не впала встаючи з ліжка, і тільки тоді, коли вона потрапила на приймальний покій, її поклали у лікарню і вже там виявили запалення легень, і тиждень вливали їй купу ліків. Її висновок - лікують погано, але померти не дадуть.

  • Margood сьогодні о 00:10

    @Mariia_k Відвідую гінеколога раз на рік. От саме щоб виявити негаразди. В от такий сюрприз цього року у вас погані аналізи, але ви почекайте 4 місяці і здасте біопсію. От чекаю результати. Якщо б було дійсно погано то і померти можно. Рак не болить до останньої стадії.

  • Margood сьогодні о 00:13 1

    @VitalinkaV У знайомої в Нідерландах чоловік помер від раку. Проходив обстеження як потрібно раз на рік. І виявили на 4 стадії. Даже лікувати не стали. Дали людині померти. От і усе лікування коли померти не дадуть. Не романтизуйте медицину у Європі.

  • Equitable1 вчора о 12:31 12

    Главное не сдавайтесь... пока нет курсов поищите видео- уроки, мы так и учим язык, у нас нет специальных курсов, учим язык онлайн.
    Вы молодец, что вывезли ребёнка из Харькова, в двойне молодец, что не бросили собаку и всё таки оформили ей все документы, и в тройне молодец, что уехали от мужа и прекратили его издевательства над вами.. Я помню ваши темы. Вы уже многое смогли выдержать и пережить, у Вас всё выйдет, не сдавайтесь!

  • Olala13 вчора о 13:26 3

    Все що ви написали то мала частина реальності , в Німечені треба мати як і в Україні свата брата кума , багатьом дали норм житло з першого дня , а інші по 2 року живуть в різних смітниках . З лікарями взагалі не зрозуміло нащо та страхова , дитині нічого навіть не виписують , не те що дорослому . Довгого можна розповідати . За арабів котрі ріжуть людей серед біло дня

  • tina_1983 вчора о 21:17

    +++

  • Antonina777 вчора о 13:28 5

    вы знаете ... я за всю свою жизнь лишь однажды рекомендовала то, что вам сейчас: напейтесь) купите себе хорошего красного вина, и расслабьтесь))
    всё , что описываете, это обычные житейские вопросы.
    Которые : решаете, пробиваясь Выше по своей ступени Жизни, или не решаете, постепенно скатываясь на дно .
    В любой стране мира, даже находясь в Украине, чтобы Жить , а не Существовать, надо Решать вопросы )
    Вы, скорее всего, жили в Украине ... На попе ровно. Кто шевелился дома, шевелится в любом новом месте обитания.
    Вот, сейчас для вас , без тренировок, это шевеление очень сложно воспринимается )))
    а это совсем не проблема, на самом деле. Так живёт весь мир, конечно, кто живёт не за счет кого-то / дети, инвалиды, содержанки и т.п.
    Отдохните....)
    на самом деле, адаптация и при запланированной эмиграции даётся не просто психологически, а когда вот так, образно, вас бросили с лодки на глубине "учитесь плавать", ваше реагирование очевидно)
    Да, и... Скоро энтузиазм Ныть исчезнет, полгода максимум, и вы начнёте ... Шевелиться)
    поймите одну Главную мысль : вы / как и все иностранцы не инвесторы/ Не Нужны этой стране .. местные жители Всегда видят конкурентов в приезжих / "это наши земли, рабочие места, налоги, жены/ мужья") вспомните себя в Украине)
    на вашей улице , в вашем доме многоквартирном поселяются афроамериканцы , арабы - как вы к ним относитесь?) да, всегда украинцы относились "интересно" к гражданам других стран)))
    так во всех государствах.
    приносите пользу ему - вам рады. Пока приносите пользу. Нет - вас , мягко говоря, хотят "уехать"))
    первые два года самые сложные, дайте шанс и себе, и ребенку.
    воспринимайте все эти сложности как данность, незачем бороться с местными правилами)
    Поверьте, в каждой стране "не так, как дома", но, есть Цели, и ради них на некоторые вещи стараешься не обращать внимания, принимаешь как данность.
    судя по посту, вас раздражает, бесит всё абсолютно, вы просто... В сильном напряжении. Расслабьтесь)
    Напейтесь)))
    раз
    А потом - в помощь спорт. Час - два на улице пешком, каждый день. 40 мин растяжки
    каждый день , можно дома. Без физ нагрузок стресс не снять / ещё секс, но, видимо, вам не него сейчас, вернее, вы без него сейчас)) иначе, таких "песен" не было ))) иначе .. крыша поедет в прямом смысле. Физика / тело даст свои "плоды", и они очень горькие , печальные. Помните об этом всегда. Никакие очереди и бюрократия не стоят того, чтобы потом лечить гормональный слой и болячки их провоцирующие , а там денег ещё больше надо... Берегите себя)
    Думайте о своем ребенке.

  • 23 коментарі
  • Tovar4ik вчора о 21:55

    @Antonina777 Вы как всегда понимаете в своём говне больше других, и как всегда наложили свою кучу. И как всегда вас никто не спрашивал но нескончаемый поток внутреннего вашего содержимого лезет наружу без стеснения на вонь для окружающих.
    Вы достаточно насрАли в теме про лагерь адвентистов, и раньше в других темах понОсили своим дерьмом, и была к вам просьба - не опорожняться своими каками под моими комментариями, у меня не было к вам вопросов, поэтому не тужте свою дупу

  • Lynxx вчора о 23:07

    @Tovar4ik Я как раз проездом была, заметила "из окошка". Вплоть от названий улиц - КарлМарксштрассе и т.п. - до чистоты/мусора на остановках, спящих бездомных и, наоборот, пряничных домиков и тротуаров, которые моют с шампунем

  • Lynxx вчора о 23:08

    @Lynxx И здания есть очень характерной архитектуры, соцреализм такой прямо махровый

  • Zaina вчора о 13:48

    Я робила тему про адаптапцію закордом 1.5 роки тому. Можливо зараз інші реалії.
    https://kashalot.com/club/post-73837977/

  • 10 коментарів
  • Zaina вчора о 21:39

    @Antonina777 Да, Вы правы, но все еще зависит от возраста, если это уже подросток, то ему точно тяжело, а возраст 6-9-проще, например.

  • Tovar4ik вчора о 22:11

    @Zaina Приятно удивлена за французов, не знала что они так великодушно относятся к нашим.

  • Gogo_Sikvaruli сьогодні о 00:17

    @Zaina Это клише, что французы не знают английский , знают и очень даже используют

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу