Розлучення

Дівчата, привіт.Я сюди писала дуже давно, тільки читаю.Але зараз мені дуже потрібна підтримка..я перечитала всі теми про розлучення за минулі роки щоб усвідомити,що це реальність.

Ми з чоловіком жили останні роки, особливо з початку війни,погано.Я відверто була не щаслива,не було тепла,уваги і взаєморозуміння.Незадовго до початку війни я випадково довідалася,що він зрадив.Вірніше просто вирішила випрати речі і побачила докази.Самооцінка моя просто розлетілася вщент.Я почала ревнувати,підозрювати..стала істеричкою і сіла на антидепресанти. Пишу і розумію як це убого виглядає зі сторони ..але так і є.З тих пір я не могла пробачити,забути..оця напруга, відчуття що я "недожінка" я так зараз розумію і призвела до панічних атак.Ну а він не робив нічого щоб мені стало легше.Просто казав забути.а сам був далекий і холодний.Одним словом як я не намагалася достукатися- стало тільки гірше.І ось на початку травня я випадково побачила переписку з іншою жінкою.Він і не виправдовувався.З'їхав на іншу квартиру.Я як дурна цей час сподівалася, що він зрозуміє яке "золото" може втрати..але вийшло все простіше.він їздить до коханки в інше місто.ну а я як той дурень думкою багатію.Живу минулим, якого вже немає.Про коханку я дізналася вчора,а сьогодні в мене день народження.

42 день народження я запам'ятаю назавжди.І звісно залишатися "дружиною" немає сенсу.Тим більше він сказав що хоче розлучатися.У нас син 7 років.

Я не розумію як будувати зараз відносини..я не хочу його чути і бачити...огидно і болісно.Але син майже кожен день згадує його і просить подзвонити.Ну або чоловік сам дзвонить.Уі півтора місяці ми нормально спілкувалися,бо до мене мабуть не дійшло що сталося...а зараз я так не можу і не хочу.Що робити з дитиною? Як пояснити,що для мене пекло чути голос і т.д? Я не буду перешкоджати якщо він буде приїзжжати до сина..хоча знову ж..це треба бачитися...а я не хочу.Як було у вас? Терпіли зустрічі і дзвінки? 

І по розлученню..з чого починати? І як мінімально перетинатися? Ділити майно ми не будемо.Жили в моїй квартирі.І спільного нічого немає.

Дякую хто дочитав.Дайте поради,будь ласка 

 

 

 

 

Темы: Стосунки дорослих


Теги: розлучення

69 коментарів

  • olenka_best 22 червня, 06:59 24

    Легше буде, але з часом. Потім Ви навіть плюси почнете бачити в цій ситуації.

  • ALENATORT 22 червня, 07:48

    Дякую, сподіваюся

  • Oceanlover 22 червня, 07:11 6

    Мабуть, вам треба почитати поради психологів, як пояснити дитині. Треба для себе прийняти той факт, що йому він тато, і сприймає він його твльки як батька, а ваші образи на чоловіка - особисто ваші, і дитина їх не зрозуміє.

  • ALENATORT 22 червня, 07:49

    Це ж як завжди..голова розуміє,а серце і душа болять.Почитаю,бо намагалася сама пояснити..але він не розуміє,дивиться і не розуміє

  • Katusha 22 червня, 07:14 3

    Дитині 7 років, Ви можете спокійно зменшити час прямого спілкування з колишнім, тільки по важливих питаннях, всі інші дзвінки можуть бути і навіть повинні бути без Вашої участі. Про побудову нових стосунків чи старих під новим соусом, не зовсім зрозуміло з контексту, але ні одні , ні інші Вам зараз не треба. Після розлучення людина має розібратися в собі, а партнер добре коли з'явиться на етапі " изобилия" , а не нужди, бо спершу треба, щоб Вам було комфортно самій з собою, тільки тоді Ви зможете щось дати партнеру і не будете кидатися на все г..., що прибило до берега. Я прожила розлучення і виходила довго, напевно, років 4, але зараз щаслива. У нас не було зради, точніше все до того йшло, бо емоційний контакт був втрачений, ще була пристрасть, але це було " остаточное явление" далі хтось би з нас стрибнув у гречку.

  • 3 коментаря
  • Katusha 22 червня, 08:17 4

    @Katusha І можливо я цинічна, але не розумію коли так роздмухують фізичну зраду, це завжди останній етап у відносинах, перед цим було знищено все інше. Ну не буває такого, що люди люблять один одного , хоча б поважають і заводять коханців.

  • evita 22 червня, 08:26 5

    @ALENATORT Чому син сам не може дзвонити?

  • bondar_vv 22 червня, 13:51 1

    @evita Плюсуюсь. Хлопчик 7 років вже може сам набрати тата при бажанні.
    Бо такі дзвінки чоловік сприйматиме, що то від автора ініціатива....

  • kalamburka 22 червня, 08:12 12

    Можна придбати дитині телефон і нехай спілкуються напряму, без Вашої участі.
    По відносинах Ви все переживете, головне не звинувачуйте себе, не ставте на собі хрест, навпаки сходіть в перукарню, приготуйте щось смачненьке, сходіть кудись з дитиною або подругами, знайдіть якесь хобі, наповніть своє життя позитивними емоціями. Пам'ятайте: життя триває!!!

  • evita 22 червня, 08:27 18

    Жили погано, була не щаслива,- так за чим побиватись? Тепер будьте щасливі!

  • 1 коментар
  • Torri 22 червня, 09:52 5

    @Oceanlover Ну так розчарувались разок, зітхнули, плесами пожали Тай годі. Що ви себе накручуєте до хвороб. І саме останнє робите власноруч і тільки ви.

  • Torri 22 червня, 09:53

    @Torri Автору звісно

  • Oceanlover 22 червня, 10:45

    @Torri :thumbsup:

  • GlamKid 22 червня, 08:55 3

    Співчуваю. А могли б лишити сина йому, а самі розбиратися в собі і бути недільної мамою?
    Це він повинен налаштовувати стосунки, бо він їх зіпсував

  • 6 коментарів
  • JuliaSha 23 червня, 15:38 4

    @GlamKid Ніякий повноцінний батько не замінить маму! (Мова про нормальну маму). І не треба на собі хрест ставити. Ніколи діти не були перешкодою для нових відносин і шлюбу! Це я Вам з досвіду кажу)

  • ALENATORT 23 червня, 20:56

    @GlamKid Ні,поки ми жили разом він приносив всю зп.з цим питань ніколи не було.тим більше я не працювала 6 років.поки пройшли з сином аденоїди і безкінечні "соплі".
    Можливо і це стало причиною.. мабуть тут все разом

  • GlamKid 23 червня, 22:39

    @ALENATORT Не треба виправдовувати зрадників. І прощати тим паче. Для себе в душі відпустіть, але він же нічого не зробив, щоб Ви його прощали? Нормальні люди спочатку розходяться, а потім вже починають відносини.
    З приводу сина зовсім не розумію, хай або забезпечує, але більше часу проводить. Чому Ви повинні пахати тепер?

  • Perchik1986 22 червня, 08:58 11

    Купіть сину телефон і нехай сам дзвонить. Можна простенький кнопковий, чисто для зв'язку. Так і скажіть, що ви розлучилися, бо перестали бути разом щасливі. А його далі всі люблять, мама і тато. За бажанням він може і в тата переночувати. Головне не забороняти їм разом проводити час. З власного досвіду, такі зустрічі тата із сином дуже скоро сходять до мінімуму. І краще нехай вони спілкуються на пряму, щоб тато сам пояснював чого він зараз не зможе і т.д. Я за розлучення, якщо на те є причини і проти життя разом заради дітей. Сама виросла в сім'ї, де мама терпіла все, що можна заради дітей(вона це завжди говорила), пам'ятаю як десь з 5-го класу просила щоб вона розлучилася і це ще до сьогодні триває.

  • samsanty 22 червня, 09:07 6

    Ви ще зовсім молода. 42 це нові 30. У вас все життя попереду, дитина ще мала, а ці стосунки вже навіть не чемодан без ручки.
    Вам вище правильно пишуть, хай син спілкується з батьком напряму, окрім звісно фінансових питань на утримання дитини. Це найкращий варіант, як показує практика.

  • cheesecake 22 червня, 09:39

    Ви здаєтесь розумною жінкою. Хочу побажати вам щастя та нового кохання, бути коханою.

  • InSel 22 червня, 09:42 17

    Не Вы первая, не Вы последняя развелись, найдёте своё счастье! Жильё есть, ребёнок есть, не на пенсии, нашли из-за чего горевать- из-за неудачных штанов! )

  • Kris140 22 червня, 10:26 2

    З позиції дитини, батьки якої розлучилися, мені як раз було 6. Дякую мамі, вона дозволила спілкуватися з татом, я могла йому дзвонити і він мені. Тато забирав мене погуляти або до нього періодично, навіть в його нову сімʼю. Ще раз дякую мамі, що вона ніколи не казала нічого паганого ні про тата, ні про його нових обранець, хоча зараз розумію, як їй це було не просто.
    В підсумку я зараз спілкуюсь з татом, його дружиною і своєю сестрою по тату.
    Розумію, вам більше болить ваше, але не забувайте про сина і його відносини з татом.
    Якщо зараз їх спілкування обірветься, навряд чи вони будуть близькими людьми з роками.

  • Kris140 22 червня, 10:27 3

    Про ваш біль. Не загадуйте наперед. День за днем, день за днем. Потім оглянетесь назад і зітхнете з полегшенням, що ви вибралися з цього болота.

  • Kris140 22 червня, 10:28 2

    @Kris140 Обіймашки, все буде добре, але не відразу :kissing_heart:

  • Liubov0282 22 червня, 11:20 1

    Як писали коментар вище, Ви розумна жінка, але настільки зараз Вас болить, просто рухнув для Вас світ. Плюсом для Вас є те, що розходитесь без судів, поділу і т.д. Уявіть ще скільки би потрібно потратити сил в такому стані. Подати заяву на розлучення, навіть без вашої присутності, це саме легше в цій ситуації. Потратьте ці сили на відновлення себе, зберіть всю силу волі. Не погружайти себе в цей стан. Не шкодуйте себе, але бережіть. Буде важко, але реально. Ще буде св'ято і у Вас на вулиці, але з часом. Скоротіть його до мінімуму, бо від цього залежить Вас душевний стан. Розумних і правильних Вам рішень.

  • 2 коментаря
  • ALENATORT 22 червня, 12:39 1

    @Torri Я просто намагалася врятувати шлюб,бо все це почалося несподівано.Я в собі вбачала провину.крім того почалася війна і все це відійшло на задній план

  • Torri 22 червня, 13:35 1

    @Liubov0282 Як вже декілька написали про розумну жінку, то стало цікаво, можливо інші теми були якісь..зацікавили покопатись

  • Azalia 22 червня, 13:55 12

    @ALENATORT То есть муж - блядун, но виноваты Вы ? В измене виноват тот, кто изменил. Прекращайте винить себя- Вы еще молодая женщина и можете быть счатливы , но не с этим мудаком.

  • Olga_Helga 22 червня, 11:22 4

    Вітаю з Днем народження! Бажаю Вам полюбити себе!!! Нехай з цього дня ваше життя стане наповнене радістю, веселим сміхом , яскравими подіями і подорожами , а самий головний чоловік у вашому житті вже поруч з вами , це ваш Син!!!

  • ALENATORT 22 червня, 12:18

    Дуже дякую:tulip:

  • YanaYeva 22 червня, 12:26 1

    Розлучення починається з поданням позовної заяви і відразу вкажіть щоб розірвання шлюбу здійснювалося за правилами спрощеного позовного провадження, щоб не зустрічатися і не ходити до суду.

  • 1 коментар
  • YanaYeva 22 червня, 18:00

    @JuliaSha На елементи окремо, а коли визначення місця проживання дитини в одному позові про розлучення тоді треба виклик 3 сторони, відділ соц захисту чи як він називається, мені так першу заяву повернули на виправлення помилок

  • JuliaSha 23 червня, 12:51

    @YanaYeva Дивно. Дві пари знайомі розлучалися. Просто в позові вписували про місце проживання дітей, ніяких служб дітей ніхто не викликав. От, якщо окремий позов подавати про визначення місця проживання дітей - там починається...

  • JuliaSha 23 червня, 12:52

    @YanaYeva Аліменти - окремо, звичайно. Можна і в шлюбі

  • ALENATORT 22 червня, 12:27 3

    Дівчата,я так вдячна всім за підтримку.
    Так,я розумна.багато і давно читаю психологію.розумію головою,що все це правильно.що це урок любові і поваги до себе.Але...болить так що тіло пече,не тільки душа.Я буду намагатися маленькими кроками...і обов'язково дам сину старий телефон.. дякую за підказку.тим більше він іде в школу і я планувала це зробити.
    Справа в тому що є страх самотності,бо заміж я вийшла в 32 роки.познайомилися в інтернеті..тому знаю що це і як це.Але буду вірити в краще.

  • 3 коментаря
  • ALENATORT 22 червня, 23:58

    @YanaYeva Дуже дякую за підтримку і поради..я впевнена що все у нас вийде

  • Коментар видалено

  • YanaYeva 23 червня, 01:49

    @ALENATORT Я жалею только о тот что не развелись 10 лет назад, а тянули из года в год, все сохраняла чего не было. Первый сигнал о измене был когда дочке было 1.4 и попали в больницу с крупом и он пропал на несколько дней.

  • YanaYeva 22 червня, 12:27

    Я написала заяву сама. знайшла в інтернеті, в ній вказано щоб за спрощеною процедурою розглядалося, 30,04 відправила по почті, 22,05 відкрито провадження щодо розгляду , коли у відповідача напротязі 14 днів немає заперечень, а їх не було, то мають розлучити без судового засідання. Заява без аліментів, без встановлення місця проживання дітей то зміни прізвища. Сайт звідки брала зразок можу скинути

  • ALENATORT 22 червня, 12:39

    Дякую, буду вдячна

  • JuliaSha 22 червня, 13:08 3

    Я Вас вітаю із початком нового життя! Через рік будете дякувати Господу, що Вам з цією ненадійною людиною не зустрічати зрілість і старість!
    Дитина може спілкуватися сам з батьком, без Вашої участі. Якщо він нормальний батько, не перешкоджайте, бо дитині потрібен і батько і мати. Але слідкуйте, щоб не налаштовував проти Вас

  • Коментар видалено

  • 1 коментар
  • GlamKid 23 червня, 13:42

    @ALENATORT А чому фінанси на Вас?

  • ALENATORT 23 червня, 20:54 1

    @GlamKid Тому що він тепер не буде нас утримувати..і так платить за садок 5 тис.,коли дві зп разом,то одне..а коли тільки моя,то інше

  • GlamKid 23 червня, 22:41

    @ALENATORT Там навпаки Вам легше повинно стати, не годувати і не обстірувати мужика. І що таке 5 тис зараз? Зробіть все в інтересах себе і дитини. Ви не винні в тому, що він пішов.

  • Mariya1981 22 червня, 22:12 2

    С днём рождения!!!Пусть в е самое плохое останется в прошлом.
    А мужа...понять и простить.
    Общается с ребенком- это уже хорошо.Большинство в новом браке о детях забывает(((.
    Возраст у вас- отличный!Самое время,чтоб посвятить его себе и сыну!!!

  • ALENATORT 22 червня, 23:53

    Спасибо, буду стараться и простить,и себя не забыть

  • JuliaSha 23 червня, 12:54 2

    @ALENATORT Простить нужно обязательно! Для себя!
    И себя простить тоже нужно! Не вините себя! Семья - это ответственность двух людей. Если его что-то не устраивало - нужно было говорить, а не бежать к любовнице

  • ALENATORT 23 червня, 20:52 1

    @JuliaSha Спасибо.я тоже так думаю..видимо бытовуха заела обоих.. хотя именно я "била в колокола"..хотела разнообразия,переключаться хоть иногда,бывать вместе без ребенка..но он говорил,что я не живу реальностью и искал это все в другом месте

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу