Вихід у відпустку по догляду за дитиною після 3х років

Вітаю!

Дівчата, підкажіть, будь ласка, в кадровому питанні.

Вийшла на роботу після декретної відпустки, аж два дні попрацювала і захворіла донька ( висока температура до 40° 3дні і тд, но це не важливо) + складаються так сімейні обставини, що деякий період я одна буду з двома дітьми і фізично не зможу і на роботу ходити і школа/садочок + якщо ще будуть діти хворіти, залишити не має на кого (( 

Щей на 4й день хвороби (лікарняний відкритий) мені дзвоннить менеджер по персоналу і каже, що жалуються колеги, що я щасто не хожу на роботу :joy:, розумію, що мене там майже не було, проте я ж не прогулюю... думаю, що відносини в мене з новими колегами будуть "натянуті" і вирішила ще продовжити відпуску. Сьогодні йдем до педіатра щодо довідки. 

Цікавить таке питання

Чи можна відразу після написання заяви йти у продовжену відпустку чи потрібно чекати 2 тижні?

Можливо є ще варіанти для продовження відпустки по догляду ? крім звільнення, є маленька надія, що зможу і хочу там працювати. Зустрічалась інформація, що у воєний час можна продовжувати, проте більш детально не найшла.

 

Буду вдячна за будь-яку пораду !!!

:cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

Усім дякую за коментарі, поки спробуєм довідку оформити - педіатр взяла картку, щоб подати заявку, комісія збирається по четвергам, тому потрібно тиждень зачекати. 

Темы: Робота і кар*єра


Теги: декрет, лiкарняний, продовження вiдпустки

22 коментаря

  • Коментар видалено

  • 2 коментаря
  • Natashka_ 12 квітня, 10:31

    @Elena_St Дякую. Тобто, можна оформити, якщо дитина інвалід?

  • Коментар видалено

  • Natashka_ 12 квітня, 10:40

    @Elena_St Так, поки орз і того подібне було, без тяжких захворювань.
    Дякую :bouquet:

  • sun_vin 12 квітня, 11:27

    в мене також була така ситуація після виходу з декрету через 2 тижні діти захворіли, взяла лікарняний, потім на 2-3 тижні вийщла і взяла відпустку яка була зароблена до декретів, нічого - дали, повиступали звичайно, але розрахунок за неї непамятаю як , але вроде середня по посаді чи може трохи меньше але не як мінімальна з\п, трохи більше вийшло

  • Natashka_ 12 квітня, 12:47

    Дякую, зароблену відпустку відгуляла до декрету)

  • linka 12 квітня, 11:31 3

    Автор ідете до свого педіатра і обговорюєте данну ситуацію. Тим паче, якщо Ви залишаєтеся одна з 2-ма дітьми. Все вирішується

  • Natashka_ 12 квітня, 13:00

    Дякую, сьогодні записані на прийом

  • kalamburka 12 квітня, 20:48

    @Natashka_ Я на днях зверталась до педіатра з таким же питанням, взяти довідку що дитина часто хворіє для продовження декрету, нереально, лише якщо дитина інвалід, або перебуває на диспансерному обліку, і то там є певний перелік захворювань, тому мої плани на відтермінування виходу на роботу зруйновані, буду звільнятися((( іншого виходу немає (((

  • Natashka_ 13 квітня, 15:44

    @kalamburka Донька на щастя нічим тяжким не хворіла, проте педіатр взяла картку, сказала подивиться, чи можна зробити, не обіцяла нічого, в наступний четвер буде ясно чи щось вийшло.

  • Olgaval1991 12 квітня, 11:43 3

    Зараз можна брати відпустку за свій рахунок на період воєнного стану. І кожен раз заяву наново писати коли продовжують воєнний стан. Я вже так майже рік роблю.

  • 8 коментарів
  • kalamburka 12 квітня, 20:50

    @S0909 Це цікаво, потрібно дізнатися у відділі кадрів, мене 90 днів врятували б, можливо з вересня щось зміниться, звільнитись можна завжди.

  • S0909 12 квітня, 21:23

    @kalamburka Якщо Ви ВПО, то обов'язково мають надати.

  • Natashka_ 13 квітня, 15:47

    @S0909 У мене є довідка впо, ще як виїжджали на початку війни, я її не скасувала, також дізнаюсь у понеділок чи можливий такий варіант. Дякую :bouquet:

  • Vodolejka 14 квітня, 20:52

    Я продовжувала відпустку до 6 років через ЛКК, дається на рік до 6 років в будь який період, можна вийти на роботу будь коли. Це не лише дітям інвалідам, а й просто за часто хворіючою дитиною, моя такою не була, але вийти не могла на роботу, бо садочки просто не працювали в 2022 році. Всі лікарі адекватно до цього відносяться, без всяких подачок ( бо грошей я взагалі не мала...). На роботу вийшла через 8 місяців на неповний робочий день, бо садочки відкрили лише до обіду. Так і працюю вже майже рік, всі умови звичайні, лише зарплата мала, але... У період військового стану можна брати відпустку за свій рахунок на 90 днів, можна підряд, можна частинами. Лікарняні ніхто не відміняв, те що Вам жаліються нічого не значить, звільнити нетак легко. У мене теж 2 дітей, всі лікарняні на мені теж, але мені важлива робота, важлива кожна гривня. Вам успіху!

  • Natashka_ 15 квітня, 18:25

    Дякую :bouquet: надіюсь все буде добре :four_leaf_clover:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу