Онлайн-збір книг українською мовою для бібліотек деокупованих та прифронтових територій у рамках проекту "Різниця є" з Еммою Антонюк.

(Фото з інстаграм Емми Антюнюк)

Можливо Ви вже чули про цей проект.

Ідея такої ініціативи в Емми Антюнюк виникла після перших новин про те, що росіяни на окупованих територіях спалюють українські книжки або замінюють їх на пропагандистську літературу. 

Емма Антюнюк проводить бесіди наживо в книгарні з відомими та цікавими людьми. Замість плати за вхід люди мають принести по 2 нові книги українською мовою. Ці книги відправляються у бібліотеки прифронтових та деокупованих територій, а також тих, де після списання російських фондів не залишилось, що читати. 

Долучитись онлайн до цієї акції можна на сайті Книгарні Є. 

У кошику з книгами після натискання "оформлення замовлення" є варіант "Долучитись до проекту "Різниця Є". Натискаючи його (та оплачуючи) Ви зможете відправити ці книги до бібліотек, які дуже їх потребують. 

Хто має можливість та бажання, долучайтесь до цієї акції! Адже на тих територіях дітки та дорослі дуже потребують "духовної їжі"(у вигляді книг), тим паче українською мовою. 

Плюс зараз на сайті діє кешбек 25% від Вашого замовлення у вигляді бонусів (з можливістю їх використання в наступному замовленні по 30 квітня), безкоштовна доставка та невеличка знижка при крутінні колеса.

ПОЯСНЕННЯ (взято з instagram @emmocean, організаторки акції)

42 коментаря

  • Chuchasonya 14 березня, 15:57 10

    Це не акція допомоги людям, це акція Книгарня є. Я би залюбки відправила 5-7 книжок украінською мовою у відмінному стані для діток. Оце акція- збираємо книжки по всій краіні. А те, що ви описали- це залучення покупців до сайту Книгарня є. До речі, вони спроможні забезпечити з десяток бібліотек украінських книжками, хоча б в рамках рекламноі кампаніі. От тоді люди також долучаться. А так вони гребуть гроші, а украінці, як завжди- забезпечують всим необхідним!

  • 23 коментаря
  • Natali_orange 15 березня, 15:31 2

    @HoAnna Я вам вже сказала якщо ви вважаєте що робите добру справу, проведіть експеримент ви і не таке почуєте. Негатив так є і я вже пояснила чому, і дівчинка вище вірно сказала наживатися на війні це огидно.
    +скарга на пост і відписка.

  • HoAnna 15 березня, 15:34

    @Natali_orange Прощавайте.

  • Коментар видалено

  • de_la_Fere 14 березня, 16:23 2

    Яким чином книги потрапляють до деокупованих територій ?

  • HoAnna 14 березня, 18:20

    Не знаю, це не я організовую) Можете пошукати у Емми Антонюк, інстаграм emmocean.

  • samsanty 14 березня, 16:25 3

    А бібліотеки працюють в прифронтових і деокупованих населенних пунктах? Наша закрита. В ній під час окупації кидали в підвал чоловіків після побиття. Та і люди зараз зайвий раз там не виходять на вулицю, щоб дроном чи снарядом не вбило, працюють лише пошта, магазини, лікарня і аптека.
    P.S. Антонюк не переварюю.

  • 1 коментар
  • HoAnna 14 березня, 18:27

    Зображення
  • HoAnna 14 березня, 18:27

    Зображення
  • HoAnna 14 березня, 18:27

    Зображення
  • KateOv 15 березня, 14:28 4

    Коментар у підтримку цього посту. Дякую, що написали його! Обов'язково підтримаю цю ініціативу. Що відбувається з нашими людьми?! Збір україномовної літератури для деокупованних територій визиває стільки негативу та недовіри? І це при тому, що наші ж люди спокійно повідомляють номер карти з секретним кодом шахраям, стають жертвами численних схем на олх та, врешті решт, вірять передвиборним обіцянкам... Я не дуже розбираюся у видавницькій справі та реалізації книг, але я не знаю жодної людини чи магазину, хто мотивував би купувати книжки більше, ніж Книгарня є. До того ж, саме ця мережа магазинів не один раз підтверджували свою громадянську позицію, знімаючи з продажів книги російських чи тісно-пов'язанних з ними українських видавництв. Крут необхідна ініціатива! Якщо знаєте як зробити краще - робіть, якщо ні - просто приєднайтесь до того, що зроблено до вас. В іншому випадку варто просто пройти мимо.

  • 3 коментаря
  • Chuchasonya 15 березня, 15:00

    @KateOv господи, ви часом не Лунтик?

  • HoAnna 15 березня, 15:01 1

    Дякую Вам за підтримку і приємно, що є розуміння)

  • miros_ya 16 березня, 12:53 5

    @Chuchasonya Приватне виробництво, яке вам так огидно підтримувати - це видавництва та друкарні, магазини та логістичні компанії і всі-всі-всі звичайні такі собі українці, які там працюють.
    Коли ви купуєте дрон/байрактра/шкарпетки для ЗСУ/борошно для вареників - ви не підтримуєте жодного виробництва?

  • le313 16 березня, 17:35 2

    Привіт, Аню. Просто шокована тими коментарями. Обіймаю.
    Схожа акція зі збору українських книжок діє у фізичних книгарнях всл. І так, українська книжка важлива навіть там, де щоденні обстріли.
    Одна наша подруга з кк, яка живе у Харкові, постійно ходить у фізичні книгарні там же - у Харкові і купує українські книжки, ходить на живі зустрічі з авторами, а під час обстрілів часто рятується читанням.
    Загалом, люди, які хочуть свої не нові книжки віддати до бібліотек, мають можливість це робити, адже подібних запитів у книжкових спільнотах у соцменерах безліч.
    І так, ми повинні підтримувати український бізнес гривнею. І тішити себе тим, що любимо. У цей час, як ніколи, розуміємо, що кожна мить неповторна та конечна.Завтра може не настати.
    Обурює, що у книжкову спільноту залітає людина, яка тут ніколи нічого не писала та починає звинувачувати у невідомо чому постійного автора спільноти.

  • 1 коментар
  • HoAnna 17 березня, 11:42 2

    Лесю, дуже тобі дякую! Ти все вірно написала! Я ж думала, що це само собою зрозуміло, але, виявилось, що ні...
    Напевно, ще й в деяких людей почалось весняне загострення))

  • Chuchasonya 25 березня, 09:52

    Я дуже рада, що шокувала вас!
    Але тут мова дещо про інше!
    І цікаво, чому це вас обурює, що у книжкову спільноту «залітає» людина, яка тут нічого не писала?))) тому що не поцілувала вас у ніжну дупу, а висловила своє бачення ситуації? Погана значить у вас спільнота! Ви би закрили її від людей щирих і облизували одна одну ))) а ще ходили би на зустрічі у видавництва, разом, взявшись за ручки) до речі, таких як ви в школі в дитинстві ніхто не поважав. Це ваші шкільні комплекси зараз виливаються?))))

  • Chuchasonya 25 березня, 09:52

    @HoAnna Саме так, зверніться до лікаря))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу